- 4 oua mici
- 4 linguri de faina
- 4 linguri zahar
- 1 ligurita praf de copt
- 1 zahar vanilat
- 25 g ciocolata amaruie razuita fin
- 250 g Quark
- coaja de lamîie razuita fin
- 3-4 linguri zahar
- 300 g zmeura
- 1 Tortenguss
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc de zmeura
Se mixeaza ouale cu zahar pîna îsi tripleaza volumul.
Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul vanilat,si se adauga cîte o lingura mixînd continuu.
În final se adauga ciocolata razuita,se mixeaza usor.
Se toarna aluatul întro forma de tarta unsa si tapetata cu faina.
Se da la copt în cuptorul preîncalzit la 170 °C timp de 25-30 minute.
Cînd tarta este rece,se toarna crema de brînza deasupra.
Se aseaza zmeura.
Se prepara Tortenguss-ul dupa indicatiile de pe plic,
folosind apa amestecata cu suc de zmeura si zahar.Se toarna peste zmeura.
Se da la rece pentru cîteva ore.
A fost un deliciu,tarta asta!
* Cine doreste crema de brînza mai teapana,poate dizolva 2-3 foi de gelatina,su poate folosi agar-agar.
Eu cît pot renunt chiar si la jeleul pe baza de plante.
*Sucul de zmeura pentru Tortenguss l-am obtinut din piure de zmeura si apa/apoi strecurat