Forum Culinar: Chec aperitiv cu branza - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec aperitiv cu branza

#1 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 19 March 2010 - 09:49 PM

Imagine postata

Reteta am luat-o de pe blogul lui Edith si, ca orice reteta pe care am incercat-o de la ea, a avut succes la masa noastra. E foarte simplu si rapid de facut, iar gustul e minunat.

Am folosit:

- 3 oua,

- 200 ml smantana,

- 200 g faina,

- 1 plic de drojdie uscata

- 150 g branza feta ( aici nu gasesc telemea, dar exista o feta mai sarata care seamana destul de bine )

- putin cascaval ras (optional ).

Imagine postata


Imagine postata

Am mixat bine ouale intregi, am adaugat smantana si am mixat in continuare pana cand a fost bine incorporata,

Imagine postata

am amestecat drojdia cu faina si le-am adaugat in compozitie

Imagine postata

si am mixat in contiuare pana la omogenizarea amestecului.

Imagine postata


La sfarsit am adaugat branza strivita bine cu furculita. ( Atentie ! –daca branza este destul de sarata, nu mai adaugati sare ! ) si am mai mixat putin. Am turnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt.

Imagine postata


Am lasat checul la dospit la cald pana cand a crescut bine, apoi am presarat deasupra cascaval ras si l-am copt cca 40 minute la 180 grade Celsius. L-am taiat cand s-a racit.

Checul a crescut bine in cuptor, dar dupa ce l-am scos a dat putin inapoi, dar asta nu i-a afectat cu nimic gustul, care s-a completat de minune cu chiftelutele de pui si rosiile cherry pe masa de revelion.


Multumim frumos, Edith pentru reteta



Imagine postata


!Imagine postata





Scuzati-ma, va rog , am postat din greseala aici, desi am avut intentia sa o pun la mancaruri in imagini. Va rog sa o mutati acolo unde ii e locul si scuze pentru deranj. Imagine postata



#2 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2010 - 10:27 PM

Ce bine arata, Narnia... Trebuie sa fie si tare bun :thumleft:
Sper sa-l incers cat de curand... am atatea pe lista de "must do" ca ziua ar trebui sa aibe 48 de ore sa fac tot ce-mi propun :occasion14:
Imagine postata

#3 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 19 March 2010 - 10:40 PM

Checul asta este extrem de usor de facut, sa mixezi totul nu iti ia mai mult de 5 minute. Eu il fac mai ales cand am mute de facut si nu am prea mult timp sa gatesc, cat il las sa creasca imi fac treburile, apoi doar il bag in cuptor si ma intorc la treburile mele.

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 March 2010 - 12:06 PM

Foarte aratos si usor de facut! Merci :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 March 2010 - 02:32 PM

Arata bine. al meu e in cuptor :).
l-am "garnisit" cu niscai seminte si gruyere ras.

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 March 2010 - 05:51 PM

et voila....

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-16-126970501261.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-16-126970506993.jpg


#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 March 2010 - 03:09 PM

A fost buna. am supraestimat saratura branzei si nu am pus in alut.
data viitoare incerc sa fac cu iaurt in loc de smantana, si sa adaug poate ceva za'atar , sau alte mirodenii.
foarte fin checul , dar pentru gustul meu mai trebuia ceva :floare:

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 March 2010 - 05:46 PM

Oare ar merge cu niste feliute de masline (in aluat)? Narnia, Stella, va intreb pe voi pt ca l-ati facut deja... oare merge, sau o sa fac vreo prostie? Ce ziceti? Sorina
Sorina

#9 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 March 2010 - 05:59 PM

Eu l-am refacut , si am inlocuit smantana cu iaurt...nerelevant, iese un aluat compact si nu asa de fin ca cel cu
smantana. Sorina, vnu stiu ce sa-ti spun...personal nu as pune..nu cred ca s-ar imbina bine ( dupa gustul meu ). mai degraba as pune ceva verdeata...
dar cel mai simplu sa faci o jumatate de portie, sa incerci si sa ne spui.
eu deja va sfatuiesc sa urmati exact reteta, si nu faceti cu iaurt :D

#10 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 31 March 2010 - 06:38 PM

 stella, la 27 March 2010 - 02:32 PM, a spus:

A fost buna. am supraestimat saratura branzei si nu am pus in alut.
data viitoare incerc sa fac cu iaurt in loc de smantana, si sa adaug poate ceva za'atar , sau alte mirodenii.
foarte fin checul , dar pentru gustul meu mai trebuia ceva :)


Eu am folosit de fiecare data o branza feta mai sarata si cum noi nu mancat foarte sarat , a fost deajuns. Baietii l-au mancat alaturi de chiftelute de pui si le-a placut cum s-au combinat. Mie mi-a placut simplu, cu rosii si salata verde.
Poate ca o branza cu o aroma mai puternica, dar cu o consistenta similara cu telemeaua/feta, ar aduce un plus de gust/miros, daca ai simtit ca lipseste ceva. N-am incercat niciodata, dar poate ca o sa incerc daca am ocazia.


 sorinadaniela, la 31 March 2010 - 05:46 PM, a spus:

Oare ar merge cu niste feliute de masline (in aluat)? Narnia, Stella, va intreb pe voi pt ca l-ati facut deja... oare merge, sau o sa fac vreo prostie? Ce ziceti? Sorina


Si eu m-am gandit sa incerc si cu cateva masline bine scurse sau cu sunca sau altele, dar cum pana acum m-am rezumat la reteta initiala nu pot sa garantez. M-am gandit sa fac pentru Pasti, dar sa le coc in forme de briose si sa adaug cate ceva diferit la fiecare. Inca nu sunt ferm hotarata, dar daca le fac am sa scriu cum s-a comportat fiecare.

 stella, la 31 March 2010 - 05:59 PM, a spus:

Eu l-am refacut , si am inlocuit smantana cu iaurt...nerelevant, iese un aluat compact si nu asa de fin ca cel cu
smantana. Sorina, vnu stiu ce sa-ti spun...personal nu as pune..nu cred ca s-ar imbina bine ( dupa gustul meu ). mai degraba as pune ceva verdeata...
dar cel mai simplu sa faci o jumatate de portie, sa incerci si sa ne spui.
eu deja va sfatuiesc sa urmati exact reteta, si nu faceti cu iaurt :)



Imi pare rau ca nu a iesit cu iaurt asa cum ai fi dorit. La verdeata nu ma gandisem, dar daca fac briosele o sa incerc sigur si asa. Daca mai ai ideii de adaosuri, mi-ar prinde bine niste idei. :D

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 March 2010 - 06:58 PM

Eu cred ca ar merge bine cu marar, ca el merge bine cu branza si nu are prea multa umiditate sa schimbe compozitia!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 April 2010 - 04:31 PM

Am inteles... nu ar trebui sa se schimbe nimic...
Am sa vad daca sunt in vena de riscat sau am sa astept experimentele Narniei...
Va multumesc! Sorina
Sorina

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 April 2010 - 04:20 PM

Acum e in cuptor. Am pus praf de copt in locul drojdiei si am adaugat marar... a, si deasupra am asezat cateva feliute de masline (nu am avut curaj sa le bag inauntru)...
Am sa revin cu poze, impresii... Sorina
Sorina

#14 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 02 April 2010 - 04:38 PM

Hmmm, sunt curioasa cum iese cu praf de copt. M-am gandit si eu la un moment dat sa incerc, dar mi-a fost teama sa nu fie umplutura prea grea din cauza branzei si sa nu creasca. Tin pumnii sa iasa bine.

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 April 2010 - 09:33 PM

De crescut a crescut foarte frumos, dar nu stiu inca ce gust are... maine are loc degustarea... Sorina
Sorina

#16 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2010 - 10:32 AM

Btw, si eu le-am facut tot cu praf de copt :pupic:

#17 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 03 April 2010 - 11:11 AM

Ok, atunci o sa incerc si eu cu praf de copt. Eu de cate ori am facut cu drojdie, a crescut frumos, dar apoi s-a lasat. Reteta am luat-o de la Edith care spunea ca si ea are aceiasi problema, se lasa dupa ce il scoate din cuptor. O sa vad cum este cu praf de copt si daca exista vreo diferente de gust.

Edith: Cate grame de praf de copt ati folosit pentru cantitatile din reteta?

#18 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2010 - 04:00 PM

o linguritza.

#19 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 03 April 2010 - 04:44 PM

Data viitoare, l-am copt deja si am pus tot drojdie.
Am facut doua briose din compozitia de chec, la una am adugat patrunjel toact ( n-am gasit marar), iar la cealalta am adaugat 3 feliute subiri, tocate, de salam cu 19% grasime.
Restul de compozitie am copt-o simpla, (am pus doar mai multa branza decat de obicei ) intr-o tava lata te yena, astfel incat sa le pot taia cubulete, ci nu felii.
De data asta am lasat mult mai mult la crescut decat de obicei, iar aluatul a iesit foarte aerat si fin.
Combinatia cu patrunjel nu are nimic special, dupa gustul meu nu e ce trebuie, cea cu salam insa e minunata. Salamul pe care l-am folosit are un usor gust de afumat si se combina foarte bine cu branza din compozitie. Imi pare rau doar ca nu am facut mai mute. Imagine postata

#20 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 April 2010 - 06:00 PM

Narnia, a fost o bunatate... s-au batut pe el atat fetele mele cat si invitatii. A fost prima chestie care a zburat de pe masa, iar a 2a zi plangeau dupa el. L-as fi refacut, doar ca nu mai aveam telemea, asa ca a trebuit sa le promit ca atunci cand voi merge in vizita la ei am sa ma prezint cu checul sarat dupa mine...
Se va reface cu siguranta.... multumesc mult! :-* Sorina
Sorina

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi