Forum Culinar: Ginduri razlete - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ginduri razlete sinteti bineveniti sa adaugati, comentati

#161 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2010 - 11:06 PM

Vezi postareaAlexandru, la 07 June 2010 - 09:13 PM, a spus:

Mama s-a dus într-o primavara, o luna înainte de vizita ei în Franta, pe care o programasem mult înainte.
În vara care a urmat am trait o chestie halucinanta, m-a urmarit un fluture prin toata curtea, pîna m-a prins si mi s-a asezat pe mîna. Am luat o sticla de sirop de trestie si i-am pus o picatura, la coltul dintre degetul mare si index. A venit si a sorbit aproape tot.
A doua zi, cînd a revenit si a facut aceasi manevra, m-a podidit plînsul.
Nu am putut sa ma împiedic sa gîndesc ca pîna la urma, în alt fel, s-a tinut de cuvînt si a venit sa ma viziteze, peste moarte... :D

o poveste asemanatoare cu fluturi am trait si eu, si am mai citit apoi si altele.
buni a mea cea draga nu a apucat ziua in care m-am casatorit (desi ar fi fost destul de tanara).dupa ce am iesit din biserica un un fluture albastru m-a urmarit, s-a asezat pe mana mea si a ramas mult acolo. nici bliturile de la aparatele de foto si nici persoanele din jur nu l-au speriat. a trebuit sa urc in masina si asa ne-am luat ramas bun...

#162 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242

Postat 08 June 2010 - 10:18 AM

Vezi postareaAlexandru, la 07 June 2010 - 09:13 PM, a spus:

Mama s-a dus într-o primavara, o luna înainte de vizita ei în Franta, pe care o programasem mult înainte.
În vara care a urmat am trait o chestie halucinanta, m-a urmarit un fluture prin toata curtea, pîna m-a prins si mi s-a asezat pe mîna. Am luat o sticla de sirop de trestie si i-am pus o picatura, la coltul dintre degetul mare si index. A venit si a sorbit aproape tot.
A doua zi, cînd a revenit si a facut aceasi manevra, m-a podidit plînsul.
Nu am putut sa ma împiedic sa gîndesc ca pîna la urma, în alt fel, s-a tinut de cuvînt si a venit sa ma viziteze, peste moarte... ;)

sincera sa fiu m-ai facut si pe mine sa lacrimez. e bine sa crezi ca cei dragi nu pleaca de tot, si sunt langa noi mereu. cred ca te face sa treci mai usor peste durerea imensa. :D

#163 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 June 2010 - 11:12 PM

M-am infiorat azi cand un fluturas m-a urmarit si pe mine o bucata de drum. A fost atras probabil de mirosul dulce al parfumului meu, insa nu am putut sa nu ma gandesc la ai mei parinti (sub influenta povestilor voastre cu fluturii), pe care i-am lasat tare daramati ultima data cand am fost acasa, "doua jucarii stricate"...

#164 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 09 June 2010 - 03:40 AM

Cu bunica am vorbit ultima data in august...o sunasem sa-i spun ca am avut un vis ciudat, un porumbel alb mi s-a asezat pe umar, era ranit, dar langa mine se facea bine. Bunica a zis ca probabil ca cineva drag care sufera, a vrut sa-mi zica ca e bine cand e alaturi de mine.

In septembrie am pierdut-o pe bunica....

In noiembrie, frig,zapada deja in Toronto, gasesc un porumbel (nu alb) cu aripa inghetata- franta. L-am luat acasa, am chemat un vecin medic, i-am oblojit-o cum am putut mai bine si l-am tinut in casa cu mine o saptamana..la un moment dat l-am luat in brate, si mi s-a suit pe umar. A stat pe umarul meu exact ca in vis.
In seara aia a inceput sa zboare prin casa asa ca i-am deschis geamul -a stat o jumatate de ora pe pervaz, uitandu-se in casa. Si dupa a zburat ca si cum nu avusese nimic..

Eu si bunica am avut o legatura speciala (nascute in aceeasi zi)si sincer chiar si acum vorbesc cu ea in gand..iar cand e vorba de o sarbatoare, mereu imi apare in vis si-mi spune exact ce isi doreste..Iar eu ma execut si-i dau de poamana :P

Pentru mine bunica traieste in sufletul meu.
A cat is a friend fur-ever !

#165 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 12 June 2010 - 10:37 PM

Mama mea a murit in luna Mai. La cite luni m-am trezit intr-o noapte cu senzatia puternica de tot ca sta la capatul patului (la picioarele mele) si se uita la mine. M-am speriat, de ce sa mint?
Alta faza ciudata: intr-o dimineata ne pregateam sa mergem la sirbi sa mai vindem una-alta; era prin '91.
Il vedem pe vecin in fata casei, zimbeste si se uita la noi. Coborim din masina sa ii spunem cind ne intoarcem, dar ne razgindim, ii facem cu mina si plecam.
Dupa 2 zile ne intoarcem din fosta Yugoslavie, si vedem steagul negru la poarta lor. Intram sa vorbim cu prietena noastra (fiica respectivului vecin) si sa ii transmitem condoleantele de rigoare; ii povestim ca l-am vazut si ea ne spune ca ne-am pierdut mintile pentru ca el a murit in noaptea dinaintea plecarii noastre.

Aveam alte ginduri razlete, dar am citit cele scrise de Alexandru si de restul dintre voi (cu fluturii) si nu mai era potrivit sa va spun parerea mea despre buruieni.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#166 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 26 June 2010 - 10:50 PM

Astazi s-a asezat la noi pe casa un soim mare si frumos si a stat cuminte acolo citeva ore.
Sper sa fie de bun augur si sa cistigam la loterie. Pina acum, in preajma unor evenimente au aparut soimi si s-au asezat aproape de noi, in raza noastra vizuala, ca si cum voiau a ne spune ca totul va fi bine.

#167 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 June 2010 - 09:19 AM

(... chiar m-ati pus pe ginduri) si eu am un musafir nepoftit in dormitor de vreo 3 zile incoace :-*

alaltaieri cind am venit de la sapa si am vrut sa deschid fereastra, am dat cu ochii de 'mnealui ce sedea bine-mersi sub pervaz (dupa 2h nu l-am mai vazut, si mi-am zis: "bravo, a decolat, mititelu'!" :pupic: )

Imagine postata

ieri cind m-am trezit, cine credeti ca imi dadea "buna dimineata" de pe draperie ? :-* o lepidoptera ... :D

Imagine postata

desi eu trag draperiile seara, azi-dimineata tot acolo era :occasion15:

Imagine postata

(eu cre' ca asta imi rontzaie draperia :D )

Imagine postata

#168 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 27 June 2010 - 11:57 AM

anul trecut, de inviere, am mers sa punem lumina la morminte. dupa ce am aprins lumanari si candela de la mormantul surorii mele (moarta cand avea aproape 3 ani)dintre tufele de liliac si zambile a iesit un iepuras. a stat cateva clipe cu noi, eram inlemniti, dupa care a fugit printre morminte. mama a fost convinsa ca era Gabriela.

#169 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 28 June 2010 - 06:15 PM

Mai , nu stiu , m-am dilit io din cauza sarcinii sau mama .....Mai nou parca face orice numai ca sa ma enerveze!
Vineri a fost la Deva sa-si ia bilet de autocar ( ca vine aici in August) si sa mearga la casa de asigurari sa-si scoata cardul pt asig. internationala. Si-a luat bilet si pt asigurare nu s-a mai dus la casa , a facut la Eurolines , porcarie d-aia privata. Mama , te-ai uitat ce scrie marunt???Ai vazut ca tre' sa platesti din mana daca te imbolnavesti si dupa aia sa umbli dupa bani? Raspuns: Io nu ma imbolnavesc. A dat 700.000 pe ea si aia de la casa era gratis.

Am trimis-o sa mearga sa o anuleze , s-a dus azi , a rezolvat , si-a luat d-aia de la casa....apoi s-a dus sa vada ce-i cu apartamentul meu ( care-i gol). Sunt mai mult de 10 min la cheltuieli!

Pai , mama , nu ti-am zis in toamna sa sigilezi caloriferul de la baie? ( ala n-are ceas si-mi baga aia toate pierderile)

pai , n-am mai apucat....

Auzi , zice , ai primit o recomandata.

De la cine?
intreb eu.

Nu stiu ca n-am fost dupa ea....ca am vazut avizul prea tarziu.... dar oare de la cine-o fi?

De o ora incerc sa adorm si ma gandesc ba la recomandata , ba la cheltuieli , la calorifer....pai stres d-asta-mi trebe mie acum? Asa mica simte si a inceput sa boxeze....

M-am dilit eu?

#170 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 June 2010 - 07:33 PM

Nu te-ai dilit,eu personal cred ca esti cu nervii intinsi la maxim,vrei liniste si parca,atunci ploua cu probleme,mai cred ca daca nu erai insarcinata(foarte insarcinata :pupic: )si vulnerabila,nu ai fi dat chiar atata importanta si suferit chiar asa...Cred ca ai nevoie de liniste si de atentie,si ca esti f. sensibila acum.E normal,parerea mea...
Incearca sa pui totul''exact la fund''acum tu esti cea mai importanta si bebelul tau'restul se vor rezolva de la sine,voi sa fiti sanatosi ca belele curg,daca vrei un sfat prietenesc:''fi mai nesimtita''vb. serios,chiar cu cei din jur,sa se descurce,mama ca a uitat de calorifere sa plateasca,sot sa se implice etc,tu relax draga...Eu una asa asi face...Cu cat incearca sa-ti spuna de probleme''tu sa le spui nu ma intereseaza nu vreau sa stiu,descurcati-va mie nu-mi arde de asta acum nu ma simt bine,vreau sa ma odihnesc''sa vezi ce repede or sa se mobilizeze cand vor vedea ca tu nu mai esti''piatra de tamelie''ca sa zic asa in a prelua pe umerii tai problemele.Un exercitiu bun si pt. cand va veni bebelu'ca atunci chiar ca nu ai sa mai poti avea alta grija si ai nevoie de tot suportul.Dupa cum te vad ma tem(sper sa nu am dreptate)
ca te va paste si depresia postnatala,informeaza-te din timp si fii mai tare :pupic: :appl:

#171 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 June 2010 - 12:57 PM

Geany , io in depresie d-aia nu cred , sorry , dar neh...io nu! :love7:
Cum potzi sa faci depresie in zilele cele mai fericite din viatza ta?
In fine...............

#172 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 June 2010 - 01:08 PM

diferentza dintre elevii romani si nemtzi

Azi , inainte de a pleca , ii spun lui al meu:

Plecam dupa 8.00 ca sa se deschida la florarie...
Pai , ce faci la florarie?
Iau trandafiri ca am azi festivitate de absolvire la clasa.
Pai , le dai tu flori?
Nu , dar le cumpar ca sa dea ei la profi......

Dupa ce cumpar un brat de trandafiri zice al meu:

Te-ai fi gandit acum catziva ani in Ro ca vei cumpara tu trandafiri in loc sa-tzi ia ei????

Ce sa-i raspund? Am ras....Cand au avut examenul oral mi-au zis pruncii: Frau .... , flori pt profesori cumparatzi dumneavoastra ca va e floraria in drum , da?

Bun...merg la scoala , apar fetele cu prajituri ( am facut un fel de bufet cu praji si cafea-eu am facut cafea , ca doar am fost intrebata: Dv ce aducetzi? ) , aranjam frumos...bun ca era cam tarziu , ce conteaza....

Se uita la trandafiri si zic: N-au venit totzi profesorii...restul ii luatzi Dv .

Merci , fetelor , ca pot sa-mi iau acasa restul de trandafiri cumparatzi de mine.

pai , ii meritatzi! :love7:
( ele chiar au vazut asta ca un compliment ! )

Nici macar un buchet de flori n-au putut sa ia.....uf........ma vad cateodata cum primesc cadori de la colege , ba un album , ba papucei , ba un mutzunache...pt BB , ei nici macar o jucariutza de 1 Euro n-au putut sa ia!

Colega de la clasa paralela s-a trezit azi mai rau , dupa ce fetele au impartzit invitatzii la profi ca sa vina la petrecere n-au adus azi NIMIC , nici o bucata de covrig sa puna pe masa!!!!!!!!

Io mi-s norocoasa , ale mele au venit cu tavile!

#173 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 29 June 2010 - 02:32 PM

Modul tau de gîndire este total diferit fata de al altora...atît tot :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#174 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 June 2010 - 02:57 PM

Vezi postareaMaya, la 29 June 2010 - 02:32 PM, a spus:

Modul tau de gîndire este total diferit fata de al altora...atît tot :love7:

te referi la faza cu fetele din clasa mea sau la mama?

#175 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 June 2010 - 07:15 PM

Vezi postareasimonaro29, la 29 June 2010 - 12:57 PM, a spus:

Geany , io in depresie d-aia nu cred , sorry , dar neh...io nu! :occasion15:
In fine...............

Draga Simona nici eu nu am avut nici cu primul nici cu al doilea copil,si nici pofte,dar am citit si am auzit la prietene si cunostinte ca ele au avut,din cate am inteles nu are nimic deaface cu faptul daca te simti tu nefericita sau fericita ci e un factor psihologic,unele organisme reactioneaza asa...Sper sa nu ai nici tu dar e bine sa fii informata... :occasion15:

#176 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 29 June 2010 - 09:22 PM

Vezi postareasimonaro29, la 29 June 2010 - 01:08 PM, a spus:

diferentza dintre elevii romani si nemtzi

Azi , inainte de a pleca , ii spun lui al meu:

Plecam dupa 8.00 ca sa se deschida la florarie...
Pai , ce faci la florarie?
Iau trandafiri ca am azi festivitate de absolvire la clasa.
Pai , le dai tu flori?
Nu , dar le cumpar ca sa dea ei la profi......

Dupa ce cumpar un brat de trandafiri zice al meu:

Te-ai fi gandit acum catziva ani in Ro ca vei cumpara tu trandafiri in loc sa-tzi ia ei????

Simona- imi explici te rog si mie sistemul de invatamint din Germania? tu esti diriginte la o clasa de fete doar?

A avut si cel mic al meu un fel de micuta sarbatorire de terminat kindergarten. In septembrie incepe clasa 1-a.
Festivitatea a fost la 1:45. Evident ca nu am putut pleca de la servici, idem taica'su. Tudor mi-a spus ca el a fost singurul copil care a plins pentru ca toti ceilalti au avut cel putin un parinte prezent iar la el nu a fost nimeni. :-* Mi-a rupt sufletul.

#177 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 June 2010 - 10:16 PM

Vezi postareaGeany, la 29 June 2010 - 07:15 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 29 June 2010 - 12:57 PM, a spus:

Geany , io in depresie d-aia nu cred , sorry , dar neh...io nu! :-*
In fine...............

Draga Simona nici eu nu am avut nici cu primul nici cu al doilea copil,si nici pofte,dar am citit si am auzit la prietene si cunostinte ca ele au avut,din cate am inteles nu are nimic deaface cu faptul daca te simti tu nefericita sau fericita ci e un factor psihologic,unele organisme reactioneaza asa...Sper sa nu ai nici tu dar e bine sa fii informata... :-*

Sunt , Geany , merci....apoi daca aici nu te informeaza bine , unde???

#178 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 June 2010 - 10:18 PM

Cassia , din intamplare sunt fete.... au fost si 2 baietzi , unul a ramas repetent , celalalt venea cand-cum...
Cu sistemul e mai greu de explicat , e total diferit de orice...am explicat pe culi undeva. Daca ai nevoie neaparat , pot sa repet....:-*

#179 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 29 June 2010 - 10:29 PM

Vezi postareasimonaro29, la 29 June 2010 - 02:57 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 29 June 2010 - 02:32 PM, a spus:

Modul tau de gîndire este total diferit fata de al altora...atît tot :-*

te referi la faza cu fetele din clasa mea sau la mama?

Ma refeream la faza cu trandafirii.Aici nu se practica treburi de astea.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#180 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,594
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 June 2010 - 09:49 AM

Vezi postareaCassia, la 29 June 2010 - 09:22 PM, a spus:

Tudor mi-a spus ca el a fost singurul copil care a plins pentru ca toti ceilalti au avut cel putin un parinte prezent iar la el nu a fost nimeni. :angryfire: Mi-a rupt sufletul.

Si aici se cam intimpla acelasi lucru, mai ales cind copiii sunt mai mici, adica toate serbarile astea au loc cam cind lumea e la serviciu, dar nu intotdeauna, de exemplu la cea particulara la care a fost nepotul meu serbarile s-au facut mereu seara. Pe de alta parte si educatoarele au programul lor si le inteleg ca n-au chef sa faca serbare la ora 18 daca programul lor se termina la 16. In cazul meu toate serbarile au fost dupa-amiaza dar unele intreceri sa le zic nu serbari propriu zise au fost mai devreme. Eu am incercat tot timpul sa fiu prezenta, recent colega mea a iesit de la serviciu, s-a dus la serbare care evident era la ora 11 dimineata si s-a intors la serviciu. Am incercat sa fac tot posibilul sa fiu prezenta ca sa nu mi se rupa sufletul cum zici tu, tin minte si acum o partida de nu mai stiu ce era, sport oricum =)) la scoala elementara in care o fetita a jucat tot timpul cu ochii atintiti spre usa sa vada daca veneau parintii ei care binenteles ca n-au venit. Pentru ei e foarte important sa ne vada acolo, stiu ca toti avem jdemii de probleme de rezolvat dar stiu si ca pe ei ii doare daca nu ne vad, asa cum Tudor ti-a zis =))

Vezi postareaMaya, la 29 June 2010 - 10:29 PM, a spus:

Ma refeream la faza cu trandafirii.Aici nu se practica treburi de astea.

Nici aici. :love7:

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul