Forum Culinar: Minitarte sarate cu morcovi si broccoli - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Minitarte sarate cu morcovi si broccoli

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2009 - 12:09 PM

Debutez si eu cu o reteta luata din calendarul Paneangeli.
Reteta originala era cu dovlecei , eu de aceasta data am facut-o cu broccoli.

Pentru aluat:150 gr branza de vaci(eu,ricotta)
125 ml lapte
6 linguri ulei (eu,de masline extra virgin)
1 lingurita sare
350 gr faina
1 plic praf de copt(eu,Pizzaiolo Paneangeli)

Pentru umplutura: 1 ceapa mica, calita in 2 linguri ulei
200 gr broccoli fierti dar crocanti(dovlecei cruzi rasi pe razatoarea mare)
200 gr morcov fiert ras pe razatoarea mare
100 gr cascaval (eu ,50 gr emmental si 50 gr parmiggiano)
2 oua batute
100 ml lapte
sare,piper,patrunjel dupa gust

Imagine atasata: 59_b3fecac5b6ec7026aca890fb8a2dda5f.jpg

La ceapa calita adaugam morcovul si broccoli si le calim impreuna.Lasam la racit.Adaugam si cascavalul.

Imagine atasata: 59_ada3206f49d1b6b0f09cc6d039e0bc86.jpg

Imagine atasata: 59_03a5a3a09059c55afa898cbde6188d0f.jpg

Imagine atasata: 59_7ab9f783ce2a36b57c44156bd145143a.jpg

Pentru aluat , amestecam impreuna branza, oul ,uleiul ,laptele si sarea.

Imagine atasata: 59_d524b34fbc97220c9a617e906b0d5ae2.jpg

Imagine atasata: 59_7462571297a81c6a91f128d71cfecc50.jpg

Adaugam faina cu praful de copt.

Imagine atasata: 59_5b6b05c7d60fbac8f283483d6b2299af.jpg

Din aluatul rezultat intindem o foaie de 5 mm grosime.Decupam discuri .Eu am folosit tava de muffin,deci in functie de marimea formelor v-a depinde si marimea discurilor.

Imagine atasata: 59_78292d4f28dafa7ef4dd93b6fa70a643.jpg

Imagine atasata: 59_34a1bc841abdf73bb23ee3c6fc322c2e.jpg

Daca nu vreti sa va complicati faceti o tarta unica ,mare.Eu am facut monoportii sa am si in congelator.

In fiecare forma punem o lingura din compozitia cu legume.

Imagine atasata: 59_3f9d57929b30a54f094910c2a72901c0.jpg

Deasupra am turnat compozitia lichida din oua ,lapte, sare si patrunjel tocat.Procedeu pe care nu l-am mai fotografiat.

Dam la cuptorul preincalzit 180 de grade pentru 25 minute ,aproximativ.

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2009 - 12:16 PM

Rezultatul final:

Imagine atasata: 59_86b19ee39cead2eb4233422b3c00d5b4.jpg

Imagine atasata: 59_fc87fd975002fa867991a88379e1b6da.jpg

Imagine atasata: 59_d0b0b4b3dccf378347f58a612d8de67a.jpg

Din aluatul de mai sus vor iesi aproximativ 20 de bucati.Mie mi-au ramas vreo 6 discuri pe care le-am umplut cu gem de capsuni.Au iesit niste gogosele tare pufoase.

Imagine atasata: 59_c3085372aa9607622a33a1f4e1f71dde.jpg

Imagine atasata: 59_1f30b5d10cfe844385b8a350c2b53781.jpg

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2009 - 01:16 PM

Trebuie sa fie foarte fain si aluatul asta, nu prea am dat atentie retetelor din calendarul asta :mrgreen:

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 November 2009 - 08:31 PM

Arata bine,dar aluatul ti-a iesit super pufos!O sa-l probez neaparat,ca îmi place tare mult textura :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Daneza13 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal

Postat 23 November 2009 - 09:57 PM

Nu le-am vazut mai devreme, caci le-as fi facut pentru Tudor la scoala...azi trebuia sa duca un exemplu de gustare sanatoasa... Dar tot le fac, mersi pentru reteta.

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 November 2009 - 10:02 PM

In primul rand , bine v-am gasit. Maya merci :P , nu a fost usor sa ajung , dar iacata-ma.
eataly , superbe tartutele. bune de facut . acuma is cam out de la gripa, dar cand ma fac bine :P

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2009 - 10:08 PM

Adriana a spus:

Trebuie sa fie foarte fain si aluatul asta, nu prea am dat atentie retetelor din calendarul asta :mrgreen:


Eu m-am dus pe site-ul lor si le-am cerut.Ti le trimit acasa ,plus le poti descarca pe cele din anii trecuti.Sunt cateva idei interesante.

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2009 - 10:11 PM

Daneza13 a spus:

Nu le-am vazut mai devreme, caci le-as fi facut pentru Tudor la scoala...azi trebuia sa duca un exemplu de gustare sanatoasa... Dar tot le fac, mersi pentru reteta.


De aceea am preferat monoportii ,sunt mai usor de" manevrat". :P Si eu am pus doua in geanta pentru Manu in parc.

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2009 - 10:15 PM

Maya a spus:

Arata bine,dar aluatul ti-a iesit super pufos!O sa-l probez neaparat,ca îmi place tare mult textura :P


E intradevar un aluat super pufos.Eu am scris mini tarte dar aluatul nu are nimic in comun cu un aluat crocant de tarta.

stella a spus:

In primul rand , bine v-am gasit. Maya merci :P , nu a fost usor sa ajung , dar iacata-ma.
eataly , superbe tartutele. bune de facut . acuma is cam out de la gripa, dar cand ma fac bine :P


Bine ai venit ,Stella! Multa sanatate! :P

#10 Useril este offline   Gabriela Cara 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 November 2009 - 11:30 PM

Minunat aluat, tare buna umplutura, incerc sa le fac si eu fara dar sau poate. Eataly brava!
Bine v-am regasit, ma bucur sa fiu din nou cu voi!

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 November 2009 - 11:32 PM

off topik bun venit Gabi :P

#12 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 November 2009 - 11:35 PM

Eataly, sunt o idee grozava mai ales pentru piticotii care nu prea le au cu legumele! Super!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 November 2009 - 02:50 PM

Gabriela Cara a spus:

Minunat aluat, tare buna umplutura, incerc sa le fac si eu fara dar sau poate. Eataly brava!
Bine v-am regasit, ma bucur sa fiu din nou cu voi!


De aluat,ma repet poate dar sunt super incantata .Am sa-l mai "exploatez :) "si in alte retete.Si bine te-am gasit ,Gabi, mi-a fost dor de tine!

Bunny a spus:

Eataly, sunt o idee grozava mai ales pentru piticotii care nu prea le au cu legumele! Super!


Exact!Cum spunea si Daneza:o gustare sanatoasa,pentru pitici,adulti si bunici.

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 24 November 2009 - 08:05 PM

Bravo Etaly,

Tare faine tartele.
E de notat aluatul.Mi se pare super-pufos ! :)
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 November 2009 - 08:13 PM

Multumesc, Piscotel!si pe mine m-a cucerit aluatul asta!

#16 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 26 November 2009 - 01:53 PM

Eataly,foarte frumoase minitartele . aluatul il voi incerca cat mai curand :lol:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 November 2009 - 04:13 PM

Multumesc Gabriela! Eu te astept cu impresii, si daca ma 'nervez vin si pana la tine sa le gust! :D

#18 Useril este offline   Iordache Patricia 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationCernavoda

Postat 26 November 2009 - 05:57 PM

Mhhh...minitarte...obsesia mea :lol: Desi astea vad ca sunt fara fructe

#19 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 26 November 2009 - 06:10 PM

Etaly, multumesc de reteta! Ce bine, taman imi prind sotiorul la cumparaturi si-i zic sa ia o ricotta ca prea bine arata rezultatul tau final :lol:

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 November 2009 - 06:24 PM

seima a spus:

Etaly, multumesc de reteta! Ce bine, taman imi prind sotiorul la cumparaturi si-i zic sa ia o ricotta ca prea bine arata rezultatul tau final :lol:


Bine faci! Sper sa-ti placa! Astept impresii.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi