Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#981 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 March 2012 - 10:44 AM

Mda, deci nu am uitat chiar tot...
Da' lasand la o parte monti, regula Carmellei e mai "sanatoasa", ca sa zic asa?
Sorina

#982 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 19 March 2012 - 10:52 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 March 2012 - 09:59 AM, a spus:

In concluzie ar trebui sa renunt la orice dule sau sarat care sa aiba in compozitie faina integrala.

NU, mananca linistita, cum ai facut si pana acum! Stii doar ca trebuie mai rar pentru sanatate (gluten) cat si deoarece "fainoasele" pot ajuta la ingrasat. Tu esti la mentinere si atata timp cat mai verifici si vezi ca, cantarul zice ok, nu ai de ce sa iti faci griji.

De acord, ca la multe din ele am inlocuit cu faina de migdale sau de linte, dar parca mi se pare totusi sa cer prea mult de la mine... ar trebui chiar sa renunt la orice placere.

Foarte bine, dpdv al sanatatii sunt mai bune astea. Nu ai la ce placeri sa renunti.

Da, un "sacrificiu" de acest gen sunt dispusa sa-l fac atunci cand vreau sa slabesc, dar acum ca sunt in faza la care daca slabesc bine, daca nu, asta e, nu vad de ce mi-ar face rau cate o placere.

Nu e nevoie de niciun "sacrificiu".

Ceea ce as vrea eu sa stiu e, cat de mare e greseala MEA? Greseala referita la situatia de acum, dupa aproape doi ani de monti si intr-o perioada in care nu ma intereseaza sa slabesc. Sunt curioasa sa aud mai multe puncte de vedere. Cine stie? Poate am interpretat eu gresit...
Asa ca va invit sa va dati cu parerea. Si va multumesc muuult de tot! :71:

Nu ai facut nicio greseala.

Vezi postareasorinadaniela, la 19 March 2012 - 10:44 AM, a spus:

Mda, deci nu am uitat chiar tot...
Da' lasand la o parte monti, regula Carmellei e mai "sanatoasa", ca sa zic asa?

Nu, organismul are nevoie de proteine si grasimi bune, nu vad niciun motiv pentru care nu poti combina proteinele cu carbs. Problema, legata de ingrasat si de sanatate, cum spune si monti apare la grasimi + carbs, in functie de IG. Am mai zis mai sus. La combinatii, pentru digestie nu e bine sa combini lactatele cu carnea.

Reciteste tot ce e cu "proteine" de pe blogul Doinei si o sa te lamuresti mai bine.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#983 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2012 - 01:08 PM

Multumesc mult, Gabi!
Si chiar, sa stii, ca am sa-mi fac timp sa mai recitesc din blogul Doinei.
Sorina

#984 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2012 - 01:13 PM

Cu placere :71:

Brillat-Savarin

#985 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 March 2012 - 01:04 PM

ce de mai gatiti voi fetele! o gramada! sunteti de pus in rama!

2ut, de cand tii si ce rezultate ai?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#986 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2012 - 02:35 PM

Vezi postareaboni, la 22 March 2012 - 01:58 PM, a spus:

eu sar si te cert!!! tu nu ai tinut monti!!! asa ca nu poti sa faci comparatia asta. si oricum nu se compara una cu alta. dupa mine sunt 2 "diete" total difetite ca mod de abordare.

accept cu placere sa ma certi :hug: !!! desi cred ca suntem cam off topic :-*
In primul rand ai perfecta dreptate, intr-adevar sunt doua diete diferite atat dpdv scop, cat si dpdv rezultat. Eu nu am comparat dietele ci rezultatele. Cred ca am tinut monti o perioada de circa 2 luni, in care am slabit 3 kg, fapt datorat dupa mine mai degraba faptului ca am eliminat brusc dulciurile, din care ma infruptam in cantitati mari, in perioada de 2 ani de dinainte de monti. Poate am mai zbarcit-o la cantitati, dar de tinut am tinut vreo 2 luni. Eu am invatat multe si de la monti, ca si de la toate dietele care mi-au placut, respectiv partea sanatoasa si logica a lor. Eu nu cred ca monti e 100% o dieta santoasa (cu prajeli, slanina, porc etc), dar asta ramane parerea mea.
Eu am ramas insa cu niste dubii, ca de ex, sa faci un dulce monti si sa mananci din el pe saturate :-* nu-mi da incredere ca te ajuta sa slabesti. O dieta ceva mai restrictiva insa da. Monti e o dieta pe viata si e normal sa nu te mai ingrasi dupa de vreme ce tii permanent o dieta. Dar aici vorbim de vointa enorma din partea voastra si eu va apreciez mult, mult de tot pt vointa. :-*

#987 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2012 - 03:00 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 02:58 PM, a spus:

Dany, ca sa nu mai spunem de sportul tau preferat: saritul peste mese/infometarea... asta nu e monti in niciun caz!!!

aaa, da! 100% adevarat! de regula asta uitasem!
deci va dau dreptate si tie si lui boni, nu am tinut monti! :pupic: Am consumat doar alimente conforme. Restul a fost ala-n dala ...

#988 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2012 - 04:31 PM

Fetelor, va rog frumos, sa discutati aici, despre monti. Sa lasam topicul cu "ce am gatit azi" curat, ca sa fie sursa buna de inspiratie. :pupic:

Brillat-Savarin

#989 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2012 - 07:52 PM

Ca sa fac curatenie as putea muta 3 mesaje ale Daniellei, restul nu le pot muta pentru ca sunt amestecate, cu on si off topic la un loc.

#990 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2012 - 09:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 March 2012 - 07:52 PM, a spus:

Ca sa fac curatenie as putea muta 3 mesaje ale Daniellei, restul nu le pot muta pentru ca sunt amestecate, cu on si off topic la un loc.

Bine asa :biggrin:

LE: Multumesc mult Adriana

Brillat-Savarin

#991 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 23 March 2012 - 11:07 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 March 2012 - 01:04 PM, a spus:

ce de mai gatiti voi fetele! o gramada! sunteti de pus in rama!

2ut, de cand tii si ce rezultate ai?

Pai, din martie 2009 si am slabit in 9 luni cam 30kg. De-acolo incolo a fost mai mult mentinere, cu cateva kilograme cand in sus, cand in jos. Dar in ultimul timp am avut perioade lungi de abateri, care la mine se traduc prin mancat foarte mult si foarte prost :crying: . Acum sunt din nou cuminte de la inceputul lui februarie si s-au dus vreo 4 kilograme, sper sa mearga tot asa.

#992 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2012 - 11:30 AM

Vezi postarea2ut, la 23 March 2012 - 11:07 AM, a spus:

Pai, din martie 2009 si am slabit in 9 luni cam 30kg. De-acolo incolo a fost mai mult mentinere, cu cateva kilograme cand in sus, cand in jos. Dar in ultimul timp am avut perioade lungi de abateri, care la mine se traduc prin mancat foarte mult si foarte prost :crying: . Acum sunt din nou cuminte de la inceputul lui februarie si s-au dus vreo 4 kilograme, sper sa mearga tot asa.

Bravo :toothy9;

Brillat-Savarin

#993 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2012 - 11:35 AM

Chiar ca meriti 'bravo'-ul... felicitari!
Si nu vroiai sa spui nimic, tineai numai pt tine o asa buna notitie.
Sorina

#994 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2012 - 11:58 AM

Multam de felicitari, stai sa vad daca le merit si in continuare, ca luna asta m-am cam blocat (chestia e ca fiind si post am tendinta sa mananc cam multi carbi...salatele si mancarurile de legume merg cam greu la mine fara ceva ou, branza, carne langa).

#995 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 23 March 2012 - 12:23 PM

Vezi postarea2ut, la 23 March 2012 - 11:58 AM, a spus:

Multam de felicitari, stai sa vad daca le merit si in continuare, ca luna asta m-am cam blocat (chestia e ca fiind si post am tendinta sa mananc cam multi carbi...salatele si mancarurile de legume merg cam greu la mine fara ceva ou, branza, carne langa).
utule, sa stii ca si eu mi-am pus problema, postul asta, de prea multi carbi. si am redus cat am putut din ei. si s-a vazut cu o gaura la curea. bine, am si inceput sa misc mai mult ca inainte, dar sunt convinsa ca si mancare e "de vina".
ma axez mai mult pe mancare de praz cu masline, varza calita, tocanita de ciuperci, ghiveciuri, etc. din astea care sa nu prea depaseasca IG de 35.
am descoperit mai nou avocado si-l folosesc la greu la salate, pe post de maioneza/sos, sau mai fac si "pateu" din el in amestec cu ciuperci sau masline. il mai folosisem anul trecut la bilutele dulci, dar nu il mancam frecvent. abea acum cred ca l-am descoperit cu adevarat si sunt foarte incantata de toate "folosintele" lui.

a, si la dulciuri, daca am pofte care nu se astampara cu 1-2 bucatele de cioco, am recurs la dulciuri tip "coliva", "crumble", nici nu stiu cum sa le zic.
folosesc pulpa ramasa de la laptele de migdale (sau ce alte nuci am la dispozitie) si ori fac ceva gen "crumble", fructe peste care pun un maglavais din pulpa de migdale, "oua" din in, ulei, arome (de obicei scortisoara) si f. putina fructoza, ori fac o amestecatura cu pulpa, cacao, esenta de rom, cioco rasa, si iarasi f. putin fructoza, sau chiar fara.

sper sa-ti fie de folos exemplele mele si ta te tot felicitam, din saptamana in saptamana :crying:

#996 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2012 - 12:30 PM

Boni, mi-s de foarte mare folos exemplele tale (bine ca mi-ai adus aminte de varza calita, ca n-am mancat demult).
Intrebare: pentru laptele de migdale, lasi mai intai migdalele cu apa la inmuiat, apoi arunci apa aia si pui alta si le dai prin blender?
Si alta intrebare: deserturile de care ziceai, le pui la cuptor?
Si inca una si gata: pentru "ouale" de in, pui seminte intregi cu apa sau macinate (ca macinate n-am si nici cu ce le macina)?
Sper sa ma organizez si eu mai bine incet-incet, e primul post pe care-l tin cap-coada, adica l-am tinut si de Craciun, dar n-a fost suta la suta Monti.

#997 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 23 March 2012 - 12:39 PM

laptele de migdale e mult mai usor de facut decat imi imaginam eu :crying: au deschis fetele dincolo ditamai subiectul si am vazut ca nu e greu deloc.
asa se face: se pun la inmuiat peste noapte, se arunca apa si se clatesc bine, apoi cu alta apa curata (cam 2 cani de apa la 1 cana de migdale) si un praf de sare se blenduiesc. "zeama" rezultata se scurge (eu folosesc o bucata de perdea veche, din aceea ca etamina) si rezulta laptele si pulpa.

la deserturi, la cuptor pun doar "crumble". "coliva" o fac la rece.
pentru "ouale" de in pun 1 lingura seminte + 3 linguri lichid intr-o cana inalta (sau alt recipient, dar sa fie inalt ca altfel iti sare afara) si bag mixerul bat acolo. se macina cat se macina din seminte si incepe sa se formeze mucilagiul.

#998 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2012 - 12:41 PM

Am inteles, mersi mult Boni.

#999 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 March 2012 - 07:15 AM

Revin cu o curiozitate (din partea mea). Ieri, stand de vorba cu G (colega de servici care mananca Monti), mi-au picat ochii pe pachetul ei de Wasa si am ramas cu gura cascata citind ingredientele: printre faini era trecut si zaharul!!! Da' nu era vorba ca la mancarurile montignace se scoate complet zaharul?
M-am dus (dupa servici) si am citit intr-un magazin mai multe soiuri de Wasa si pe toate era trecut zahar. Diferea procentajul de faina de secara (parca din asta erau facute toate) si unele contineau si faina de grau. Dar toate, fara exceptie, contineau zahar.... E bine asa?
N-am mai comentat cu glas tare in fata ei, ca nu aveam chef de contradictii, am zis ca mai intai tre' sa citesc si alte etichete si apoi sa vin aici cu intrebarea.
Multumesc frumos pentru raspuns! :floare:

#1000 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2012 - 07:37 AM

Eu nu stiu ce Wasa papa G, dar pt ca m-ai facut curioasa am recitit ingredientele care compun Wasa 24% fibre (originala), cea care o consum eu.
Nema zahar, bre, si asa ar trebui sa fie si pt colega ta.
Wasa se gaseste, chiar si cea originala, in mai multe variante (variaza procentul de fibre si ingredientele bine-inteles), ca sa nu mai vorbim de cate alte marci se pot gasi in magazine. Aici intervine 'ochiul' fiecaruia. Etichetele trebuiesc citite bine, si apoi mai trebuie si sa stii sa le interpretezi.
Adevarul e ca zaharul nu are ce cauta intre ingrediente. Singura data cand e tolerat e la ciocolata care depaseste 70% cacao.
Cu toate ca stand stramb si judecand drept, zaharul din ciocolata e anulat de fibrele din cacao, asa ca, poate colega ta a crezut ca zaharul din Wasa care o consuma e anulat de fibrele prezente in compozitie... sper pt ea sa o fi dus capul la ceva de genul asta.
Eu, parere personala, nu m-as atinge de asa ceva.
Sorina

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic