Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
#981
Postat 19 March 2012 - 10:44 AM
Da' lasand la o parte monti, regula Carmellei e mai "sanatoasa", ca sa zic asa?
#982
Postat 19 March 2012 - 10:52 AM
sorinadaniela, la 19 March 2012 - 09:59 AM, a spus:
NU, mananca linistita, cum ai facut si pana acum! Stii doar ca trebuie mai rar pentru sanatate (gluten) cat si deoarece "fainoasele" pot ajuta la ingrasat. Tu esti la mentinere si atata timp cat mai verifici si vezi ca, cantarul zice ok, nu ai de ce sa iti faci griji.
sorinadaniela, la 19 March 2012 - 09:59 AM, a spus:
Foarte bine, dpdv al sanatatii sunt mai bune astea. Nu ai la ce placeri sa renunti.
sorinadaniela, la 19 March 2012 - 09:59 AM, a spus:
Nu e nevoie de niciun "sacrificiu".
sorinadaniela, la 19 March 2012 - 09:59 AM, a spus:
Asa ca va invit sa va dati cu parerea. Si va multumesc muuult de tot!

Nu ai facut nicio greseala.
sorinadaniela, la 19 March 2012 - 10:44 AM, a spus:
Da' lasand la o parte monti, regula Carmellei e mai "sanatoasa", ca sa zic asa?
Nu, organismul are nevoie de proteine si grasimi bune, nu vad niciun motiv pentru care nu poti combina proteinele cu carbs. Problema, legata de ingrasat si de sanatate, cum spune si monti apare la grasimi + carbs, in functie de IG. Am mai zis mai sus. La combinatii, pentru digestie nu e bine sa combini lactatele cu carnea.
Reciteste tot ce e cu "proteine" de pe blogul Doinei si o sa te lamuresti mai bine.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#983
Postat 19 March 2012 - 01:08 PM
Si chiar, sa stii, ca am sa-mi fac timp sa mai recitesc din blogul Doinei.
#984
Postat 19 March 2012 - 01:13 PM

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#985
Postat 22 March 2012 - 01:04 PM
2ut, de cand tii si ce rezultate ai?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#986
Postat 22 March 2012 - 02:35 PM
boni, la 22 March 2012 - 01:58 PM, a spus:
accept cu placere sa ma certi


In primul rand ai perfecta dreptate, intr-adevar sunt doua diete diferite atat dpdv scop, cat si dpdv rezultat. Eu nu am comparat dietele ci rezultatele. Cred ca am tinut monti o perioada de circa 2 luni, in care am slabit 3 kg, fapt datorat dupa mine mai degraba faptului ca am eliminat brusc dulciurile, din care ma infruptam in cantitati mari, in perioada de 2 ani de dinainte de monti. Poate am mai zbarcit-o la cantitati, dar de tinut am tinut vreo 2 luni. Eu am invatat multe si de la monti, ca si de la toate dietele care mi-au placut, respectiv partea sanatoasa si logica a lor. Eu nu cred ca monti e 100% o dieta santoasa (cu prajeli, slanina, porc etc), dar asta ramane parerea mea.
Eu am ramas insa cu niste dubii, ca de ex, sa faci un dulce monti si sa mananci din el pe saturate


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#987
Postat 22 March 2012 - 03:00 PM
sorinadaniela, la 22 March 2012 - 02:58 PM, a spus:
aaa, da! 100% adevarat! de regula asta uitasem!
deci va dau dreptate si tie si lui boni, nu am tinut monti!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#988
Postat 22 March 2012 - 04:31 PM

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#989
Postat 22 March 2012 - 07:52 PM
#990
Postat 22 March 2012 - 09:25 PM
Adriana, la 22 March 2012 - 07:52 PM, a spus:
Bine asa

LE: Multumesc mult Adriana
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#991
Postat 23 March 2012 - 11:07 AM
Daniella, la 22 March 2012 - 01:04 PM, a spus:
2ut, de cand tii si ce rezultate ai?
Pai, din martie 2009 si am slabit in 9 luni cam 30kg. De-acolo incolo a fost mai mult mentinere, cu cateva kilograme cand in sus, cand in jos. Dar in ultimul timp am avut perioade lungi de abateri, care la mine se traduc prin mancat foarte mult si foarte prost

#992
Postat 23 March 2012 - 11:30 AM
2ut, la 23 March 2012 - 11:07 AM, a spus:

Bravo

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#993
Postat 23 March 2012 - 11:35 AM
Si nu vroiai sa spui nimic, tineai numai pt tine o asa buna notitie.
#994
Postat 23 March 2012 - 11:58 AM
#995
Postat 23 March 2012 - 12:23 PM
2ut, la 23 March 2012 - 11:58 AM, a spus:
ma axez mai mult pe mancare de praz cu masline, varza calita, tocanita de ciuperci, ghiveciuri, etc. din astea care sa nu prea depaseasca IG de 35.
am descoperit mai nou avocado si-l folosesc la greu la salate, pe post de maioneza/sos, sau mai fac si "pateu" din el in amestec cu ciuperci sau masline. il mai folosisem anul trecut la bilutele dulci, dar nu il mancam frecvent. abea acum cred ca l-am descoperit cu adevarat si sunt foarte incantata de toate "folosintele" lui.
a, si la dulciuri, daca am pofte care nu se astampara cu 1-2 bucatele de cioco, am recurs la dulciuri tip "coliva", "crumble", nici nu stiu cum sa le zic.
folosesc pulpa ramasa de la laptele de migdale (sau ce alte nuci am la dispozitie) si ori fac ceva gen "crumble", fructe peste care pun un maglavais din pulpa de migdale, "oua" din in, ulei, arome (de obicei scortisoara) si f. putina fructoza, ori fac o amestecatura cu pulpa, cacao, esenta de rom, cioco rasa, si iarasi f. putin fructoza, sau chiar fara.
sper sa-ti fie de folos exemplele mele si ta te tot felicitam, din saptamana in saptamana

#996
Postat 23 March 2012 - 12:30 PM
Intrebare: pentru laptele de migdale, lasi mai intai migdalele cu apa la inmuiat, apoi arunci apa aia si pui alta si le dai prin blender?
Si alta intrebare: deserturile de care ziceai, le pui la cuptor?
Si inca una si gata: pentru "ouale" de in, pui seminte intregi cu apa sau macinate (ca macinate n-am si nici cu ce le macina)?
Sper sa ma organizez si eu mai bine incet-incet, e primul post pe care-l tin cap-coada, adica l-am tinut si de Craciun, dar n-a fost suta la suta Monti.
#997
Postat 23 March 2012 - 12:39 PM

asa se face: se pun la inmuiat peste noapte, se arunca apa si se clatesc bine, apoi cu alta apa curata (cam 2 cani de apa la 1 cana de migdale) si un praf de sare se blenduiesc. "zeama" rezultata se scurge (eu folosesc o bucata de perdea veche, din aceea ca etamina) si rezulta laptele si pulpa.
la deserturi, la cuptor pun doar "crumble". "coliva" o fac la rece.
pentru "ouale" de in pun 1 lingura seminte + 3 linguri lichid intr-o cana inalta (sau alt recipient, dar sa fie inalt ca altfel iti sare afara) si bag mixerul bat acolo. se macina cat se macina din seminte si incepe sa se formeze mucilagiul.
#999
Postat 30 March 2012 - 07:15 AM
M-am dus (dupa servici) si am citit intr-un magazin mai multe soiuri de Wasa si pe toate era trecut zahar. Diferea procentajul de faina de secara (parca din asta erau facute toate) si unele contineau si faina de grau. Dar toate, fara exceptie, contineau zahar.... E bine asa?
N-am mai comentat cu glas tare in fata ei, ca nu aveam chef de contradictii, am zis ca mai intai tre' sa citesc si alte etichete si apoi sa vin aici cu intrebarea.
Multumesc frumos pentru raspuns!

#1000
Postat 30 March 2012 - 07:37 AM
Nema zahar, bre, si asa ar trebui sa fie si pt colega ta.
Wasa se gaseste, chiar si cea originala, in mai multe variante (variaza procentul de fibre si ingredientele bine-inteles), ca sa nu mai vorbim de cate alte marci se pot gasi in magazine. Aici intervine 'ochiul' fiecaruia. Etichetele trebuiesc citite bine, si apoi mai trebuie si sa stii sa le interpretezi.
Adevarul e ca zaharul nu are ce cauta intre ingrediente. Singura data cand e tolerat e la ciocolata care depaseste 70% cacao.
Cu toate ca stand stramb si judecand drept, zaharul din ciocolata e anulat de fibrele din cacao, asa ca, poate colega ta a crezut ca zaharul din Wasa care o consuma e anulat de fibrele prezente in compozitie... sper pt ea sa o fi dus capul la ceva de genul asta.
Eu, parere personala, nu m-as atinge de asa ceva.