Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1421 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2019 - 07:32 PM

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-63769700-1553016670.jpg

Am pus somonul la marinat cu miso de orez.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-53530500-1553016726.jpg

#1422 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 March 2019 - 12:58 PM

Si asa arata in farfurie cu portobello la tigaie sos soya si orez "no name".

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-16103200-1553079483.jpg

#1423 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2019 - 01:26 PM

Arata splendid, dupa ce l-ai marinat l-ai facut in cuptor?
ce are miso di riso inauntru?
am luat si eu o felie dar am congelat-o pentru ca n-am mai avut timp sa o gatesc

#1424 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 March 2019 - 01:43 PM

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-86820200-1553082197.jpg

#1425 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2019 - 01:56 PM

mersi
vaz ca il are Esselunga praf, o sa-l iau

#1426 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 26 March 2019 - 09:58 AM

Creveti jumbo trasi in tigaie cu vin alb, usturoi, fulgi de ardei iute si patrunjel.
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-178-0-64703700-1553587091.jpeg
brain loading....please wait....

#1427 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 March 2019 - 11:07 AM

Nu am mai apucat sa pozez, dar ieri am facut merluciu prajit cu sos de usturoi/smantana si mamaliga.

#1428 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2019 - 12:29 AM

eu am aruncat crevetii in cuptor ca era aprins pentru altele, amestecati doar cu usturoi
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-94059300-1553639279.jpg
si apoi un file de peste care era asa de frumos incit doar i-am pus un amestec facut din piine uscata, tarhon (asta ofera ghiveciul, rasarit din radacina de anul trecut) si patrunjel, sare si piper, cuptor
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-43529500-1553639363.jpg

#1429 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2019 - 08:21 PM

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-61311600-1553710838.jpg

Portia mea!

#1430 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 March 2019 - 11:07 PM

mi-ati facut pofta de peste si am altceva in program
Lily, ce pesti sunt aia, anșoale ? (jur ca asta e pluralul de la anșoa Imagine postata )

#1431 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2019 - 09:48 AM

hamsii?

#1432 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 28 March 2019 - 10:44 AM

Cred ca e baby hering sau capelin!

#1433 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 March 2019 - 01:18 PM

Anchoa(alici) proaspete curatate la pescarie de nenea de acolo.

Eu le-am prajit, date prin malai fin(fioretto).

#1434 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 April 2019 - 01:27 PM

aseara chiftelutele de aici
https://www.artaculi...post__p__251523
incalzite in sos de rosii deci aceeasi Marie dar cu alta palarie :love7:
cu legume la cuptor
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-39462500-1554204420.jpg

#1435 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 April 2019 - 03:29 PM

Vezi postareaEataly, la 28 March 2019 - 01:18 PM, a spus:

Anchoa(alici) proaspete curatate la pescarie de nenea de acolo.

Eu le-am prajit, date prin malai fin(fioretto).


Nu stiu daca tie iti place ceapa cruda. Aia rosie.
La Taormina am mancat alici prajite cu ceapa rosie. Eram insarcinata pe atunci, vai cu ce pofta am mancat!!!! Chiar asa le serveau ei, cu ceapa rosie proaspata.

#1436 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 April 2019 - 03:07 PM

Iar dorada în crustă de sare. Am intenționat să fac poze la tot parcursul, dar nu mi-am mai adus aminte de asta decît cînd luam ultima bucățică din farfurie :love3: deci imagine doar cu începutul:

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-233-0-76076900-1554469475.jpg

Simplu și bun mai e! Dorada, sare și lămîie, atît.

#1437 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 May 2019 - 03:24 PM

Zeama de bok choy si calamari:
Imagine atasata: monthly_05_2019/post-12-0-73440400-1557408265.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1438 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 09 May 2019 - 06:48 PM

Tarta cu ton!

Pentru reteta aceasta am folosit o forma de tarta ondulata pe margini de 24 cm.
ALUAT:
300 g faina
150 g unt cubulete
80 ml apa
1 lingurita de sare

Am amestecat bine aluatul pana s-a incorporat untul cu faina, cand aluatul devine nelipicios se pune in folie alimentara in frigider timp de 30 minute
COMPOZITIE:
250 g ricotta
150 g smantana gatit 35%
9 rosii cherry
100 g ton in ulei de masline scurs( conserva a avut 160 g cu tot cu ulei)
50 g masline negre maruntite
2 oua
patrunjel tocat dupa preferinta
PREPARARE:
Se bat 2 oua intregi cu telul in vas adanc, se adauga pe rand tonul, smantana, ricotta, maslinele, patrunjelul si sare si piper dupa gust.
Se amesteca si se lasa deoparte.
Aluatul se scoate din frigider se intinde pe o masa tapetata cu faina la o grosime de 8 mm.
Se unge tava cu unt , se monteaza aluatul cu grija, marginile in exces se dau la o parte.
Cu grija se toarna compozitia in forma, se uniformizeaza cu o spatula si se monteaza jumatati de rosii cate doriti.
Se presara patrunjel tocat si se pune la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40 minute pana se rumeneste.
Cand se scoate din cuptor se lasa timp de 20 minute minim sa se raceasca apoi se poate scoate tarta din forma.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2019/post-343-0-28801900-1557420477.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 09 May 2019 - 06:49 PM


#1439 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,006
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 09 May 2019 - 08:05 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 May 2019 - 03:24 PM, a spus:



Sa ai pofta la dihanii! Nu m-am incumetat sa fac prea des, de fapt am facut o singura data si nu am fost cazuta pe spate, poate si din cauza retetei. Daca stau bine si ma gandesc nici nu mai stiu cum am facut :angryfire:

#1440 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 May 2019 - 10:18 PM

Da, saru-mana! Eu halesc dihanii din astea cu mare pofta, desi si eu am dat chix prima data cand le-am facut. Mai repede mestecam cre'ca gumarii lu' mamaia Imagine postataSau te referi la reteta cu bok choy? Buruiana aia nu prea are gust, e asa, o idee de spanac as spune.


Eu azi am fost ocupata cu crosetatul tortului nr. 3 cu 3 feluri de cioco si pentru ca a trebuit sa ma concentrez la topit ciocolata etc., am facut in doi timpi si trei miscari zeama aia: am calit niste ceapa si un catel de usturoi si le-am invartit in ulei de masline incins, am pus calamarii scursi bine de apa, am dat la foc iute si am lasat sa fiarba asa vreo 10 minute, dupa care amm pus si bok choy pe care il bagasem acum doua luni la congelator si s-a pretat foarte bine la zeama asta. In mod normal as fi adaugat si ceva smantana subtire , dar am sarit peste ea asa ca am lasat sa fiarba in zeama lasata , am scos, am stropit generos cu zeama de lamaie, pus piper si ceva limba de pasare macinat si putina remoulada.

Tot uitandu-ma la tarta ta super faina , mi-am adus aminte ca nu am mai facut de tare multa vreme un quiche. Mmmmmmm... Eu nu stiu de ce dar nu ma omor dupa aluaturi cu ton, nici pizza, nici tarte nici sandwishuri, dar pe asta a ta mai ca as incerca-o. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi