Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 91 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#1061 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 July 2011 - 10:21 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 July 2011 - 07:40 PM, a spus:

Imi explica si mie cineva de ce fac smotru de 3 zile si tot cu curu-n sus imi e casa, mrrrrrrr??? :scratch: :P
Daca e fro careva care se plictiseste, e in pana de activitate ori idei, il poftesc la mine.

Apai io aterizesc in nemtia vineri seara. Ma iei de la aeroport, ca sa-ti intind o laboanta de agiutor la curatenie? :P \

#1062 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 July 2011 - 12:36 PM

Daca e la Diuzîldorf, te ridic imediat :drool:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1063 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 July 2011 - 02:31 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 July 2011 - 12:36 PM, a spus:

Daca e la Diuzîldorf, te ridic imediat :)

Mai hacana spre sud, in Bavaria.... :)

#1064 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 July 2011 - 05:03 PM

Asa deci si nu sufli un cuvant! Daca nu aveam mosafiri ma calatoream si eu incolo spre voi. Cat stai? Lasa off pe Ym, da?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1065 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 July 2011 - 09:23 PM

Ma enervez ca am facut o reteta faimoasa de-a Danezei 13 si vreau sa va spun ca in afara de crema nu mi-a iesit nica. Blatul nu a fost deloc elastic, crumble a fost un fiasco total. Am respectat cu sfintenie si cantitatile si procedurile ei si vax albina. Sper sa nu fi pus intentionat cantitati aiurea ori sa fi omis ceva :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1066 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 July 2011 - 09:39 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 July 2011 - 09:23 PM, a spus:

Ma enervez ca am facut o reteta faimoasa de-a Danezei 13 si vreau sa va spun ca in afara de crema nu mi-a iesit nica. Blatul nu a fost deloc elastic, crumble a fost un fiasco total. Am respectat cu sfintenie si cantitatile si procedurile ei si vax albina. Sper sa nu fi pus intentionat cantitati aiurea ori sa fi omis ceva :D

:D
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1067 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 July 2011 - 09:40 PM

Imi pare rau, Laponel... Da', de ce crezi, bre, ca a pus cantitatile gresite in mod intentionat?
Sorina

#1068 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 July 2011 - 10:03 PM

Lapo,care reteta?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1069 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 July 2011 - 02:46 PM

Si io vreau sa stiu!

#1070 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 July 2011 - 04:12 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 29 July 2011 - 09:40 PM, a spus:

Imi pare rau, Laponel... Da', de ce crezi, bre, ca a pus cantitatile gresite in mod intentionat?



Sorina era o gluma -proasta. Cred ca ea a scris atunci reteta la repezeala, caci era in concurs.

Fete, e vorba de rulada aceea superba cu care a participat ea la concursul de acum multi ani pe forumul vechi, rulada cu crema de ness si inima de jeleu de zmeura. Cert e ca blatul mi-a iesit foarte teapan, desi am facut rulade pana acum de n ori. Ea are faina de migdale in blat, eu am facut mereu cu blat clasic de pandispan. Apoi crumble-ul de migdale...un fiasco. Recunosc insa ca mousse-ul de ness e o ne-bu-ni-e. Eu am cautat pe blogul ei de am ametit reteta si nu este neam. Are doar o poza si atat. Pacat caci asa de mult am tinut sa o fac, maine e o ocazie deosebita si ma pregatesc de trei zile. Is asa dezamagita rau :occasion14:

A mai incercat-o cineva?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1071 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 July 2011 - 04:34 PM

nope

dar poate ne dai si noua reteta ca sa o facem... :occasion14:

si ce inseamna fiasco pentru tine? poate esti tu genul exigent si rulada arata ok, numai ca tu vroiai sa arate a la grand chef :lovestory:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1072 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 July 2011 - 04:56 PM

Reteta nu o are pe blog,dar o am eu salvata de cînd a participat la concurs cu ea.
Eu am postat atunci toate retetele participante,si mi-a placut reteta,asa ca mi-am notat-o.

Prajitura cu mousse de ness si inima de zmeura

Jeleu de zmeura


  • 200 g zmeura (eu am avut congelata)
  • 60 g zahar
  • 6 g gelatina


Zaharul se amesteca pe foc pana se dizolva cu zmeura. Apoi compozitia se face piure,
se trece prin sita pentru a indeparta samburii, si cand s-a racit usor se amesteca cu gelatina inmuiata in apa rece, apoi dizolvata la bain-marie.
Din folie de aluminiu dublata, am facut o forma cu lungimea de 30 cm si latimea de 2,5 cm...in care am turnat jeleul de zmeura pana la inaltimea de 2,5 cm (mi-a mai ramas putin pe care l-am pus in alt recipient ca sa se intareasca...il puteti folosi daca doriti la decor)
Forma de aluminiu am fixat-o bine inainte de a turna jeleul, pe o tava, intre doua cutii de folie de aluminiu/ plastic sau ce mai aveti prin casa.Tava am pus-o apoi la congelator pana s-a intarit jeleul.

Blat:

Pasta model:

  • 30 g unt moale
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g albus (cca.un albus)
  • 1 lingurita cacao


Tava 21 x 31 cm.

Se amesteca zaharul cu untul. Se adauga albusul, apoi faina si cacao cernute impreuna.
Pe o hartie de copt putin mai mare decat dimensiunea tavii, se pun din loc in loc gramajoare de pasta,
apoi cu degetele faceti desene abstracte dupa dorinta inimii..
Se da tava la congelator cel putin 10 minute.


Intre timp preparam compozitia alba:


  • 20 g unt
  • 100 g zahar pudra (icing sugar - zahar cu pana la 5% amidon)
  • 100 g pudra migdale
  • 20 g faina
  • 2 oua + 2 albuse
  • 20 g zahar


Untul se topeste si lasa la racit. Se amesteca zaharul pudra cu faina si pudra de migdale.
Apoi se adauga 2 oua. Urmeaza untul topit.Cele doua albuse se bat spuma cu 20 g zahar,
apoi se adauga la compozitie. Se toarna peste pasta model, deja intarita.
Se pune imediat la copt in cuptorul preincalzit la 210 C pentru 8-10 min.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca in tava, apoi se intoarce pe o alta hartie de copt.
Dupa ce s-a racit usor, l-am intors cu grija in forma pe care urma s-o aiba prajitura.
Forma arata ceva in genul acesta....aveam una in dotare, dar m-am gandit s-o realizez ca si cum n-as avea forma (nu toata lumea o poate gasi de cumparat), asa ca am improvizat.

Dintr-un dosar de plastic mai tare am taiat una din coperti (30x20 cm),
am pus blatul pe ea cu modelul in jos si am asezat-o intr-o tava de cozonac mai lunga.
Apoi am decupat doua semicercuri, sa zicem (se vad undeva in poza) pentru capete,
pe care le-am imbracat in folie de plastic si le-am proptit la capete cu niste hartii indoite.


Crumble cu migdale


  • 50 g unt rece
  • 50 g zahar brun
  • 50 g faina
  • 60 g migdale cu coaja
  • 2 lingurite cacao


Migdalele se fac pudra. Se amesteca apoi cu zaharul, untul si faina cernuta impreuna cu cacao.
Compozitia rezultata se pune in folie de plastic si se da la congelator pana se intareste.
Apoi se rade pe razatoarea cu gauri mari, intr-o tava cu hartie de copt, formand un dreptunghi de cca.30 x 10 cm, si 0,5 cm grosime.
Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 12 min.

Mousse de cafea


  • 100 g lapte
  • 40 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite de ness
  • 5 g gelatina
  • 250 g smantana pentru frisca (35%)



Laptele si ness-ul se pun la fiert. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc.
Se amesteca cu laptele fierbinte turnat cate putin, apoi se repune vasul pe foc domol si se lasa pana se ingroasa,
dar fara sa fiarba (sa imbrace dosul unei linguri de lemn).Se da deoparte si se lasa sa se raceasca usor.
Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie, dupa care se adauga la crema.
Frisca se bate cu 2 linguri zahar pudra , apoi se incorporeaza usor la crema de cafea.

Montarea prajiturii

Peste blatul semicilindric se toarna jumatate din mousse, apoi se aseaza pe mijloc jeleul de zmeura...
se toarna restul de mousse, apoi se aseaza cu grija crumble-ul (ajustat la dimensiunea prajiturii)
Se da la rece pentru cel putin 4 ore (eu l-am lasat pana a doua zi, deja era tarziu)
Se rastoarna pe platoul pentru servit si se deoreaza dupa preferinta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1073 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 July 2011 - 05:00 PM

Mai,dupa cantitati,pare sa fie ok.Sa nu fi gresit tu undeva.Poate ai uitat ceva.
Ai pus 2 oua si doua albusuri la blatul alb?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1074 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 July 2011 - 05:55 PM

Cine stie ce s-a intamplat Lore, acolo am vazut ca Dana3262 a facut-o de doua ori cu succes.
Sa nu crezi ca noua nu ni se intampla.Acu m-ai facut curioasa, as incerca-o si eu.

#1075 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 July 2011 - 06:09 PM

pasta model seamana cu ce a facut andrada la tortul ei midsummer, biscuitul colorat.
crumble ca asta am incercat si eu odata, dar nu mai fac. Nu mi-a placut nici textura, nici gustul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1076 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 July 2011 - 09:40 PM

Maya, totul de la cap la coada, cu sfintenie. Cred ca o stiu pe de rost reteta asta, de cate ori am balit la ea si am tot citit-o :cheers:

Aura, nici vorba de rulada pentru ca nu am putut indoi blatul, era prea batos, poate cuptorul e de vina. Asa ca am facut in forma...am pus blat, mousse si jeleu de capsuni. Crumble-ul l-am aruncat, caci era numai firmituri, nu se tinea.

O sa o mai incerc o data. Bine ca mi-ai iesit celelalte ca ma faceam maine de rusine :crying:


Aura: da, la crumble.ul ala...nu ma atrage nici textura nici gust, asa e. Zaharul brun a ramas netopit, faina se simtea. O sa vad de altceva crocant, a pus undeva Stella un crumble de-al ei.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1077 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 July 2011 - 08:41 AM

Eu l-as inlocui si cu o baza de cheese cake( biscuiti cacao + unt topit).Faci baza pe foaie de copt, o bagi la fridge si cand s-a intarit tai de marimea prajiturei.

#1078 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 31 July 2011 - 12:35 PM

Aseara , in timp ce uscam pitica pe par , mi s-a ars uscatorul de par. Astazi am variantele :
1. ma spal si-l las sa se usuce natural , adica in toate directiile
2. stau nespalata pe cap si miros a mancare

#1079 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 July 2011 - 12:40 PM

Vezi postareaizuk, la 31 July 2011 - 12:35 PM, a spus:

Aseara , in timp ce uscam pitica pe par , mi s-a ars uscatorul de par. Astazi am variantele :
1. ma spal si-l las sa se usuce natural , adica in toate directiile
2. stau nespalata pe cap si miros a mancare

;)

varianta 2 este exclusa.

stergi bine parul cu prosopul si apoi te piepteni. Nu functioneaza asa la tine? Ai parul prea rebel?

Ce mai fac eu cateodata, dar necesita timp. Pana se usuca parul natural, il pieptan de cateva ori, pana intelege pe unde trebuie sa o apuce. :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#1080 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 31 July 2011 - 12:48 PM

Pai ma enerveaza pentru ca sunt tunsa bob si daca nu-l usc cu uscatorul si peria nu sta cum trebuie , se intoarce cate o suvita inafara , alta inauntru.
Da , varianta 2 e bleah , asa ca nu am ce face , recurg la varianta 1 .

Arata acest topic


  • 91 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi