Forum Culinar: Ginduri razlete - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ginduri razlete sinteti bineveniti sa adaugati, comentati

#101 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 10 April 2010 - 10:07 PM

Vezi postareaCassia, la 10 April 2010 - 09:17 PM, a spus:

Cosmina, gindeste-te ca parintii sint in Vancouver (Canada) si copiii in Bucuresti :tongue3:

Vai...nici nu vreau sa ma gandesc :D
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#102 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 April 2010 - 10:25 PM

Eu sunt ortodoxa prin botez,ca pe vremea aia nu se putea altfel.
Parintii mei sunt greco-catolici.

Booon.
Crescuta in vechiul regim.
Singurele cunostiinte religioase le-am deprins de la bunicile mele,carora nu le pasa de regim si urmau cu sfintenie toate cutumele religioase.
Am crescut,m-am maritat,civil si religios dupa obicei si convingerea ca nu e un lucru rau.
Intre timp mi-am format un crez foarte personal despre divinitate,biserica,popi,culte si culturi.
Din punctul meu de vedere,exista o singura divinitate absoluta.Habar n-am ce forma are,dar cu siguranta Exista.
Eu am simtit-o aproape de mine in multe situatii.
Nu are importanta carui cult apartinem si in ce biserica ne rugam sau nu ,atata timp cat suntem Oameni.
Ii urasc pe cei care pretind ca doar religia lor e adevarata si ca doar ei vor "domnii de-a dreapta tatalui"de parca ar detine pasapoartele pentru rai in gentile alea cu care umbla pe strada.
Nu-mi plac nici yoghinii,pentru ca au impresia ca doar ei stiu cum sa manance si cum sa respire.
Asadar nu-mi plac fanaticii de nici un fel.
Prefer sa intru in biserici,ortodoxe,catolice,evanghelice,moschei....care-mi iese in cale, cand sunt goale.
E atunci acolo o liniste si o pace de inceput de lume si o atmosfera in care ma pot rupe de lume si ma pot ruga.
Nu ma duc sa pup moaste,nu stau sub patrafir si nu ma spovedesc.
Aprind lumanari pentru vii si pentru morti,la biserica ,dar si acasa,de cate ori ma gandesc la ei.
Ma duc si la slujba uneori,la o biserica care mi-e draga si uneori la manastire.
M-am spovedit o singura data,trasa de mana de fii-mea care prin clasa a IV-a facea religie la scoala .
M-a luat de mana si mi-a spus ca trebuie sa merg cu ea.
Eu am ascultat-o pentru ca nu vroiam sa-i influentez in nici un fel convingerile religioase.

Acolo ne-am intalnit cu o cunostiinta.
Bun.
Si intru,si-i spun popii,ca eu nu m-am spovedit niciodata,ca nu am tinut post si ca nu am pacate capitale,mortale,
sau cum s-or fi numind.El rade si zice.
-Da de rugat va rugati ?
Eu zic :
-Da,de cate ori simt nevoia
-Bine,atunci sa va rugati la fel.
Atat.
Ies si cunostiinta ma intreaba ce canon mi-a dat popa.
Desi nu e voie sa spui.
Eu ii zic ca nu mi-a dat nici unul.
S-a uitat la mine ca la a VIII-a minune a lumii.
De atunci nu am facut nimic de care sa-mi fie rusine,asa ca nu ma spovedesc.
Cred cu tarie ca daca exista o alta lume,acolo se vor intalnii toti OAMENII.
Oamenii cu O mare.
Aceia care nu au facut rau cu intentie si i-au respectat pe cei din jurul lor atat cat au putut.
Nu exista religii sau popoare alese.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#103 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 10 April 2010 - 11:03 PM

[quote name='Puiu' date='08 April 2010 - 07:19 PM' timestamp='1270743594' post='31718']
[quote name='Nico-Vya' date='08 April 2010 - 02:58 PM' timestamp='1270727934' post='31700']
...ma gandesc ca tre sa fiu mai puternica...
[/quote]

[quote]Păi să fii! Nu ştiu dacă ajută părerea mea, dar crescînd, copiii se-ndepărtează chiar de-s aproape! :tongue3:

[quote name='stella' date='08 April 2010 - 07:24 PM' timestamp='1270743898' post='31719']
Nico :D imi inchipui ca e greu sa fii departe de ea,dar asa cum spune si Puiu, copii la varsta ei deja pleca de langa parinti. important e ca relatia dintre voi e puternica. :D
[/quote]

[quote name='Cassia' date='09 April 2010 - 08:25 AM' timestamp='1270790746' post='31770']
Nico- big hug de la mine!
Prietenii mei au copiii la facultate in Romania si le duc dorul cam la fel de mult ca si tine. Vorbesc zilnic la telefon cu ei si citeodata ii suna de aici ca sa ii trezeasca pentru vreun examen important.
Stiu de la ei cit de mult ii chinuie dorul.

Emigrarea este grea si definitiv nu pentru toata lumea. Unii se adapteaza mai repede, altii deloc.
Noi sintem aici din '93 si este 'acasa' pentru noi. Ne-am cladit o viata dupa puterile noastre, fara ajutor de pe niciunde.
Au fost momente grele, dar au trecut.
[/quote]

[quote name='Cosmina N' date='09 April 2010 - 11:35 PM' timestamp='1270845308' post='31884']
[quote name='Cassia' date='09 April 2010 - 05:25 AM' timestamp='1270790746' post='31770']
Nico- big hug de la mine!
Prietenii mei au copiii la facultate in Romania si le duc dorul cam la fel de mult ca si tine. Vorbesc zilnic la telefon cu ei si citeodata ii suna de aici ca sa ii trezeasca pentru vreun examen important.
Stiu de la ei cit de mult ii chinuie dorul.
[/quote]

Asta asa e :) Vorbesc cu mami zilnic la telefon, daca nu o sun pana la amiaz se ingrijoreaja. De multe ori, uituca cum sunt, imi mai uit telefonul acasa si trebuie sa-i dau bip mamei de pe telefonul unei colege sa o asigur ca sunt bine. In fiecare zi ma suna ea de dimineata sa ma trezeasca. Chit ca exista alarma la ceas, ii face ei placere (si mie, de altfel :) ) sa ma trezeasca.
Imi e foarte dor de casa, vin cat pot de des...si mi-as dori ca parintii mei sa fie cu mine in Cluj. Le simt lipsa...nu numai emotional, ci si fizic. Uneori asa de greu imi vine cand vin de la facultate sa fac curat, sa spal, sa fac manacare, sa mananc, si abia dupa (pe la 23:00) sa ma apuc de teme. Dar cand vin acasa in Medias sunt ca in vacanta :)
[/quote][/quote]

Va multumesc ! :D :) :)
E cam greu ,dar probabil am o misiune de indeplinit si asta o fi drumul pe care trebuie sa merg,ma doare al naibii,nu exista pastile pentru asta,mai trece o zi si inca o zi, o mie de intrebari fara raspuns si o crenguta de care ma agat mereu repetandu-mi intruna ca o fi mai bine.m-oi "inchiedica " mai tare ...oi striga ....offff! o sa fie bine!
Cosmina asa e bine sa tineti legatura cat de des puteti , desi poate copiii cred ca parintii sunt putin paranoici,noi totusi vedem altfel lucrurile si ne ingrijoreaza si daca vantul bate putin mai tare.
si eu vorbesc cu Viana aproape toata ziua, cum scap de la servici...sunt cu mana pe telefon, dar imi da ea mesaj dimineata si-mi zice ca e bine si sa nu-mi fac griji.
am trecut prin atatea impreuna, ca as putea scrie un roman, da ` o sa fie bine!
va pup tare ,si va multumesc!

#104 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 10 April 2010 - 11:41 PM

Nico- nici nu pot sa ma gindesc sa nu il am pe Tudor linga mine. Inca este mic si il pot pupa si tine in brate cit de mult doresc. Si ii spun in fiecare zi cit de mult il iubesc.

Piscotel- prezenta acelei entitati am simtit-o si eu, in special cind am fost foarte trista si la pamint. M-a ajutat si scos din impas.
Fara sa fiu yoghin, am practicat si eu yoga, mai precis am avut o rutina de asane pe care le faceam zilnic.
Respiratia este importanta, in special atunci cind faci meditatie pentru ca in loc sa asculti gindurile care iti zboara prin cap, iti concentrezi atentia asupra respiratiei. Dupa ce ai golit mintea de ginduri zbuciumate, te poti concentra mai bine asupra ceva anume.

Timisoara are multe biserici. Si mie imi placea sa intru in oricare era in drumul meu, mai ales cind nu era nimeni altcineva. Era racoare, liniste si pace. Poate suna creepy dar imi placea sa ma plimb (in zilele insorite) prin cimitir. Asta pina cind a murit mama. Dupa aceea nu a mai fost la fel. Mergeam la mormintul mamei mele si fiecare vizita a fost la fel de grea ca si prima. Au trecut mai bine de 20 de ani de atunci, sint aici la mii de km departare si imi umplu golul din suflet cu amintirea zimbetului ei.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#105 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 11 April 2010 - 12:02 AM

[quote][quote name='Cassia' date='11 April 2010 - 12:41 AM' timestamp='1270935684' post='31949']
Nico- nici nu pot sa ma gindesc sa nu il am pe Tudor linga mine. Inca este mic si il pot pupa si tine in brate cit de mult doresc. Si ii spun in fiecare zi cit de mult il iubesc[/quote].

Cassia, eu am dormit cu fica-mea in pat pana la 14 ani,si cand respiram una sau cealalta stiam exact.Nu stiu daca ma crede cineva,relatia mea cu Viana este foarte speciala,asa cum am zis am trecut prin foarte multe impreuna.
Nimeni, niciodata nu ar fi prevestit ceea ce avea sa urmeze, e mult, mult de povestit...
copilu asta al meu a luat viata-n piept de mica , pe de-o parte i-a folosit,zice ea -ce nu te omoara te face mai puternic,pe de alta parte,cred ca si ea a suferit cumplit , am simtit de atatea si atatea ori
nu-i place aici, nu se poate adapta , nu intelege de ce oamenii trebuie sa zambeasca sau sa rada la comanda , cand sufletul le e gol si o fac doar asa ca da bine.
si nu numai asta, mai multe chestii.
nu stiu ce-o mai fi , nu mai am curaj sa ma gandesc , mai pot doar sa sper un pic, atat.
isi doreste cu ardoare sa reuseasca la facultate ,zice ca atat ar vrea sa mearga mai departe,si sa poata intr-o zi sa ma aduca acasa si sa ma intretina , sa nu-mi lipsesca nimic , numa ` sa ma stie langa ea ...(of).
drumu-i lung si anevoios si DUMNEZEU BUN mai stie!,

#106 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 11 April 2010 - 12:11 AM

Nico,

Eu nu te pot imbarbata.
Pot doar sa-ti spun ca va veti regasi.
Cand a plecat Anda de acasa la Cluj,am plans luni de zile,pe ascuns sa nu ma vada al meu.
Dupa jumatate de an am hotarat sa ne mutam din oras.
Nu imi mai gaseam locul in bloc.
Tot timpul ma duceam la ea in camera si jeleam.
Si am inceput sa construim casa si hala in aceeasi locatie.
Asa ca acum am casa si serviciul in aceeasi curte.Imagine postata
Animale,gradina de legume si flori si incet,incet am inteles ca puii trebuie sa-si ia zborul din cuib la un moment dat.
Fii sigura ca Viana te intelege.
Stie ca o iubesti si sigur la momentul potrivit veti fi ar impreuna.

Cassia,

Eu sunt poate putin subiectiva.
Cunosc mai multe depre yoghinii lui Bivolaru,care a facut cu ei un fel de terapie de spalat creiere.
I-a indoctrinat in asa hal,incat erau deja un fel de secta.
I-a facut sa creada ca cei care nu traiesc dupa principiile lor,sunt demni de dispret.
A despartit familii,cunosc tineri care au renuntat la facultatate si traiau in ashram(un fel de apartamente colective)
fara alt scop in viata in afara de de acela de a-l servi pe el.

Ideologia yoghina e buna la baza.
Problema e cine si cum o interpreteaza ,la fel ca si in cazul bibliei.

#107 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 11 April 2010 - 12:24 AM

Nu mai editez.
Apropo de cimitir.
Noi avem 2 gradini mari.Cea de langa casa ,iar peste drum,alta,care e gard in gard cu cimitirul.
Bunicii mei sunt inmormantati in aceasta gradina.Parintii mei si-au pregatit mormintele tot acolo.
Merg frecvent sa aprind lumanari la bunici.Sa curat mormintele si sa ma vorbesc cu ei.
Bunica a fost cea mai buna femeie de pe pamant.
Imi facea toate poftele.
Cum sa cred ca un om care a fost bun in viata mi-ar putea face vre-un rau ?
Mie imi face placere sa privesc pe geam si sa vad cele 2 morminte albe.Cand vor fi si parintii mei inmormantati acolo,am sa am senzatia ca nu s-au dus departe.
Stiu ca pare ciudat,dar eu asa am cresct,cu neamul sub glia de sub nuci si nu mi se pare nimic anormal.
Si de felul meu sunt o fire pragmatica si niciodata nu m-am temut de morti.
Numai de cei vii.

Yo-te maica ce vorbesc eu la 1 noaptea,mai bine ma duc sa ma culc.Imagine postata

#108 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Locationinto the wild

Postat 11 April 2010 - 09:58 AM

Vezi postareasimonaro29, la 08 April 2010 - 02:40 PM, a spus:

Maya, nush daca tzi-a raspuns cineva la intrebarea despre impartasanie...itzi spun eu cate ceva ( nush daca te ajuta penca am intzeles ca nu esti ortodoxa si de catolici n-am habar).
Spovedania nu se refuza nimanui , e mai bine , insa sa fi postit inainte.
Pt ca sa iei Sfanta Impartasanie ( e vb de o gura de vin.....tare bun :occasion14: ) trebuie neaparat sa fi postit si sa te duci la birerica nemancat ( pe inima goala , cum spunea bunica :appl: ) Si trebuie sa fi spovedit , cu inima curata , se spune.
Un alt tabu este ciclul la femei.
Eu am intrebat-o pe bunica de ce si mi-a raspuns scurt: Ca sa fie primit! N-am mai intrebat........

Eu merg rar la biserica dar.....cand ma duc ma linisteste......nu m-am mai spovedit de multa vreme , de postit mai rar.....

Nu dati cu pietre, dar zau, eu chestia asta cu impartasania nu pot s-o inteleg...Cum pot oamenii in sec. XXI sa creada ca mananca si beau din trupul unui zeu de acum 2000 ani?!

Ca sa nu mai spun ca ritualul in sine are la baza o traditie pagana mult mai veche, de pe vremea cand canibalismul ritualic inca exista...

Nu inteleg nici chestia cu Biblia si cuvantul lui Dumnezeu, care e etern si de neschimbat...totusi, Deuteronul, cele 10 porunci and co. ne parvin din Epoca Bronzului si si de la Noul Testament incoace au trecut niste epoci insemnate, a avut lor revolutia industriala, tehnica, stiintifica ba mai mult avem si fizica cuantica...Nu era cazul oare ca Dumnezeu sa revina cu un addendum?

Peace!
Take a walk on the wild side...

artizan

#109 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 11 April 2010 - 10:08 AM

Vezi postareaPiscotel, la 11 April 2010 - 12:24 AM, a spus:

Nu mai editez.
Apropo de cimitir.
Noi avem 2 gradini mari.Cea de langa casa ,iar peste drum,alta,care e gard in gard cu cimitirul.
Bunicii mei sunt inmormantati in aceasta gradina.Parintii mei si-au pregatit mormintele tot acolo.
Merg frecvent sa aprind lumanari la bunici.Sa curat mormintele si sa ma vorbesc cu ei.
Bunica a fost cea mai buna femeie de pe pamant.
Imi facea toate poftele.
Cum sa cred ca un om care a fost bun in viata mi-ar putea face vre-un rau ?
Mie imi face placere sa privesc pe geam si sa vad cele 2 morminte albe.Cand vor fi si parintii mei inmormantati acolo,am sa am senzatia ca nu s-au dus departe.
Stiu ca pare ciudat,dar eu asa am cresct,cu neamul sub glia de sub nuci si nu mi se pare nimic anormal.
Si de felul meu sunt o fire pragmatica si niciodata nu m-am temut de morti.
Numai de cei vii.

Yo-te maica ce vorbesc eu la 1 noaptea,mai bine ma duc sa ma culc.Imagine postata

Piscotel, sentimentul tau mi se pare cat se poate de justificat...nu intotdeauna oamenilor le-a fost frica de morti. In majoritatea societatilor arhaice care practicau inhumatia cei decedati erau inmormantati foarte aproape de casa, sau chiar in casa, sub podea (care era doar din pamant batatorit evident). Se considera ca spiritele celor morti e bine sa ramana in apropierea familiilor pe care le-au parasit pentru a le oferi protectie celor vii.

Povestile cu zombi si morti vii e o creatie a evului mediu, intarita in timpurile prezente de filmele hollywoodiene.

artizan

#110 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 11 April 2010 - 10:18 AM

Vezi postareaNico-Vya, la 11 April 2010 - 12:02 AM, a spus:

Cassia, eu am dormit cu fica-mea in pat pana la 14 ani,si cand respiram una sau cealalta stiam exact.Nu stiu daca ma crede cineva,relatia mea cu Viana este foarte speciala,asa cum am zis am trecut prin foarte multe impreuna.
Nimeni, niciodata nu ar fi prevestit ceea ce avea sa urmeze, e mult, mult de povestit...
copilu asta al meu a luat viata-n piept de mica , pe de-o parte i-a folosit,zice ea -ce nu te omoara te face mai puternic,pe de alta parte,cred ca si ea a suferit cumplit , am simtit de atatea si atatea ori
nu-i place aici, nu se poate adapta , nu intelege de ce oamenii trebuie sa zambeasca sau sa rada la comanda , cand sufletul le e gol si o fac doar asa ca da bine.
si nu numai asta, mai multe chestii.
nu stiu ce-o mai fi , nu mai am curaj sa ma gandesc , mai pot doar sa sper un pic, atat.
isi doreste cu ardoare sa reuseasca la facultate ,zice ca atat ar vrea sa mearga mai departe,si sa poata intr-o zi sa ma aduca acasa si sa ma intretina , sa nu-mi lipsesca nimic , numa ` sa ma stie langa ea ...(of).
drumu-i lung si anevoios si DUMNEZEU BUN mai stie!,

Imi pare sincer rau ca nu puteti fi impreuna, ca fiica ta nu se adapteaza la UK. Eu am fost in UK si Irlanda intr-o vacanta, lucrez de mai bine de 3 ani cu persoane din Northen Ireland dar intotdeauna m-a fascinat faptul ca sunt atat de calmi si oamenii zambesc mereu, la lucru sau pe stada si sunt mereu amabiliImagine postata.

Pe mine ce ma enerveaza cel mai mult la romanii e faptul ca sunt inversunati, stesati si incruntati mereu si se izbesc unii pe altii pe stada si la cozi Imagine postata

P.S. Daca vrea o slujba buna in Ro, fara prea multe batai de cap, cu un venit frumos, ii recomand sa se faca topograf Imagine postata

artizan

#111 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 11 April 2010 - 10:24 AM

Vezi postareaPiscotel, la 10 April 2010 - 10:25 PM, a spus:

Nu are importanta carui cult apartinem si in ce biserica ne rugam sau nu ,atata timp cat suntem Oameni.
Ii urasc pe cei care pretind ca doar religia lor e adevarata si ca doar ei vor "domnii de-a dreapta tatalui"de parca ar detine pasapoartele pentru rai in gentile alea cu care umbla pe strada.
Nu-mi plac nici yoghinii,pentru ca au impresia ca doar ei stiu cum sa manance si cum sa respire.

Nu exista religii sau popoare alese.

Imagine postata Imagine postata

artizan

#112 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 April 2010 - 11:09 AM

Vezi postareaMaya, la 10 April 2010 - 09:45 PM, a spus:

Vezi postareaCassia, la 10 April 2010 - 09:29 PM, a spus:

Maya- Esti tu cu tine insati (insuti), responsabil(a) pentru ceea ce faci sau nu faci.
Cum se spune 'what goes around, comes around'.

Da,sînt cu mine însumi,si 100% responsabila pentru ceea ce fac...si oricui i-as spune ce am facut,tot facut ramîne.
Fara sa jignesc pe careva...dar daca cineva crede ca dupa ce a absolvit "pedeapsa"(vezi canoane si alte alea) se crede curat...dupa umila mea parere,nu e în stare sa gîndeasca rational,sau e cu capul în nori.

De asta spuneam ca spovedania are rolul unui placebo gratis. Constiinta / sufletul are nevoie de un "cos de gunoi". Psihoterapeutii sunt asta, dar pe bani. Pochii sunt si ei asta, da' nu pe bani. Insa isi scot parleala cu celelalte "servicii" religioase. Oricat ar fi dezbatuta utilitatea respectiv inutilitatea unei institutii religioase, respectiv a reprezentatilor ei, nu va disparea in vecii vecilor amin! La fel ca si prostitutia. In orice forma sociala, fie ea primitiva sau evoluata exista un "popa", respectiv, saman, vraci, vrajitor, confesor, duhovnic. Repet, spovedania, nu este o gaselnita a bisericii ortodoxe sau catolice, ci -parerea mea- isi are radacinile in natura noastra, cea de animal social, care este definit [si de] comunicare.

Si acum, in alta ordine de idei, ca suntem la ganduri razlete: aseara am urmarit o parte dintr-un documentar foaaaaarte lung despre cea mai veche meserie a lumii. Prin natura mea si a pregatirii mele, sunt foarte interesata de diferitele forme de convietuire antropologice. Mereu ajung la concluzia: prositutia nu exista in societatile primare/primitve. Nu exista! Fantastic nu, cum niste "salbatici" ne sunt moral superiori :occasion14: Nu demult - pe arte- a rulat un documentar fascinant despre un trib din Amazonia, in zilele noastre. Statul brazilian are diferite programe de educatie medicala in ceea ce ii priveste, pentru a ii proteja. Medici merg la ei, le dau medicamente, le xplica cum e cu febra etc. Ei bine, un barbat din trib avea la fund, intre sau sub fese o rana deschisa. Medicul i-.a spus ca trebuie sa o dezinfecteze. Tot tribul era in jurul lui. Ei bine, omul s-a aplecat frumos, si-a desfacut fesele, medicul si-a facut treaba. Restu tribului - femei, barbati, copii- erau in jurul lui si priveau tot tratamentul ca pe cel mai firesc lucru din lume si ascultau cu o atentie desavarsita explicatiile medicului. Intre timp "bolnavul" se intretinea cu ei, radea, facea poante.
Vazand documentare de genul, nu o singura data am avut impulsul de a evada din aceasta bucla meschina a lumii "civilizate".
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#113 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2010 - 11:20 AM

Nico durerea ta este cea mai importanta lectie de viata pentru fata ta si asta o va face rezistenta si pe picioarele ei, iar asta e magnific! Nimic nu este mai satisfacator sa vezi o femeie tanara constienta de ea insasi, puternica, desteapta, sigura de sine si temerara. Mama mea a fost foarte stricta si severa cu mine si nu de multe ori m-a lasat sa cad "in apa rece" cum spun nemtii. Daca m-ar fi cocolosit ca pe un pui iesit din ou, cu siguranta nu as fi avut stapanirea de sine de a fi aici. Daca e ceva ce pot sa afirm despre femeia in zilele noastre, este ca - sa va desprindeti de iluzia ca exista egalitate intre femei si barbati- si ca femeii ii trebuie o pereche de boase - ca sa poate invinge toate provocarile la care este supusa in societatea si zilele noastre. Iar fiica ta va deveni o astfel de femeie. Astfel, te asiguri ca scutul de care are permanent nevoie este deja format :occasion14: Hai, capul sus Nico! Totul va fi bine, ai incredere in fiica ta si in destinul vostru!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#114 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 11 April 2010 - 06:31 PM

Nico- si noi dormim cu Tudor. Are 6 ani si ii spun ca atunci cind doreste are camera lui. Dar ne place sa il simtim aproape, sa il invelim noaptea, sa stim ca este cu noi.

Piscotel- am auzit si eu de secta lui Bivolaru si in mod sigur daca il luam ca referinta as fi avut exact aceeasi opinie despre yoghini. Ce face el acolo este o porcarie.

Laponica
- Deci barbatii 'salbatici' - the cave men- nu erau dupa cum spunea Huxley (barbatul este prin natura lui poligam?) Sau poate ca neexistind casatoria asa cum o stim noi, liberatatea de miscare este mai mare si tentatia mai mica?

Eu am vazut un documentar despre Tibet si m-am intristat cind am auzit ca prin '90 si ceva, Dalai Lama a ales pe urmatorul panchen lama. Era un baietel de 6 ani dintr-un trib nomad si foarte sarac de undeva din creierul muntilor. Autoritatile chineze l-au inhatat, cu tot cu familie, si de atunci este in house arrest in Beijing. Cel mai tinar prizonier politic. Ce stia un copil despre politica? cit de mare este teama chinezilor de puterea spirituala a unui lama?

#115 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2010 - 09:29 PM

Nu nu nu. Nu e vorba de societati "cave" ci de societati contemporane, dar intr-un stadiu primar de evolutie. Si nu, la indienii aia culmea, nu era poligamie. Fiecare cu partenerul si cu copchiii lui. De altfel monogamia este si in lumea zoologica des intalnita: pinguini, berze, caluti de mare - ma rog nu imi vin acum mai multe exemple. Insa eu cred ca tocmai faptul ca nu exista nimic interzis la ei, nu exista notiunea de "pacat", tocmai asta ii face sa isi vada de ritmul lor ancestral de viata si sa nu fie preocupati sau tentati de incalcarea regulilor, legilor etc. Insa ce am adorat pe tot parcursul documentarului a fost naturaletea lor de-a dreptul incomodanta. M-au facut oarecum invidioasa: oamenii aceia nu isi irosesc energia schimband zeci de masti in decursul unei zile...fantastic!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#116 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 11 April 2010 - 10:25 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 April 2010 - 09:29 PM, a spus:

Nu nu nu. Nu e vorba de societati "cave" ci de societati contemporane, dar intr-un stadiu primar de evolutie. Si nu, la indienii aia culmea, nu era poligamie. Fiecare cu partenerul si cu copchiii lui. De altfel monogamia este si in lumea zoologica des intalnita: pinguini, berze, caluti de mare - ma rog nu imi vin acum mai multe exemple. Insa eu cred ca tocmai faptul ca nu exista nimic interzis la ei, nu exista notiunea de "pacat", tocmai asta ii face sa isi vada de ritmul lor ancestral de viata si sa nu fie preocupati sau tentati de incalcarea regulilor, legilor etc. Insa ce am adorat pe tot parcursul documentarului a fost naturaletea lor de-a dreptul incomodanta. M-au facut oarecum invidioasa: oamenii aceia nu isi irosesc energia schimband zeci de masti in decursul unei zile...fantastic!

Aha! acum am inteles.
Prostitutia exista datorita mecanismului cerere-oferta.
Escort services = prostitutie de lux, pentru buzunare mai bine captusite.
Uita-te la ultimele stiri din tabloids: Tiger Woods, Jesse James, etc... prinsi cu cioara vopsita se duc in clinici sa se trateze. Nu ei sint de vina, ci faptul ca sufera de sexual disorder. Adica lor 'le trebe' si pentru ca pot, o fac.
A scos si Chris Rock o vorba de duh legat de asta. A man is only as faithful as his options.

#117 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2010 - 03:25 PM

Ai uitat sa mai adaugi factorul cel mai important, cred: anume, manipularea permanenta a femeii de catre barbat. Rare, rare popoarele/societatile unde femeia sa primeasca respectul pe care il merita. Eu am ajuns la o concluzie: barbatului ii este frica de puterea femeii. Frapant este raportul nivel economic-manipualre a femeii (ma refer la prostitutie aici). Daca in tarile in curs de dezvoltare demuazelele se mai pot manageria si singure, ei bine aici este o retea teribila de "pesti". Cu cat mai dezvoltata tara, cu atat mai inversunati pestii.

Cat despre "barbatii" pomeniti de tine, eu pentru astia nu mi-as da nici mizeria de sub unghii dupa ce as rani dupa vaca lu' mamaie. Nu stiu, insa eu sunt complet impotriva tuturor stereotipurilor si cliseelor in ceea ce ii priveste pe barbati, de genul ca barbatul e poligam din natura. Nu sunt de acord, din natura avem instinctul de conservare, atat barbatii cat si noi femeile. Ca si eu ca femeie, inca imi aleg instinctiv pe ala mai cu mujki pe el, pe cel care imi confera sentimentul de siguranta.

Indivizii care se usureaza p'an ce paturi le ies in cale nu sunt, din punctul mei de vedere, cu nimic mai evoluati decat primatele. Ce ma face pe mine insa sa vad negru in fata ochilo,r e si cand ii mai si auzi: mvai, dar nu, imi iubesc sotia! Dar vai, ei au o problema de ordin psihologic, se numeste cica addiction. Ei, zau...Daca se nimereste frunu d'asta prin preajma mea taman dupa ce-am mancat, apai sigur ii ruinez costumatia.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#118 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2010 - 03:33 PM

Revin scurt: oare cat de mare poate fi micimea unei primate din asta, care traieste practic din banii facuti pe fundu' muierilor lui. Drama e ca ei nu traiesc, ci fac averi fabuloase. Ei insisi insa nu sunt in stare sa produca 50 centi singuri. Mi-e o scarba acuta.

Nici cu citatul dat de tine mai sus nu sunt de acord, cum ca A man is as faithful as his options. Ineptia asta nu putea fi decat de un individ d'asta emisa. Un tip din aceeasi tagma, agil in gasirea de "esplicatii". Exista si barbati adevarati, rari, ce e drept, dar exista. Iar acestor barbati respect! Nu, nu e nevoie nici sa aiba muschi pe ei, nici cont gras in banca, nici macar sa fie de o cultura sau inteligenta iesite din comun. Se cheama ca sunt barbati cu coloana vertebrala :occasion14: Un barbat care din principiu refuza o demuazela care isi desface generoasa picioarele in fata lui, iata un barbat adevarat. Insa...din pacate, rar specimene din astea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#119 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 01 May 2010 - 07:52 PM

Tudor vrea o trambulina. Linga locul lui de joaca, pe care nu il foloseste oricum decit extrem de rar.
Ceea ce a dus la concluzia ca nu pot avea acolo nici un zen garden :-* . Not happy. Se pare ca tot iarba vom avea si tot lupta cu buruieni. Da, definitiv not happy.

Rasfoiam de dimineata un mini catalog al unor firme care fac landscaping si apoi am aruncat o privire la balariile din curte si m-a apucat zelul sa iau sapa si sa ma reped in ele. Doar ca sta sa ploua.

#120 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationla nord de 49

Postat 01 May 2010 - 08:53 PM

Zilele trecute am vazut un curcubeu mare, luminos ca niciodata.
Imagine postata
Sper sa fie de bun augur.

Citeva pagini in urma, pe la inceputul lunii parca am scris ceva despre ideea mea de a-mi adauga la coltisorul de meditatie o mini gradina zen.
Ta-da... va prezint creatia.
Imagine postata

In traditia japoneza, obiectele se grupeaza in grup impar: 5, 3,1.
In mini zenul meu ele sint asa: cele 5 fac un grup eclectic, care caracterizeaza viata noastra aici: unele sint de la locul favorit, Harrison Lake, apoi este o piatra de rutil si un presupus dinte de animal preistoric. Grupul de 3- sint pietre de la Meteora, Santorini si Chichen Itza. Piatra razleata este un cristal din Himalaya (laudat ca fiind din Tibet, dar am rezerve).

O vedere de ansamblu al locului de meditatie, dupa multiple reorganizari:
Imagine postata

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul