Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#1061 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2013 - 07:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2013 - 06:48 PM, a spus:

salata cu varza toscana?
cum?


si, cu cavolo nero, un bob zăbavă la reţetă, am de gînd să o refac azi cu poze şi să o postez, că tare bună mai fu.

#1062 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2013 - 08:21 PM

ok astept, ca pe cea cumparata ieri o fac acum

#1063 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2013 - 08:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2013 - 08:21 PM, a spus:

ok astept, ca pe cea cumparata ieri o fac acum


dacă ai ce îţi trebuie fă-o pe asta toscană că pînă postez eu mai durează: sare, piper, ulei ev, suc de la o lămăie, usturoi tăiat fin sau dat pe răzătoarea ceramică, parmiggiano şi pesmet bun, eu am sfărîmat pîine prăjită frecată cu usturoi. toate se masează bine şi se lasă un pic să se pleoştească frunzele. frunzele trebuie tăiate cît mai mărunt.

#1064 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2013 - 08:37 PM

to late, e aproape gata a mea :hug:

deci amestecul asta il pui peste frunza cruda?

#1065 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2013 - 08:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2013 - 08:37 PM, a spus:

deci amestecul asta il pui peste frunza cruda?

da, peste frunza crudă, însă trebuie scose nervurile ... frunza îşi schimbă textura in urma tratamentului, neaşteptat de bună...

#1066 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2013 - 10:24 PM

da, nervurile se scot mereu
daca mai este simbata viitoare incerc si eu ca-mi place mult
cea de azi am facut-o ca o "minestra" in care spre sfirsit se adauga faina de porumb

#1067 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 March 2013 - 11:37 AM

Ma duc sa dreg cu smantana si galbenus ciorba radauteana apoi pun pe gratar mititeii cu pasta de carne preparata de mine acum doua zile.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1068 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 March 2013 - 02:43 PM

... and now I'm so guacamoleing! :biggrin:
aka
... si ce ma mai guacamolesc acum! :tongue3:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1069 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 March 2013 - 08:37 AM

Ieri am fiert in oala de presiune o bucata frumoasa de rasol de vitel. Legumele le-am fiert separat si apoi am facut cuapajul ca la vin gustand pana cand am considerat ca e optim.
Osul a avut si maduva.
Repede pana e fierbinte se prajesc doua felii de paine. Putin de sare, putin de piper macinat la fata locului.

Si mi-a mai ramas fond de vita.
L-am folosit la un risotto cu fasole verde congealata si cubulete de morcov proaspat.

Dar....
Dar a venit primavara!(treaca de la mine cele doua zile de iarna)

Facem kk verde ==)
Am cules urzici, papadie, salatica cucului.
Leurda am cumparat-o din piata.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1070 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2013 - 05:27 PM

a aparut deja leurda?

ciorba de pui, clasic
pulpa de porc cu legume -ciuperci, conopida, cartofi
file de porc la gratar cu varza chinezeasca, rosii, castraveti
linte verde(sau mazare, functie de viziune :love7:)cu ardei copti
1kg ficat de curcan cu sos de prune si gem de ardei iuti, mamaliga
paste cu bacon, dovlecei si smantana
1kg pipote de pui inabusite cu sos de usturoi si ghebe
2 tavi de pizza
2 tarte tatin
palmieri cu nuca, scortisoara si stafide
umplut portbagajul, ceva-ceva si prin frigider

#1071 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 March 2013 - 07:44 PM

Vezi moatzo ce bine ca omul tau cumpara indeajuns??? Sa nu-ti fie de deochi, cred ca ai ars mai multe calorii ca la zumba numai cat ai prestat!

Si da e plin de leurda in piata!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1072 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 March 2013 - 08:37 PM

nu stii ca asa-i la mine in we?
da' vezi daca nu cumpara si lintea? :)

#1073 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2013 - 08:43 PM

Vezi postareamoatza, la 17 March 2013 - 05:27 PM, a spus:

a aparut deja leurda?

ciorba de pui, clasic
pulpa de porc cu legume -ciuperci, conopida, cartofi
file de porc la gratar cu varza chinezeasca, rosii, castraveti
linte verde(sau mazare, functie de viziune :))cu ardei copti
1kg ficat de curcan cu sos de prune si gem de ardei iuti, mamaliga
paste cu bacon, dovlecei si smantana
1kg pipote de pui inabusite cu sos de usturoi si ghebe
2 tavi de pizza
2 tarte tatin
palmieri cu nuca, scortisoara si stafide
umplut portbagajul, ceva-ceva si prin frigider


Doamne fereste, astea toate azi :) ?
Felicitari, as fi gustat din toate!

#1074 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 March 2013 - 11:40 PM

Vezi postareaDexter, la 03 March 2013 - 08:41 PM, a spus:

da, peste frunza crudă, însă trebuie scose nervurile ... frunza îşi schimbă textura in urma tratamentului, neaşteptat de bună...

Am cumparat-o ieri si am facut-o, am condimentat-o aseara doar cu sare, ulei si otet ca nu-mi aminteam de restul, aseara abia condimentata era nemincabila, azi era buna, am terminat-o. Dac-o mai gasesc o fac asa bogata ca a ta. Oricum cred ca frunzele mele is mult mai tari ca ale tale alea asa franjurate daca-mi accepti cuvintul :floare:

#1075 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 March 2013 - 09:14 PM

dieta hiposodica, din cauza de tratamente:
-supa de pui cu galuste, legume multe si ceva carnita in ea
-vitel la gratar cu salate
-mancare de stevie cu pulpe la tigaie
-salsa cu avocado, rosii, castraveti
toate groaznice nesarate
-mancare de fasole
-ciorba de fasole cu ciolan afumat
-pesto cu leurda
-cheesecake
maine am in plan niste rulada de pui - pe post de mezel ptr dieta si niste snitele de vitel

#1076 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 March 2013 - 12:19 PM

Pe scurt:
Post(are) de ... post :(
Bors de urzici si stevie.
Tocanita de ciuperci. Champignons + Urechi de lemn uscate.
Merluciu prajit in malai
Fudulii de crap :occasion15: cu solzisori de ceapa in marinata aromata dulce, sarata, acrisoara de la brathering.
Laptii de crap sunt geniali !
Au textura cremoasa a creierului gatit si o aroma pe atat de pastelata, pe cat de tare pute restul pestelui.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1077 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 April 2013 - 03:02 PM

Printre altele - cele obisnuite - prima mea incercare de a prepara spam.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1078 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 May 2013 - 11:24 AM

In ultimele saptamani.
De post saptamanile.

Ingredientele vedeta:
Fasole - uscata, verde, galbena(congelata), cartofi, mazare, urzici, leurda, loboda, stevie, salata, spanac, dovlecei, zucchini, vinete, ardei copti(congelati), ciuperci, topinamur, masline, gulii, sfecla rosie, orez, arpacas, naut,faina de malai avocado si cruditaturile de sezon.

Din care am preparat supe/ciorbe, mancaruri scazute, salate, spread-uri ("intinzaturi" pe pita)

Azi am facut o supa de legume (morcov, pastarnac, ceapa, telina radacina, fasole galbena congelata, ardei verde, zucchini si rosii(conservate in bulion).
De la Horia Varlan am invatat "jmecheria de pe tort" :D. Daca nu vrei sa sotezi leguma in ulei, poti la sfarsit sa torni oleaca de untdelemn de masline de sa-i dai un pic de luciu. Am aplicat-o de mai multe ori, caci mi-a placut ca se pastreaza aroma uleiului. :D

Si am mai facut o mancare scazuta cu arpacas cu ceapa, usturoi, ardei copt de la congelator si o lingurita buna de pasta fermentata de soya si fasole rosie, homemade-facuta-in-casa. Cea din urma nu e inca maturata - mai discutam la toamna - insa dupa doar cinci zile de fermentare are deja acel ... 私は知らないのか :D - Je ne sais quois
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1079 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 May 2013 - 11:57 AM

Azi am umblat ca Voda prin shtevie =))

Dar si prin loboda, caci mi-a adus socrella o plasa plina ochii de loboda frageda primita de la o vecina.
Sa fie primita! :pupic:
Nu era sa o pun la ierbar, nespa?
Mai bine intr-o ciorbita de o nuanta rosiatica.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1080 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 May 2013 - 04:50 PM

eu cumpărai pentru prima oară turmeric (cucurma) proaspăt. am pus o feliuţă mică pe risotto dar nu s-a simţit de loc. acu' tre' să văd la ce (altceva) să-l folosesc.

Arata acest topic


  • 56 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi