Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?
#241
Postat 20 February 2014 - 05:03 PM
Eu mi-am luat iar ricotta afumata din Dolomiti, dar am uitat sa o pun aici.
E dementiala cu canederli.
#242
Postat 03 March 2014 - 07:39 PM
L-am descoperit recent si le-am incercat pe primele 2 din poza. O incantare adevarata, atat singur ,cat si in compania strugurilor sau nucilor.
#243
Postat 26 July 2016 - 03:51 PM
Cea de oaie e dementiala, pretul este de 50 si ceva de lei kilu'.
Cea de vaca aduce la gust cu emantall-ul, pretul 40 si ceva kilu'.
Mai aveau si alte sortimente, musai le incerc pe toate.
Daca le gasiti nu le ocoliti.
#244
Postat 10 March 2019 - 02:59 PM
Interiorul e moale si cremos.
Si mult iubitul taleggio
#247
Postat 12 March 2019 - 08:35 PM
Probabil doar coaja.
Adriana nu e ca tomino, e foarte moale si cremos in mijloc.Gen robiola.
#248
Postat 12 March 2019 - 09:21 PM
#250
Postat 12 March 2019 - 10:07 PM
#251
Postat 12 March 2019 - 11:55 PM
DECI... Reypenaer!
Sub numele Reypenaer se face cascaval cu trei grade de maturare. 1 an, 2 ani, 2.5-3 ani. Cascavalul maturat bine are anumite caracteristici. In primul rand, nu poate fi feliat pentru ca se "faramiteaza". asadar trebuie taiat in bucatele. Pentru ca e "tare". Nu beton, doar tare. D-aia se si faramiteaza. Apoi, are chestii zgrumturoase in el, se simt la mestecat. Multi cred ca sunt graunte de sare. Nu sunt graunte de sare ci e grasime cristalizata. Gustul este... divin. Merge perfect cu un sherry batran, un porto batran, un vin bun la fel de batran,
Cele trei feluri de Reypenaer arata asa, in ordinea timpului de maturare.
Maturat 1 an
Maturat 2 ani
Maturat 3 ani
Dupa cum vedeti, si la branzeturile pot intra in categorii de VSOP sau XO. Nu oricine, insa, isi poate permite sa si obtina etichetele astea.
Ca fapt divers, in magazine se gaseste foarte greu cascavalul asta. Doar cascavalariile mai selecte au asa ceva. Eu il cumpar mereu de pe aeroport de la duty free (ca sa zic asa).
Si site-ul lor
https://www.reypenaercheese.com/en/
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#252
Postat 13 March 2019 - 12:15 AM
mersi ca ni l-ai aratat
nu-l cunosteam
#253
Postat 13 March 2019 - 12:55 AM
#254
Postat 13 March 2019 - 08:49 AM
la noi au inceput sa faca cas proaspat si urda.
am luat sambata o bucata de urda cremoasa si dulce, o bunatate! bineinteles ca nu tine decat 2-3 zile, nefiind pasteurizata sau tratata cumva, urda isi pierde repede prospetimea. mi-a ramas o bucata pe care am pus-o in congelator si e f buna si dezghetata. dar eu intentionez s-o folosesc la o placinta dulce.
#255
Postat 13 March 2019 - 01:30 PM
Foxyy, la 13 March 2019 - 12:55 AM, a spus:
pentru Italia e Europa I Post NL Pakket-€14,17
tot 14€ dau si eu pentru parmigiano care vine din Italia
#256
Postat 13 March 2019 - 03:03 PM
#257
Postat 13 March 2019 - 03:24 PM
Tare m-ati facut curioasa sa incerc Reypenaer. O sa ma uit sa vad daca il gasesc pe undeva pe aici, daca nu, cand am sa zbor prin Amsterdam, am sa ma uit dupa el la aeroport.
Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 13 March 2019 - 03:27 PM
#258
Postat 13 March 2019 - 06:20 PM
si pe mine m-a facut Dragos curioasa cu cascavalu maturat
#259
Postat 13 March 2019 - 07:23 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#260
Postat 24 March 2019 - 05:58 PM