Forum Culinar: Cine cu prieteni - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cine cu prieteni

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2011 - 11:11 AM

Alegerea mea a fost dictata de graba, m-am orientat la ce aveam in casa si in congelator, asta era un amestec de conopida, broccoli si conopida romanesco si asa simple nu-mi placeau, asa ca am pus rapidulescu Thermomixul in functiune si am facut fonduta, din fericire aveam o ultima bucata de brinza fontina in frigider :floare:

#42 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 October 2011 - 11:26 AM

Gustos, sanatos si aspectuos. :floare: Fur ideea salatii de gulii dar le voi inlocui cu nap, aici nu se iegzista gulii. :cheers: Prune cu prosciuto fac si eu ca-s delicioase. Insa ma dau gata anghinariile acelea cu carne, intai am crezut ca-i carne in aluat frantuzesc insa ce prezinti tu aici e varianta sanatoasa. Inca n-am mancat anghinare si vreau sa te intreb daca se pot folosi si cele la conserva ori trebuie sa fie proaspete?

#43 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2011 - 11:52 AM

Din cite stiu eu cele la conserva sunt mici tare, nu stiu daca reusesti sa le umpli. Astea erau gata curatate si congelate, ca eu nu stiu sa le curat.

#44 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 October 2011 - 12:22 PM

Mersi Adriana, am dubii ca as gasi congelate, in sezon gasesc proaspete, in rest am vazut doar la conserva. Tre' sa-mi iau inima in dinti si sa cumpar o data sa vad cu sunt.

#45 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 October 2011 - 05:03 PM

Cu maslinele am inteles .
Cat despre gulie,la noi sunt gulii din alea verzi ,fragede,fragede.
Abia astept sa incerc salata .
Apropo de ridichi .Eu chiar fac cu ridichi,dar la gulii nu ma gandisem .Imagine postata
Cateodata trebuie sa ne deschida cineva ochii si spre lucrurie simple.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#46 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2011 - 06:16 PM

Verde deschis era dar era tare mare nu cum le stiu eu mici, de aceea am presupus ca le-a lasat prea mult la crescut si au prins gust de ridiche, aici ridichile alea mari si albe se maninca fierte inabusite, nicidecum crude. Nu's ce rasa de ridiche o fi fost, daca le mai iau le fierb, fac o crema.

#47 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 October 2011 - 07:04 PM

Ascolanele alea sunt preferatele mele :notworthy:...pe langa multe alte chestii.

#48 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 October 2011 - 07:44 PM

Si ale mele, nu-mi lipseste o punguta din congelator :notworthy:

#49 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 October 2011 - 02:33 PM

Mie îmi place tot! Maslinele alea trebuie sa le încerc!
La noi se gasesc masline mari, dar varsate. Cumparate de le tejghea asa... în borcan, sau altfel ambalate nush, dar ma interesez.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 October 2011 - 07:35 PM

Mersi :scratch: Daca ai rabdare si chef :lol: Maslinele trebuie sa fie intregi, doar cu o gaurica prin care se scoate simburele si care se umple apoi cu un amestec de carne macinata gatita dinainte si mirodenii, apoi facute panè si prajite, daca vrei caut umplutura pe care am facut-o demult si ti-o traduc.

#51 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 March 2013 - 12:23 AM

Ma lipesc si eu aici cu pozele mele.

Aperitiv:

Zacusca de ardei copti amestecati cu linte rosie fiarta, ideea lui Eataly :rolleyes:

Humus Beirut

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634722811445.jpg

Quiche cu spanac si bacon

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634722928845.jpg

Gratare de porc (macerat in sos soia & mirin & otet si mult usturoi), pui (macerat in zeama de lamaie & ghimbir & sare) si carnati

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634723030909.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634725313905.jpg

desert:
un platou maaaare de mini-cornete cu crema de lamaie aluat facut ca aici

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634723148952.jpg

tortul cu alune al Adrianei cu crema ganache si gem de mere & struguri

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634723236948.jpg

De baut a fost bere si whiskey.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#52 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2013 - 02:19 AM

Frumos totul, sa va fie de bine, iar cornuletele imi fac cu ochiul :love7:!

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2013 - 11:22 PM

Ce buna era frigaruia :)
Cum ai facut crema de lamiie?

#54 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 March 2013 - 03:21 PM

vai Aura, ce barbatel avem noi aici?!?!!?!?!!! sa nu-l deochi ce barbateste rupe din carnita ca vikingii! pregatiri foarte frumoase. Reteta ta de quiche e pe undeva?
Cornetele cu crema de lamaie arata irezistibil! felicitari, draga mea! :pupic:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#55 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 March 2013 - 03:41 PM

Aura, iar ai facut bunatati! :pupic:

Cornete cu crema de vanilie mancam cand eram copil, le facea mama cu o forma anume si le umplea cu crema, ce bune erau! Cred ca si cornuletele tale sunt la fel de delicioase!
GEORGIA

#56 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 March 2013 - 03:59 PM

Aura, superb! Esti o gazda desavarsita! Felicitari pentru aranjamente si pentru meniu si pentru poze! Pentru tot! :pupic:

#57 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 18 March 2013 - 05:07 PM

bravo, Aura!

#58 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 March 2013 - 01:04 AM

Multumesc fetelor!

Adriana, crema de lamaie e de fapt crema patisier in care am pus unt si zeama & coaja de lamaie.

Dani, pentru quiche m-am inspirat de la topicul cu quiche, deci ceapa, bacon, spanac si oua & smantana. Un pic de branza rasa deasupra, iar aluatul e cel de la placinta de legume de la concurs (Linkul meu).

280 g faina, sare, 70 ml ulei de masline, 2 linguri parmesan, 150 ml apa. Cred ca si Adriana are un aluat asemanator, cu vin in loc de apa.

Giorgi, si eu am formele alea, sunt niste conuri metalice pe care le-am cumparat din Romania si tare imi plac :rolleyes:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#59 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 19 March 2013 - 08:48 AM

Aura, sa va fie de bine cina, foarte fain arata toate (si in mod special juniorul cu frigaruile in mana e mortal)!

#60 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 March 2013 - 05:34 PM

Multumesc pentru aprecieri, 2ut! :hello:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi