Tarta cu ton!
Pentru reteta aceasta am folosit o forma de tarta ondulata pe margini de 24 cm.
ALUAT:
300 g faina
150 g unt cubulete
80 ml apa
1 lingurita de sare
Am amestecat bine aluatul pana s-a incorporat untul cu faina, cand aluatul devine nelipicios se pune in folie alimentara in frigider timp de 30 minute
COMPOZITIE:
250 g ricotta
150 g smantana gatit 35%
9 rosii cherry
100 g ton in ulei de masline scurs( conserva a avut 160 g cu tot cu ulei)
50 g masline negre maruntite
2 oua
patrunjel tocat dupa preferinta
PREPARARE:
Se bat 2 oua intregi cu telul in vas adanc, se adauga pe rand tonul, smantana, ricotta, maslinele, patrunjelul si sare si piper dupa gust.
Se amesteca si se lasa deoparte.
Aluatul se scoate din frigider se intinde pe o masa tapetata cu faina la o grosime de 8 mm.
Se unge tava cu unt , se monteaza aluatul cu grija, marginile in exces se dau la o parte.
Cu grija se toarna compozitia in forma, se uniformizeaza cu o spatula si se monteaza jumatati de rosii cate doriti.
Se presara patrunjel tocat si se pune la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40 minute pana se rumeneste.
Cand se scoate din cuptor se lasa timp de 20 minute minim sa se raceasca apoi se poate scoate tarta din forma.
Aceasta postare a fost editata de mino: 09 May 2019 - 06:49 PM