L-am plantat anul trecut si vad ca acum a crescut tare mare singurel.
Doar ca in salata crud nu-l pot minca asa ca va rog sa-mi dati idei despre cum as putea sa il gatesc, ca e pacat sa stea acolo, nici Puffy nu-l maninca
Anul trecut am facut scrob din el dupa ideea Bogdanei.
Pagina 1 din 1
Macris
#2
Postat 01 April 2010 - 05:54 PM
Supa de macris
Ingrediente necesare
300 g macris,
1 lingurita de unt,
1 lingura cu varf de faina,
100 ml smantana,
2 oua fierte tari,
sare.
Macrisul curatat se pune peste untul incins, se sareaza si se inabusa in suc propriu, pana cand scade toata zeama.
Se presara faina, se stinge cu atata apa (sau lapte) cat sa aiba consistenta unui sos si se zdrobeste bine.
Se mai toarna aproximativ 1 litru de apa, se da un clocot si se serveste cu smantana si cu oul fiert tare, taiat cubulete.
Se serveste cu paine prajita in cuptor.
Precizez ca eu nu am facut niciodata... reteta am gasit-o pe net. Daca trebuiesa spun de unde sa-mi ziceti... Sorina
Ingrediente necesare
300 g macris,
1 lingurita de unt,
1 lingura cu varf de faina,
100 ml smantana,
2 oua fierte tari,
sare.
Macrisul curatat se pune peste untul incins, se sareaza si se inabusa in suc propriu, pana cand scade toata zeama.
Se presara faina, se stinge cu atata apa (sau lapte) cat sa aiba consistenta unui sos si se zdrobeste bine.
Se mai toarna aproximativ 1 litru de apa, se da un clocot si se serveste cu smantana si cu oul fiert tare, taiat cubulete.
Se serveste cu paine prajita in cuptor.
Precizez ca eu nu am facut niciodata... reteta am gasit-o pe net. Daca trebuiesa spun de unde sa-mi ziceti... Sorina
Sorina
#4
Postat 02 April 2010 - 09:56 AM
Bunica mea acrea ciorbele cu macris, in loc de bors!!! il adaugi inainte de ultimele clocote la orice ciorba, dar nu-l fierbi! Mie-mi place si salata...
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#5
Postat 02 April 2010 - 11:47 AM
Ciorba de miel,se face pe la noi cu macris.
Cand e gata fiarta,pui lafinal,la ultimul clocot 3-4 gramajoare bune de macris.
O acreste si-i da o savoare extraordinara.
Poti sa pui in orice ciorbita de primavara.
Pe langa ca e bun e si plin de vitamine.
Scuza scrisul telegrafic,dar plange bucataria dupa mine,si drobul e in cuptor.
Cand e gata fiarta,pui lafinal,la ultimul clocot 3-4 gramajoare bune de macris.
O acreste si-i da o savoare extraordinara.
Poti sa pui in orice ciorbita de primavara.
Pe langa ca e bun e si plin de vitamine.
Scuza scrisul telegrafic,dar plange bucataria dupa mine,si drobul e in cuptor.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 02 April 2010 - 03:36 PM
Ciorbici nu prea fac.
Am cules acum frunzele cele mai frumoase si le amestec cu spanacul cind o sa-l calesc pentru a-l pune in coroana de spanac si urda.
Am cules acum frunzele cele mai frumoase si le amestec cu spanacul cind o sa-l calesc pentru a-l pune in coroana de spanac si urda.
#7
Postat 17 April 2010 - 01:57 AM
mama facea sos de macris,pentru carne rasol servita cu piure.e absolut extraodinar: unt,faina si smantana(daca e prea groasa o subtiezi cu lapte).deci sos alb cu macris.merge si pentru snitele si pentru peste.incearca-l ca n-o sa-ti para rau.mie imi pare rau ca aici la bucuresti nu gasesc
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1