Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1141 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 October 2016 - 12:35 PM

Sa nu viu chiar cu mana goala, asta am facut weekendul trecut.

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-12-14772188119941.jpg

Crevetii provin din Argentina si au un gust demential!!! Majoritatea provin din culturile din Vietnam si sunt mai fazi dupa parerea mea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1142 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 October 2016 - 11:57 PM

Cred ca am mai povestit pe aici dar mai repede scriu, e vorba despre supa de peste rapida, care nu e cea clasica traditionala si asa mai departe dar e foarte buna.
De regula incerc sa pun mereu niste tentacule, adica ori tentacule de caracatita, ori smocuri de calamari, ori inele de calamar mai mare=totano, apoi citiva creveti, daca am de ex congelate niste midii (evident fara carapace) si un file de peste taiat bucatele care de multe ori se desface complet. Adica toate bucatele carora le trebuie putin timp sa fiarba, ca de aia e rapida :P
Pun ulei cu un catel de usturoi si pun tentaculele, las putin si sting cu vin alb, apoi adaug sos de rosii facut de mine si daca am vreun alt lichid de peste, daca nu nu pun, alt lichid poate fi si sosul lasat de la o caracatita care a fiert de exemplu.
Mai las un picut sa fiarba adaugind pe rind celelalte feluri de peste carora le trebuie mai putin timp, adica bucatile de file si la urma de tot crevetii. Si gata. O juma de ora cel mult in total.
In farfuria mea care sunt mai putin moftoroasa :D pun o felie mare de piine chiar uscata pe care o ung bine cu un catel de usturoi :71:

#1143 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 24 October 2016 - 11:44 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 October 2016 - 12:31 PM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 17 October 2016 - 11:46 AM, a spus:

Deliciu Titirimundi. Eu ii fac la cuptor cu ierburi, cu vin sau cu bere sau doar cu sare si ulei !!!!!!!!!!


Nu am mai dat de secole pe aici...dezvoltati si voi gambas astea a la plancha, va rog!

Dex: imi place tare gasteropodul si sashimi si si si...

Adriana, imi dai si mie linkul la supa ta de peste, te rog? Multumesc!

S-aveti o duminica faina!


Lapona,

Se iau gambas, se pun pe placa de fript (plancha - un stiu cum sa o traduc) unsa cu un strop de ulei si incinsa bine, se presara sare si se tin cam 2 minute pe fiecare parte. Cand isi schimba total culoarea si se vad rumeniti, sunt gata! Se papa asa fierbinti-calduti cu un strop de lamaie daca iti place.
Eu in farfurie mai presar ceva sare maldon.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#1144 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 October 2016 - 08:45 PM

Vezi postareaDexter, la 19 October 2016 - 01:24 AM, a spus:

am invitat niște mosafiri să testeze creațiile

sashimi: sake (somon), izumi-dai (tilapia) și tsubu gai (whelk, un gasteropod netradus in românește) cu decor de shiso (frunze de susan, comestibile)

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-1215-14773315286623.jpg

sushi: sake și uni (arici de mare) nigiri sunt făcute de mine, maki (rulourile) cu maguro (ton) si ebi (crevete) sunt cumpărate gata făcute

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-1215-14773315298776.jpg

uni sashimi, culoarea și aspectul sunt groaznice iar gustul este dulce Imagine postata le mai dau o șansă sub formă de cremă peste paste. gagicilex din farfurii au fost bonus, fiecare si-a ales preferata Imagine postata

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-1215-147733153057.jpg

#1145 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2016 - 11:08 PM

Deci Dexter sar in primul avion si vin la tine :71:

#1146 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 October 2016 - 11:41 PM

vino, vino și mergem și pe vîrful muntelui, cu mașina :71:

#1147 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 October 2016 - 08:22 AM

Ok, asa imi place :71:

#1148 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 October 2016 - 08:41 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 October 2016 - 08:22 AM, a spus:

Ok, asa imi place :D


Deja stiu ce tur vom face data viitoare. Valea celor 1000 de trepte de la Merano. :71:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1149 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 October 2016 - 01:50 PM

Voi pe trepte eu cu masina :71:

#1150 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 October 2016 - 10:08 PM

Multumesc Adriana si Titi!

Dex, whelk asta nu e conch-ul in Caraibe? La aia e o specialitate...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1151 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 October 2016 - 03:19 PM

Lori, se aseamana dar nu sunt la fel, conch trăiește în ape tropicale și e ierbivor iar whelk trăiește in ape temperate și e carnivor

#1152 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2016 - 11:47 PM

Creveti facuti rapid in tigaie cu putin ulei, coniac, sare, patrunjel si usturoi
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-4-14777775255144.jpeg
Crema de cartofi, caracatita fiarta, un fir de ulei si patrunjel
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-4-14777775683792.jpeg
File de "persico" si legume cubulete: cartofi, morcov, gulie, dovlecel, fenel, praz, un strop de ulei si sare
Imagine atasata: monthly_10_2016/post-4-14777776523276.jpeg

#1153 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 October 2016 - 10:08 AM

Frumos si gustos(precis).
Dar cu ce ocazie? Meniu de peste/fructe de mare in trei feluri.. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1154 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 October 2016 - 07:30 PM

Doar cu ocazia ca am fost la piata, am luat peste si am gatit ca de simbata seara :floare:

#1155 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 October 2016 - 08:01 PM

Eu am facut somon confit.Cam aceeiasi metoda cu friptura in ulei a Adrianei, dar cu mai putin ulei! :floare:

http://www.youtube.c...h?v=0Jah4hZPeNY

#1156 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 November 2016 - 11:45 PM

am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. fiind foarte proaspeți i-am servit fără nici un adaus, numai cu apa de mare existentă în cochilie. delicați și gustoși, foarte potriviți pentru cei care vor să încerce stridii pentru prima oară

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-1215-14801096776826.jpg

#1157 Useril este offline   andreeam 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 12-May 13

Postat 26 November 2016 - 06:17 PM

Vezi postareaDexter, la 25 November 2016 - 11:45 PM, a spus:

am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil. fiind foarte proaspeți i-am servit fără nici un adaus, numai cu apa de mare existentă în cochilie. delicați și gustoși, foarte potriviți pentru cei care vor să încerce stridii pentru prima oară

Atasament IMG_2623.JPG

foarte curajos Dexter,mai incercam si noi cu stridiile astea..

#1158 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 November 2016 - 04:26 PM

Vezi postareaDexter, la 25 November 2016 - 11:45 PM, a spus:

am pregătit un tip de stridii care se cheamă beausoleil.

incredibil cite feluri de stridii exista, pina acu putin timp credeam ca sunt toate aceeasi apa :floare: apoi am fost la un restaurant si prietenii mei au luat o degustare de stridii, cu carticica alaturata in care iti explicau si ordinea in care trebuia sa le gusti ca sa nu amesteci gusturile si sa le gusti bine

#1159 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 December 2016 - 10:43 PM

ieri seara am făcut eomuk-guk sau supă cu chiftele de pește (fishcake soup) în stil coreean. supa conține chiftele de cumpărat (crab, somon și pollock, care e verișor de-al codului), ridiche coreeană, ceapă verde și ginger.

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-1215-14808836819807.jpg

PS la aperitiv am avut un fel nou de stridii care se cheamă "french kiss" Imagine postata

#1160 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2016 - 05:07 PM

Asa ceva...de ieri balesc pe-aici!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi