Maya, la 08 April 2010 - 10:54 PM, a spus:
Daca vorbesti de maslinele negre cele colorate cu colorant(nu coapte natural)fara sîmburi,alea o sa-ti fac totdeauna o pojghita alba,de la colorantul din ele...ala strica toata afacerea.
Aaah! Deocamdata n-am gasit fara colorant, dar m-am hotarat sa NU conserv masline fara samburi, nu stiu de ce dar am un cui impotriva lor, am impresia ca sunt scurse de aroma, parca intra apa in ele cumva.
din cate am inteles, maslinele oricat de coapte ar fi nu se coloreaza negru-negru de la natura.
Cea mai buna varianta e cea cu borcanul+ saramura iar desupra un deget de ulei.Daca le vei pastra însa,mult timp,îsi schimba gustul si in varianta asta...daca mai adaugi si ierburi care nu-s uscate bine,sau usturoi proaspat...atunci se strica si mai repede.
Am renuntat la ideea sa folosesc saramura in care vin ele si merg pe varianta cu ulei fara alte zemuri.
Eu cumpar rar masline negre fara sîmburi,si le folosesc în general la decorat ceva(salata beouf..etc)..de mîncat,prefrer Kalamata,coapte natural ,cu sîmburi .
Eu le cumpar ca-s cele mai raspandite aici, de obicei le mancam asa rapid, sau in salata orientala. Dar sincer as prefera unele cat mai naturale.
Kalamata? te cred ca le preferi, sunt asa de buneee! Dar unde le gasesti tu de cumparat, in ce stare, si mai ales cum stii ca au fost coapte natural?
Am facut si eu niste experimente cu o asemenea doza mare de masline negre de la Metro...nu o sa mai fac

Neaparat uita-te pe ambalaj.Toate maslinele negre sînt colorate în general cu E-579 ,nu stiu cum se numeste colorantul asta în romaneste,de aia ti-am scris E-ul,asa o sa-l gasesti tu.
Ai experimentat cu masline fara samburi sau cu? Si ce-au patit pana la urma?
Despre colorant stiu, dar nu stiu ce sa fac sa-l ocolesc. Avem o oferta destul de saraca aici in irlanda unde mai toata mancarea se importa de peste mari si tari.
Mersi pentru tot