Ingrediente:
Pentru blat:
~un pachet si jumatate de piscoturi de sampanie
Pentru insiropare:
~compot de ananas
Crema:
~375 g iaurt de visine
~un pliculet de gelatina 300 g frisca
Pentru ornare:
~frisca, bombonele de diferite forme, fulgi de cioco.
Preparam crema in felul urmator:
iaurtul de visine il amestecam cu jumatate de plic de gelatina pe care am topit-o in prealabil in putina apa rece apoi am incalzit-o doar nu am adus-o la punctul de fierbere deoarece isi pierde proprietatile.
Peste acestea turnam jumatate din compozitia de frisca pe care am mixat-o bine si pentru cca 15 minute introducem crema la frigider.
Trecem la asamblarea tortului:
Pe o tava eu am folosit dreptunghiulara punem un strat de piscoturi pe care le-am inmuiat pe rand inainte in compot de ananas. Pe primul strat de piscot punem crema si apoi bucati de ananas si procedam aa pana la terminarea piscoturilor.Ultimul strat va fi de piscot .Imbracati tortul in frisca si ornati dupa preferinte. Eu am pus fulgi de cioco , bombonele decorative si zmeura proaspata.
Se tine la rece cateva ore inainte de servire.
Pofta buna!