dovlecei
lapte
amidon
Pardon, sare si sofran, sa nu uit.
Eu am avut 3 dovlecei marisori, total 800 gr.Curatati pe ici pe colo, adica am mai lasat si o dunga de verde.

I-am ras pe razatoarea mica si i-am lasat intr-o sita la scurs.

I-am si presat bine cu palma, incercand sa scot cat mai multa apa.Dupa care i-am pus intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei fara nimic.Am invartit cu lingura, de cateva ori la inceput sa nu se lipeasaca, pana incep sa-si lase iar apa(si cata apa).
Am sarat si i-am lasat pe foc inca 10 minute aproximativ, depinde de cantitatea de dovlecei.
Am format galuste si le-am stors bine, da bine!Daca nu-s storsi bine, se desfac la cuptor.Iar le-am stors.Cand sunt bine storsi, deja compzitia e compacta si ia forma dorita.
Sosul l-am pregatit dizolvand un varf cutit de sofran, in 300 ml lapte rece.

Am pus la fiert pe foc mic cu 2 linguri rase de amidon.Pana devine un sos lichid.Un pic de sare.

Am pus intr-o tavita o lingura de sos, galustele si restul sosului deasupra.Am dat la cuptor 180 de grade 15-20 de minute.Pana sosul prinde un pic de culoare.

Si varianta nerumenita.

Scad mult, deci din 800 gr de dovlecei mi-au iesit 2 portii, ceva de marimea unui ou.