Trei ingrediente:
dovlecei
lapte
amidon
Pardon, sare si sofran, sa nu uit.
Eu am avut 3 dovlecei marisori, total 800 gr.Curatati pe ici pe colo, adica am mai lasat si o dunga de verde.
I-am ras pe razatoarea mica si i-am lasat intr-o sita la scurs.
I-am si presat bine cu palma, incercand sa scot cat mai multa apa.Dupa care i-am pus intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei fara nimic.Am invartit cu lingura, de cateva ori la inceput sa nu se lipeasaca, pana incep sa-si lase iar apa(si cata apa).
Am sarat si i-am lasat pe foc inca 10 minute aproximativ, depinde de cantitatea de dovlecei.
Am format galuste si le-am stors bine, da bine!Daca nu-s storsi bine, se desfac la cuptor.Iar le-am stors.Cand sunt bine storsi, deja compzitia e compacta si ia forma dorita.
Sosul l-am pregatit dizolvand un varf cutit de sofran, in 300 ml lapte rece.
Am pus la fiert pe foc mic cu 2 linguri rase de amidon.Pana devine un sos lichid.Un pic de sare.
Am pus intr-o tavita o lingura de sos, galustele si restul sosului deasupra.Am dat la cuptor 180 de grade 15-20 de minute.Pana sosul prinde un pic de culoare.
Si varianta nerumenita.
Scad mult, deci din 800 gr de dovlecei mi-au iesit 2 portii, ceva de marimea unui ou.
Pagina 1 din 1
Galuste de dovlecei cu sos de sofran Ultralight
#2
Postat 07 April 2010 - 06:29 PM
Ce bine arata galustele de zucchine, Eataly! Imi plac mult de tot! Am sa-mi incerc si eu norocul cu ele cat de curand... Sorina
Sorina
#3
Postat 08 April 2010 - 07:42 AM
Mersi, o pun la arhiva pentru la vara cind n-o sa mai stiu ce sa le fac dovleceilor
#4
Postat 12 April 2010 - 10:28 PM
Varianta rumenita e de expozitie! cel mai mult imi plac culorile, galben si verde, tare primavaratice...si mai e si ultra lejera...
#6
Postat 13 April 2010 - 01:32 PM
Multumesc fetelor, isi pastreaza mult gustul de dovlecel, nu-i o chestie rascoapta!Si mie asta mi-a placut!Iar sosul asta de sofran am sa-l mai folosesc si cu alte legume, e tare delicat!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1