Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#561 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 03 June 2012 - 05:52 PM

Vezi postarearedivivus, la 03 June 2012 - 03:24 PM, a spus:

aveam o colega de camera din Chilia Veche


La o aruncatura de batz de Tulcea mea...:pupic:
ex Aninita

#562 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 03 June 2012 - 06:49 PM

Vezi postareaCarmen, la 03 June 2012 - 05:52 PM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 03 June 2012 - 03:24 PM, a spus:

aveam o colega de camera din Chilia Veche


La o aruncatura de batz de Tulcea mea...:lol:


ok, acum inteleg...
sa traiesti ! :pupic:

#563 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 03 June 2012 - 09:24 PM

In seara asta noi am gatit pestele pescuit de sotz in cel mai simplu mod: prajit, cu sos lipovenesc, stella e divina, ea mi-a amintit ca stiu sa fac si asa ceva.
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1400-13387510525665.jpg
Sosul lipovenesc il fac din usturoi zdrobit frecat cu ulei maslinos, ca la maioneza, apoi adaug hrean, rosii decojite (din conserva home-made de rosii in suc de rosi), o lingurita de otet, smantana si verdeatza.
Lapona-Enigel, sper sa citesti, ti-am raspuns, e un sos foarte bun pe care am invatzat sa-l fac de la un pescar din delta, ei fac asa ceva numai pentru ei, de sarbatori, nu si pentru turisti.Eu l-am botezat asa stiind ca nea Vania, cel care ni l-a dat era lipovean.

#564 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 June 2012 - 06:13 PM

Am trecut, am citit, m salivat, eu fara poze , salata de caracatita; si trofie cu frecte de mare....multe scoici, vongole, creveti, moscardini etc etc etc....
dar lipovenescul tot l-oi face eu, doar cand am unele, n-am altele...acum n-am hrean...am pesti si fructe de mare :(...si maci Gelutzo...plin de maci.

#565 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 June 2012 - 07:42 PM

Vezi postareastella, la 05 June 2012 - 06:13 PM, a spus:

Am trecut, am citit, m salivat, eu fara poze , salata de caracatita; si trofie cu frecte de mare....multe scoici, vongole, creveti, moscardini etc etc etc....
dar lipovenescul tot l-oi face eu, doar cand am unele, n-am altele...acum n-am hrean...am pesti si fructe de mare B)...si maci Gelutzo...plin de maci.

Dupa atatea cotlete urmeaza si la noi niste peste, dar vreau salau!
Si la mine maci din greu, nu ma satur sa-i privesc.

#566 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 June 2012 - 03:47 PM

Eu simplu de de tot, file de cambula cu sparanghel si orez salbatic
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-479-13390768711311.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#567 Useril este offline   gospodina2012 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 10-June 12

Postat 11 June 2012 - 02:10 PM

suuper ioana...
arata trasnet reteta ta..m-ai facut sa-mi ploua in gura eu am facut saptamana trecuta o pasta de peste la care am gasit reteta in cartea lui doctor menci reinvata sa gatesti.. se face din doua conserve de peste in ulei, o ceapa, 100 g margarina si zeama de lamaie..e buna rau..mai ales ca am inlocuit margarina cu unt natural de tip b ca asa am gasit in carte..chiar e buna pasta..chiar dca nu arata la fel de bine reteta ta
Mai sunt retete cu peste in carte, pe care trebuie sa le incerc(scrumbie in pergament).Iti recomand cartea,mie mi-a dat-o sora mea-ca a venit cu libertatea pentru femei retete.E suplimentul pe luna iunie

#568 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 14 June 2012 - 12:53 PM

Paella cu: orez, sofran, usturoi, patrunjel, inele de calamari, langustine, garizi, midii, lupini, esalota, supa de peste.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13396711739694.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13396711966618.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13396712179437.jpg
ex Aninita

#569 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 June 2012 - 02:16 PM

Vezi postareaCarmen, la 14 June 2012 - 12:53 PM, a spus:

Paella cu: orez, sofran, usturoi, patrunjel, inele de calamari, langustine, garizi, midii, lupini, esalota, supa de peste.


ce spui tu, straine! la noi lasi juma de salariu pe-un blid de mancare ca asta!

altfel, voua sa va fie de bine!

#570 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 14 June 2012 - 02:25 PM

Vezi postareamoatza, la 14 June 2012 - 02:16 PM, a spus:

ce spui tu, straine! la noi lasi juma de salariu pe-un blid de mancare ca asta!


Chiar faceam un calcul daca aceeasi paella o haleam la restaurant cat ar fi costat ieri fiind ziua mea, dar avand 1001 inconveniente am stat acasa...

Insa cea de ieri sa-ti spun pe rand ca am facut calcul precis ca am bonul:

midii: 3€
lupini:3,70€
inelele: 2,40€
langustine:11,50
garizi: 4,80€
sofran: 3€
orez: 2€
-patrunjel, ceapa, usturoi nu se pun...din gradina erau...:rolleyes:

Total: cam 31€ si am halit 5 persoane.
La restaurant ar fi fost portia 15-20€/pers.
ex Aninita

#571 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 June 2012 - 04:13 PM

Carmen, nota 20!

#572 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 14 June 2012 - 09:16 PM

O saramura de scrumbie (fara fitze):scrumbie fripta, usturoi pisat amestecat cu rosii coapte, ardei copti, marar si patrunjel, hrean tocat prin masina, zeama de lamaie, ardei iute uscat copt.
Scrumbia fripta pe jar, mai intai...
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1400-13397010923568.jpg
Saramura.
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1400-13397011693135.jpg
O portie pentru pofticiosi.
(Stella,hai la saramura noastra cu rosii, usturoi si ardei din gradina noastra si scrumbie prinsa de legitimu'!)
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1400-13397012684712.jpg

#573 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 June 2012 - 09:27 PM

N-am mancat o scrumbie de vreo 4 ani.... :(
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#574 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 14 June 2012 - 09:56 PM

Carmen, buna paella. Pe langa faptul ca a iesit mai iefin asa, la restaurant pun si mai putine fructe de mare.

Gelutza, ce bine arata scrumbia.

Eu am facut azi sardine umplute cu ceapa, sos de mustar si cartofi sarladaise (o improvizatie, ca am folosit ulei de masline si o ciuperca champignon).

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1290-13397037787481.jpg

#575 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 June 2012 - 10:56 PM

Vezi postareaGelutza, la 14 June 2012 - 09:16 PM, a spus:

O saramura de scrumbie (fara fitze):scrumbie fripta, usturoi pisat amestecat cu rosii coapte, ardei copti, marar si patrunjel, hrean tocat prin masina, zeama de lamaie, ardei iute uscat copt.



Eu imi dau ban singura, sa nu mai vad. :thumleft: Gelutzo eu as da juma' de salariu pe saramura aia, plus banii de concediu. :occasion14:

#576 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 June 2012 - 05:44 AM

Carmen si Gela wowwwwwwwwwwwwwwwwwww . nu mai e nimic de adaugat.
Ela , faine sardelele tale. cum sunt cu sos de mustar?

#577 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 June 2012 - 07:53 AM

Vezi postareaCarmen, la 14 June 2012 - 02:25 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 14 June 2012 - 02:16 PM, a spus:

ce spui tu, straine! la noi lasi juma de salariu pe-un blid de mancare ca asta!


Chiar faceam un calcul daca aceeasi paella o haleam la restaurant cat ar fi costat ieri fiind ziua mea, dar avand 1001 inconveniente am stat acasa...

Insa cea de ieri sa-ti spun pe rand ca am facut calcul precis ca am bonul:

midii: 3€
lupini:3,70€
inelele: 2,40€
langustine:11,50
garizi: 4,80€
sofran: 3€
orez: 2€
-patrunjel, ceapa, usturoi nu se pun...din gradina erau...:occasion14:

Total: cam 31€ si am halit 5 persoane.
La restaurant ar fi fost portia 15-20€/pers.


e normal ca la voi sa fie accesibile toate goangele de mare, de-astea aveti, de-astea mancati! la noi se importa, de multe ori le iau congelate ca-s aproape sigura ca cele proaspete au fost de fapt decongelate...
fiecare cu ce-are in batatura, btw Lili cu pofta ei de scrumbie!
iar restaurantele de la mine din targ, nu c-as fugi repede la vreunul, nici nu au in menu paella. si nici nu prea stie lumea ce-i aia.
cred ca-n we fac si eu niste somon, mai am 5 medalioane in congelator.

#578 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 15 June 2012 - 08:28 AM

Vezi postareaGelutza, la 14 June 2012 - 09:16 PM, a spus:

O saramura de scrumbie (fara fitze):scrumbie fripta, usturoi pisat amestecat cu rosii coapte, ardei copti, marar si patrunjel, hrean tocat prin masina, zeama de lamaie, ardei iute uscat copt.
Scrumbia fripta pe jar, mai intai...
Atasament Picture 925.jpg
Saramura.
Atasament Picture 920.jpg
O portie pentru pofticiosi.
(Stella,hai la saramura noastra cu rosii, usturoi si ardei din gradina noastra si scrumbie prinsa de legitimu'!)
Atasament Picture 928.jpg

Doamne Gelutza o sa ti dau spargere la frigider....

#579 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 15 June 2012 - 10:01 AM

Vezi postareaEataly, la 14 June 2012 - 10:56 PM, a spus:

Eu imi dau ban singura, sa nu mai vad. :hug: Gelutzo eu as da juma' de salariu pe saramura aia, plus banii de concediu. :thumleft:



Da-mi "un ban" si mie...pt. acelasi motiv!
ex Aninita

#580 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 June 2012 - 02:35 PM

Balind la scrumbie si alte minuni...iaca ceva din sud...scuzati vesela si tinuta, dar eram in vacanta :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-16-13399364996909.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-16-13399365087625.jpg


Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi