Forum Culinar: O salata pe zi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 13 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

O salata pe zi mai usor decat s-ar crede

#101 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 17 May 2012 - 07:36 PM

Vezi postareauptown girl, la 17 May 2012 - 07:15 PM, a spus:

Myra, semnul de intrebare era legat de traducerea numelui, pt. ca frunzele din salata mea au denumirea botanica de "valerianella locusta". :(

acum ca sa ma lamuresc cum arata untisorul (fiindca n-am avut vreodata ocazia sa-l gust), am dat o cautare pe google si mi-e clar ca frunzele nu se aseamana intre ele. iar noi vorbim in continuare de 2 plante diferite. B)

La traducere m-am referit si eu, nu la altceva. Sarind peste faptul ca eu cumpar untisor (ma rog, asa-l stiu eu, nu bag mana-n foc ca-i corect), pe care scrie in franceza "mâche" (ca-l iau dintr-o tara francofona), in dictionarul francez-roman traducerea e tot "untisor/blabla." Acuma, ce-i drept, nu stiu in ce limba-i ziceai tu "mâche".
B) ca vorbesc mult si... pe langa salate.

completare, ca mor de curiozitate acuma: nu de asta ziceai?

#102 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 May 2012 - 07:51 PM

Vezi postareaMyra, la 17 May 2012 - 07:36 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 17 May 2012 - 07:15 PM, a spus:

Myra, semnul de intrebare era legat de traducerea numelui, pt. ca frunzele din salata mea au denumirea botanica de "valerianella locusta". B)

acum ca sa ma lamuresc cum arata untisorul (fiindca n-am avut vreodata ocazia sa-l gust), am dat o cautare pe google si mi-e clar ca frunzele nu se aseamana intre ele. iar noi vorbim in continuare de 2 plante diferite. :(

La traducere m-am referit si eu, nu la altceva. Sarind peste faptul ca eu cumpar untisor (ma rog, asa-l stiu eu), pe care scrie in franceza "mâche" (ca-l iau dintr-o tara francofona), in dictionarul francez-roman traducerea e tot "untisor/blabla." Acuma, ce-i drept, nu stiu in ce limba-i ziceai tu "mâche".
B) ca vorbesc mult si... pe langa salate.


in franceza ziceam si eu denumirea frunzelor din salata mea, ca asa scria (+ denumirea in latina) pe eticheta pachetului ce-l cumparasem. :(
poate apar Stella sau D'Artagnandru sa ne lamureasca ce si cum e cu salata asta pina la urma. B)

#103 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 May 2012 - 08:32 PM

Vezi postareaMyra, la 17 May 2012 - 07:36 PM, a spus:

completare, ca mor de curiozitate acuma: nu de asta ziceai?


Myra, poza de pe site-ul respectiv e corecta, insa denumirea de untisor a fost atribuita aiurea. restul denumirilor fetica si salata-mielului sint de asemeni corecte si conforme cu poza. de aici a aparut confuzia. B)

untisorul (ranunculus ficaria) are frunzele in forma de inima.

#104 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 17 May 2012 - 09:28 PM

Vezi postareauptown girl, la 17 May 2012 - 08:32 PM, a spus:

Vezi postareaMyra, la 17 May 2012 - 07:36 PM, a spus:

completare, ca mor de curiozitate acuma: nu de asta ziceai?


Myra, poza de pe site-ul respectiv e corecta, insa denumirea de untisor a fost atribuita aiurea. restul denumirilor fetica si salata-mielului sint de asemeni corecte si conforme cu poza. de aici a aparut confuzia. B)

untisorul (ranunculus ficaria) are frunzele in forma de inima.

Ok, ok, sa zicem ca-l stiu eu gresit de untisor (pupa-m-as c-am folosit celebra si parafrazata expresie "as zice eu", c-altfel nu mai aveam cum sa dau inapoi B) ), daaar primul dictionar online care mi-a dat un nume de buruiana printre definitiile de la mâche zice-asa:
mâche - Untișor
mâche - pasat;terci[...]
Adica... eu si cu cel/cea de-a scris articolu' ala nu suntem singurii de-l stim gresit? :( (caz in care astept sa facem o majoritate, si sa schimbam dex-u' cu urmatoarea ocazie. :( )
Totusi ar fi binevenite parerile francofonilor pomeniti de tine, poate si ale specialistului in (toate plus) ale buruienilor... marele maestru Paparotti. Dupa care, daca-i cazu', imi pun linistita cenusa-n cap (resemnata totusi ca si tu i-ai zis valeriana. B) Ciudoasa-s.)

#105 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 17 May 2012 - 09:30 PM

Mâche = Valerianella Locusta =Fetica (ro) (nu valeriana, aia e Valeriana Officinalis)
Cresson = exista mai multe varietati Nasturtium Officinale (nasturel) sau Lepidium Sativum sau Barbarea Verna
Ranunculus Ficaria (untisor) nu se consuma în Franta ca salata.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#106 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 May 2012 - 10:16 PM

Vezi postareaMyra, la 17 May 2012 - 09:28 PM, a spus:

Dupa care, daca-i cazu', imi pun linistita cenusa-n cap (resemnata totusi ca si tu i-ai zis valeriana. :( Ciudoasa-s.)


eu zic ca nu e cazul sa-ti pui nimic. discutia a fost purtata intr-un mod constructiv. :(
i-am zis valeriana cu semnul " ? ", fiindca nici eu nu eram sigura ca ar fi denumirea corecta. la rindu-mi o preluasem cindva de la Bonicelli, care probabil fusese dezinformata, ca si noi, de pe un alt site. si uite asa ajungem sa nu mai stim ce mincam. :(

#107 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 May 2012 - 10:17 PM

Vezi postareaAlexandru, la 17 May 2012 - 09:30 PM, a spus:

Mâche = Valerianella Locusta =Fetica (ro) (nu valeriana, aia e Valeriana Officinalis)
Cresson = exista mai multe varietati Nasturtium Officinale (nasturel) sau Lepidium Sativum sau Barbarea Verna
Ranunculus Ficaria (untisor) nu se consuma în Franta ca salata.


merci pt. explicatii. :(

eu m-am hotarit sa-i spun mâche pina mor. :(

#108 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 May 2012 - 09:32 PM

o salata la pahar :tongue3:
contine: ceapa verde, rosie, castravete, snap peas (o mazare dulce in faza "bebelus" :rolleyes:), salata lollo rosso, codite de raci, putin ulei de masline, zeama de lamiie, marar uscat si sare/piper dupa gust si ce nu se vede, ochii mei infometati ! :thumleft:

Imagine postata



#109 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 May 2012 - 07:43 PM

tare simplu si tare bun, salata caprese:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-115-13382269849671.jpg


#110 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 May 2012 - 05:51 PM

woaw :( ce fain arata iulia! e branzica din aceea de la Delaco (Asa subtiri sunt)? sau ai taiat-o tu as cu vreo forma?

of course imi place si paharelul! va rog mai postati aici ...inspiratiunile

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#111 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 May 2012 - 07:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 May 2012 - 05:51 PM, a spus:

woaw :( ce fain arata iulia! e branzica din aceea de la Delaco (Asa subtiri sunt)? sau ai taiat-o tu as cu vreo forma?

of course imi place si paharelul! va rog mai postati aici ...inspiratiunile



Da, Daniela, e miez de lapte de la Delaco,eu am luat de aia cu sare.. e asa ca un cilindru zimtat si eu am feliat-o.
Azi tot salata, dar mai consistenta (salata creata de la gradina, castraveti, am prins niste rosioare mai gustoase, ou fiert, niste telemea brici de vaca, chivas, oloi de sambruri de struguri ):

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-115-13383118918804.jpg


#112 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 May 2012 - 09:30 PM

aaaa, le-am luat si eu si pe alea cilindrice si pe alea mici. Pe asta ca ale tale nu le-am desfacut inca. Buna ideea cu taiatul! Si salata de azi e frumoasa, cam asa mananc si eu pachetelul de la serviciu!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#113 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 June 2012 - 03:22 PM

Salata andive cu fructe
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-479-13386433461885.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#114 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 June 2012 - 06:50 PM

Salata mea de ieri:

quinoa, naut, linte verde cu varza brussels grilata, ceapa verde, usturoi, ulei si lamaie.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#115 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 June 2012 - 10:53 AM

Vezi postareaMariaSan, la 17 May 2010 - 11:23 AM, a spus:

Sefu', cata informatie pe cm2!

Eu ma opresc sus la prima (ca restul ma depaseste :P ): deci frunzele de hrean sunt comestibile? Asta e super interesant. Din cate stiu de la bunica, hreanul odata prins in gradina, nu prea mai scapi de el, iese de la ana la an prin tot locul. As conserva si eu si frunze si radacini cand m-as duce in romania in vara, ca aici hreanul e rar si scump ca icrele negre :rolleyes: .



BINEINTELES ca sunt comestibile!

ca sa nu mai spun ce sarmale exceptionale se fac invelite in frunza de hrean, ca si in frunza de sfecla rosie

#116 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 June 2012 - 11:08 AM

Vezi postareaAdriana, la 02 September 2010 - 08:09 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 01 September 2010 - 09:54 PM, a spus:

o salata verde + ficatei de pui prajiti + ardei gras si ciuperci sotate + seminte de pin si fistic prajite + ulei de masline + aceto balsamico + sare /piper dupa gust = dragoste la prima imbucatura :rolleyes:


Dana, ai pus peste salata restul ingredientelor calde si apoi ai trecut la mincat?


Nu stiu daca stii, dar , de exemplu, in sudul Frantei se mananca salata cu frunze de salata verde si bucatele de pipote si ficat(facultativ)de gasca prajite si turnate fierbinti peste salata, amestecat cu un dresing "secretos" si poate inca cateva chestii minore si...iti bati copiii mancand! Am mancat o astfel de slatata memorabila la Carcassonne pe vremea cand locuiam in Franta si n-o s-o mai uit in veci! Nemernicul de patron n-a vrut sa zica cu niciun chip ce continea dresingul...

#117 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 June 2012 - 07:47 PM

Va recomand salata mea preferata

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-1338831360413.jpg

Contine tot ce iubesc eu in materie de salata: salata verde(eu am pus trei feluri, dintre care doua crete - una verde si una rosie), rucola, smochine, branza "Fromaise", adica o branza moale de capra, cu un gust delicat, seminte de pin, ceapa rosie

Sosul este alcatuit din mustar, miere, sos de soia, lamaie, un catel de usturoi, piper, ulei de masline, otet balsamic (totul din ochi, dupa gust)

Semintele de pin le-am prajit foarte putin, ca sa isi dezvolte tot gustul, si, ca salata sa aiba putin "nerv" , am pus cateva particule de gorgonzola :rolleyes:

O alta poza

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13388316561214.jpg

Ca totul sa fie perfect, alaturi - un pahar de Chardonnay Don Julio de la gheata

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13388317313524.jpg

Fara pompa, fara aranjamente speciale, o cina in doi, eu cu iubitul si adoratul meu

Ca de obicei, pozele nu prea grozave, dar salata.... O MINUNE! Cu pozele o sa ma mai straduiesc, poate o sa incerc si varianta "oblica" :P, sa vedem ce da

O seara buna tuturor

#118 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 June 2012 - 08:48 PM

Ioana, redi...as gusta si eu din salatele voastre !
Io, astazi, rucola (care mie mi s-a parut ca aduce la gust parca cu spanacul, si sincer parca-i mai buna salata noastra :( ). rosii, miez de lapte si bucatele de piept de pui cu nitica ulei de samburi de struguri:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-115-13389221202254.jpg


#119 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 September 2012 - 11:15 AM

Salata mea preferata din nou asta

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-405-13489965442741.jpg

#120 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 October 2012 - 12:50 PM

salata Caesar, de mult visam la ea:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-1350211814904.jpg


Arata acest topic


  • 13 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi