Chiftelute de calamari
#1
Postat 26 March 2010 - 03:41 PM
Am avut jumatate de kil de calamari.I-am spalat, curatat si uscat bine.
I-am tocat bine cu robotelul.Nu chiar pasta, mai se vad si bucatele.
Am amestecat calamarii tocati cu un ou, pesmet(eu cam 3 linguri), patrunjel, usturoi tocat(un catel) si sare.
Am format chiftelute pe care le-am tavalit prin pesmet.
Le-am prajit.Si cand s-au racit un pic le-am mancat cu pofta.
Si...gata!
Traiasca multiculturalismul!
#2
Postat 26 March 2010 - 06:30 PM
Din pacate nu am la indemana asa ceva...
#3
Postat 26 March 2010 - 11:54 PM
#4
Postat 27 March 2010 - 09:57 AM
Pisoi, la 26 March 2010 - 06:30 PM, a spus:
Din pacate nu am la indemana asa ceva...
Multumesc Pisoi!Poate alta data, n-o sa-ti para rau!
Adriana, la 26 March 2010 - 11:54 PM, a spus:
O declaratie la scena deschisa! Multumesc, Adriana!
#5
Postat 27 March 2010 - 08:13 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 28 March 2010 - 06:47 PM
#9
Postat 17 April 2010 - 04:43 PM
#12
Postat 23 April 2010 - 09:56 PM
O sa o mostenesc,de parca ar fi a mea!
Sînt geniale,gustoase,merg repede,necesita putine ingrediente...o reteta de nota maxima!
Le-am servit cu salata si pascute de cartofi coapte la cuptor.O nebunie!
Pup,Muza!Eataly
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#13
Postat 23 April 2010 - 10:21 PM
Maya, la 23 April 2010 - 09:56 PM, a spus:
O sa o mostenesc,de parca ar fi a mea!
Sînt geniale,gustoase,merg repede,necesita putine ingrediente...o reteta de nota maxima!
Le-am servit cu salata si pascute de cartofi coapte la cuptor.O nebunie!
chiftele de calamar (8).jpg
Pup,Muza!Eataly
Ai pe undeva detaliata reteta cu pascutele de cartofi? Daca nu, sa stii ca te astept la cotitura.
#14
Postat 24 April 2010 - 03:27 PM
Eu am facut pascute din dovlecei la cuptor!Dar daca ne spui reteta fac si eu ca tine!
#15
Postat 24 April 2010 - 03:34 PM
laura_lala, la 23 April 2010 - 10:21 PM, a spus:
Ai pe undeva detaliata reteta cu pascutele de cartofi? Daca nu, sa stii ca te astept la cotitura.
Pentru pascute,folosesc cartofi de buna calitate(pentru ca nu îi decojesc),cu coaja fina/sau cartofi noi.Îi spal bine,îi tai felii mai grosute de aproximativ 5 mm,îi clatesc si scutur bine de apa.Apoi fac un "balsam" din 4-5 linguri de ulei,1 lingura de faina,usturoi uscat ,rosmarin uscat,oregano uscat (toate din din rîsnita)sare si putin piper.
Torn maglavaisul asta peste felii,si amestec bine.
Le aranjez pe o tava cu hîrtie de copt,si dau în cuptorul neîncalzit dar fixat pe 200 °C. Las pîna se rumenesc.Important este sa nu fie înghesuite,sau sa stea feliile una peste cealalta.În poza de mai jos,vezi limita înghesuielii.
Mai înghesuit=sub nicio forma!...nu mai ies asa frumos rumenite feliile,si nu se mai formeaza pojghita aia beshicoasa crocanta(ce descriere )
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#17
Postat 07 May 2010 - 09:31 PM
#18
Postat 11 May 2010 - 08:16 PM
Le-am facut in seara asta, revin cu poze cand descarc camera (mai am o restanta la rulada cu somon )