Paste - ce bucatariti?
#61
Postat 04 April 2010 - 07:43 PM
Ciorbă de miel:
Friptură de miel, cu mentă şi busuioc:
Sarmale:
#62
Postat 05 April 2010 - 02:21 PM
Sectiune am doar de la baigli, am copt doar 4, doi s-au dus, acasa au ramas 2. Astea 2 bucati le-am mancat la cafeluta de dimineata:
Soacra-mea a pus pe masa aperitive, masline cu branza, carnati fripti, paine din malai si la felul doi am avut "cozida à portuguesa" - bucati de cartofi, morcovi, varza, carne de porc, carnat chorizo picant si cateva felii de caltabos, toate aruncate si preparate la oala minune. Cumnata-mea a facut un tort de ciocolata ornat cu multe mini-eclere si stropit cu rauri de ciocolata. Din pacate n-am poze cu masa de Pasti, mi-a fost rusine sa fac.
#63
Postat 05 April 2010 - 04:00 PM
Eu la Paste ma pregatesc traditional, adica doar cu ale mielului, si pentru ca mi se pare destul de greu meniul nu ma mai complic cu aperitive...
Am asteptat musafirii cu ousoare si brinza - mie imi pare masa incompleta fara brinza
A urmat ciorba, dupa parerea mea cea mai simpla ciorba ever, si cu cele mai putine ingrediente
Drobul:
Friptura cu cartofi puree - din pacate l-am cam gresit, a iesit prea lipicios - cu verdeturi:
Si cozonaci:
ai Mayei cu martipan -
si clasici cu nuca:
Constat cu surprindere ca nu am poze cu pasca, ceea ce este cel putin ciudat, ca din 4 pascute ar fi trebuit
#64
Postat 05 April 2010 - 04:54 PM
M-ati inebunit cu mieii, cozonacii, ca sa nu mai spun de Lala cu baigli al ei!
Ralu, vazandu-ti masa mi-ai adus aminte de cat suflet puneam si eu in asa ceva. Tare frumoas arata!
Bravo tuturor!
#65
Postat 05 April 2010 - 10:38 PM
Si stii ca te poti considera invitata la masa la mine oricind, indiferent de ocazie
#66
Postat 06 April 2010 - 12:01 AM
Printre altele ,cozonacul amintirilor mele si o pasca cu ricotta fara de reteta , asa ...pe loc ,din ochi
#67
Postat 06 April 2010 - 08:01 AM
Masa
Dupa cum se vede, a fost asa de urit, a plouat mereu, ca semineul a functionat toata ziua ca la Craciun.
Locul meu
Vinurile
Meniul
Gustarile:
- pizza de brinza
Pun in masina de piine 4 oua amestecate cu 125 ml de ulei de seminte nu de masline, 125 ml de lapte, 250 gr de parmigiano reggiano ras, 350 gr faina si 20 gr de drojdie proaspata. Pornesc programul rapid de 2 ore. Cind suna dupa ce a terminat aproape de framintat pentru restul ingredientelor adaug 200 gr de brinza rasa (gen cascaval).
- drob
- Tarta sarata cu spanac, macris si urda
- Sparanghel alb cu mimoza de oua si sos
Felul I
- spatzle cu sos de nuci
Felul II
- cirnati, miel, ardei si vinete la gratar
Desert
- pasca cu brinza
cu sectiune
#68
Postat 06 April 2010 - 01:26 PM
- icre de crap
- branza telemea si cascaval (cumparate)
- drob (din ficat de pui cu multa verdeata)
- ciuperci cu sos de maioneza cu tarhon
- piept de pui afumat (cumparat)
- oua rosii
-pui umplut + piure de cartofi + salata (salata verde, spanac, ridichi, ceapa verde)
- pasca cu branza de vaci
- cozonac (reteta e a Mayei. ii sunt fidela de cativa ani, de cand am descoperit-o )
- tarta cu ciocolata a Hanei
- prajitura gen diplomat sau tort de fructe, dar blatul cu cocos (tot Maya ) cu crema mai simpla (doar frisca + iaurt + smantana + gelatina)
#69
Postat 06 April 2010 - 05:43 PM
Telemea noua cu sunca fiarta (afumata si tinuta de la porcul taiat la Craciun), ridichi, ceapa verde, rosii si...oua vopsite.
Ciorba de perisoare
Cotlet de miel la cuptor cu muuuulta leurda
Rata intreaga la cuptor
Garnitura : cartofi fierti in coaja inainte cu o zi, taiati felii si asezonati cu sare, piper, smantana, lapte si un ou batut - la cuptor. Super fain.
Salata de salata verde
Desert : ecler, dobos, macaronsi cu ganache (nu mai fac, ca-s prea dulci) si bomboane facute de mine (visine din visinata invelite in serbet de la Selgros si apoi trase in cioco)
Cozonac.
#70
Postat 06 April 2010 - 10:17 PM
-pasta de sfecla rosie & hrean si crema de brînza cu oua si sunca
(asta ne place la toti foarte mult)
-nelipsita salata a Denisei,fara de care nu poate
-friptura în vin si cartofi piure.
(din nou la cererea Denisei)
-friptura Adrianei - Vita în ulei de masline si zeama de lamîie.
(asta a fost pentru papila noastra,ca Denise nu prea manînca vita)
Desert...fiecare a vrut altceva...
-cozonac cu scortisoara
-cozonac cu mac
-tarta cu zmeura
-prajitura cu brînza si mere
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#71
Postat 06 April 2010 - 11:00 PM
Carmella, la 02 April 2010 - 12:05 PM, a spus:
Asadar:
- Ciorba de miel
- Drob
- Sarmale (porc in foi de varza)
- Friptura
- Oua rosii (normal )
- Cozonac
- Pasca
- Ciuperci sote ca garnitura la friptura si (poate) niste cous-cous
- Tzatziki
- Hrean ras cu sfecla rosie (ptr oua, drob si friptura, in loc de mustar... cum sa-i zic?! dressing?)
Edit: si multe verdeturi, salata verde, ceapa si usturoi verde, ridichi...
In afara de garnitura de ciuperci si tzatziki am facut tot ce mi-am propus, dar poze am facut mai putine ca si-asa am fost contra cronometru
Vineri am facut sarmalele si drobul, simbata am facut ciorba, cozonacul, pasca, hreanul si ouale, iar ieri am facut friptura.
Niste poze asa... razlete
Cozonacul la scoaterea din cuptor, a iesit o minune, este reteta cozonacului moldovenesc al lui Adar
Pusi pe-o parte, ca erau foarte grei, jumate era aluat, jumate umplutura
vedere de sus
si un detaliu al cojii care imi place la nebunie
Apoi pasca, inainte de-a o baga la cuptor.
E o reteta improvizata dar pe care o s-o repet ca a fost minunata, am folosit albusurile de la cozonac, doar 2 oua intregi, brinza de vaci, niste fructoza si in afara crucii de pe ea facuta din coca de cozonac nu a continut faina
Aici e gata, pare cam arsa crucea dar nu era chiar asa neagra
Si o sectiune, zemoasa si aromata
Apoi ouale
Calitatea lor principala a fost ca erau "de curte", dar nu stiu la ce a folosit ca din 20 de oua doar 6 au ramas intregi, restul au avut cel putin cite o crapatura
Si mascota acestor sarbatori, Puiutzu
Ciorba, sarmalele, friptura arata ca orice alte ciorbe, sarmale sau fripturi, intelegeti voi... normal ca o sa le laud si pe ele ca au iesit exceptionale zic eu, in modestia mea
#72
Postat 07 April 2010 - 12:09 AM
Miha, sa ma bata mamaie, parca te vad cu sublerul, echerul si compasul sa iasa maslina echidistanta
#73
Postat 07 April 2010 - 08:12 AM
Carmella, pasca ta ( si nu numai ) arata incredibil.
#74
Postat 07 April 2010 - 10:21 AM
La noi a foat asa :
Aperitive :
Oua
platou cu branzeturi si sunca
salata de vinete
umplutura
ceapa verde,rosii,hrean,salata de sfecla
Ciorba de perisoare
Friptura la tava cu cartofi pure si mazare
Sarmale
Tort de ciocolata
Prajitura Lia cu crema de lamaiae si foi cu nuca
Pasca cu branza si brizura de cacao
Nu am fotografiat tot,pun doar cateva poze.
Mai pregatisem un meniu pentru picknic,dar din pacate luni si marti a fost vreme urata si nu am putut iesi.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#75
Postat 07 April 2010 - 11:41 AM
Oua rosii si sidefate:
Drob de miel si porc:
Salata de vinete cu maioneza si salata beouf (cu pui):
Au mai fost branzeturi si mezeluri (salam, bacon, sunculita..) , ceapa si usturoi verde, ridichi.
Apoi cozonac cu nuca sau nuca si rahat:
Pasca cu braza de vaci, branza de oi si smantana. Este prima mea pasca si nu arata deloc bine! Prea mult aluat, prea putina umplutura (dar foarte gustoasa) si putin cam prea coapta:
Tort "Dobos in stil italian", reteta Dora
#76
Postat 07 April 2010 - 01:33 PM
raluca elena, la 05 April 2010 - 04:00 PM, a spus:
Sa stii ca au iesit foarte fragezi si gustosi, noi desi nu mancam carne de miel, totusi nu-i Paste fara sa fac oua rosii, drob si pasca. Baigli-ul a fost un extra.
Felicitari pentru masa frumos aranjata si plina de bunatati!
Lapona Enigel, la 05 April 2010 - 04:54 PM, a spus:
M-ati inebunit cu mieii, cozonacii, ca sa nu mai spun de Lala cu baigli al ei!
Ralu, vazandu-ti masa mi-ai adus aminte de cat suflet puneam si eu in asa ceva. Tare frumoas arata!
Bravo tuturor!
Offf Laponica, imi pare rau ca ai fost trista Pastele acesta. Un mare pupic de consolare.
Nico-Vya, la 06 April 2010 - 12:01 AM, a spus:
Printre altele ,cozonacul amintirilor mele si o pasca cu ricotta fara de reteta , asa ...pe loc ,din ochi
...
Nico, ce poze frumoase, ce mancaruri apetisante . Sa stii ca si eu am facut pasca tot dupa ochi.
Adriana, la 06 April 2010 - 08:01 AM, a spus:
Masa
Dupa cum se vede, a fost asa de urit, a plouat mereu, ca semineul a functionat toata ziua ca la Craciun.
...
Cata rabdare sa pregatesti masa asa, cu meniul, cu felicitari, toate facute cu manutzele tale, foarte frumos, jos palaria! I-am aratat si lui barbatu-miu si el a zis: asa sunt unii barbati, au mai mult noroc!
Maya, la 06 April 2010 - 10:17 PM, a spus:
[b]Maya draga, totul arata exemplar, ma alatur Ralucai ca si io te vizualizez cu subleru' in mana masurand decoratiunile! Am salivat abundent la salatele tale, cea de sfecla si cea de boeuf, iar tarta de branza cu mere arata intr-un mare fel, stau pe faza si astept sa postezi reteta.
Carmella, la 06 April 2010 - 11:00 PM, a spus:
Ciorba, sarmalele, friptura arata ca orice alte ciorbe, sarmale sau fripturi, intelegeti voi... normal ca o sa le laud si pe ele ca au iesit exceptionale zic eu, in modestia mea
Frumoasa sectiunea pascai si felul cum ai aranjat ouale vopsite. Mascota e foarte simpatica!
claudia-andi, la 07 April 2010 - 11:41 AM, a spus:
...
N-o fi iesit pasca asa cum ti-ai dorit insa ouale sunt minunate si tortul dobos - Dora e demential! .
#77
Postat 07 April 2010 - 01:40 PM
Piscotel, la 07 April 2010 - 10:21 AM, a spus:
La noi a foat asa :
...
Pisco, pe tine te-am pierdut printre atatea multiquote-uri, acu' te iau separat. Au venit udatorii? Ti-a mai ramas vreo bucata de prajitura Lia? E reteta postata pe undeva? As vrea si eu s-o fac. Imi lasa gura apa numa' ideea combinatiei de foi de nuca umplute cu crema de lamaie!
#78
Postat 07 April 2010 - 01:49 PM
La fiecare sarbatoare ori eveniment raman impresionata de inventivitatea si multimea de idei, aranjamente, retete...Felicitari tuturor! Sunteti o sursa de inspiratie pentru mine, in fiecare zi!
#79
Postat 07 April 2010 - 01:51 PM
laura_lala, la 07 April 2010 - 01:40 PM, a spus:
Piscotel, la 07 April 2010 - 10:21 AM, a spus:
La noi a foat asa :
...
Pisco, pe tine te-am pierdut printre atatea multiquote-uri, acu' te iau separat. Au venit udatorii? Ti-a mai ramas vreo bucata de prajitura Lia? E reteta postata pe undeva? As vrea si eu s-o fac. Imi lasa gura apa numa' ideea combinatiei de foi de nuca umplute cu crema de lamaie!
Laura,
Prajitura nu e pe nicaieri ca am facut o compilatie de blat si crema dupa gustul personal.
Asta-i si motivul pentru care am numit-o Lia.
E nikul meu pe Blog.
Asa ca prajitura imi poarta numele !
Tre sa scot brevet.
Dar promit sa o postez la dulciuri cat de curand.
E simplu de facut si mai simplu de mancat.
Nu mai e nici o felie.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#80
Postat 07 April 2010 - 05:33 PM
raluca elena, la 07 April 2010 - 12:09 AM, a spus:
Miha, sa ma bata mamaie, parca te vad cu sublerul, echerul si compasul sa iasa maslina echidistanta
Hhahahhaha!O laie!Încearca sa vezi ce simplu si frumos iese..fara nici un subler,nika
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges