Forum Culinar: Ginduri razlete - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ginduri razlete sinteti bineveniti sa adaugati, comentati

#181 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 30 June 2010 - 12:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 June 2010 - 09:49 AM, a spus:

Vezi postareaCassia, la 29 June 2010 - 09:22 PM, a spus:

Tudor mi-a spus ca el a fost singurul copil care a plins pentru ca toti ceilalti au avut cel putin un parinte prezent iar la el nu a fost nimeni. :occasion14: Mi-a rupt sufletul.

Si aici se cam intimpla acelasi lucru, mai ales cind copiii sunt mai mici, adica toate serbarile astea au loc cam cind lumea e la serviciu, dar nu intotdeauna, de exemplu la cea particulara la care a fost nepotul meu serbarile s-au facut mereu seara. Pe de alta parte si educatoarele au programul lor si le inteleg ca n-au chef sa faca serbare la ora 18 daca programul lor se termina la 16. In cazul meu toate serbarile au fost dupa-amiaza dar unele intreceri sa le zic nu serbari propriu zise au fost mai devreme. Eu am incercat tot timpul sa fiu prezenta, recent colega mea a iesit de la serviciu, s-a dus la serbare care evident era la ora 11 dimineata si s-a intors la serviciu. Am incercat sa fac tot posibilul sa fiu prezenta ca sa nu mi se rupa sufletul cum zici tu, tin minte si acum o partida de nu mai stiu ce era, sport oricum :) la scoala elementara in care o fetita a jucat tot timpul cu ochii atintiti spre usa sa vada daca veneau parintii ei care binenteles ca n-au venit. Pentru ei e foarte important sa ne vada acolo, stiu ca toti avem jdemii de probleme de rezolvat dar stiu si ca pe ei ii doare daca nu ne vad, asa cum Tudor ti-a zis ;)

La noi (la gradi) toate serbarile au fost dupa ora 16 (adica cam cand se termina marea majoritate a joburilor). si la noi educatoarele au programul lor de acasa dar serbarea este facuta de catre copii pentru parinti si, eventual, alti spectatori, cel putin la gradinita. asa ca mi se pare foarte normal sa fie pusa la o ora rezonabila pentru marea majoritate a parintilor. serbarile astea sunt cam de 2 ori pe an, asa ca nu cred ca ar trebui sa fie o problema pentru educatoare. mai mult, mi se pare ca face parte din job-ul lor...

#182 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 June 2010 - 02:31 PM

Eram prin clasa a 2-a, ori a 3-a (nu tin minte exact) si participam cu echipa la un concurs de dans sportiv, la sala sporturilor din oras. Bon, ne pregateste profesoara, intram in sala, incepem sa ne facem numarul. Io am azvarlit fugitiv un ochi peste spectatori, am vazut ca-s multi si mi-am vazut de bataiala. La un moment dat, intre 2 piruete, imi aterizeaza ochisorii pe 2 spectatori..... :occasion14: mamitanu' si tatitanu' venisera sa-si vada caprita zburatacind pe muzici... :) Surpriza a fost uriasa pentru mine, ca nu ma asteptam sa-i vad pe-acolo. Cum, necum, taman pe ei i-am dibuit in public!!! ;)

#183 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 30 June 2010 - 03:11 PM

Adriana , nush cum e la voi , dar Maya , aici se practica :occasion14: Sa nu spui ca atunci cand e festivitatea de absolvire ( nu a anului scolar , ci a scolii!!! cand e gata scoala cu totul) nu se multzumeste frumos profesorilor cu un trandafir....
Eu pana acum am vazut asta aici , si am mai avut clase terminale....

Se face MD inpreuna, sau cafea si praji , fiecare aduce ceva si stam , dupa diplome , o ora la taclale , impreuna....
Clasa mea dinainte , de acum 2 ani ( Ausbildung-ul asta tzine numai 2 ani ) a impartzit floarea soarelui.....

In fine....poate la voi e altfel...

#184 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 June 2010 - 03:15 PM

La baietelul meu grupa mica(gradi')s-a organizat si mos craciun,ziua mamei si sf. de clasa serbare,parintii au venit cu flori si o mama a strans de fiecare data o suma de bani sa faca si o mica atentie educatoarei si sa cumpere si 2-3 fursecuri si suc la copii la o mica petrecere de dupa,dar totul restrans si rezonabil.A fost frumos am tot inregistrat pe camera...

#185 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 June 2010 - 03:56 PM

Vezi postareaGeany, la 30 June 2010 - 03:15 PM, a spus:

La baietelul meu grupa mica(gradi')s-a organizat si mos craciun,ziua mamei si sf. de clasa serbare,parintii au venit cu flori si o mama a strans de fiecare data o suma de bani sa faca si o mica atentie educatoarei si sa cumpere si 2-3 fursecuri si suc la copii la o mica petrecere de dupa,dar totul restrans si rezonabil.A fost frumos am tot inregistrat pe camera...

asa ceva nu se face aici :occasion14:

Nu stiu cum e la gradi decat de la cumnata-mea , dar nu stiu sa se faca. In schimb aici proful le da ceva copiilor ,bomboane daca-s mici , cafea daca-s mari....

Eu le-am dus pe ale mele la pizza , am pus jumatate de bani , acum o luna , parca....

Dar tot nu ma lasa-n pace treaba cu florile.....sa-mi pastrez io restul!

In fine , aici li se pare normal ca daca tu esti angajat sa le cumperi lor , care nu sunt angajatzi.....si , intr-un fel au dreptate .

Ahhh , si am uitat ceva: azi , ca a fost ziua mea , le-am comadat prajituri si le-am facut o cafea , si am scapat ieftin ca am avut o singura clasa :)

#186 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 June 2010 - 03:59 PM

Aici , nu se duc flori la profi etc. daca merg sa manance ceva impreuna, fiecare isi plateste.
fiimea i-a invitat proful de mate la o cafea, ca pleaca la pensie, si ca ei sunt 13 in clasa.

singura data cand am dat bani ptr un cadou , era tot asa o profa care pleca , ( la scoala primara) . in rest
nu e deloc la fel ca in RO, cu flori , cadouri etc

#187 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 30 June 2010 - 06:36 PM

Aici cadrele au salarii tare mici,ma indoiesc sa poata sa le ia ceva la copii,care o fac ,fac din fondul clasei care desi e ''ilegal''si nu ar mai trebui strins pe principiul ca''invatamantul e gratuit''ei au venit cu ideea ca ramane la latitudine parintilor daca vor sa contribuie pt. clasa,pt.copii lor pana la urma(ba ca vor,covor,fata de masa,perdele,asta a trecut ca s-a facut in cele mai multe scoli cel putin la bacau,dar se mai gasesc,ca pt. plante,pt. mai stiu eu ce,in fiecare luna un sapun hartii igienice,role de prosoape de unica folosinta de fiecare copil,plus sapun de toaleta si sapun lichid...in fiecare luna,la cat se spala coptilu' meu de 3 ani in 3 ore atat e programul la grupa mica...dar ma rog asta e..)

#188 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 30 June 2010 - 07:39 PM

Vezi postareasimonaro29, la 30 June 2010 - 03:56 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 June 2010 - 03:15 PM, a spus:

asa ceva nu se face aici :floare:

Nu stiu cum e la gradi decat de la cumnata-mea , dar nu stiu sa se faca. In schimb aici proful le da ceva copiilor ,bomboane daca-s mici , cafea daca-s mari....

Eu le-am dus pe ale mele la pizza , am pus jumatate de bani , acum o luna , parca....

Dar tot nu ma lasa-n pace treaba cu florile.....sa-mi pastrez io restul!

In fine , aici li se pare normal ca daca tu esti angajat sa le cumperi lor , care nu sunt angajatzi.....si , intr-un fel au dreptate .

Ahhh , si am uitat ceva: azi , ca a fost ziua mea , le-am comadat prajituri si le-am facut o cafea , si am scapat ieftin ca am avut o singura clasa :floare:

La Multi Ani si cit mai multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi.

Deci aici kindergarten este etapa dinaintea scolii. Nu este gradinita propriu zisa din Romania. Copiii merg la scoala pentru 2 ore si jumatate si au program cit de cit academic. Asta ca sa ii invete cu sistemul organizat de ore + pauza + teme de casa. Este adica un fel de scoala si cred ca invatatoarea putea sa organizeze activitatea asta pe la ora 4. Ma rog, a fost optiunea ei. Am sa incerc in viitor sa nu il mai dezamagesc pe Tudor.

Despre cadouri: nu stiu cit se practica la modul pe fata. De Craciun le duc tipelor de la daycare niste dulciuri, idem o cutie de ciocolata invatatoarei. Daca cineva da mai mult nu stiu; ma gindesc ca da. Ca atare si invatatoarea are preferintele ei si nu cred ca Tudor era printre ele, dar nu prea imi pasa atita timp cit el nu este afectat de asta.
Deocamdata sint multumita ca Tudor a venit cu un report card bun acasa; este peste virsta lui la matematica si vocabular/ortografie/citit (asta ma surprinde)si in limitele virstei la chestiile sociale, sport si arta. Nu le prea are cu sportul sincer vorbind; are inclinatie spre golf, dar nu este in disciplina scolara :floare:
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#189 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • LocationCanada

Postat 30 June 2010 - 08:09 PM

La gradinita unde merge fiul meu se organizeaza ''serbare'' doar de Craciun.
Am pus intre ghilimele, ca nu e de fapt serbarea ce-o stim noi, vine Mos Craciun, copii primesc cadouri, sunt invitati si parintii.
Primul an cand a fost, eram in vacanta, cand am venit a primit cadoul. Anul asta am primit invitatii ca pe data de, la ora 13 sau 14 (nu mai retin exact) vine Mos Craciun la copii si parintii sunt invitati. Fiind in concediu de maternitate, am luat- o pe bebelina si am plecat.
Sotul era la servici. Foarte putini parinti au venit, cauza fiind serviciul.
Copiii au primit cadouri, parintii care au fost prezenti au primit si ei, iar in alta camera au organizat un bufet cu mancare si bauturi nealcoolice pentru parinti. Nu am platit nimic pentru asta.
Nu este o gradinita privata.

Draga Cassia, cum il inteleg pe Tudor al tau, ca a fost suparat. Trebuie sa faci tot posibilul pe viitor sa mergi.
Cand l-am vazut cum i s-a luminat fata, cand am intrat pe usa, am hotarat ca fie ce-o fi nu lipsesc de-acum incolo. I-am zis sotului ca anul asta ma declar bolnava in ziua cu pricina, ca sigur nu-mi dau voie sa plec de la serviciu, pentru asa ''motiv''.

In ceea ce priveste cadourile, si eu de Craciun am cumparat pentru fiecare
educatoare o cutie cu ciocolata si cate o felicitare, pe care le-am ''mesterit' impreuna cu Omar.

Edit, pentru ca am uitat sa-l felicit pe Tudor pentru rezultate.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#190 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 30 June 2010 - 09:11 PM

Vezi postareamilena, la 30 June 2010 - 08:09 PM, a spus:

Am pus intre ghilimele, ca nu e de fapt serbarea ce-o stim noi, vine Mos Craciun, copii primesc cadouri, sunt invitati si parintii.
Primul an cand a fost, eram in vacanta, cand am venit a primit cadoul. Anul asta am primit invitatii ca pe data de, la ora 13 sau 14 (nu mai retin exact) vine Mos Craciun la copii si parintii sunt invitati. Fiind in concediu de maternitate, am luat- o pe bebelina si am plecat.
Copiii au primit cadouri, parintii care au fost prezenti au primit si ei, iar in alta camera au organizat un bufet cu mancare si bauturi nealcoolice pentru parinti. Nu am platit nimic pentru asta.

Draga Cassia, cum il inteleg pe Tudor al tau, ca a fost suparat. Trebuie sa faci tot posibilul pe viitor sa mergi.
Cand l-am vazut cum i s-a luminat fata, cand am intrat pe usa, am hotarat ca fie ce-o fi nu lipsesc de-acum incolo. I-am zis sotului ca anul asta ma declar bolnava in ziua cu pricina, ca sigur nu-mi dau voie sa plec de la serviciu, pentru asa ''motiv''.

educatoare o cutie cu ciocolata si cate o felicitare, pe care le-am ''mesterit' impreuna cu Omar.

Multumesc pentru felicitari. Sint tare mindra de el.
De acum inainte voi face tot posibilul sa fiu cu el atunci cind emotional are nevoie (si nu numai)
De Craciun am fost la serbare pentru ca a fost la ora 5. Si prima miscare pe care a facut-o cind a intrat cu restul copiilor in sala si mergea spre scena a fost sa ma caute. Si ii vedeam ochisorii disperati ca nu ma vede in masa mare de parinti. M-am ridicat putin si i-am facut cu mina. A zimbit si apoi a fost totul in regula. Puiul asta al meu este atit de sensibil si de mamos ceva de speriat.

#191 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 July 2010 - 08:42 AM

Vezi postareaCassia, la 30 June 2010 - 09:11 PM, a spus:

Vezi postareamilena, la 30 June 2010 - 08:09 PM, a spus:

Multumesc pentru felicitari. Sint tare mindra de el.
De acum inainte voi face tot posibilul sa fiu cu el atunci cind emotional are nevoie (si nu numai)
De Craciun am fost la serbare pentru ca a fost la ora 5. Si prima miscare pe care a facut-o cind a intrat cu restul copiilor in sala si mergea spre scena a fost sa ma caute. Si ii vedeam ochisorii disperati ca nu ma vede in masa mare de parinti. M-am ridicat putin si i-am facut cu mina. A zimbit si apoi a fost totul in regula. Puiul asta al meu este atit de sensibil si de mamos ceva de speriat.

sa-tzi traiasca!

Ma gandesc cum o sa fie a mea........

Daca serbarile s-ar face dupa-masa , ar fi bine , dar nu cred....si daca o sa fie cand am eu ore , pai nu pot sa.mi iau liber nici sa dau cu tunul! O sa mearga al meu.....:occasion15:

#192 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 03 July 2010 - 03:52 AM

Ieri citeam despre fenomenul 11:11, si chiar ca gindeam ca in ultimul timp destul de des m-am uitat la ceas fie cind era 11:11, fie la 2:22 sau 3:33. Sincera sa fiu ma uit destul de des la ceas, si probabil ca mai rar intilnesc cifrele astea decit oricare altele. Dar, curioasa cum sint, am tot citit ieri pina seara tirziu.
Astazi mi-am facut programul de treadmill; mai anemic decit ieri, dar in limite firesti totusi. A venit si Tudor cu mine jos si mi-a atras atentia ca avem un vizitator in curte.
Si nu, nu este o cioara. Este soimul care tot apare in ultimul timp.
Imagine postata

Eu il rog frumos sa duca sus in spatiu dorinta mea fierbinte de a cistiga la loterie :tongue3:

#193 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 03 July 2010 - 09:12 PM

Simbata dimineata; tot 13°C aici, dar se pare ca se face mai cald saptamina viitoare.
Intre timp he's back :)
Imagine postata

Nu stiu altii cum sint, dar orice mic semn de mai bine pentru mine conteaza foarte mult; superstitii sau nu, lucruri mici pot face viata mai frumoase. Desi parca imi amintesc ceva de genul 'Speranta este cel mai periculos sentiment' la fel de bine este si 'Speranta moare ultima'

#194 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 July 2010 - 09:38 PM

Vezi postareaCassia, la 03 July 2010 - 09:12 PM, a spus:

Simbata dimineata; tot 13°C aici, dar se pare ca se face mai cald saptamina viitoare.
Intre timp he's back :beer2:

Pare a fi un soim calator.Din spate arata ca o "she"..."he" are umerii mai lati :)
Daca nu ma însel,cred ca este cel mai rapid soim dintre toti semenii sai.Atinge viteza de zbor la 400 km/h :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#195 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 03 July 2010 - 10:31 PM

Vezi postareaMaya, la 03 July 2010 - 09:38 PM, a spus:

Vezi postareaCassia, la 03 July 2010 - 09:12 PM, a spus:

Intre timp he's back :beer2:

Pare a fi un soim calator.Din spate arata ca o "she"..."he" are umerii mai lati :)
Daca nu ma însel,cred ca este cel mai rapid soim dintre toti semenii sai.Atinge viteza de zbor la 400 km/h :)

Maya, sint doi soimi care nu stiu cum de apar atit de des la mine in backyard. Unul este mai mare si are penaj maroniu cremuliu pe burta. Poate au cuib undeva pe aproape. Oricum, imi este drag de ei, chit ca unul s-a asezat pe copertina de la jacuzzi si a facut ceva pe ea.

#196 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 July 2010 - 10:42 PM

Vezi postareaCassia, la 03 July 2010 - 10:31 PM, a spus:

chit ca unul s-a asezat pe copertina de la jacuzzi si a facut ceva pe ea.

asta poate fi un semn bun! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#197 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 July 2010 - 11:19 PM

Vezi postareasimonaro29, la 29 June 2010 - 01:08 PM, a spus:

diferentza dintre elevii romani si nemtzi

Azi , inainte de a pleca , ii spun lui al meu:

Plecam dupa 8.00 ca sa se deschida la florarie...
Pai , ce faci la florarie?
Iau trandafiri ca am azi festivitate de absolvire la clasa.
Pai , le dai tu flori?
Nu , dar le cumpar ca sa dea ei la profi......

Dupa ce cumpar un brat de trandafiri zice al meu:

Te-ai fi gandit acum catziva ani in Ro ca vei cumpara tu trandafiri in loc sa-tzi ia ei????

Ce sa-i raspund? Am ras....Cand au avut examenul oral mi-au zis pruncii: Frau .... , flori pt profesori cumparatzi dumneavoastra ca va e floraria in drum , da?

Bun...merg la scoala , apar fetele cu prajituri ( am facut un fel de bufet cu praji si cafea-eu am facut cafea , ca doar am fost intrebata: Dv ce aducetzi? ) , aranjam frumos...bun ca era cam tarziu , ce conteaza....

Se uita la trandafiri si zic: N-au venit totzi profesorii...restul ii luatzi Dv .

Merci , fetelor , ca pot sa-mi iau acasa restul de trandafiri cumparatzi de mine.

pai , ii meritatzi! :D
( ele chiar au vazut asta ca un compliment ! )

Nici macar un buchet de flori n-au putut sa ia.....uf........ma vad cateodata cum primesc cadori de la colege , ba un album , ba papucei , ba un mutzunache...pt BB , ei nici macar o jucariutza de 1 Euro n-au putut sa ia!

Colega de la clasa paralela s-a trezit azi mai rau , dupa ce fetele au impartzit invitatzii la profi ca sa vina la petrecere n-au adus azi NIMIC , nici o bucata de covrig sa puna pe masa!!!!!!!!

Io mi-s norocoasa , ale mele au venit cu tavile!

Simona, personal am fost mereu impotriva acestei practici/impamantenire a acestui obicei la noi - de a duce la inceput/final de an flori profelor...zau, nu vad nici un rost. Ah, ca e cineva dragut si vrea sa imi faca o bucurie, atunci ma bucur si eu.
Dar eu niciodata nu as astepta asa ceva. Cu atat mai putin cadouase in ce priveste viata mea privata si familia. In meseria asta e important sa faci o distinctie clara intre profesional/privat. Pe ei nu ii priveste viata mea privata, si cu cat distingi aceste doua aspecte, cu atat mai protejaat emotional vei fi mai tarziu.
Rolul meu principal, de altfel asta e convingerea de baza pentru care am ales sa fac meseria asta, este sa dau. Sa dau tot ce stiu, tot ce pot, sa ii ajut atat in ceea ce priveste materiile de specialitate cat si in ceea ce priveste dezvoltarea lor generala.

Relatia mea cu elevii mei este cu totul diferita de cea cu cei din cancelarie, colegii mei.

Eu am avut clase de la a 6-a la a 12-a. Dupa incheierea fiecarei sencvente in clasa respectiva, eu le-.am dus dulciuri si prajituri pentru a le multumi pentru cooperare si sustinere. Caci fara sprijinul elevilor, nu ajungeam aici oricat de buna as fi fost. Cel mai frumos cadou de la ei este cand imi spun lucruri de genul "dar ramaneti in scoala aici nu? sigur facem de la anul cu dvs" :D Si rasplata cea mai mare este cand vad ca ei aplica imediat si consecvent cunostintele dobandite prin mine :D Si asta valoreaza de mii de ori mai mult decat o floare.

Eu am avut clasele mele de a 11-a si la final de semestru, organizam mereu micul dejun in ultima ora. Fiecare participa. Facem lista, fiecare are responsabilitati. Cum spuneam, team spirit :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#198 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 July 2010 - 10:35 AM

Lori , mic dejun fac si eu la sfarsit , si eu le duc prajituri....toata lumea face asta. Acum ca n-am putut sa fac nimic cu mainile bolnave le-am cumparat.
O sa vezi tu cand o sa ai clase terminale , 12 , 13....atunci mai vorbim. O sa vezi atunci cum doare..... Dupa ce stii ca i-au dus de la inceput pana la sfarsit....NU vorbesc de clase care incheie normal anul scolar , ci , repet , de clase terminale , la care esti diriginta.Clase la care le-ai corectat adminterea , poate , si examenele terminale :D. Clase in care ai fost de cel putzin 3 ori pe zi...unde fetele tzi-au plans pe umar de fiecare data cand se intampla ceva....

Voi atzi intzeles ca io asteptam nush ce cadouri...fals!
Macar daca nu mi-au luat flori , sa nu fi spus: Restul de trandafiri il pastratzi dumneavoastra!
Cel mai mare cadou pt mine a fost ca Rachida , desi mutata deja in Berlin , a venit la festivitate ca promisese la aduce Donauwelle ( mama ei face o prajitura cum n-am mai mancat niciodata)

Si cand o sa vina BB o sa vezi cum e. Nush cum e in alte landuri dar aici la o femeie gravida se da tot timpul ceva: o chestie cat de mica , numai sa fie pt BB: o revista pt noi nascutzi , un biberon.....etc....

Cel putzin eu asta am vazut aici.

Nu ma mai luatzi ca asteptam cadouri ca nu-i adevarat.Lori , la primul salariu normal de Beamtin o sa vezi ca n-ai nevoie de asa ceva...( s-au poate ca l-ai primit deja :D )
...

#199 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 July 2010 - 11:14 AM

Vezi postareasimonaro29, la 04 July 2010 - 10:35 AM, a spus:

Lori , mic dejun fac si eu la sfarsit , si eu le duc prajituri....toata lumea face asta. Acum ca n-am putut sa fac nimic cu mainile bolnave le-am cumparat.
O sa vezi tu cand o sa ai clase terminale , 12 , 13....atunci mai vorbim. O sa vezi atunci cum doare..... Dupa ce stii ca i-au dus de la inceput pana la sfarsit....NU vorbesc de clase care incheie normal anul scolar , ci , repet , de clase terminale , la care esti diriginta.Clase la care le-ai corectat adminterea , poate , si examenele terminale :D. Clase in care ai fost de cel putzin 3 ori pe zi...unde fetele tzi-au plans pe umar de fiecare data cand se intampla ceva....

Voi atzi intzeles ca io asteptam nush ce cadouri...fals!
Macar daca nu mi-au luat flori , sa nu fi spus: Restul de trandafiri il pastratzi dumneavoastra!
Cel mai mare cadou pt mine a fost ca Rachida , desi mutata deja in Berlin , a venit la festivitate ca promisese la aduce Donauwelle ( mama ei face o prajitura cum n-am mai mancat niciodata)

Si cand o sa vina BB o sa vezi cum e. Nush cum e in alte landuri dar aici la o femeie gravida se da tot timpul ceva: o chestie cat de mica , numai sa fie pt BB: o revista pt noi nascutzi , un biberon.....etc....

Cel putzin eu asta am vazut aici.

Nu ma mai luatzi ca asteptam cadouri ca nu-i adevarat.Lori , la primul salariu normal de Beamtin o sa vezi ca n-ai nevoie de asa ceva...( s-au poate ca l-ai primit deja :D )
...

Mai, nu te mai ambala asa ca nu e bine, nu iti face bine nici tie nici bebelinei.
Sigur ca ti-ai fi dorit/asteptat ceva din partea lor, nu cadou -un obiect sau flori- ci ceva care sa iti demonstreze ca s-au gandit un pic mai departe, ca s-au gandit si la tine, ca au apreciat ca tu te-ai implicat sufleteste. Te-am inteles foarte bine. De asta si insist ca diferentele culturale, de personalitate sunt atat de importante si ca trebuie sa te obligi sa devii putin mai rece in gandire si in a fi in general cu ei. Numai asa o sa te protejezi mai tarziu. Nu permite acestor detalii sa iti tulbure echilibrul interior. Daca e un sfat extraordibar pe care l-am primit de la colegii mei din calncelarie, atunci asta e. Nu lua nimic personal. Stiu, e aproape imposibil! Unde mai pui ca noi suntem imigrante si cu atat mai mult te intrebi daca nu e o nota de aversiune in reactia lor, incerci sa descifrezi. o fi asta vreun mesaj etc?

Eu am avut un pusti intr-a 11-a, jumate finlandez. Tipul a fost de o impotrivire crasa. Nu m-a atacat verbal, dar a aratat-o consecvent prin comportamentul lui. Am crezut la un moment dat ca este neonazi, desi in Gymnasium nu e comnu fenomenul asta. Punctul culminant a fost cand am facut o gluma. El era impreuna cu o tipa din clasa si se sarutau cand intram eu. Si le spun, cum mai voi sunteti impreuna? Si ei da. Si zic : hai ma Dominique, si cum il suporti? Mare greseala! Tipul nu a ineles ca e o gluma, s-a dus si sa plans la alta profa ca l-am jignit de fata cu ceilalti. Dupa aia se ducea la profele care vorbeau cu mine sau radeau sa le intrebe ca de ce se imprietenesc cu mine. Nu a fost deloc o perioada amuzanta atunci si mi.am dat seama cat de important e sa te protejezi sentimental. O sa fii multi ani in meseria asta si de multe ori se vor intampla lucruri asemanatoare. Nu iti poti permite sa te lasi atacata de fiecare data pentru ca ai nevoie de echilibrul si armonia ta interioara pentru viata privata.

Si te rog sa nu iei posturile mele ca pe un atac. Sunt un om la fel de direct ca tine si iti spun pe sleau, pentru ca stiu ca intelegi, altfel nu mi-as mai bate gura de pomana :D Chiar ar fi bun un topic pentru noi, cei de profesie :D

Hai, fii calma, relaxeaza-te, e vacanta, in curand vine bebica, o sa ai un time out oricum! Si o sa ai o groaza de alte Herausforderungen. Tre sa fii pregatita pentru ele!

Si primul salar de Beamtin inca nu, abia din 25. Aug incep cu statutul asta. Chiar asa, aveam cateva intrebari despre vizita la medicul legal, da ' lasa ca mai vorbim noi.
O duminica frumoasa si ai grija de voi!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#200 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 05 July 2010 - 09:47 AM

Ok , ok , ok..........

La doctor te intreaba una alta , te pune sa completezi un formular cu bolile pe care le-ai avut , daca ai fost in ultimii 5 ani spitalizata si de ce.Te intreaba la ce scoala lucrezi , ce varsta au elevii, ia sange , urina si apoi te suie pe cantar!!!!!!!!!!!dupa asta calculeaza repee BMI-ul si de aici incepe totul.
Daca e OK te lasa in pace ( vezi si tu ce BMI e la voi zugelassen , la noi e 27 , poate ai noroc , daca nu e 25 :lol: )
M-a dezbracat , m-a cautat pe la oase , nush ce mi-o mai facut si gata.

Cand am intrebat daca asta e tot , a zis ca da , ca n-am probleme cu greutatea.
Am platit 130 de euro pe care nu tzi-i mai deconteaza nimeni si gata. Schulamt-ul a primit hartia ca e OK , eu nimic in afara de adeverintza pt Röteln. Apropos , ai vaccinele facute? Ca pot face nazuri si la asta , daca lucrezi cu pitici.

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi