Chec aperitiv cu branza
#1
Postat 19 March 2010 - 09:49 PM
Reteta am luat-o de pe blogul lui Edith si, ca orice reteta pe care am incercat-o de la ea, a avut succes la masa noastra. E foarte simplu si rapid de facut, iar gustul e minunat.
Am folosit:
- 3 oua,
- 200 ml smantana,
- 200 g faina,
- 1 plic de drojdie uscata
- 150 g branza feta ( aici nu gasesc telemea, dar exista o feta mai sarata care seamana destul de bine )
- putin cascaval ras (optional ).
Am mixat bine ouale intregi, am adaugat smantana si am mixat in continuare pana cand a fost bine incorporata,
am amestecat drojdia cu faina si le-am adaugat in compozitie
si am mixat in contiuare pana la omogenizarea amestecului.
La sfarsit am adaugat branza strivita bine cu furculita. ( Atentie ! –daca branza este destul de sarata, nu mai adaugati sare ! ) si am mai mixat putin. Am turnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt.
Am lasat checul la dospit la cald pana cand a crescut bine, apoi am presarat deasupra cascaval ras si l-am copt cca 40 minute la 180 grade Celsius. L-am taiat cand s-a racit.
Checul a crescut bine in cuptor, dar dupa ce l-am scos a dat putin inapoi, dar asta nu i-a afectat cu nimic gustul, care s-a completat de minune cu chiftelutele de pui si rosiile cherry pe masa de revelion.
Multumim frumos, Edith pentru reteta
!
Scuzati-ma, va rog , am postat din greseala aici, desi am avut intentia sa o pun la mancaruri in imagini. Va rog sa o mutati acolo unde ii e locul si scuze pentru deranj.
#2
Postat 19 March 2010 - 10:27 PM
Sper sa-l incers cat de curand... am atatea pe lista de "must do" ca ziua ar trebui sa aibe 48 de ore sa fac tot ce-mi propun
#3
Postat 19 March 2010 - 10:40 PM
#4
Postat 27 March 2010 - 12:06 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 27 March 2010 - 02:32 PM
l-am "garnisit" cu niscai seminte si gruyere ras.
#7
Postat 28 March 2010 - 03:09 PM
data viitoare incerc sa fac cu iaurt in loc de smantana, si sa adaug poate ceva za'atar , sau alte mirodenii.
foarte fin checul , dar pentru gustul meu mai trebuia ceva
#8
Postat 31 March 2010 - 05:46 PM
#9
Postat 31 March 2010 - 05:59 PM
smantana. Sorina, vnu stiu ce sa-ti spun...personal nu as pune..nu cred ca s-ar imbina bine ( dupa gustul meu ). mai degraba as pune ceva verdeata...
dar cel mai simplu sa faci o jumatate de portie, sa incerci si sa ne spui.
eu deja va sfatuiesc sa urmati exact reteta, si nu faceti cu iaurt
#10
Postat 31 March 2010 - 06:38 PM
stella, la 27 March 2010 - 02:32 PM, a spus:
data viitoare incerc sa fac cu iaurt in loc de smantana, si sa adaug poate ceva za'atar , sau alte mirodenii.
foarte fin checul , dar pentru gustul meu mai trebuia ceva
Eu am folosit de fiecare data o branza feta mai sarata si cum noi nu mancat foarte sarat , a fost deajuns. Baietii l-au mancat alaturi de chiftelute de pui si le-a placut cum s-au combinat. Mie mi-a placut simplu, cu rosii si salata verde.
Poate ca o branza cu o aroma mai puternica, dar cu o consistenta similara cu telemeaua/feta, ar aduce un plus de gust/miros, daca ai simtit ca lipseste ceva. N-am incercat niciodata, dar poate ca o sa incerc daca am ocazia.
sorinadaniela, la 31 March 2010 - 05:46 PM, a spus:
Si eu m-am gandit sa incerc si cu cateva masline bine scurse sau cu sunca sau altele, dar cum pana acum m-am rezumat la reteta initiala nu pot sa garantez. M-am gandit sa fac pentru Pasti, dar sa le coc in forme de briose si sa adaug cate ceva diferit la fiecare. Inca nu sunt ferm hotarata, dar daca le fac am sa scriu cum s-a comportat fiecare.
stella, la 31 March 2010 - 05:59 PM, a spus:
smantana. Sorina, vnu stiu ce sa-ti spun...personal nu as pune..nu cred ca s-ar imbina bine ( dupa gustul meu ). mai degraba as pune ceva verdeata...
dar cel mai simplu sa faci o jumatate de portie, sa incerci si sa ne spui.
eu deja va sfatuiesc sa urmati exact reteta, si nu faceti cu iaurt
Imi pare rau ca nu a iesit cu iaurt asa cum ai fi dorit. La verdeata nu ma gandisem, dar daca fac briosele o sa incerc sigur si asa. Daca mai ai ideii de adaosuri, mi-ar prinde bine niste idei.
#11
Postat 31 March 2010 - 06:58 PM
#12
Postat 01 April 2010 - 04:31 PM
Am sa vad daca sunt in vena de riscat sau am sa astept experimentele Narniei...
Va multumesc! Sorina
#13
Postat 02 April 2010 - 04:20 PM
Am sa revin cu poze, impresii... Sorina
#14
Postat 02 April 2010 - 04:38 PM
#15
Postat 02 April 2010 - 09:33 PM
#17
Postat 03 April 2010 - 11:11 AM
Edith: Cate grame de praf de copt ati folosit pentru cantitatile din reteta?
#19
Postat 03 April 2010 - 04:44 PM
Am facut doua briose din compozitia de chec, la una am adugat patrunjel toact ( n-am gasit marar), iar la cealalta am adaugat 3 feliute subiri, tocate, de salam cu 19% grasime.
Restul de compozitie am copt-o simpla, (am pus doar mai multa branza decat de obicei ) intr-o tava lata te yena, astfel incat sa le pot taia cubulete, ci nu felii.
De data asta am lasat mult mai mult la crescut decat de obicei, iar aluatul a iesit foarte aerat si fin.
Combinatia cu patrunjel nu are nimic special, dupa gustul meu nu e ce trebuie, cea cu salam insa e minunata. Salamul pe care l-am folosit are un usor gust de afumat si se combina foarte bine cu branza din compozitie. Imi pare rau doar ca nu am facut mai mute.
#20
Postat 07 April 2010 - 06:00 PM
Se va reface cu siguranta.... multumesc mult! Sorina