Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#241 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 February 2014 - 05:03 PM

Bunaaaaaa Adriana :)

Eu mi-am luat iar ricotta afumata din Dolomiti, dar am uitat sa o pun aici.
E dementiala cu canederli.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-9-13929085508851.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-9-13929085729349.jpg

#242 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 March 2014 - 07:39 PM

Daca va place cascavalul dur ,recomand cu incredere Primma Donna

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1267-13938682390239.jpg

L-am descoperit recent si le-am incercat pe primele 2 din poza. O incantare adevarata, atat singur ,cat si in compania strugurilor sau nucilor.

#243 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 July 2016 - 03:51 PM

Cumparate din Auchan Brasov:


Imagine atasata: monthly_07_2016/post-9-14695407372167.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-9-14695407632131.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-9-14695407958728.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-9-14695408255059.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-9-14695408463537.jpg

Cea de oaie e dementiala, pretul este de 50 si ceva de lei kilu'.
Cea de vaca aduce la gust cu emantall-ul, pretul 40 si ceva kilu'.

Mai aveau si alte sortimente, musai le incerc pe toate.
Daca le gasiti nu le ocoliti.

#244 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 March 2019 - 02:59 PM

Azi asa:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-74747300-1552222685.jpg

Interiorul e moale si cremos.

Si mult iubitul taleggio

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-44171800-1552222739.jpg

#245 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2019 - 05:53 PM

crembai asta e ca un tomino de-ala de-l facem cu speck pe el?

#246 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2019 - 08:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2019 - 05:53 PM, a spus:

crembai asta e ca un tomino de-ala de-l facem cu speck pe el?


cred ca scrie crembri, deci aduce a brie, probabil.


tocmai am schimbat ochelarii :hug:

#247 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 March 2019 - 08:35 PM

Da, crembri.Credeam ca-i camembret unit cu brie, dar nu are legatura.

Probabil doar coaja.

Adriana nu e ca tomino, e foarte moale si cremos in mijloc.Gen robiola.

#248 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 March 2019 - 09:21 PM

Tocmai ce le-am cumparat si eu brie (de cand cu supermarketul la usa :rolleyes: ) domnul Geany a mancat dar a zis ca de obicei''f. bun,da' sa nu mai iei '' =)) =)) surpriza a venit de la Ale' caruia ii place f. mult ,o mananca cu grisine ,zice ca el vrea sa manance ''sofisticat'' :rolleyes: .... =)) =)) Asa ma amuza hunii astia ai mei...

#249 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2019 - 09:51 PM

Bine că nu am supermercatul ăla prin drumurile mele😁

#250 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 March 2019 - 10:07 PM

:rolleyes: Noi nu avem masina personala,asa ca faceam cumparaturile doar la magazinasele din apropiere,acum cu asta gasesc de toate,numa' bunica nu-i pe acolo,desi daca asi cauta bine-bine,cine stie?! :rolleyes: ... =))

#251 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 12 March 2019 - 11:55 PM

Nu stiu cat de mult cunoasttei voi cascavalul maturat si de care ati mancat voi pana acum. Asa ca va recomand cel mai bun cascaval din Olanda. S-or lauda olandezii ca au mai mult de 300 de soiuri de cascaval... canci. Au variatii pe teme de... cascaval, dintre care 290 sunt identice dar au alt nume.

DECI... Reypenaer!

Sub numele Reypenaer se face cascaval cu trei grade de maturare. 1 an, 2 ani, 2.5-3 ani. Cascavalul maturat bine are anumite caracteristici. In primul rand, nu poate fi feliat pentru ca se "faramiteaza". asadar trebuie taiat in bucatele. Pentru ca e "tare". Nu beton, doar tare. D-aia se si faramiteaza. Apoi, are chestii zgrumturoase in el, se simt la mestecat. Multi cred ca sunt graunte de sare. Nu sunt graunte de sare ci e grasime cristalizata. Gustul este... divin. Merge perfect cu un sherry batran, un porto batran, un vin bun la fel de batran,

Cele trei feluri de Reypenaer arata asa, in ordinea timpului de maturare.

Maturat 1 an

Imagine postata





Maturat 2 ani

Imagine postata




Maturat 3 ani

Imagine postata




Dupa cum vedeti, si la branzeturile pot intra in categorii de VSOP sau XO. Nu oricine, insa, isi poate permite sa si obtina etichetele astea.


Ca fapt divers, in magazine se gaseste foarte greu cascavalul asta. Doar cascavalariile mai selecte au asa ceva. Eu il cumpar mereu de pe aeroport de la duty free (ca sa zic asa).

Si site-ul lor

https://www.reypenaercheese.com/en/
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#252 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2019 - 12:15 AM

se poate comanda si de pe site :rolleyes:
mersi ca ni l-ai aratat
nu-l cunosteam

#253 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 March 2019 - 12:55 AM

Daaa, confirm!!!! E belea!!! Am luat acum 3 ani, cand am fost in Olanda. Si-acum as mai lua, de n-ar fi asa scump transportul.... Dar, poate mai mergem, candva, pe-acolo. Sau vine careva incoa' si ne aduce!!! 😁 😉

#254 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 March 2019 - 08:49 AM

fiecare...cu-ale mele! asa zicea o fosta colega :rolleyes:

la noi au inceput sa faca cas proaspat si urda.
am luat sambata o bucata de urda cremoasa si dulce, o bunatate! bineinteles ca nu tine decat 2-3 zile, nefiind pasteurizata sau tratata cumva, urda isi pierde repede prospetimea. mi-a ramas o bucata pe care am pus-o in congelator si e f buna si dezghetata. dar eu intentionez s-o folosesc la o placinta dulce.

#255 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2019 - 01:30 PM

Vezi postareaFoxyy, la 13 March 2019 - 12:55 AM, a spus:

Daaa, confirm!!!! E belea!!! Am luat acum 3 ani, cand am fost in Olanda. Si-acum as mai lua, de n-ar fi asa scump transportul.... Dar, poate mai mergem, candva, pe-acolo. Sau vine careva incoa' si ne aduce!!! 😁 😉

pentru Italia e Europa I Post NL Pakket-€14,17
tot 14€ dau si eu pentru parmigiano care vine din Italia

#256 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2019 - 03:03 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2019 - 09:51 PM, a spus:

Bine că nu am supermercatul ăla prin drumurile mele😁


Eu am doua Unes langa mine.Unul deschis pana la miezul noptii. :crying:

#257 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 13 March 2019 - 03:24 PM

Am postat la Etichete dar astăzi am desfăcut in sfârșit pachetul. E kerrygold cheddar și arată așa:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1728-0-41108600-1552483491.jpeg

Tare m-ati facut curioasa sa incerc Reypenaer. O sa ma uit sa vad daca il gasesc pe undeva pe aici, daca nu, cand am sa zbor prin Amsterdam, am sa ma uit dupa el la aeroport.

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 13 March 2019 - 03:27 PM


#258 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2019 - 06:20 PM

imi place aspectul, mie imi plac astea mai tari
si pe mine m-a facut Dragos curioasa cu cascavalu maturat

#259 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 13 March 2019 - 07:23 PM

Dupa ce veti manca Reypenaer o sa ma pomeniti toata viata.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#260 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 March 2019 - 05:58 PM

voi cum pastrati un calup mai mare de parmigiano? invelit in folie de plastic sau in hartie/pergament?

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi