Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#441 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 March 2010 - 11:22 PM

Pe vremea mea,mergeam la majorate si ne faceam cadouri:biberoane sau suzete,cutii de pantofi pline cu hartie igienica(dar ambalate frumos)...si alte glume de-astea,ascultam Sandra si scriam poiezioare in caietul de amintiri....
Daca acu' vrea 1000 de euro la nunta cat mai cere??!!!

#442 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 March 2010 - 11:28 PM

Vezi postareaGeany, la 17 March 2010 - 11:22 PM, a spus:

Pe vremea mea,mergeam la majorate si ne faceam cadouri:biberoane sau suzete,cutii de pantofi pline cu hartie igienica(dar ambalate frumos)...si alte glume de-astea,ascultam Sandra si scriam poiezioare in caitul de amintiri....

Pai, putin: casa, masina, cont in banca! :angryfire:

#443 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 17 March 2010 - 11:37 PM

Vezi postareastella, la 17 March 2010 - 07:03 PM, a spus:

Bai , si fiimea face 18 ani anul asta.. si o tot descos ce i-ar face placere, ce si-ar dori ale alea...
si fata zice nu -mi trebuie nik, si azi am avut inspiratia divina, i-am luat anticipat cadoul...aka un abonament la mobil pe 2 ani, pe care eu il platesc , dar tot ce e peste 25 fr/ luna ea plateste...si asta acompaniat de un tel...asta

http://images.google...F-8&sa=N&tab=wi

si fiimea este hiperincantata.

Sa spun sau nu 'La multi ani' anticipat? nu, ca nu se face. Dar tu stii ca ii doresc fiicei tale o viata lunga si imbelsugata, si tie la fel sa te bucuri de ea cit mai mult.
Eu sint la fel; de regula nu imi doresc nimic; si daca vreau ceva merg si imi cumpar.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#444 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 17 March 2010 - 11:38 PM

Stati linistite,

Oamenii de bun simt nu au murit in tara asta,nici copiii lor.
Ca peste tot sunt oameni si oameni.

E acum un curent cu tinutul majoratelor la "local".
Isi iau parintii de la gura numai sa le fie "domnisoarele "in rand cu lumea "buna " !Imagine postata
Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul !

Nu ma refer la majorate tinute la o pitzzerie,sau la un local cu meniu de 10 lei/persoana ci la genul de
majorat - "Nunta cu dar ".Imagine postata

[url="http://www.youtube.com/watch?v=QX9tXvvxmXk"]http://www.youtube.c...h?v=QX9tXvvxmXk[/url]

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#445 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Locationla nord de 49

Postat 17 March 2010 - 11:47 PM

Ma simt penibil dar marturisesc: nu am avut nici o petrecere de majorat.
Si al naibii sa fie ala de se simte lipsit de jocurile specifice virstei din cauza asta.

Aici este moftul si mai cretin: se cheama 'sweet 16'. De ce ar fi asta o virsta de sarbatorit cu tam-tam nu stiu.
Ca majorat nu este, sex se incepe de pe la 12 ani. Este genul de petrecere care sa lasa cu chemat politia pentru ca se da dezlegare la comportament animalic, juniorii sunt beti pulbere si urla ca animalele in jungla. Daca au singe'n pix dau si cu picioarele in masinile de politie si ii scuipa pe politistii care stau ca niste cirpe si nu ii duc la arest peste noapte, ca sa le bage mintile'n cap.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#446 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 March 2010 - 12:00 AM

Geany, da, cadouri din astea simbolice, era frumos, da acum tineretul nu stie sa se mai bucure de chestii din astea, asta este pb.

Si pb e ca pe naiba criza ca eu nu o vad la unii :angryfire:
Pana cum nici eu n-am simtit-o fiinca aveam un job care acum nu-l mai am, dar credeti ca-i pasa domsoarei , nuuuuuuu, ii pasa ca taica-su e bolnav, nuuuuuuuuuuu, cand il cauta nu intreaba:tati cum te mai simti, ce mai faci, mi-ar place sa fi cu mine de ziua mea, asa doar ca sa fi cu mine, nuuuu ea primul lucru il zice:bani cand imi trimit.

Stiu e normal e fata lui, tb sa-i trimita, nu i-am interzis nicodata asta, cat am fost in tara i-am facut toate poftele(bine aici eu am gresit ca i-am cam cantat in struna) si apoi mi-am luat-o in freza si tot eu am fost zgrupturoaica.

Maya sti care e culmea, copilul este nascut aici, maica-sa stie cum era acum 20 de ani aici,greutai, alea, alea, mai ales cand esti ausländer,da sti ce zice, in De e lapte si miere :headbang:

Si daia ma oftic, nu ca nu i-as da,da cand vad ca asa cu usurinta cer niste bani ,care daca stau sa ma gandesc nici macar nu i se cuvin.E fata lui, ok,da tb sa te comporti ca atare.

NU stiu poate nu-s coerenta,da atat ma da peste cap chestia asta si ma doare cand ma uit la al meu ca sufera ca nu-i este aproape,ca fata lui a ajuns unde a ajuns si multe alte chestii
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#447 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 March 2010 - 12:02 AM

Pe mie ma minuneaza si cadorile care si le fac copiii(între ei,la zile de nastere) în tara.
Aici,nu se fac cadori de valoare materiala asa mare.
În cercul de fete în care circula fiica-mea,se fac cadouri de cîtiva euro.
Exemple: o rama pentru o fotografie,un tricou,un Gutschein de cinema (intrarea la film + popcorn si o limonada),o cutie de praline..deci chestii de astea la 5-10 euro maxim.Si asta fac toate,egal ca e fata de avocat,sau vînzator la brutarie...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#448 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2010 - 12:11 AM

mda, asa e normal,cadouri micute, simbolice dar..............in tara si mai ales la bucuresti grandomania e in floare.

bine nu generalizez,mai sunt si persoane cu bun simt.

Acasa la mine

#449 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 18 March 2010 - 12:12 AM

Pestele de la cap se-nmpute.
Scuzati expresia.
Nu tineretul e problema ci cei care ii cresc si ii educa.
Valorile se invata in familie.

Ajungem iar la discuta cu cati bani le dam pe saptamana.
Pai daca ii dai un milion jumate pe saptamana,cum sa nu-i faci Majorat _ Nunta,ca doar asa l-ai crescut.
Unde vin banii usor,asa se si duc.
Easy come easy go!Imagine postata

Si daca astepti mersi la sfarsit,te inseli amarnic.
Nu esti altceva decat o vaca de muls.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#450 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2010 - 07:29 AM

Vezi postareaFoxyy, la 17 March 2010 - 11:28 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 17 March 2010 - 11:22 PM, a spus:

Pe vremea mea,mergeam la majorate si ne faceam cadouri:biberoane sau suzete,cutii de pantofi pline cu hartie igienica(dar ambalate frumos)...si alte glume de-astea,ascultam Sandra si scriam poiezioare in caitul de amintiri....

Pai, putin: casa, masina, cont in banca! :headbang:

Pai daca-i vb. deasa eu o mai pun de-o nunta in momentu unu'(cat ii sa ma mai fac iar mireasa?) :pupic:
Ci draga spun ca ne reinoim juramintele....da ci'n dreaq'imi da mie 1000 de euro?!

#451 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 18 March 2010 - 08:10 AM

Noi am avut mare noroc cu chifteaua. Dupa ce a facut 2/3 de an am inceput si noi sa ne interesam, ca omu' normal la cap, cum e cu cresele. Io lucram in Brussel pe vremea aia. Au ras toti de mine ca cica deja de dinainte sa se nasca trebe sa te inscrii la o cresa daca vrei loc. Beneee zic. Si am inceput sa caut prin zona unde stam noi, intr-o coasta a Brussel-ului. Am gasit fo cateva crese flamande si mai multe francofone. Io, olandez mioritic, zic ca la cresa flamanda si ma pun pe sunat. La toate loc abia de la anu', in timp ce noi vroiam in maxim 3 luni.
Beneeee... sun la cresele francofone. Peste tot loc, no problem, doar sa ne hotaram. Am mers am vazut fo cateva, ne-am hotarat la cea mai aproape de noi la fo 2 km. 450 pe luna program intreg de la 7:30 la 17:30/18 (in functie de necesitati), cu posibilitate de stat oleaca mai mult daca parintele nu poate veni chiar la ora 18 si dat cateva firfirici pe o ora in plus.

Sunasem si la British Scool of Brussels care au si aia cresa. 1200 pe luna!!! Plus 5 euro fiecare sfert de ora de stat in plus peste program (nu mai stiu orele). Si daca vroiai si autobuz s-o ia si s-o descarce in fata casei, inca fo 1200 pe an.
Si-am zis nou senchiu feri muci.

De ce nu era loc la scoala flamanda? Pentru ca unde stam noi cade, de fapt, sun Flandra, desi foarte multi vorbesc, in principal, franceza. D-aia.

Acu de curand am inscris-o la prescolari la o scoala francofona din marginea Brussel-ului, in drumu' nevestii catre job. Acolo ii primeste si de la 3 ani si aveau si loc si au zis hai hai ca nu-i bai. In alte parti era bai ca trebuia sa te inscrii cu nu stiu cat timp inainte. Si la scoala asta sunt copchii de la 3 ani in sus din toate punctele cardinale si care nu toti vorbesc frantuzeste (ex. un mic japonez. si o sa mai vie unu de-odata cu chifteaua).
Cu scoala e pe invers. Ai loc la scoala flamanda da' noi am zis ca-i mai simplu pentru chiftea la scoala francofona. Da' nu e la noi in sat scoala francofona pe motiv de Flandra. Si in satul vecin, cu multi francofoni, au zis pas ca cica nu stam in sat cu ei. Si cum nu vrem sa ne mutam, gasiram, pana la urma, alta solutie. La Scoala Europeana se poate abia de la 4 ani. Asa ca o sa videm daca ii place chiftelei la scoala asta, daca nu, o mutam la Europeana.

La faza cu cadouri si bani... am avut si io socul mai demult cand am vazut ce cadouri de banet se faceau in romanica. Am trecut peste asta si nu ma mai intereseaza. Dau cadou dupa cum cred io ca merita persoana respectiva si gata. Le place, bine, nu sunt multumiti, sal'tare taica si noroc! Next!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#452 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2010 - 08:45 AM

Nu ma pot abtine sa nu mai bat campii despre daruri, dar mie la nunta,nu mi-au iesit 1000 de euro . nunta acu 6 ani,darul a fost 1 milion de persoana sau 2-3 de pereche(adica nici 100 de euro perechea)in afara de mama saraca care ne-a dat 7 milioane..am facut la local si meniul de persoana era 675 de mii(ca am avut 2 aperitive unul cald unul rece,2 fripturi,cafeaua si un suc,ca restul bauturilor,cognac,vin,prajituri si tortul le-am cumparat separat)daca facem un calcul mare branza nu ne-a iesit dar macar nu am iesit in pierdere...eu in afara am auzit ca se poarta o petrecere iar tinerii insuratei fac o lista cu cadouri(in general elecrtocasnice)si cei din familie mai ales,parintii bifeaza pe lista ce ia fiecare...deci dupa posibilitati,dar in rest invitatii nu... doar la restaurant o cina(sau bufet suedez)si atat nu toata noaptea ca la noi si cu dar mare obligatoriu,etc....

#453 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2010 - 09:11 AM

Baiatul meu cel mare a inplinit 18 ani anul trecut,dar nu i-am facut majorat,i-am dat 1 milion si s-a dus cu cativa prieteni la mc.donalt's,iar acasa noi am sarbatorit in familie cu toate preparate de mine(aperitive,friptura,tort,prajituri)cu parintii mei ,nanii lui,si matusa,unchi....

#454 Useril este offline   alimocanu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 18 March 2010 - 11:33 AM

Dar de imprumut in banca pentru organizarea unui majorat ce spuneti?
Verisoara mea, a pretins parintilor ei, doi muncitori de rand, oameni seriosi ... majorat la nu stiu ce castel pe care sa il inchirieze intr-o noapte, loc pentru 100 de persoane, 2 clase de colegi.. una in care a fost si una in care s-a transferat, prieteni si rude, cu firma de catering, cu tzoale noi firmate pentru noaptea respectiva... coafor, manichiura, cosmetica si alte alea, bomboniere si invitatii pentru majorat, filmare si fotografii in valoare de peste 20 de mil... au sarit lejer din vreo 5000...
Rectific.. nu mai spun ca-s oameni seriosi... is oameni fitzosi... mananci fasole si cartofi un an de zile sa platesti un credit la banca... pentru ca la fie-ta i-ar fi fost runsine sa isi faca majoratul acasa cu preparatele mamei si cu persoanele cele mai apropiate..., pai cum sa n-o vada toata lumea ce sus pusa e ea...
Am adaugat si eu asa... ca nu ma enervez pe asta, ma enervez pe altele... asta imi starneste hohote de ras si... gaze.Fitzele-s la mare rand in Ro!!!
Imagine postata

#455 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 18 March 2010 - 06:29 PM

Bine zise careva mai sus - prostu' nu e prost destul daca nu e si fudul..

Sa-mi fie cu iertare dar e vina parintilor - si eu am vauzt faza cu mancam cartofi si fasole sa luam nu stiu ce cizme de nu stiu ce rahat de nume...mi se pare atat de trist ca valorea sa ti-o dea hainele, chefurile de epatarea prietenilor si nu ce ai in cap..

Trist rau de tot!!!
A cat is a friend fur-ever !

#456 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2010 - 06:59 PM

Eu am ramas fara cuvinte... am 3 ani de cad nu am mai fost in tara (cauza sarcina, nastere, bebe mic) si chiar ne gandeam ca anul asta ar cam trebui sa mergem... Ma faceti sa-mi fie frica sa mai merg acasa...
Cred ca m-am razgandit si sarim si anul acesta... am ajuns la concluzia ca mai bine imi aduc aici pt o perioada de timp parintii si socrii si gata...
Adevarul ca de fiecare data plecam cu masina incarcata de cadouri si pt catel si pt purcel... dar nu aveam copiii in acele timpuri. Acum am 2 copii si mi se pare normal sa am grija de ai mei si nu sa arunc banii pe geam pe cadouri de bani multi...

Din ceea ce am vazut eu la verisoarele mele... aici cand e ziua cuiva, persoana respectiva invita pe cine are placere la o pizzerie/local si fiecare isi plateste consumatia. Se petrece impreuna cateva ore alaturi de persoanele care-ti sunt dragi... asta e cel mai important.
Crescand (verisoarele), am vazut ca exista si persoane care aleg sa faca cinste la un local, atunci prietenii cumpara in comun un cadou pe bani putini...

In legatura cu inscrierea la scoala eu am alta problema... Mara acum in iunie implineste 5 ani, asa ca in luna decembrie a acestui an trebuie sa o inscriem la scoala pt anul 2011... Pt ca eu am renuntat la munca atunci cand am ramas insarcinata cu ea, acum sunt acasa... in cautarea unui alt loc de munca in acest moment. Daca eu pana in dec nu-mi voi gasi o munca atunci nu mi-o vor primi pe Mara pana la ora 16 ci pana la 13... Toate bune si frumoase, dar daca eu dupa aceea imi gasesc de munca pana la ora 16, ce ma voi face? Odata ce am inscris-o si a fost primita pana la ora 13 asa va ramane timp de 5 ani...
Si apoi atunci cand ii va veni timpul si Giuliei ea va intra in automat pana la ora 13, la fel ca sora ei...
Asa ca dupa aceea voi fi obligata sa-mi caut o munca pana la ora 13...
Numai probleme! Sorina
Sorina

#457 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2010 - 07:13 PM

Eu vin tot cu exemplul personal :)
fiimea a decis sa aiba party impreuna cu alta prietena de-a ei . isi invita prietenii comuni, plus fiecare mai invita cetiva.
tatal fete celelalte lucreaza la oras, si le-a facut rost de o locatie fara bani ( o cantina scolara sau asa ceva)
ele se vor ocupa cu organizarea etc, dar cred ca maximul de cadou ( daca vor primi :) ) va fi ceva gen bon la o libtrarie, sau un CD sau ceva de gen...cred ca i-ar umfla rasul pe toti sa inchirieze un castel sau mai stiu eu ce tampenii :).
fratele fetei va face DJ , vor avea muzica, probabil vor duce ceva chips, bauturi ( bere, sucuri, cola etc) si niscai desert...de fapt ei se duc acolo sa danseze, sa se hlizeasca, sa aiba un party amuzant,sa discute sa fie impreuna si sa se inveseleasca , si nicidecum sa "rupa gura targului"

#458 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2010 - 07:52 PM

Piscotel iti dau perfecta dreptate.

Am zis, cand eram in tara si eu ii faceam din pofte,dar deh era mai mica, dar acum sa nu credeti ca ii luam cine stie ce,dar ce mi-a placut e sa o vad tot timpul bine imbracata, hainele de sc sa fie haine de sc, ot iesit la un teatru, undeva cu parintii, hai mai de calitate, iar alea de joaca, haine de joaca.Fiind fetita imi placea sa o vad frumos imbracate cu dinverse clamite, etc, etc, plus ca tineam(si tin la ea in continuare) si am incercat sa-i ofer atata timp cat era cu noi o viata linistita si frumoasa pe care nu a avut-o

Dar din pacatate totul s-a destramat cand al meu a plecat si a ramas in voia sortii.Si a inceput cu pretentiile si santajul.
Si cu chestii de genul:tu nu esti aici, habar n-ai cum se traieste in Ro, eu am slabit, imi tb blugi noi, ce vrei sa umblu ca ultimu om cu blugii largi?Vreau MP3, i-am luat MP3 care la repezeala care o are in ea l-a stricat(a bagat mufa aiurea) si apoi a inceput sa urle ca i-am trimis MP3 schimbat.Ia inapoi da-l sa-l schimbe, n-au vrut sa-l schimbe normal ca era vina noastra ca s-a stricat, da-i plateste altul,tata vreau aia, tata vreau ailalta.
Eu am zis prefer sa fiu eu aia rea si cotoroanta da sa nu.i dea nas in toate.Si de multe ori i-a luat fara ca eu sa stiu,fiinca il ia la sentiment ca masa nu-i ia.Sau ca masa nu-i da bani si alte chstii.

Plus ca mai tot timpul ca sa-.i dea peste nas exa ii lua fetei diverse ca sa dovedeasca ea ca uite eu sunt in stare tu nu.

Urasc chestiile astea intre fosti soti , bai nene aveti un copil, el e cel mai important, nu tu, nu el, nu altcineva.
Si cand un copil dupa ce ca trece prin divortul parintilor, mai e si dat de colo pana colo si nu e crescut nici de mama nici de tata, rezultatul voila.
Si ce ma enerveaza ca anul trecut ii luasem bilete de avion fetei si prietenului ei ca sa vina la noi ,dar exa a refuzat sa o lase sa vina desi vb inainte cu ea.Si asta numai sa se razbune pe el

Si gata m-am descarcat destul, vine Pastele si tb sa fim mai ingaduitori :notworthy:

Acasa la mine

#459 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2010 - 08:00 PM

Mamamia!!!..Ioana te compatimesc iubiitaa imi pare tare rau de problemele tale scumpo,ca sunt serioase...te pup :notworthy: chiar daca asta nu ajuta la nimic...
Sunt sigura ca timpul incet,incet,va rezolva totul,ca e si la o varsta f.periculoasa,cand se va mai ''coace''un pic va vedea lucrurile altfel si poate va ve-ti gasi linistea...

#460 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Locationinto the wild

Postat 18 March 2010 - 08:16 PM

Mai nou si in sud se tin asa majorate? Credeam ca numai prin Ardeal e chestia asta cu mare petrecere la 18 ani, toate rudele invitate si tambalau mare...aici se trage de la conationalii nostri maghiari si se numeste ”bologaș”, cu accente duble pe „o”.

Ioana, majoratele ca majoratele, da sa vezi ce prapad e la botezuri!!! Zici ca sunt nunti mai mici, in restaurante, cu tot fastul, invitatii depasesc 30-40 persoane si da-i tata inainte cu banetu', in nici un caz mai putin de 300 lei/pereche. Am fost acu' ceva timp la botezul odrastei sefului sotului meu...de obligatie desigur, daca lipseam mergeau cativa fulgi de pe al meu barbat. Io-s dezgustata de-a dreptul...da-o-ncolo frate, io inteleg ca-s multe nevoi la un copil mic, da nici sa faci din asta evenimentul secolului. Eu sa fiu in situatia respectiva, adica cu copchil de abia cateva luni as vrea sa vad cati mai putini oameni straini, daca se poate nici unul, nu sa tin ditamai chefu'.

Nush, pe zi ce trece constat ca lumea asta s-a dezaxat de tot, nu mai este nici un bun simt, nici o rusineImagine postata.
Take a walk on the wild side...

artizan

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou