Minitarte sarate cu morcovi si broccoli
#1
Postat 23 November 2009 - 12:09 PM
Reteta originala era cu dovlecei , eu de aceasta data am facut-o cu broccoli.
Pentru aluat:150 gr branza de vaci(eu,ricotta)
125 ml lapte
6 linguri ulei (eu,de masline extra virgin)
1 lingurita sare
350 gr faina
1 plic praf de copt(eu,Pizzaiolo Paneangeli)
Pentru umplutura: 1 ceapa mica, calita in 2 linguri ulei
200 gr broccoli fierti dar crocanti(dovlecei cruzi rasi pe razatoarea mare)
200 gr morcov fiert ras pe razatoarea mare
100 gr cascaval (eu ,50 gr emmental si 50 gr parmiggiano)
2 oua batute
100 ml lapte
sare,piper,patrunjel dupa gust
La ceapa calita adaugam morcovul si broccoli si le calim impreuna.Lasam la racit.Adaugam si cascavalul.
Pentru aluat , amestecam impreuna branza, oul ,uleiul ,laptele si sarea.
Adaugam faina cu praful de copt.
Din aluatul rezultat intindem o foaie de 5 mm grosime.Decupam discuri .Eu am folosit tava de muffin,deci in functie de marimea formelor v-a depinde si marimea discurilor.
Daca nu vreti sa va complicati faceti o tarta unica ,mare.Eu am facut monoportii sa am si in congelator.
In fiecare forma punem o lingura din compozitia cu legume.
Deasupra am turnat compozitia lichida din oua ,lapte, sare si patrunjel tocat.Procedeu pe care nu l-am mai fotografiat.
Dam la cuptorul preincalzit 180 de grade pentru 25 minute ,aproximativ.
#2
Postat 23 November 2009 - 12:16 PM
Din aluatul de mai sus vor iesi aproximativ 20 de bucati.Mie mi-au ramas vreo 6 discuri pe care le-am umplut cu gem de capsuni.Au iesit niste gogosele tare pufoase.
#3
Postat 23 November 2009 - 01:16 PM
#4
Postat 23 November 2009 - 08:31 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 23 November 2009 - 09:57 PM
#6
Postat 23 November 2009 - 10:02 PM
eataly , superbe tartutele. bune de facut . acuma is cam out de la gripa, dar cand ma fac bine
#7
Postat 23 November 2009 - 10:08 PM
Adriana a spus:
Eu m-am dus pe site-ul lor si le-am cerut.Ti le trimit acasa ,plus le poti descarca pe cele din anii trecuti.Sunt cateva idei interesante.
#8
Postat 23 November 2009 - 10:11 PM
Daneza13 a spus:
De aceea am preferat monoportii ,sunt mai usor de" manevrat". Si eu am pus doua in geanta pentru Manu in parc.
#9
Postat 23 November 2009 - 10:15 PM
Maya a spus:
E intradevar un aluat super pufos.Eu am scris mini tarte dar aluatul nu are nimic in comun cu un aluat crocant de tarta.
stella a spus:
eataly , superbe tartutele. bune de facut . acuma is cam out de la gripa, dar cand ma fac bine
Bine ai venit ,Stella! Multa sanatate!
#10
Postat 23 November 2009 - 11:30 PM
Bine v-am regasit, ma bucur sa fiu din nou cu voi!
#12
Postat 23 November 2009 - 11:35 PM
#13
Postat 24 November 2009 - 02:50 PM
Gabriela Cara a spus:
Bine v-am regasit, ma bucur sa fiu din nou cu voi!
De aluat,ma repet poate dar sunt super incantata .Am sa-l mai "exploatez "si in alte retete.Si bine te-am gasit ,Gabi, mi-a fost dor de tine!
Bunny a spus:
Exact!Cum spunea si Daneza:o gustare sanatoasa,pentru pitici,adulti si bunici.
#14
Postat 24 November 2009 - 08:05 PM
Tare faine tartele.
E de notat aluatul.Mi se pare super-pufos !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#16
Postat 26 November 2009 - 01:53 PM
#17
Postat 26 November 2009 - 04:13 PM
#18
Postat 26 November 2009 - 05:57 PM
#19
Postat 26 November 2009 - 06:10 PM
#20
Postat 26 November 2009 - 06:24 PM
seima a spus:
Bine faci! Sper sa-ti placa! Astept impresii.