simonaro29, la 04 July 2010 - 10:35 AM, a spus:
Lori , mic dejun fac si eu la sfarsit , si eu le duc prajituri....toata lumea face asta. Acum ca n-am putut sa fac nimic cu mainile bolnave le-am cumparat.
O sa vezi tu cand o sa ai clase terminale , 12 , 13....atunci mai vorbim. O sa vezi atunci cum doare..... Dupa ce stii ca i-au dus de la inceput pana la sfarsit....NU vorbesc de clase care incheie normal anul scolar , ci , repet , de clase terminale , la care esti diriginta.Clase la care le-ai corectat adminterea , poate , si examenele terminale

. Clase in care ai fost de cel putzin 3 ori pe zi...unde fetele tzi-au plans pe umar de fiecare data cand se intampla ceva....
Voi atzi intzeles ca io asteptam nush ce cadouri...fals!
Macar daca nu mi-au luat flori , sa nu fi spus:
Restul de trandafiri il pastratzi dumneavoastra!
Cel mai mare cadou pt mine a fost ca Rachida , desi mutata deja in Berlin , a venit la festivitate ca promisese la aduce Donauwelle ( mama ei face o prajitura cum n-am mai mancat niciodata)
Si cand o sa vina BB o sa vezi cum e. Nush cum e in alte landuri dar aici la o femeie gravida se da tot timpul ceva: o chestie cat de mica , numai sa fie pt BB: o revista pt noi nascutzi , un biberon.....etc....
Cel putzin eu asta am vazut aici.
Nu ma mai luatzi ca asteptam cadouri ca nu-i adevarat.Lori , la primul salariu normal de Beamtin o sa vezi ca n-ai nevoie de asa ceva...( s-au poate ca l-ai primit deja

)
...
Mai, nu te mai ambala asa ca nu e bine, nu iti face bine nici tie nici bebelinei.
Sigur ca ti-ai fi dorit/asteptat ceva din partea lor, nu cadou -un obiect sau flori- ci ceva care sa iti demonstreze ca s-au gandit un pic mai departe, ca s-au gandit si la tine, ca au apreciat ca tu te-ai implicat sufleteste. Te-am inteles foarte bine. De asta si insist ca diferentele culturale, de personalitate sunt atat de importante si ca trebuie sa te obligi sa devii putin mai rece in gandire si in a fi in general cu ei. Numai asa o sa te protejezi mai tarziu. Nu permite acestor detalii sa iti tulbure echilibrul interior. Daca e un sfat extraordibar pe care l-am primit de la colegii mei din calncelarie, atunci asta e. Nu lua nimic personal. Stiu, e aproape imposibil! Unde mai pui ca noi suntem imigrante si cu atat mai mult te intrebi daca nu e o nota de aversiune in reactia lor, incerci sa descifrezi. o fi asta vreun mesaj etc?
Eu am avut un pusti intr-a 11-a, jumate finlandez. Tipul a fost de o impotrivire crasa. Nu m-a atacat verbal, dar a aratat-o consecvent prin comportamentul lui. Am crezut la un moment dat ca este neonazi, desi in Gymnasium nu e comnu fenomenul asta. Punctul culminant a fost cand am facut o gluma. El era impreuna cu o tipa din clasa si se sarutau cand intram eu. Si le spun, cum mai voi sunteti impreuna? Si ei da. Si zic : hai ma Dominique, si cum il suporti? Mare greseala! Tipul nu a ineles ca e o gluma, s-a dus si sa plans la alta profa ca l-am jignit de fata cu ceilalti. Dupa aia se ducea la profele care vorbeau cu mine sau radeau sa le intrebe ca de ce se imprietenesc cu mine. Nu a fost deloc o perioada amuzanta atunci si mi.am dat seama cat de important e sa te protejezi sentimental. O sa fii multi ani in meseria asta si de multe ori se vor intampla lucruri asemanatoare. Nu iti poti permite sa te lasi atacata de fiecare data pentru ca ai nevoie de echilibrul si armonia ta interioara pentru viata privata.
Si te rog sa nu iei posturile mele ca pe un atac. Sunt un om la fel de direct ca tine si iti spun pe sleau, pentru ca stiu ca intelegi, altfel nu mi-as mai bate gura de pomana

Chiar ar fi bun un topic pentru noi, cei de profesie
Hai, fii calma, relaxeaza-te, e vacanta, in curand vine bebica, o sa ai un time out oricum! Si o sa ai o groaza de alte Herausforderungen. Tre sa fii pregatita pentru ele!
Si primul salar de Beamtin inca nu, abia din 25. Aug incep cu statutul asta. Chiar asa, aveam cateva intrebari despre vizita la medicul legal, da ' lasa ca mai vorbim noi.
O duminica frumoasa si ai grija de voi!