Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#961 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 March 2012 - 05:54 PM

O fi existand, cine stie? Eu cumpar linte si o rasnesc. Asa imi obtin faina de linte pe care o folosesc la tarte sarate, snitele si multe altele.
Ai mei habar nu au ca nu sunt cu faina 'normala'. S-au invatat deja cu faptul ca nu mai sunt albe ca cele cu faina alba pt ca eu in casa folosesc doar faina integrala. Faina de linte are cam aceeasi culoare cu cea integrala.
Poti proceda la fel cu ce vrei tu. Nu e o idee rea cu mazarea uscata. Cu naut am facut deja. Nu cred ca se poate face ceva cu fasolea... mai bine nu.
Sorina

#962 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 14 March 2012 - 09:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 March 2012 - 05:34 PM, a spus:

Moatzo, tu chiar tii buchea de F1? recunoaste drept?!

ei as! as vrea eu! cochetez cu ideea.

#963 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 08:29 AM

A zis Dexter ca cica exista si e foarte faimoasa la vegani faina de mazare. Asa ca daca gasesc uscata imi iau si o fac si pe asta. Chiar sunt curioasa.
A, si la sfatul lui Maestro am facut faina si din ciuperci uscate... excelenta la ingrosat varii sosuri si mancaruri.
Sorina

#964 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 10:35 AM

Gabi, micul dejun e alegerea mea sa fie asa... fara grasimi. Incerc cat de cat sa respect aceasta regula, mai ales de cand nu mai muncesc.
Pranzul de ce ar fi de F2? Pt paharul de vin? Nu prea cred... Monti permite un pahar de vin la sfarsitul mesei in F1. De acord, nu la inceput, in primele luni, pana organismul incepe sa functioneze cum trebuie, dar dupa aia nu mai sunt probleme... mai ales din cand in cand, asa cum beau eu.
Si oricum ar fi, eu nu tin neaparat sa mai slabesc, asa ca imi savurez linistita paharul de vin atunci cand am pofta. Voi sa nu faceti ca mine, daca vreti sa slabiti!
Iar de grasimile sanatoase nu uit. Se mai intampla din cand in cand sa mai sar peste ele cate o zi, doua... nu-i bai. Avocado am mereu in casa, uleiul de masline salateste la greu, migdale evit sa mai rontai toata ziua (nu pt ca le evit pe ele), de fapt incerc sa mai sar pt gustari tot pe motiv de stat acasa. La peste suntem un pic deficitari, nu ca nu ne place, e pe motiv de lene...

2ut, bocconcini sunt foarte simplu de facut. Tai pieptul de pui (poti folosi orice parte a puiului) bucatele mici. Intr-un castronas, pe masura ce pui bucatelele de pui le condimentezi bine cu sare, piper, usturoi si torni peste ele faina de linte. Eu am o sare gronjoasa deja preparata cu rozmarin, salvie, piper si o folosesc la greu.
Amesteci totul bine pana cand vezi ca s-au lipit toate de carne. Nu e necesar sa le tavalesti pe fiecare in parte. Se arunca totul in castron peste carne, pe masura ce o tai... sper ca m-am facut inteleasa.
Mai zdrangan castronul din cand in cand, apoi la sfarsit bag o lingura de lemn si le mai ametesc un pic.
Bagi castronelul la frigider pt vreo 2h si uiti de el.
Apoi cand vrei sa papi, e de ajuns sa le arunci in ulei incins. Grija mare, ca se fac imediat.
Eu le scot pe hartie de bucatarie ca sa se absoarba bine excesul de ulei.
Si gata! Cu o salata alaturi mananci pana pocnesti... tu ai grija sa te opresti inainte de a pocni. Sa nu ma faci sa-mi para rau ca ti-am dat 'marea' reteta... =))
Sorina

#965 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 15 March 2012 - 10:43 AM

Mersi tare mult, Sorina, cred ca le-ar placea mult alor mei. Eu nu mananc deocamdata, asa ca sa nu-ti para rau...inca =)) . Tu rasnesti lintea in rasnita de cafea (ca din aia n-am)?

#966 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 10:53 AM

Nu mananci pt ca tii post? Sau de ce nu mananci... ca e de F1, ca sa fim clari.
Da, cred ca e de cafea... cine stie? Ca saraca nu a vazut cafea in viata ei. Rasnita e... na, ca m-ai facut curioasa.
M-am dus la ea si scrie ca macina cafea si spezie... deci, ea e. Eu am luat una pe bani putini de la Imetec... undeva in jur de 15 euro.
Dar, daca ai robotel de bucatarie, merge si cu ala, doar ca trebuie sa ai mai multa rabdare pana se face faina.
Eu am folosit in trecut si robotelul, dar cu rasnita merge mai repede si cu cantitati mai mici.
Sorina

#967 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 15 March 2012 - 11:10 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 March 2012 - 10:35 AM, a spus:

Gabi, micul dejun e alegerea mea sa fie asa... fara grasimi. Incerc cat de cat sa respect aceasta regula, mai ales de cand nu mai muncesc.

Normal ca e alegerea ta =)) Problema sunt carbohidratii, aia sunt problema si stii asta deja din Monti, d aia ne uitam la IG in tabel la orice aliment!
Pentru energie, dimineata si din alte motive (citisem pe undeva explicat frumos, dar nu mai stiu pe unde) e mai bine sa ai un mic dejun consistent, cu grasimi, proteine.
Organismul are nevoie de grasimi si proteine, apar multe probleme fara astea. Dar cu carbohidratii e altfel, poti sa i tii mai jos. Tocmai ca nu faci efort (e.g. sport, consum de energie) e indicat sa tii carbs mai jos. Aia ii "arzi" si ofera "combustibil" cand faci sport. Sunt multe de explicat. In final e alegerea ta ce mananci la micul dejun, bineinteles. Eu ti am zis cum ar trebui sa fie, cum e mai bine, mai ales ca nu faci sport sau efort ceva perioada asta.

Pranzul de ce ar fi de F2? Pt paharul de vin? Nu prea cred... Monti permite un pahar de vin la sfarsitul mesei in F1. De acord, nu la inceput, in primele luni, pana organismul incepe sa functioneze cum trebuie, dar dupa aia nu mai sunt probleme... mai ales din cand in cand, asa cum beau eu.

Da, din cauza vinului. Asa e, in primele luni conteaza foarte mult cat si in F1 si mai depinde si cat are fiecare de dat jos. La tine e altfel ca tu esti la un fel de mentinere. Poate ar fi mai bine sa fi scris F2, pentru celelalte fete care citesc.

Si oricum ar fi, eu nu tin neaparat sa mai slabesc, asa ca imi savurez linistita paharul de vin atunci cand am pofta. Voi sa nu faceti ca mine, daca vreti sa slabiti!

Stiu, tocmai d aia am scris, pentru fetele care citesc.

Iar de grasimile sanatoase nu uit. Se mai intampla din cand in cand sa mai sar peste ele cate o zi, doua... nu-i bai. Avocado am mereu in casa, uleiul de masline salateste la greu, migdale evit sa mai rontai toata ziua (nu pt ca le evit pe ele), de fapt incerc sa mai sar pt gustari tot pe motiv de stat acasa. La peste suntem un pic deficitari, nu ca nu ne place, e pe motiv de lene...

Stiu ca stii :D dar ti am adus aminte tie si am spus si pentru fetele care citesc. Cum am zis si mai sus, grasimile bune sunt foarte importante pentru buna functionare a organismului. Foarte bine ca ai grija sa le ai in meniu cat mai des. La peste poti rezolva cu un supliment de omega 3. La migdale te inteleg, exista mereu tendinta sa mananci prea mult =))
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#968 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 15 March 2012 - 11:11 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 March 2012 - 10:53 AM, a spus:

Nu mananci pt ca tii post? Sau de ce nu mananci... ca e de F1, ca sa fim clari.
Da, cred ca e de cafea... cine stie? Ca saraca nu a vazut cafea in viata ei. Rasnita e... na, ca m-ai facut curioasa.
M-am dus la ea si scrie ca macina cafea si spezie... deci, ea e. Eu am luat una pe bani putini de la Imetec... undeva in jur de 15 euro.
Dar, daca ai robotel de bucatarie, merge si cu ala, doar ca trebuie sa ai mai multa rabdare pana se face faina.
Eu am folosit in trecut si robotelul, dar cu rasnita merge mai repede si cu cantitati mai mici.

Da, tin post, de-aia mai astept un pic. Robotel am, o sa incerc cu ala, am avut si o rasnita dar a cedat, n-a facut fata la linte, naut sau ce-oi fi bagat eu in ea.

#969 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 11:33 AM

Vezi postareaM_rules, la 15 March 2012 - 11:10 AM, a spus:

Normal ca e alegerea ta =)) Problema sunt carbohidratii, aia sunt problema si stii asta deja din Monti, d aia ne uitam la IG in tabel la orice aliment!
Pentru energie, dimineata si din alte motive (citisem pe undeva explicat frumos, dar nu mai stiu pe unde) e mai bine sa ai un mic dejun consistent, cu grasimi, proteine.
Organismul are nevoie de grasimi si proteine, apar multe probleme fara astea. Dar cu carbohidratii e altfel, poti sa i tii mai jos. Tocmai ca nu faci efort (e.g. sport, consum de energie) e indicat sa tii carbs mai jos. Aia ii "arzi" si ofera "combustibil" cand faci sport. Sunt multe de explicat. In final e alegerea ta ce mananci la micul dejun, bineinteles. Eu ti am zis cum ar trebui sa fie, cum e mai bine, mai ales ca nu faci sport sau efort ceva perioada asta.

Da si tu ai dreptate... atunci cand e mai bine sa ai masa fara grasimi? Singura solutie e seara. Iar seara nu ma vad band un ceai, sau mancand doar paste/orez. Da' mananc din cand in cand, dar ma enerveaza ca nu le pot asocia la grasimi. Asa ca stau cuminte... mai rarut ca-i mai dragut.
Vezi, tu, nu prea ma vad 'mancand' efectiv dimineata.
Singurele exceptii care le-am facut de-a lungul timpului au fost tip un dulce cu ceai, sau un corn cu branza (F2) cu ceai, sau iaurt integral cu tarate/migdale. Asta e maximul de 'masa' care-l concep eu dimineata. Mai mult de atat nu pot.
Eu nu sunt ca tata, spre exemplu. Se aseaza frumos la masa si la 6 dimineata papa fara probleme o farfurie, chiar doua de ciorba. Eu, efectiv, nu pot!
Daca tu ai alte idei, in sensul asta, esti bine venita sa mi le exemplifici. Accept orice sugestie.
Dar sa nu-mi spui sa mananc oua, branza si orice altceva la 6,30h dimineata, ca nu tine figura la mine.
poate sunt eu mai ciudata, da' asa m-am invatat.

Vezi postarea2ut, la 15 March 2012 - 11:11 AM, a spus:

Da, tin post, de-aia mai astept un pic. Robotel am, o sa incerc cu ala, am avut si o rasnita dar a cedat, n-a facut fata la linte, naut sau ce-oi fi bagat eu in ea.

Atunci te astept dupa post! =))
Sorina

#970 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 11:45 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 March 2012 - 11:33 AM, a spus:

Da si tu ai dreptate... atunci cand e mai bine sa ai masa fara grasimi? Singura solutie e seara. Iar seara nu ma vad band un ceai, sau mancand doar paste/orez. Da' mananc din cand in cand, dar ma enerveaza ca nu le pot asocia la grasimi. Asa ca stau cuminte... mai rarut ca-i mai dragut.
Singurele exceptii care le-am facut de-a lungul timpului au fost tip un dulce cu ceai, sau un corn cu branza (F2) cu ceai, sau iaurt integral cu tarate/migdale. Asta e maximul de 'masa' care-l concep eu dimineata. Mai mult de atat nu pot.
Eu nu sunt ca tata, spre exemplu. Se aseaza frumos la masa si la 6 dimineata papa fara probleme o farfurie, chiar doua de ciorba. Eu, efectiv, nu pot!
Daca tu ai alte idei, in sensul asta, esti bine venita sa mi le exemplifici. Accept orice sugestie.
Dar sa nu-mi spui sa mananc oua, branza si orice altceva la 6,30h dimineata, ca nu tine figura la mine.

Masa glucidica poti avea de 2-3 ori pe saptamana, poti s o lasi la pranz (asa nu e nici dimineata, nici seara).

Cam complicat ca nu vrei oua sau branza =)) Tatal tau mananca foarte bine asa =))
Cum iti suna salata? poti face seara o salata cu ce legume iti plac si cu ceva avocado
- sau fa ci chec aperitiv cu legume (daca nu ma insel e reteta dincolo) si mananci 2-3 felii
- sau pandispan rodica (dar fara fructoza, indulcit doar cu caisele, eventual pui mai multe)
- sau faci rulada de carne cu ce iti place si ai mic dejun pentru 1-2 zile
- sau iaurt cu tarate/migdale merge perfect, la fel poti face cu smantana sau kefir

Asta am in cap acum, daca mai imi vin alte idei, iti scriu.

Brillat-Savarin

#971 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2012 - 12:15 PM

Da, cam cum sunt 'exceptiile' mele. Deci ar trebui sa trasform 'exceptiile' in micul dejun de zi cu zi, iar ceiutul cu foi Wasa 24% fibre in 'exceptii' (de 2-3 ori pe saptamana).
Asta o pot face, mai ales ca ideile tale nu sunt prea departe de ale mele.
Greu mai e cu monti si cu sanatatea!

Editez... de fapt, toate chestiile astea eu le vad ca cina.
Sorina

#972 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 March 2012 - 09:24 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 March 2012 - 11:33 AM, a spus:

Mie mi se pare ideal sa incepi cu fructe, ceva ce-ti place, eventual facute suc desi mai bine ar fi intregi. Nici eu n-am mincat dimineata timp de vreo 14 ani, cit timp am fost fumatoare. Micul dejun insemna cafeaua si vreo 5 tigari una dupa alta. Cind am inceput Monti sufeream ca nu pot minca fructe in timpul zilei si l-am ascultat pe el si am inceput sa le maninc dimineata. Acum numai in deplasarile in care nu am acces la fructe dimineata nu maninc, dar acasa e aproape regula. Ca sa fiu sincera mai strecor si cite o banana- chiar daca are un IG mare- intre portocale, kiwi si alte fructe de iarna, ca ii scad astea IG-ul suficient cit sa nu fie periculos. Vara deja nu-i o problema ca apar atitea fructe dulci si bune... :notworthy:
Alt meniu de dimineata (si zau ca nu-l numar sa fie doar de 2 ori pe saptamina ci cum am chef, este Wasa sau piine cu tarite cu gem fara zahar. Am mai gasit un model la Lidl, o sa caut poza pe net sa o pun aici, sau fac poza la borcanele din frigider. E garantat Monti.

Ca tot am vorbit atita despre mese glucidice am decis ca cina din seara asta va fi glucidica asa ca va si exemplific la subiectul cu meniurile :pupic:

#973 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2012 - 09:51 AM

Carmella, pana acum ceva timp si eu imi puneam dimineata la micul dejun dulceata (facuta de mine) pe foile Wasa, doar ca in timpurile alea nu dadusem iama in dulciuri si fainoase (chiar si monti fiind) cum am facut in ultimul timp.
Asa ca daca am chef de dulce imi fac si renunt pt moment dimineata la dulceata.
Fructele sunt moartea mea... dar iar, incerc sa ma 'educ' sa pap cat mai putine. Eu de obicei le pap la gustarea de la ora 10. Imi e mai usor/practic asa.
Acum, eu stiu ca tu nu tii un monti strict, asa ca poate nu conteaza pt tine, da' sa stii ca nu ma convinge dulceata pe care o folosesti tu. Nu precizeaza despre ce zahar e vorba... daca e din struguri, cum e de obicei nu prea e bun pt fetele care vor sa tina F1 pt slabit.
Pt noi care suntem la mentinere conteaza sau nu conteaza, e alegerea noastra, da' pt slabit nu prea merge.
Asta cred eu... poate gresesc...
Deabia astept sa vad despre ce cina e vorba...
Sorina

#974 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2012 - 10:15 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 March 2012 - 09:51 AM, a spus:

Carmella, pana acum ceva timp si eu imi puneam dimineata la micul dejun dulceata (facuta de mine) pe foile Wasa, doar ca in timpurile alea nu dadusem iama in dulciuri si fainoase (chiar si monti fiind) cum am facut in ultimul timp.
Asa ca daca am chef de dulce imi fac si renunt pt moment dimineata la dulceata.
Fructele sunt moartea mea... dar iar, incerc sa ma 'educ' sa pap cat mai putine. Eu de obicei le pap la gustarea de la ora 10. Imi e mai usor/practic asa.
Acum, eu stiu ca tu nu tii un monti strict, asa ca poate nu conteaza pt tine, da' sa stii ca nu ma convinge dulceata pe care o folosesti tu. Nu precizeaza despre ce zahar e vorba... daca e din struguri, cum e de obicei nu prea e bun pt fetele care vor sa tina F1 pt slabit.
Pt noi care suntem la mentinere conteaza sau nu conteaza, e alegerea noastra, da' pt slabit nu prea merge.
Asta cred eu... poate gresesc...
Deabia astept sa vad despre ce cina e vorba...

Asa e cu fructele si faci foarte bine :tongue3:

Daca nu ma insel cina era asta.

Brillat-Savarin

#975 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2012 - 11:23 AM

Vezi postareaM_rules, la 16 March 2012 - 10:15 AM, a spus:

Daca nu ma insel cina era asta.

:71: :D :P Ei, vedeti ce inseamna obisnuinta???!!! Carmella, iubita, asta e prin excelenta, micul meu dejun. Cum nu ma vad dimineata mancand mancare gatita, tot asa nu ma vad seara mancand paine/Wasa cu dulceata.
Sa nu intelegi ca rad de tine, nuuuu... rad de mine cat de chioara sunt. Doar ce vazusem postarea ta, da se vede ca asa de important a fost impactul vizual al feliilor de paine cu dulceata ca eu nu am mai facut caz ca ai zis cina. Am vazut poza si am asociat-o imediat la un perfect mic dejun. :tongue3:
Sorina

#976 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 16 March 2012 - 12:22 PM

nici eu nu pot sa-ncep ziua cu dulce. dar cu fructe merge perfect, nu ma baloneaza, imi plac. insa mancare tre sa bag la vreo 2ore dupa ele, nu chiar imediat.

#977 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 16 March 2012 - 10:47 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 March 2012 - 09:51 AM, a spus:

Ba de vreo 3 saptamini tin un Monti foarte strict, strict neinsemnind mai strict decit a formulat insusi Montignac principiile :) Iar gemul ala a trecut prin testul "tata", care e diabetic si care dupa ce isi introduce o chestie noua in alimentatie isi face si o glicemie sa vada cum e, iar asta l-a multumit.
Eu nu am citit nicaieri de zaharul din struguri ca nu ar fi bun pentru F1, ce stiu eu e ca zaharul din fructe e fructoza si e permis in F1 in anumite cantitati. Probabil cind stii mai putine e mai bine. Oricum, in 3 saptamini am slabit 4 kile, mai am 1-2 kg propuse pina in Paste si ma declar multumita. Apoi trec la faza relaxata, care, apropo, la mine aia e mai stricta decit ce vad in principiile voastre de faza 2. De exemplu eu, in faza 2, faina integrala nu o combin cu proteine, mie asa mi-a ramas intiparit in minte si nu pot sa ies din obiceiul asta. Mi se pare principiul de baza in Montignac, indiferent ca e faza 1 sau 2. In faza 2 ce fac eu deosebit fata de faza 1 e ca imi permit mai multe exceptii, revenind apoi la principiile fazei 1. Daca maninc cartofi, lasagna, mincare chinezeasca sau alte pacatosenii de-astea, cu siguranta ziua urmatoare voi minca pește cu broccoli sau salata greceasca :thumleft:

#978 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 March 2012 - 11:35 AM

Ma bucur ca ai slabit. Nu stiam ca acum tii strict F1. Din ce imi aduceam aminte tu tineai un monti mai relaxat.
Daca tie-ti merge cu dulceata respectiva e un lucru bun pt tine.
Iar eu nu prea consider ca sunt la F2, ci la F1 cu cate o divagatie spre F2. Asa cum tu o iei prin cartofi, lasagne eu o iau pe aratura cu dulciurile si fainoasele. Asta-i buba mea.
Fiecare trebuie sa aiba cate o placere, nu? Pt mine e bine asa.
Sorina

#979 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2012 - 09:59 AM

Carmella am ramas fara net... urat cu dependenta de forum...
Asaaaa, ce vroiam sa zic e ca mi-ai dat de gandit cu combinatia faina integrala si proteine. Primul meu impuls a foat sa zic ca nici eu nu le asociez. Dupa aia stand stramb si judecand drept, am constatat ca eu pap in felul urmator:
- foi Wasa 24% fibre cu ceai, sau maxim cu dulceata si ceai (la micul dejun)
- rar spre foarte rar imi fac un gen de pizza tot cu Wasa 24% fibre. La microunde pun peste Wasa mozzarella, +/- speck si rosii. Constat ca asta e o abatere de la aceasta regula. O chestie la care pot renunta fara nici o umbra de regret.
- apoi orice aluat F1 sau F2 care are in compozitie ou, ce sa mai zicem de ceva cornuri cu branza ar cadea de pe lista.
In concluzie ar trebui sa renunt la orice dule sau sarat care sa aiba in compozitie faina integrala.
De acord, ca la multe din ele am inlocuit cu faina de migdale sau de linte, dar parca mi se pare totusi sa cer prea mult de la mine... ar trebui chiar sa renunt la orice placere.
Da, un "sacrificiu" de acest gen sunt dispusa sa-l fac atunci cand vreau sa slabesc, dar acum ca sunt in faza la care daca slabesc bine, daca nu, asta e, nu vad de ce mi-ar face rau cate o placere.
Tu ai ales sa-ti oferi o placere in afara lui monti (ca sa zicem asa), eu am ales sa raman pe acelasi teritoriu dar sa ma mai impiedic din cand in cand.
Acum. Sa nu ma intelegi gresit. Ceea ce as vrea eu sa stiu e, cat de mare e greseala MEA? Greseala referita la situatia de acum, dupa aproape doi ani de monti si intr-o perioada in care nu ma intereseaza sa slabesc. Sunt curioasa sa aud mai multe puncte de vedere. Cine stie? Poate am interpretat eu gresit...
Asa ca va invit sa va dati cu parerea. Si va multumesc muuult de tot! :blush:
Sorina

#980 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2012 - 10:34 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 March 2012 - 09:59 AM, a spus:

- foi Wasa 24% fibre cu ceai, sau maxim cu dulceata si ceai (la micul dejun)
- rar spre foarte rar imi fac un gen de pizza tot cu Wasa 24% fibre. La microunde pun peste Wasa mozzarella, +/- speck si rosii. Constat ca asta e o abatere de la aceasta regula. O chestie la care pot renunta fara nici o umbra de regret.
- apoi orice aluat F1 sau F2 care are in compozitie ou, ce sa mai zicem de ceva cornuri cu branza ar cadea de pe lista.

Tot ce ai insirat mai sus sunt monti!!! Nu ai de ce sa iti faci griji. Stii regula de baza, IG 35 cu grasimi F1, intre 35-50 cu grasimi F2. Important e ce IG are alimentul si daca ai grasimi. De proteine nu te ingrijora, nu ai de ce, nu au efect asupra regulii de baza in Monti!!!

Ce discutam noi inainte conteaza dpdv al sanatatii si cum ar fi mai bine pentru mic dejun, ca sa te simti mai bine si pentru efortul (sportul) pe care il depui zilnic, ma refer la faza cu gemul, fructele si wasa.

Brillat-Savarin

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51