Iepure dezosat umplut diverse variante
#141
Postat 03 January 2013 - 02:02 PM
#142
Postat 03 January 2013 - 02:18 PM
Eu n-am pus niciodata carnea la marinat, iepurele are carnea frageda si am considerat ca n-a fost nevoie. Dar binenteles ca nimic nu te impiedica s-o faci, ai facut foarte bine .
Interesanta combinatia cu gutuie, cred ca a avut un gust special.
Si cu smochine seci iese foarte fain, ai sa vezi dac-ai sa incerci.
Si eu trebuie sa ma gandesc la alte combinatii, ultimele doua cel putin, au fost facute de multe ori.
La multi ani si ma bucur enorm de mult ca l-ai incercat si mai ales ca ai experimentat dezosarea .
Sa va fie de bine!
#143
Postat 15 February 2013 - 09:24 PM
Eu bineinteles ca l-am gaurit putin cand am scos coloana, dar l-am cusut
Si o intrebare: de unde cumparati voi fistic nesarat, ca eu nu gasesc. Am intrebat la magazinele naturiste, unde gasesc alte chestii ce nu-s in toate supermarketurile, dar cica nu aduc, ca nu prea se gaseste si e foarte scump. Pana la urma am folosit din cel sarat, l-am lasat un pic in apa si a fost ok.
#144
Postat 15 February 2013 - 09:34 PM
Pai umplutura e ca la chiftele, bine, cu mici modificari.
Ma bucur ca se mareste clubul si mai ales ca v-am facut sa dezosati iepuri !
#145
Postat 15 February 2013 - 09:41 PM
Daca nu incercai si ne aratai, nici prin gand nu-mi trecea sa dezosez iepurele. Pregatit asa iese foarte bun. Facut la cuptor, normal, nu-mi placea la fel de mult. Am sa mai incerc si cu alte umpluturi.
#146
Postat 15 February 2013 - 09:43 PM
ela, la 15 February 2013 - 09:41 PM, a spus:
Daca nu incercai si ne aratai, nici prin gand nu-mi trecea sa dezosez iepurele. Pregatit asa iese foarte bun. Facut la cuptor, normal, nu-mi placea la fel de mult. Am sa mai incerc si cu alte umpluturi.
Eu as vrea sa incerc sa dezosez un pui sau o rata. Nu stiu daca e mai dificil sau mai usor, in comparatie cu un iepure .
#147
Postat 15 February 2013 - 09:59 PM
#148
Postat 15 February 2013 - 10:42 PM
any_annette, la 15 February 2013 - 09:43 PM, a spus:
ela, la 15 February 2013 - 09:41 PM, a spus:
Daca nu incercai si ne aratai, nici prin gand nu-mi trecea sa dezosez iepurele. Pregatit asa iese foarte bun. Facut la cuptor, normal, nu-mi placea la fel de mult. Am sa mai incerc si cu alte umpluturi.
Eu as vrea sa incerc sa dezosez un pui sau o rata. Nu stiu daca e mai dificil sau mai usor, in comparatie cu un iepure .
Eu am dezosat un pui complet, si rata partial cand am facut rata umpluta cu sarmale. Adica raman copanele si aripioarele, restul pleaca tot, mi-a mers destul de rapid, iepure n-am dezosat ca primesc doar bucati si calul de dar nu se cauta de dinti!
#149
Postat 15 February 2013 - 10:54 PM
ela, la 15 February 2013 - 09:59 PM, a spus:
Pulpe am dezosat si eu .
Adica ma provoci !
zerda, la 15 February 2013 - 10:42 PM, a spus:
Eu am dezosat un pui complet, si rata partial cand am facut rata umpluta cu sarmale. Adica raman copanele si aripioarele, restul pleaca tot, mi-a mers destul de rapid, iepure n-am dezosat ca primesc doar bucati si calul de dar nu se cauta de dinti!
Da, da, mi-aduc aminte cand ai facut rata cu sarmale!
#150
Postat 28 June 2013 - 02:37 PM
Astfel am cateva nelamuriri .
any_annette, la 08 December 2012 - 03:20 AM, a spus:
Ingrediente iepure dezosat umplut cu carne macinata, prosciutto si fistic:
1 iepure dezosat (iepurele intreg a cantarit circa 1,5 kg)
ficatul de la iepure
supa facuta din oasele de la iepure, un morcov, o ceapa, o tija de telina, boabe de piper negru
500 gr carne macinata de vita
100 gr mortadella
1 ou
1 lingura de marar proaspat
1 catel de usturoi
2 linguri de parmigiano reggiano macinat fin
100 gr prosciutto crudo (felii subtiri)
fistic nesarat taiat cu cutitul grob
sare
piper
Cu ce se poate inlocui mortadella?
Pot folosi ficat de pui sau rata?
Dar carne tocata de porc?
#151
Postat 28 June 2013 - 04:48 PM
#152
Postat 29 June 2013 - 01:08 AM
Pana atunci incerc sa-ti dau o idee:
Mortadella (di Bologna) e un sortiment de salam/carnat gros de porc, original facut in mojar la mana (pana devine o pasta fina), din bucati de carne si slanina de inalta calitate. Este un tip de mezel foarte gras (contine minimum 15% cuburi micute de slanina tare de la gatul porcului, ce-i confera gust echilibrat si o anumita dulceata), iar la mama lui de unde-l ia Any, e condimentat cu ierburi aromatice si diverse condimente in asa fel ca este pacatul personificat... are un parfum si gust atat de intense ca iti vine sa mananci teleghidat ... (zic eu una, care nu mananc "pacatosenii" prea usor/des ...dar la mortadella nu ma pot abtine ... mai ales aia cu fistic ... imi rupe capul ... ), usor picant. Nu are legatura cu mortadela de la noi, care e un parizer gras si "prost".
Parerea mea este ca daca tu vrei sa pui carne de porc si ficatei de pui, ar fi ok, dar nu mai pui mortadella deloc doar sa condimentezi sa fie gustoasa macinatura ... si ficatei sa pui dublu cantitativ decat ar fi un ficat de iepure.
Ca idee, mortadella de Bologna este condimentata cu diverse ierburi aromatice, inclusiv boabe de piper intregi sau negru macinat, mirt, ocazional fistic decojit (si eventual fructe de padure, nucsoara, jalapeños si / sau masline verzi). Este poreclit "la grassa" adica grasime ... deci socoteste tu ... ... sper sa fi fost de folos
Any, scuze ca m-am bagat peste topicul tau, in absenta ...
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#153
Postat 10 July 2013 - 03:09 PM
Cautand prin supermarket (merci Zerda) am gasit ingredientele necesare, mai putin ficatul de iepure asa ca l-am inlocuit cu ficat de pui.
A iesit un deliciu iepurele cat si cartofii ducesse. Multumim any_annette pt reteta.
Discutie intre mine si d-ul yoyo in timpul infruptarii din bucate:
"el: cine a postat reteta
je: any_annette. de ce?
el: sa-i spui ca bine a facut ca a postat reteta ca era pacat sa o pastreze doar pt ea asa o bunatate
je: "
Am primit ordin sa pozitionez pe locul 1 si anume ca reteta favorita. Va ramane in cartea de bucate a familiei.
#154
Postat 04 November 2013 - 04:17 PM
yoyo, la 10 July 2013 - 03:09 PM, a spus:
Cautand prin supermarket (merci Zerda) am gasit ingredientele necesare, mai putin ficatul de iepure asa ca l-am inlocuit cu ficat de pui.
A iesit un deliciu iepurele cat si cartofii ducesse. Multumim any_annette pt reteta.
Discutie intre mine si d-ul yoyo in timpul infruptarii din bucate:
"el: cine a postat reteta
je: any_annette. de ce?
el: sa-i spui ca bine a facut ca a postat reteta ca era pacat sa o pastreze doar pt ea asa o bunatate
je: "
Am primit ordin sa pozitionez pe locul 1 si anume ca reteta favorita. Va ramane in cartea de bucate a familiei.
Yoyo, multumesc pentru incredere si pentru ca ai incercat iepurasul umplut . Sa va fie de bine!
Si multumeste din partea mea si lui dl. Yoyo .
#155
Postat 07 April 2014 - 10:17 PM
Anycutz, mi-e dor de tine!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#156
Postat 13 May 2014 - 11:07 AM
Daniella, la 07 April 2014 - 10:17 PM, a spus:
Anycutz, mi-e dor de tine!
Dani, nu mai lua iepuri asa de mici! Eu iau tot timpul de 1,5 kg.
Aia mici sunt toxici, ca si mieii aia mici de altfel!
Te pupez!