Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#281 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 August 2019 - 01:33 PM

atunci chiar n-are rost sa dai bani pe Nasal!

#282 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,290
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 August 2019 - 08:12 PM

Eu nu am poze asa ca mergem pe incredere dar vreau sa ca spun ca am fost in Romania la o stana si am mancat acolo pe loc urda goala doar cu sare. Vai ce bunatate!!!!
brain loading....please wait....

#283 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,742
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 August 2019 - 08:30 PM

Vezi postareablack_cat, la 20 August 2019 - 08:12 PM, a spus:

Eu nu am poze asa ca mergem pe incredere dar vreau sa ca spun ca am fost in Romania la o stana si am mancat acolo pe loc urda goala doar cu sare. Vai ce bunatate!!!!


Urda cu rosii este singura branza pe care o mananc cel mai des, apoi casul proaspat si cel in saramura cu salata de rosii. Dar desi nu sunt amatoare de branzeturi imi place sa gust chestii noi, care chiar imi plac uneori. Am intrebat de Nasal pentru ca nu mi-a cazut sub ochi in magazinele din oras si pentru ca G al meu lucreaza la Napolact iar el ne recomanda unele produse, de obicei iaurturi, ca alea ne plac. Unele se fac in serie limitata si nu le au in productie tot timpul si se gasesc doar in anumite magazine.

Aaa, am uitat sa spun ca amestec uneori urda cu marar. Alta bunatate!

#284 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 August 2019 - 10:15 PM

Sper că nu se supără nimeni dacă afirm că mie dacă îmi spune cineva că nu îi place brînza, îi spun că nu a dat decît peste brînze proaste. Nu poți să mănînci o brînză de oaie de la machidonii din Dobrogea și să zici că nu îți place brînza :rolleyes:
Am vreo 4 feluri în frigider chiar acum care pot fi mîncate ca atare și încă 2 foarte uscate (se usucă în frigider) pe care le folosesc răzuite peste diverse preparate sau "topite" în altele.
Asta din poză e campioana de zilele astea, același fel dar mai proaspătă e deja alt fel de brînză, cu un marketing deștept brînzele astea ar deveni niște vedete, așa mă bucur doar eu de ele.

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-233-0-03631900-1566331572.jpg

#285 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 August 2019 - 11:25 PM

Branza e branza. Din ea se face cascaval. De orice fel. Cu variante diverse din care iese branza de un fel sau cascaval de alt fel. Cu putoare au ba. Fiecare cu ce-i place, ca sa zic asa.

Dupa ce am gustat "branza" de Nasal, io cred ca "branza" de felul asta e cea mai buna branza, de "felul" asta din Romania. Si nu vorbesc de branza "clasica".

Vezi postareaCarmella, la 20 August 2019 - 10:15 PM, a spus:

(...) cu un marketing deștept brînzele astea ar deveni niște vedete(...).


Si eu cred asta.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#286 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,742
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 August 2019 - 07:08 AM

Carmella nu e nici o suparare, dar nici nu ajung prea des in Dobrogea sa pot lua branza de acolo. Raman cu cea din zona mea. Nu zic ca este rea dar nici nu as manca prea multa. Exclus aia care este iute sau are miros cum este cea de burduf. Acum nah, nu oi fi nimerit eu branza cea mai buna. O sa caut branza Nasal sa o gust si apoi mai fac declaratii.

Arata bine branza din poza ta, nu am vazut prin piara decat casul clasic care nu se prea usuca in frigider iar daca se usuca e iute, amarui.

#287 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,742
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 August 2019 - 07:14 AM

Arata bine branza din poza ta, Carmella, nu am vazut prin piața decat casul clasic care nu se prea usuca in frigider iar daca se usuca e iute, amarui, cred ca din cauza ca nu e foarte uscat.

#288 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,610
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 21 August 2019 - 11:03 AM

Vezi postareaCarmella, la 20 August 2019 - 10:15 PM, a spus:

Nu poți să mănînci o brînză de oaie de la machidonii din Dobrogea și să zici că nu îți place brînza :rolleyes:

Sau o branza de oaie din Marginimea Sibiului...
Am venit din vacanta cu vreo 5 kg de telemea veche de oaie de la Rasinari.
Mancam dimineata, la pranz si seara!

#289 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2019 - 11:19 AM

Vezi postareadragos, la 20 August 2019 - 11:25 PM, a spus:

Branza e branza. Din ea se face cascaval.

cascavalul e un fel de brinza
si toate brinzele pornesc de la lapte plus cheag=lapte inchegat
dupa care in functie de ceea ce se intimpla ulterior se diferentiaza toate brinzele
doar daca nu o avea brinza pentru tine vreun alt sens pe care eu nu-l cunosc

#290 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 August 2019 - 07:05 PM

Vezi postareabellamama, la 21 August 2019 - 11:03 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 20 August 2019 - 10:15 PM, a spus:

Nu poți să mănînci o brînză de oaie de la machidonii din Dobrogea și să zici că nu îți place brînza :headbang:

Sau o branza de oaie din Marginimea Sibiului...
Am venit din vacanta cu vreo 5 kg de telemea veche de oaie de la Rasinari.
Mancam dimineata, la pranz si seara!


Dacă e adevărată, da, și nu mă îndoiesc că acolo chiar se găsește și de-aia adevărată. Din păcate în ultimii ani județul Sibiu e pe primul loc la vînzarea uleiului de cocos. Garantat ce se găsește prin tîrgurile sau magazinele din Constanța cu numele "brînzeturi din Mărginimea Sibiului" nu are nicio legătură cu oaia :lol:

#291 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,610
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 22 August 2019 - 11:48 AM

Vezi postareaCarmella, la 21 August 2019 - 07:05 PM, a spus:

Dacă e adevărată, da, și nu mă îndoiesc că acolo chiar se găsește și de-aia adevărată. Din păcate în ultimii ani județul Sibiu e pe primul loc la vînzarea uleiului de cocos. Garantat ce se găsește prin tîrgurile sau magazinele din Constanța cu numele "brînzeturi din Mărginimea Sibiului" nu are nicio legătură cu oaia :lol:

Si la Bucuresti, in piete, vezi tot felul de cetateni, care-si pun clopu-n cap si se dau de la Sibiu, Jina etc cu branza de cea mai proasta calitate.
A mea e de la o stana de langa Rasinari, nu incape comparatie :headbang:

#292 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 September 2020 - 02:21 PM

Toma de Murazzano, 100% lapte de oaie.

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-9-0-78761700-1599567592.jpg

Am servit-o cu dulceata de nuci verzi de la mama

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-9-0-13830200-1599567774.jpg

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi