Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#1441 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 May 2012 - 09:55 PM

Lapo, uneori tb sa te faci ca nu vezi, e mai bine.Mie mi-a adus motanul un pui, probabil cazut din cuib, i l-am luat si l-am dus pe balcon sa vad daca e ok, facea un scandal la cat de mic era, vioi nevoie mare.
Am stat cu el pe balcon ca aveam treaba, il pusesem in ghiveci, s-a cocotat pe margine, apoi a luat la traversat balconul, pana si-a dat drumu jos, m-am uitat dupa el, era Mitzi jos, m-am dus intr-o fuga si l-am luat.
Adus in balcon , imi fac de lucru, el iarasi la plimbare si tzup jos.Ma duc iara repede dupa el, dar prea tarziu Woody motanul vecinilor il infascase.

Era asa de dulce,da ce sa fac..
Fisier atasat  2012-05-18 15.48.47.jpg (112.73K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  2012-05-18 15.48.56.jpg (109.11K)
Number of downloads: 0
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1442 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 May 2012 - 09:17 AM

Vezi postareaIoana, la 23 May 2012 - 09:55 PM, a spus:

Lapo, uneori tb sa te faci ca nu vezi, e mai bine.Mie mi-a adus motanul un pui, probabil cazut din cuib, i l-am luat si l-am dus pe balcon sa vad daca e ok, facea un scandal la cat de mic era, vioi nevoie mare.
Am stat cu el pe balcon ca aveam treaba, il pusesem in ghiveci, s-a cocotat pe margine, apoi a luat la traversat balconul, pana si-a dat drumu jos, m-am uitat dupa el, era Mitzi jos, m-am dus intr-o fuga si l-am luat.
Adus in balcon , imi fac de lucru, el iarasi la plimbare si tzup jos.Ma duc iara repede dupa el, dar prea tarziu Woody motanul vecinilor il infascase.

Era asa de dulce,da ce sa fac..

Chiar ca este tare dragalas!
Ioana, am patit si eu anul trecut cu Cody ceva de genul asta cu un pui de vrabie si asa m-am enervat ca o data am reusit sa-l salvez din gura lui "musiu", care mi-l adusese mie ca pe un trofeu dar fara sa-l raneasca, l-am suit pe casa sa vina celelalte vrabii sa-l ia de acolo si intre timp a venit motanul vecinei mele si asta a fost.
GEORGIA

#1443 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 June 2012 - 11:01 AM

Nu pot sa-nteleg cum unii oameni suporta (nu pot sa zic altfel) sa stea in casa cu gandaci. Io ma crizez daca-i vad. Cand eram studenta, m-am apucat sa dau cu solutie la 3 noaptea.... si-un an de zile n-am avut probleme. Da' niste oameni incuiati (ca sa nu le zic altfel) stau cu casa plina de gandaci. Colcaie, pur si simplu. Sunt cu sutele..... :occasion15: Mi se face rau cand ii vad cum se plimba bine-mersi prin casa. Pe masa de la bucatarie, pe la capu' patului unde dorm respectivii indivizi...... prin camara printre toate oalele si printre pungile si recipientele cu varii condimente, prin lada cu ceapa, cartofi..... si ma opresc ca iar ma apuca nervii.
Maica-mea, cand vede furnici (da' de ceva timp n-a mai vazut! :wacko:) intra-n fibrilatie. Scoate linoleumul (vorbesc de bucatarie, acolo mai apareau murnicile), muta mobila, aragazu'..... spala in draci, dadea cu spray, solutie... Pana nu curata totul, nu se lasa. Si oamenii astia, mult mai tineri ca mama..... lenevesc si-i doare la cascheta. Jupanu' comenta: io cre'ca nici nu-i mai omoara..... :floare:
Ea sustine ca da cu nu-s ce spray, da' io am vaga banuiala ca ala e de tantari..... Oricum, ala are efect numa' daca dai direct pe lighioana. Altfel imputi aerul si salut! Lor le trebe solutie, sa aiba ce cara in cuib si sa starpeasca tot, inclusiv ouale.
Da' daca n-ai cu cine..... n-ai cu cine!!!! Prea curand nu mai calc in casa aia, asta-i clar!

#1444 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 21 June 2012 - 11:56 AM

Foxxy, nasol cu gandacii astia, nici noi nu ii suportam si cum stam la curte mai sunt gandaci, cica de la umezeala. Dar noi dam in fiecare an cu solutie, este o fiola pe care o combinam cu apa si mor. Dar apar totusi in fiecare an. Si mai trebuie sa avem si grija pe unde dam, din cauza lui Ursula si lui Cody.
Saptamana trecuta am chemat pe cei cu deratizarea, umbla sobolanii pe strada fara nici o jena, cica din cauza unor case parasite de care proprietarii nu s-au mai interesat si nici nu au reusit sa le vanda.
GEORGIA

#1445 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 June 2012 - 04:43 PM

Eu am avut un vecin de poveste, de altfel o sa mai povestesc despre el, ca am multe povesti legate de el. Stateam usa in usa si scurgerea de la baie fiind acelasi etaj era comuna. Ce gandaci ne-a " livrat" el, n-ati vazut in viata voastra, unii aveau 7 cm lungime! Negri si grasi!
Am terminat toate solutiile imaginabile, toate sprayurile, pana la urma am pus acid boric pe capacele de borcane, asa s-au mai dus!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1446 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 June 2012 - 04:57 PM

Eu am scapat cu asta, sincer nu mai am picior de nimik,in bucatarie aparusera rosii,la baie mari negri ca ''radastele'' numa noaptea ieseau ^_^ vecini' nesim sunt sigura ca la ei colcaie,dar ii duoare la tenesi' :thumleft: cu toate astea la mine au disparut de tot,e cam scumpel dar e eficient...

http://www.youtube.c...feature=related

#1447 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 June 2012 - 07:20 PM

Bre, eu m-am procopsit acum cativa ani... i-am adus de la mare. Eram disperata, nu stiam ce solutie sa mai folosesc. La un moment dat eram invadati. Imi venea sa ma omor, ori eu ori ei, da' incepusem si sa ma resemnaez la un moment dat, pana cand am dat peste capcane.
Nu am vazut asa ceva. Au disparut in cateva saptamani.
Dupa aceasta experienta, anul acesta am avut invazie, da' invazie nu jucarie, de furnici. Cand am vazut ca iar solutiile nu fac fata, am trecut iar pe capcane. Au disparut imediat.
De acum incolo, orice ganganie ma mai invadeaza voi apela direct la capcane, ca sunt sfinte.
Sorina

#1448 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 June 2012 - 08:20 PM

Sorina, ce capcane? cum se procedeaza? nu am gandaci, furnici sau alte invadatoare, dar intreb in caz de - doamne fereste - sa stiu

si, daca tot sunt pe aici, am auzit - nu am in casa asa ceva si nici nu am vazut, mi-a povestit o fata ce lucreaza intr-o cofetarie - de niste insecte sau ce-or fi, in italiana le spune "blatte", info gasesc pe net, dar as vrea sa stiu daca ati avut triste experiente de genul acesta
fiica dacilor

#1449 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2012 - 10:38 PM

Sunt niste chestii micute don plastic cu gaurele. Inauntru au o mancarica la care nu pot rezista. O papa si o poarta si in cuibuletul de nebunii, astfel moare toata colonia. Chiar si cine nu a trecut prin capcana. Sunt speciale pt fiecare tip de insecta.
Sorina

#1450 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 June 2012 - 11:26 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 June 2012 - 10:38 PM, a spus:

Sunt niste chestii micute don plastic cu gaurele. Inauntru au o mancarica la care nu pot rezista. O papa si o poarta si in cuibuletul de nebunii, astfel moare toata colonia. Chiar si cine nu a trecut prin capcana. Sunt speciale pt fiecare tip de insecta.

saru'mana, deci intreb la ... ? 'abar n-am unde as putea cauta (se vede ca nu am avut niciodata pb de genu asta)
fiica dacilor

#1451 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 June 2012 - 12:00 AM

Eu m-am pricopsit cu molii! Degeaba pun aroxol ... Cu ce sa dau? Le vad intrand si pe geam! ufff!
Fox si eu ma crizez sa vad gandaci si de altfel orice insecta imi repugna!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1452 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 22 June 2012 - 06:48 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 June 2012 - 12:00 AM, a spus:

Eu m-am pricopsit cu molii! Degeaba pun aroxol ... Cu ce sa dau? Le vad intrand si pe geam! ufff!

vin de-afara, eu le vad pe plasa de la geamuri. am pus peste tot folii de-alea pe care se lipesc moliile. ei zic ca-s ptr dulapurile cu alimente, dar sunt f eficiente si ptr dulapurile de haine. si-s f eficiente, dac-ai vedea cate se lipesc, te ingrozesti. si am o placere sadica sa le vad cum misca-n lipitoare. recomand!

#1453 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,440
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 June 2012 - 08:11 AM

Vezi postareabristena, la 21 June 2012 - 08:20 PM, a spus:

Sorina, ce capcane? cum se procedeaza? nu am gandaci, furnici sau alte invadatoare, dar intreb in caz de - doamne fereste - sa stiu

eu le-am folosit pe astea pentru furnici
http://www.raidoff.i...t.cfm?a_id=7000
presupun ca de ele zice si Sorina

Blattele din cite am inteles tot gindaci sunt, am auzit o colega care se plingea de ele dar au chemat deratizarea in bloc ca sa scape de ei.

#1454 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 June 2012 - 08:28 AM

Vezi postareamoatza, la 22 June 2012 - 06:48 AM, a spus:

vin de-afara, eu le vad pe plasa de la geamuri. am pus peste tot folii de-alea pe care se lipesc moliile. ei zic ca-s ptr dulapurile cu alimente, dar sunt f eficiente si ptr dulapurile de haine. si-s f eficiente, dac-ai vedea cate se lipesc, te ingrozesti. si am o placere sadica sa le vad cum misca-n lipitoare. recomand!

da, am si eu din alea cu lipici, puse numai dulapurile din bucatarie, mai uit si ma lipesc cand ma ating de cate o usa (pe interior). Sa pun si in dulapurile de haine tot de alea? Alea cu miros ma si enerveza, miros hainele dupa aia ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1455 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 June 2012 - 08:34 AM

Dani daca iti place mirosul de levantica,poti pune levantica ,se spune ca tine moliile la distanta...http://www.taifasuri...i-moliile-.htmlmama pune naftalina dar eu urasc mirosul de naftalita,totusi poti pune pana scapi de ele apoi speli tot :rolleyes:
Te pup! :rolleyes:

#1456 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 09:53 PM

Da, da astea sunt... cele care le-a pus link Adriana. Sunt superbune. Le gasesti la magzin pe unde sunt produsele contra tantarilor.
Sorina

#1457 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 June 2012 - 10:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 June 2012 - 08:11 AM, a spus:

Vezi postareabristena, la 21 June 2012 - 08:20 PM, a spus:

eu le-am folosit pe astea pentru furnici
http://www.raidoff.i...t.cfm?a_id=7000
presupun ca de ele zice si Sorina

Blattele din cite am inteles tot gindaci sunt, am auzit o colega care se plingea de ele dar au chemat deratizarea in bloc ca sa scape de ei.

multumesc mult, fetele
nu am probleme, dar nu se stie niciodata...

Vezi postareasorinadaniela, la 22 June 2012 - 09:53 PM, a spus:

Da, da astea sunt... cele care le-a pus link Adriana. Sunt superbune. Le gasesti la magzin pe unde sunt produsele contra tantarilor.

fiica dacilor

#1458 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 23 June 2012 - 06:58 AM

Moatza, Daniella, foliile alea cu lipici au niste substante care atrag moliile, deci daca pe hol sau langa fereastra sunt molii, ele vor intra la voi atrase de mirosul de pe foliile respective.
Eu pun frunze de nuc in saculeti de bumbac, inclusiv in dulapuri si n-am probleme cu toate ca pe hol le mai vad si eu.

#1459 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 23 June 2012 - 12:00 PM

Vezi postareaMicul, la 23 June 2012 - 06:58 AM, a spus:

Moatza, Daniella, foliile alea cu lipici au niste substante care atrag moliile, deci daca pe hol sau langa fereastra sunt molii, ele vor intra la voi atrase de mirosul de pe foliile respective.
Eu pun frunze de nuc in saculeti de bumbac, inclusiv in dulapuri si n-am probleme cu toate ca pe hol le mai vad si eu.

deci pana la urma din cauza foliilor vin moliile la noi in casa :P
haidi bre!

cu frunze de nuc n-am incercat, dar cu levantica si castane taiate n-am obtinut rezultate notabile. am sa-ncerc si cum zici tu, dar am impresia ca orice as face, in perioada calda fluturii astia se inmultesc excesiv si vin sa ne viziteze. asa ca duc un razboi de gherila cu ei.

#1460 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2012 - 12:22 PM

Zic si io ca omul patit si ramas traumatizat in copilarie
Sub patul meu de copil era o lada, in care punea mama tot ce vrei si ce nu vrei si nu-i incapea in alta parte! Cum ar fi niste scoarte de lana lucrate de strastrabunica, sau pleduri de lana pentru musafiri, etc!
Intr-un an a lovit Armageddonul, era plin de larve de molii, eu urlam non stop,ca sunt ca niste omizi urate si urcau pe langa capul meu pe perete, s-a facut investigatia , s-a gasit dezastrul. Erau acolo la molii in scoartele alea vechi, sa dai la un intreg sector din Bucuresti. Evident s-au aruncat impricinatele si apoi scuturat, revazut , aruncat, ce a ramas ca se poate pastra le-a infasurat tata in cearceafuri vechi de bumbac si, ca aici vroiam sa ajung, le-a presarat cu tigari Carpati fara filtru, sfaramate! Pui de molie n-a mai fost ani de zile, desi mai erau obiecte de lana.
Pe urma am citit undeva ca nu suporta mirosul de tabac, deci nu de tigara, de tutun, daca ai de unde gasi proaspat e si mai bine. Pe mine nu m-a deranjat mirosul, e usor amarui si intepacios, cam ca la coloniile de barbati.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul