Forum Culinar: Suberek - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Suberek ravioli cu carne prajiti specific turcesc

#21 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 April 2010 - 05:49 PM

Sincer cred ca s-ar putea sa-i pacalesti(ce bine ca stiu ca mai sunt si altii care nu mananca miel nu doar eu,deci nu-s singur'pe lume..)poti sa-i servesti ca aperitiv sau cina ca atare,ca felul unu sau ca fel principal eu zic ca ar merge cu o garnitura''de salata care va place voua...aici merg si cu-o bere zic eu... :D
Daca-i serviti dimineata sau seara cu iaurt alaturi...
Eu ma gandesc tot mai mult acum la cei cu branza...

#22 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2010 - 10:26 PM

Eu zic ca sunt un soi de aperitiv, asta daca nu mananci 2-3 :blink: ca pe urma garantat nu mai are loc nimic!! :angryfire:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#23 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 April 2010 - 10:28 PM

Zerda zi-mi te rog despre aia cu branza..

#24 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2010 - 12:14 AM

Reteta n-o stiu exact, dar din studiile intensive de piata, cred ca este un amestec de iaurt gras cu branza telemea de oaie tot asa grasa, faramitata, nu rasa, consistenta si cred ca ou, dar doar un ou la compozitie, ca nu se simte gustul de ou!
Nu are nici o verzitura prin ea, dar de bune sunt bune!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#25 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 April 2010 - 10:13 AM

Multumesc inca o data zerda le-am pus gand rau si la suberekurile cu branza...

#26 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2010 - 10:49 AM

Sa pui poze, sa ma milogesc de unii oameni sa mergem la 2 Mai din nou, cu un argument forte in spate!!! :floare:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#27 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 April 2010 - 11:44 AM

Am sa pun poze,planuiesc sa-i fac joi ca vineri e sotul de serviciu(face 24 cu 48)sa-i dau la pachet ca-s inebuniti colegii dupa suberek si branza murata,au cerut nevestele reteta...
Planuiesc sa-i fac cu branza de oi si ceva iaurt si o sa vad dupa consistenta daca mai necesita ou sau nu(cat e de legat)o parte o sa le las simple,cateva le fac cu marar si ceapa verde si vreo 2 cu mac(nus' de ce neuronul meu imi spune ca ar sta bine in propozitie)si gustand o sa vad care-mi place mai mult...

#28 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 April 2010 - 11:48 AM

Vezi postareaGeany, la 20 April 2010 - 11:44 AM, a spus:

Am sa pun poze,planuiesc sa-i fac joi ca vineri e sotul de serviciu(face 24 cu 48)sa-i dau la pachet ca-s inebuniti colegii dupa suberek si branza murata,au cerut nevestele reteta...
Planuiesc sa-i fac cu branza de oi si ceva iaurt si o sa vad dupa consistenta daca mai necesita ou sau nu(cat e de legat)o parte o sa le las simple,cateva le fac cu marar si ceapa verde si vreo 2 cu mac(nus' de ce neuronul meu imi spune ca ar sta bine in propozitie)si gustand o sa vad care-mi place mai mult...



deja salivez numa' can ma gandesc la variante :headbang:

#29 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2010 - 12:39 PM

Eu salivez numai cand ma gandesc la suberek!! Alea cu mac par interesante!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#30 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 April 2010 - 12:47 PM

Vezi postareazerda, la 20 April 2010 - 12:39 PM, a spus:

Eu salivez numai cand ma gandesc la suberek!! Alea cu mac par interesante!!

Si mie... :headbang:
Va tin la curent,numa' sa gasesc branza faina,ca daca nu ,nu merita osteneala(desi nu prea e complicata si nici scumpa reteta,da-i pacat) :lol:

#31 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2010 - 01:19 PM

Deci astept!! :headbang:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#32 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 11 May 2010 - 09:29 PM

gazda mea de la mare ,de un milion de ani,este tataroica.si face suberek de cate ori mergem noi la ea.am sa sun maine sa aflu exact cum e cu aluatul,dar parca tin minte ca e un aluat cu putina drojdie.cat priveste menta in tocatura,ea ma invatat sa o folosesc.ei pun menta in orice fel de tocatura :sarmale,carnati,mititei,chiftele. asta pentru ca inlatura neajunsurile digestiei carnii tocate. asa ca de ani buni eu folosesc menta in tocatura .noua ne place foarte mult.o folosesc si la musaca.incercat-o fara frica.rezultatul o sa fie surprinzator.
suberek-ul cu carne se face numai cu carne de vaca,sau oaie.(e o placinta specific musulmana ). suberekul cu branza ,se face cu branza de oaie sau capra,faramitata.eu tin minte ca nu punea nimic altceva in ea. dar pentru o informare corecta a populatiei,am sa dau telefon maine si va spun ce am aflat. siea face niste suberekuri traznet.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#33 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 11 May 2010 - 09:33 PM

ca sa nu mai editez,am uitat sa scriu.ca ti-au iesit cam groase foile,geany.ele trebuie intinse foarte subtire.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#34 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 May 2010 - 06:30 AM

Vezi postareapansy, la 11 May 2010 - 09:33 PM, a spus:

ca sa nu mai editez,am uitat sa scriu.ca ti-au iesit cam groase foile,geany.ele trebuie intinse foarte subtire.


Multumesc de lamuriri Pansy,dupa cum am mai spus si la inceput cand am prezentat reteta ,eu produsul finit nu l-am mancat sau vazut vreodata,am vazut o singura data la tv. si l-am si prestat exact asa cum fusese prezentat acolo,din aceasta cantitate de aluat se fac:10-12 bile mie mi-au iesit 11,si se fac acesti ravioli,exact asa i-au facut si ei.
Acum daca sunt femei care-i fac dintodeauna si au o anumita dexteritate si intind foaia f subtire e f. posibil si asta,ce sa zic,eu i-am facut exact cum i-am vazut prezentati la tv...
Reteta originala prevede carne de miel sau oaie,iaurt si menta,cu branza am vrut sa fac dar m-am razgandit si am facut langosi pana la urma...Daca te incumeti sa faci vreodata cum iti spune doamna aceea poate ii postezi(separat sau ii atasezi aici cum doresti).

#35 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 May 2010 - 08:23 PM

Uite niste poze cu shuberek facut "la mama lui", la Efendi in Neptun. E un loc unde se servesc preparate traditionale tataresti, cafea turceasca, ambianta este foarte... orientala

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-233-127507081375.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-233-127507083639.jpg

Diferenta fata de al tau, Geany, este ca ei pun foarte putina carne ca umplutura, abia ung foaia. Iar foaia este si ea foarte subtire si prajita foarte rapid in mult ulei, trebuie sa pluteasca in ulei si carnea din interior fiind putina se "face" imediat, deci nu e nevoie sa arzi prea mult gogoasa invelitoare.
Aici (Ctza) e un produs care se gaseste la aproape fiecare patiserie de-aia ca fast-food-urile, dar nu peste tot este comestibil sau sigur ca nu te imbolnavesti de la ele. In afara de Neptun mai e un loc in Eforie Nord unde se face shuberek bun.

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 May 2010 - 08:40 PM

Multumesc f. mult Carmella,cred ca trebuie sa gust ca sa vad... :violent6: Eu am reprodus doar ce am vazut la tv.
Ce mai faci?! :violent1:

#37 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 May 2010 - 08:48 PM

Geany :violent1: Sint bine, am avut o perioada mai aglomerata, de gatit n-am prea mai gatit, am mai intrat sa arunc cite un ochi la ce mai faceti voi :violent6:

#38 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 May 2010 - 09:26 PM

Daca are cineva o reteta veritabila sau un link ce se poate pune,eu ma incumet sa incerc din nou... :violent6:

#39 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 17 June 2010 - 06:05 AM

Vezi postareaGeany, la 28 May 2010 - 09:26 PM, a spus:

Daca are cineva o reteta veritabila sau un link ce se poate pune,eu ma incumet sa incerc din nou... :occasion14:


este una aici... dar nu ştiu cît de veritabilă este.
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#40 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 June 2010 - 08:39 AM

Multumesc Bebe nici eu nu stiu ca nu am mancat sau vazut nicaieri una veritabila,oricum sunt f. bune... :occasion14:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi