Nuci
#21
Postat 08 May 2010 - 09:55 PM
#22
Postat 08 May 2010 - 10:24 PM
julix_2007, la 08 May 2010 - 09:55 PM, a spus:
Picture 024.jpg
Ce bine arata!Mi-ai facut pofta,trebuie sa le refac.
#23
Postat 09 May 2010 - 07:15 AM
#25
Postat 09 May 2010 - 08:41 AM
#27
Postat 09 May 2010 - 12:43 PM
9Ramy9, la 09 May 2010 - 08:42 AM, a spus:
Le tin chiar la vedere, ca nu sunt copii care sa le atace.
Au ramas, ca le-am facut tarziu si dupa o anumita ora nu mai papam ca inecatii. Apoi azi am fost cu impartitul, ca am prietenele mele cu care impart cam tot ce e dulce.Nu prea apar pe la topicul dedicat ca mai uit si eu sa pozez.
#29
Postat 10 May 2010 - 02:41 PM
#32
Postat 02 June 2010 - 05:21 PM
Acus eu ce fa, n-am forma, mami e departe si eu sunt la regim
#33
Postat 02 June 2010 - 07:10 PM
Ioana, la 02 June 2010 - 05:21 PM, a spus:
Acus eu ce fa, n-am forma, mami e departe si eu sunt la regim
Apai cand vii? Ca io am forme! Le fac rapid! Tu iesi pe usa de la tin' de-acas', io m-apuc de treaba aci' si cand ajungi la mine io le-am terminat de pus in strachina, asa de repede se fac!
#34
Postat 04 June 2010 - 11:11 AM
#36
Postat 05 June 2010 - 10:07 AM
R U nuts ?!
Pentru crema, eu fac o budinca de cacao (din plic) ceva mai consistenta in care topesc la final doua trei linguri de unt, multa nuca macinata si scap si un gat bun de rom Daca umputura nu iese suficient de vartoasa (n-am mai patit rusinea aiasta de mut) se drge busuiocul cu biscuitti de cacao macinati sau cu turta dulce data pe razatoare.
Dupa ce le umplu fac o glazura din ciocolata topita, le inmoi doar varful si le pun la racit intr-un cofrag de oua.
Cand erau micuti copiii pe care am avut placerea sa-i facem le transformam in piersicute. Le vopseam cu culori alimentare galben, roz si verde, le tavaleam prin zahar si le puneam cate o frunzulita dubal taiata din ramuele de buscus (evergreen) in mijlocul umputurii punem si o migdala usor prajita.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#37
Postat 10 June 2010 - 02:47 PM
vrabiuta, la 02 June 2010 - 05:08 PM, a spus:
Nu am uitat de promisiunea facuta, dar am santier in casa si nu am avut internet. Abia astazi am reusit sa pun calculatorul in priza si la internet asa ca sper ca in seara asta sa rezolv situatia si sa ma tin de promisiune. Cat despre examene, eu am dat tot ce se putea da in materie de examen, deci sa mai invete si altii ca eu am invatat destul.
#38
Postat 10 June 2010 - 10:16 PM
Reteta pentru nuci
500 gr. faina (merg chiar 650-700, aluatul trebuie sa fie mai consistent)
200 gr. zahar pudra
400 gr. margarina sau unt
150 gr. nuci macinate
3 lingurite cacao
coaja de lamaie (nu am pus, ca nu am avut lamaie exact cand am facut reteta si de cate ori am facut-o)
Am amestecat toate ingredientele astea si mi-a dat un aluat, potrivit de consistent spre vartos ( se desprinde mai usor de forme)
Astea sunt formele pe care le-am umplut.
Se ia putin aluat si se intinde pe peretele formei, pentru a da forma de gaoace de nuca.
In tava, inainte de a da la cuptor.
Scoase din cuptor.
Scoase din forme, sunt si cateva cam prea bronzate, caci la momentul respectiv faceam si pe telefonista.
Si umplute 2 cate 2 gaoci. Aici am folosit o crema de nuca macinata, amestecata cu gem de caise.
Umplutura preferata e crema de rahat cu lamaie.
Nu am forma din aceea de pus pe aragaz,asa ca nu pot sa spun cum se preteaza aluatul asta la genul acela de forma. La formele acestea, se lasa destul de putin la cuptor, tocmai pentru a nu se arde formele.
Imediat scoase din cuptor sunt crocante, dar dupa un timp si in combinatie cu crema devin foarte fragede. Aceeasi reteta o folosesc si pentru biscuiti cu cacao (eu le zic "Misura" de casa, aia fara zahar, cu indulcitori si mai adaug 2 linguri pline cu cacao).
#39
Postat 10 June 2010 - 10:27 PM