Forum Culinar: Ginduri razlete - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ginduri razlete sinteti bineveniti sa adaugati, comentati

#81 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 08 April 2010 - 02:12 PM

nico, ce m-a intristat mesajul tau :hug:

din cat te-am citit pana acum nu sesizam tristete... doar dor cateodata.

#82 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 April 2010 - 02:39 PM

subscriu la ce a zis boni.
credeam ca e alegerea ei personala sa ramana in romania. oricum, mai e putin si o sa o ai langa tin, e majora, poate sa ia singura decizii

#83 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 08 April 2010 - 02:40 PM

Maya, nush daca tzi-a raspuns cineva la intrebarea despre impartasanie...itzi spun eu cate ceva ( nush daca te ajuta penca am intzeles ca nu esti ortodoxa si de catolici n-am habar).
Spovedania nu se refuza nimanui , e mai bine , insa sa fi postit inainte.
Pt ca sa iei Sfanta Impartasanie ( e vb de o gura de vin.....tare bun :violent5: ) trebuie neaparat sa fi postit si sa te duci la birerica nemancat ( pe inima goala , cum spunea bunica :cheers: ) Si trebuie sa fi spovedit , cu inima curata , se spune.
Un alt tabu este ciclul la femei.
Eu am intrebat-o pe bunica de ce si mi-a raspuns scurt: Ca sa fie primit! N-am mai intrebat........

Eu merg rar la biserica dar.....cand ma duc ma linisteste......nu m-am mai spovedit de multa vreme , de postit mai rar.....

#84 Useril este offline   Puiu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • LocationBucuresti

Postat 08 April 2010 - 06:19 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 08 April 2010 - 01:58 PM, a spus:

...ma gandesc ca tre sa fiu mai puternica...

Păi să fii! Nu ştiu dacă ajută părerea mea, dar crescînd, copiii se-ndepărtează chiar de-s aproape! :violent5:

Vezi postareasimonaro29, la 08 April 2010 - 02:40 PM, a spus:

( pe inima goala , cum spunea bunica :cheers: )

Aşa se spune şi pe la mine :ph34r:

#85 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 April 2010 - 06:24 PM

Nico :cheers: imi inchipui ca e greu sa fii departe de ea,dar asa cum spune si Puiu, copii la varsta ei deja pleca de langa parinti. important e ca relatia dintre voi e puternica. :violent5:

#86 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 08 April 2010 - 07:39 PM

Abuzarea sexuala sau de alta natura a copiilor de catre reprezentanti ai bisericii catolice au fost peste tot, si-n USA, si-n Canada, Australia, Noua Zeelanda, nu numai in Europa.

Pisoi, fetele mele sunt la scoala amandoua si scolile nu mai sunt ce-au fost. Sunt conduse de consilii de administratie, unde biserica are 1 reprezentant. Preotii nu mai raman singuri cu copiii sub nici o forma. Chiar si spovedania dinaintea primei impartasanii au facut-o in spatiu deschis, adica popa si-a pus un scaun intr-un colt de altar si fiecare copil s-a dus pe rand la spovedanie, vazut de ceilalti copii si invatatori. N-au intrat in confesional.

Cunosc oameni care au fost abuzati in copilarie si situatia era cu totul alta. Nu e vorba numai de abuz sexual, ci si de violenta: erau batuti salbatic sau munceau pe branci ca sa aduca bani bisericii. Erau la scoli-camin, orfelinate sau asa numite aziluri unde erau trimisi cei care-si facusera familiile de rusine, care institutii erau patronate exclusiv de biserica. Cumplit mi se pare ca atat in Irlanda cat si in alte parti, de cele mai multe ori autoritatile care ar fi putut lua masuri (arhiepiscop, sef de post, judecator etc.) au stiu ce se petrece si au maturat totul sub pres. Si ei sunt la fel de vinovati ca si nemernicii care-au faptuit abuzul si ar trebui trasi la raspundere in egala masura

Daca aveti vreodata ocazia sa vedeti filmul "The Magdalene Sisters" 2002 o sa aveti o imagine perfecta a societatii si bisericii irlandeze in anii 60 si tind sa cred ca la fel s-a intamplat peste tot.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#87 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 April 2010 - 10:34 PM

Vezi postareasimonaro29, la 08 April 2010 - 02:40 PM, a spus:

Maya, nush daca tzi-a raspuns cineva la intrebarea despre impartasanie...itzi spun eu cate ceva ( nush daca te ajuta penca am intzeles ca nu esti ortodoxa si de catolici n-am habar).

Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca eu as fi catolica,dar nu-s.Ti-am scris dincolo la botez mai mult.
Pe mine ma interesa treaba asta asa ca fapt divers,sau din curiozitate mai bine zis.Pentru ca am auzit o gramada de tîmpenii ...adica ce fel de întrebari tîmpite pun preotii la spovedanie.SI ma interesa de ce,cum,cînd si unde :cheers: ...Merci pentru raspuns.Am înteles raspunsurile,dar nu am înteles deloc rostul spovedaniei :violent5:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#88 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 09 April 2010 - 02:40 AM

eu nu m-am spovedit niciodata in viata mea(decat la vreo amica, atunci cand imi era gusa plina si nu mai puteam tine in mine) :D

sant casatorita catolic(el a mai fost casatorit pt 2 ani mult inaintea mea)s-a putut face cu preot desi nu in biserica(nu tineam mortis sa ma marit in biserica oricum, vroiam afara ceea ce s-a si intmplat), totul bun, fara sa anuleze nimic si fara sa ceara invoiri de la nimeni.

ne e bine asa cum santem si desi fetele sant botezate catolic cand vor creste si vor intelege mai multe, vor avea mana libera de la noi sa apartina oricarei religii vor.

#89 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 09 April 2010 - 07:25 AM

Nico- big hug de la mine!
Prietenii mei au copiii la facultate in Romania si le duc dorul cam la fel de mult ca si tine. Vorbesc zilnic la telefon cu ei si citeodata ii suna de aici ca sa ii trezeasca pentru vreun examen important.
Stiu de la ei cit de mult ii chinuie dorul.

Emigrarea este grea si definitiv nu pentru toata lumea. Unii se adapteaza mai repede, altii deloc.
Noi sintem aici din '93 si este 'acasa' pentru noi. Ne-am cladit o viata dupa puterile noastre, fara ajutor de pe niciunde.
Au fost momente grele, dar au trecut.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#90 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 09 April 2010 - 12:33 PM

Vezi postareaalpha, la 08 April 2010 - 07:39 PM, a spus:

Abuzarea sexuala sau de alta natura a copiilor de catre reprezentanti ai bisericii catolice au fost peste tot, si-n USA, si-n Canada, Australia, Noua Zeelanda, nu numai in Europa.

Pisoi, fetele mele sunt la scoala amandoua si scolile nu mai sunt ce-au fost. Sunt conduse de consilii de administratie, unde biserica are 1 reprezentant. Preotii nu mai raman singuri cu copiii sub nici o forma. Chiar si spovedania dinaintea primei impartasanii au facut-o in spatiu deschis, adica popa si-a pus un scaun intr-un colt de altar si fiecare copil s-a dus pe rand la spovedanie, vazut de ceilalti copii si invatatori. N-au intrat in confesional.

Cunosc oameni care au fost abuzati in copilarie si situatia era cu totul alta. Nu e vorba numai de abuz sexual, ci si de violenta: erau batuti salbatic sau munceau pe branci ca sa aduca bani bisericii. Erau la scoli-camin, orfelinate sau asa numite aziluri unde erau trimisi cei care-si facusera familiile de rusine, care institutii erau patronate exclusiv de biserica. Cumplit mi se pare ca atat in Irlanda cat si in alte parti, de cele mai multe ori autoritatile care ar fi putut lua masuri (arhiepiscop, sef de post, judecator etc.) au stiu ce se petrece si au maturat totul sub pres. Si ei sunt la fel de vinovati ca si nemernicii care-au faptuit abuzul si ar trebui trasi la raspundere in egala masura

Daca aveti vreodata ocazia sa vedeti filmul "The Magdalene Sisters" 2002 o sa aveti o imagine perfecta a societatii si bisericii irlandeze in anii 60 si tind sa cred ca la fel s-a intamplat peste tot.

Alpha, multumesc pentru lamuriri, m-am mai linistit. :D

#91 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 09 April 2010 - 12:55 PM

Cu placere! Imagine postata

inca ceva: daca copilul nu este catolic, poti cere sa nu participe la prima impartasanie/ confirmare si, la fel, poate sa nu participe la orele de religie
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#92 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 09 April 2010 - 02:27 PM

Vezi postareaMaya, la 08 April 2010 - 10:34 PM, a spus:

.Am înteles raspunsurile,dar nu am înteles deloc rostul spovedaniei :)

Vezi ca a scris Lori cu vreo 2 pagini in urma ceva.

Basically , cand ai prea mult pacate te duci la popa ,le marturisesti si potzi sa o iei de la inceput :)

Asa-i bine?

#93 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 09 April 2010 - 07:10 PM

Vezi postareasimonaro29, la 09 April 2010 - 02:27 PM, a spus:

Basically , cand ai prea mult pacate te duci la popa ,le marturisesti si potzi sa o iei de la inceput :)

Asa-i bine?

Nöööö,deci au am citit ce a scris Lori,si am înteles...ce nu înteleg eu...rostul.Adevaratul rost.Adica cum o iau de la capat?
Deci,pot lua gîtul cuiva(stiu cum suna,dar am scris-o intentionat),apoi ma bag sub poala popii,el zice sa nu mai fac,ma întreaba daca-mi pare rau..eu zic ..da,sau nu stiu...el îmi zice care-i pedeapsa...adica cîte canoane,cîte diete cu coji de pita uscata,cinshpe Ave Maria,de tri ori stiu eu ce...si gata?Înseamna ca m-am curatat în fata cui?..si mîine pot lua alt gît,ca la we si-asa trec pe la biserica..si uite asa îmi fac abonament,devin membru de onoare,donez..ma curat în fata divinitatii...popa mai face si el un leu de doi...si iaca,asa spala o mîna pe ai'lalta...deci totul e un big bullshit...

Credinciosii astia îsi fac tare usor în viata... :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#94 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 April 2010 - 07:24 PM

Vezi postareaMaya, la 09 April 2010 - 07:10 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 09 April 2010 - 02:27 PM, a spus:

Basically , cand ai prea mult pacate te duci la popa ,le marturisesti si potzi sa o iei de la inceput :floare:

Asa-i bine?

Nöööö,deci au am citit ce a scris Lori,si am înteles...ce nu înteleg eu...rostul.Adevaratul rost.Adica cum o iau de la capat?
Deci,pot lua gîtul cuiva(stiu cum suna,dar am scris-o intentionat),apoi ma bag sub poala popii,el zice sa nu mai fac,ma întreaba daca-mi pare rau..eu zic ..da,sau nu stiu...el îmi zice care-i pedeapsa...adica cîte canoane,cîte diete cu coji de pita uscata,cinshpe Ave Maria,de tri ori stiu eu ce...si gata?Înseamna ca m-am curatat în fata cui?..si mîine pot lua alt gît,ca la we si-asa trec pe la biserica..si uite asa îmi fac abonament,devin membru de onoare,donez..ma curat în fata divinitatii...popa mai face si el un leu de doi...si iaca,asa spala o mîna pe ai'lalta...deci totul e un big bullshit...

Credinciosii astia îsi fac tare usor în viata... :)

Nööööööö, aceasta se face la catolici :) Nu ma crezi? Ia fa o vizita in Sicilia!

La noi, daca ai luat gatu' te duci la popa si apoi la mititica - cu po[m]pa cu tot! :floare:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#95 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 09 April 2010 - 09:03 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 April 2010 - 07:24 PM, a spus:

Nööööööö, aceasta se face la catolici :) Nu ma crezi? Ia fa o vizita in Sicilia!

La noi, daca ai luat gatu' te duci la popa si apoi la mititica - cu po[m]pa cu tot! :)

Pai cum?? Ortodoxu' nu are Schweigepflicht? :o

Aia înseamna ca daca o întreaba pe Maria daca face sex oral,si ea recunoaste...el are voie sa mentioneze asta în slujba de duminica,daca vrea? :P :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#96 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 April 2010 - 10:20 PM

Offf, nuuuuu, eu, idealista de nevindecat imi ichipuiam ca politia afla inaintea pochii :) Of, ce ti.e si cu idealurile astea.
Ai dreptate da, pochii si medicii au Schweigepflicht!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#97 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 09 April 2010 - 10:35 PM

Vezi postareaCassia, la 09 April 2010 - 07:25 AM, a spus:

Prietenii mei au copiii la facultate in Romania si le duc dorul cam la fel de mult ca si tine. Vorbesc zilnic la telefon cu ei si citeodata ii suna de aici ca sa ii trezeasca pentru vreun examen important.

Asta asa e :) Vorbesc cu mami zilnic la telefon, daca nu o sun pana la amiaz se ingrijoreaja. De multe ori, uituca cum sunt, imi mai uit telefonul acasa si trebuie sa-i dau bip mamei de pe telefonul unei colege sa o asigur ca sunt bine. In fiecare zi ma suna ea de dimineata sa ma trezeasca. Chit ca exista alarma la ceas, ii face ei placere (si mie, de altfel :) ) sa ma trezeasca.
Imi e foarte dor de casa, vin cat pot de des...si mi-as dori ca parintii mei sa fie cu mine in Cluj. Le simt lipsa...nu numai emotional, ci si fizic. Uneori asa de greu imi vine cand vin de la facultate sa fac curat, sa spal, sa fac manacare, sa mananc, si abia dupa (pe la 23:00) sa ma apuc de teme. Dar cand vin acasa in Medias sunt ca in vacanta :)
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#98 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 10 April 2010 - 09:17 PM

Vezi postareaCosmina N, la 09 April 2010 - 10:35 PM, a spus:

Vezi postareaCassia, la 09 April 2010 - 07:25 AM, a spus:

Asta asa e :tongue3: Vorbesc cu mami zilnic la telefon, daca nu o sun pana la amiaz se ingrijoreaja. De multe ori, uituca cum sunt, imi mai uit telefonul acasa si trebuie sa-i dau bip mamei de pe telefonul unei colege sa o asigur ca sunt bine. In fiecare zi ma suna ea de dimineata sa ma trezeasca. Chit ca exista alarma la ceas, ii face ei placere (si mie, de altfel :D ) sa ma trezeasca.
Imi e foarte dor de casa, vin cat pot de des...si mi-as dori ca parintii mei sa fie cu mine in Cluj. Le simt lipsa...nu numai emotional, ci si fizic. Uneori asa de greu imi vine cand vin de la facultate sa fac curat, sa spal, sa fac manacare, sa mananc, si abia dupa (pe la 23:00) sa ma apuc de teme. Dar cand vin acasa in Medias sunt ca in vacanta :)

Cosmina, gindeste-te ca parintii sint in Vancouver (Canada) si copiii in Bucuresti :)

#99 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 10 April 2010 - 09:29 PM

Maya- uite cum vad eu partea cu spovedania. Nota : va rog sa nu o luati ca pe un afront pentru ca nu se vrea asa. Deci... avantaj cei care merg la biserica, pentru ca pot face cite greseli (unii ar spune porcarii) doresc, si cu o spovedanie sint 'curati' si gata sa o ia de la inceput.
Daca nu mergi la preot ci esti condus de idea ca ceea ce trimiti in univers vine inapoi la tine sub o forma sau alta, nu este nimeni care sa te absolve de greseli. Esti tu cu tine insati (insuti), responsabil(a) pentru ceea ce faci sau nu faci.
Cum se spune 'what goes around, comes around'.

Sufletul trebuie sa iti fie curat, nu burta goala de mincare sau cafea.

Citeam zilele astea ca o proaspata 'child-bride' din Yemen a murit la o saptamina dupa cununia aranjata de parinti. Avea 13 ani si a murit de leziuni interne.
Atita timp cit profetul Mohamed s-a casatorit cu fetita Aisha cind ea a avut 6 ani- dar a consumat cununia cind fetita avea 9-, exemplul este de urmat pentru ca a fost stabilit de figura religioasa reprezentativa a musulmanilor.
Inainte de a fi ultragiat, sa ne gindim totusi ca avem exemple aproape de casa. Secta poligama a mormonilor urmeaza cam aceeasi idee. Casatoria cu niste copile de 12-13 ani.

Intrebare: cu ce sint ei diferiti de pedofili? sau nu sint?
Daca sint pedofili, atunci de ce nu ii infieram ca pe altii de teapa lor? pentru ca au scutul religiei?

#100 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 10 April 2010 - 09:45 PM

Vezi postareaCassia, la 10 April 2010 - 09:29 PM, a spus:

Maya- Esti tu cu tine insati (insuti), responsabil(a) pentru ceea ce faci sau nu faci.
Cum se spune 'what goes around, comes around'.

Da,sînt cu mine însumi,si 100% responsabila pentru ceea ce fac...si oricui i-as spune ce am facut,tot facut ramîne.
Fara sa jignesc pe careva...dar daca cineva crede ca dupa ce a absolvit "pedeapsa"(vezi canoane si alte alea) se crede curat...dupa umila mea parere,nu e în stare sa gîndeasca rational,sau e cu capul în nori.

Vezi postareaCassia, la 10 April 2010 - 09:29 PM, a spus:

Intrebare: cu ce sint ei diferiti de pedofili? sau nu sint?
Daca sint pedofili, atunci de ce nu ii infieram ca pe altii de teapa lor? pentru ca au scutul religiei?

Pedofili!Si înca mai rai (nu stiu daca se poate spune "mai rai" în cazul asta...dar sper sa se înteleaga din ce cauza o spun ) decît cei care o fac "cu perdea"!!!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7