Iepure dezosat umplut diverse variante
#1
Postat 28 April 2010 - 11:27 PM
Iepure umplut cu prosciutto cotto si ciuperci
Iepure umplut cu prosciutto cotto si anghinare
Iepure umplut cu pancetta coppata, smochine uscate si pere
Iepure umplut cu prosciutto crudo, carne macinata si fistic
Faceti loc, ca azi am dezosat pentru prima data un iepure !
M-am ghidat dupa filmuletul de mai jos
http://www.youtube.c...h?v=hnlLzHB0OvA
Si mi-a iesit asa
#2
Postat 28 April 2010 - 11:33 PM
Am pus un morcov, o tulpina de telina si ceva frunze, o ceapa, piper boabe, sare.
Cand a fost gata, am scos oasele, legumele, supa am filtrat-o.
#3
Postat 28 April 2010 - 11:36 PM
Apoi, le-am scos, le-am stors si le-am taiat la robot.
#4
Postat 28 April 2010 - 11:44 PM
am taiat 2 cepe verzi rondele si le-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline si cu ficatul de la iepure.
Initial am vrut sa pun grasimea de la iepure, dar nu se topea, asa ca am scos-o si am pus ulei.
Cand a fost gata ficatul, l-am scos si l-am pus deoparte.
Peste ceapa am pus ciupercile taiate, ficatul, carnea de pe oase (aia putina cata era)
Totul taiat la robot.
Apoi am adaugat rosii cherry uscate si conservate in ulei, taiate si astea marunt.
Am pus sare, piper, vreo doua linguri de ulei ca ramanea prea uscata compozitia, am mai lasat putin pe foc, apoi am stins focul si am lasat sa se raceasca.
Pe foc am lasat cam 5 minute, poate mai putin.
In poza de mai jos am mai adaugat rosii uscate si o felie de prosciutto cotto.
Imagini atasate
#5
Postat 28 April 2010 - 11:47 PM
Astea sunt rosioarele (astea le-am scos sa le pozez, in realitate am pus mai multe, imi placeau ca dadeau si culoare compozitiei)
Si asta e prosciutto cotto pe care l-am folosit la etapa urmatoare
#6
Postat 28 April 2010 - 11:50 PM
Am asezat deasupra feliile de prosciutto cotto
Apoi compozitia de ciuperci
#7
Postat 28 April 2010 - 11:52 PM
Din nou l-am sarat si piparat la suprafata
#8
Postat 28 April 2010 - 11:55 PM
La foc potrivit.
L-am intors pe toate partile sa prinda culoare, apoi am adaugat un pahar de vin alb sec.
#9
Postat 29 April 2010 - 12:00 AM
Si tot asa pana ce e gata.
L-am tinut pe foc o ora si jumatate.
#10
Postat 29 April 2010 - 12:03 AM
Sosul l-am mixat si a iesit o crema.
Sectiunea
#11
Postat 29 April 2010 - 12:06 AM
N-am mai dezosat niciodata un iepure pana acum, asta a fost primul si vreau sa zic ca n-a fost greu deloc.
Filmuletul ajuta foarte mult.
Important e sa avem cutite ascutite.
In momentul in care taiem coloana, coastele, trebuie sa avem grija sa nu iesim cu cutitul pe partea cealalta sa nu facem gauri fiindca va iesi compozitia.
Carnea iese deosebit de frageda, sosuletul deasupra excelent !
#12
Postat 29 April 2010 - 07:43 AM
Cand erm in Italia faceam asa o rulada cu iepure dezosat, desfacut''a libro''dar cumparat asa de la macelar...faceam reteta de rulada de iepure piemontez cu rosmarin,marinata apoi in ulei...Am vb. despre ea cu Adriana la pagina 23 din ce gatim azi(scuze nu stiu sa dau link)...
#13
Postat 29 April 2010 - 07:54 AM
Stiu ca e buna tare rulada ca o iau mereu de la macelar, gata facuta, el ii pune doar niste prosciutto crudo inauntru.
A ta trebuie sa fie si mai buna.
#14
Postat 29 April 2010 - 07:54 AM
Geany, la 29 April 2010 - 07:43 AM, a spus:
Cand erm in Italia faceam asa o rulada cu iepure dezosat, desfacut''a libro''dar cumparat asa de la macelar...faceam reteta de rulada de iepure piemontez cu rosmarin,marinata apoi in ulei...Am vb. despre ea cu Adriana la pagina 23 din ce gatim azi(scuze nu stiu sa dau link)...
Imi amintesc .
Geany, asa ziceam si eu ca n-o sa fiu capabila sa-l dezosez, pana ce-am dat de filmulet pe youtube.
Cand am vazut cu cata usurinta il desface nenea ala, imi venea sa m-apuc la 10 seara, da' totusi era prea tarziu .
Hai ca nu-i greu, tura viitoare cred ca ma-ncumet sa fac doi, daca am oaspeti .
Multumesc de aprecieri !
#15
Postat 29 April 2010 - 07:58 AM
Adriana, la 29 April 2010 - 07:54 AM, a spus:
Stiu ca e buna tare rulada ca o iau mereu de la macelar, gata facuta, el ii pune doar niste prosciutto crudo inauntru.
A ta trebuie sa fie si mai buna.
Multumesc mult de tot!
Era si cumnata la noi si i-a placut foarte mult, pentru mine era deja delicios, dar daca ea a dat verdictul pozitiv, e mai ok !
Deci daca am reusit eu, tu reusesti cu siguranta si alte fete la fel.
Si compozitia aia de ciuperci a iesit tare buna.
Mie iepurele imi place gatit in orice fel si zic eu ca-i faina reteta asta de facut si la sarbatori .
#16
Postat 29 April 2010 - 08:14 AM
Esti cumva anatomopatolog ?
Cata precizie !
Mama ce rulada faloasa.
Esti maestra umpluturilor dezosato-legate !
BRAVA !
P.S. Multumesc pentru explicatiile pertinente.
Am salvat in "Dosarul Pelican" .
Ala Top Secret .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#17
Postat 29 April 2010 - 12:31 PM
Rulada ta arata de nota 20! Bravo!
#18
Postat 30 April 2010 - 02:08 AM
Piscotel, la 29 April 2010 - 08:14 AM, a spus:
Esti cumva anatomopatolog ?
Cata precizie !
Mama ce rulada faloasa.
Esti maestra umpluturilor dezosato-legate !
BRAVA !
P.S. Multumesc pentru explicatiile pertinente.
Am salvat in "Dosarul Pelican" .
Ala Top Secret .
Oh, my God!!!!! Nuuuuuuuu nici pe departe, care anatomopatolog !!!
Adevarul e ca imi place sa fac rulade sau poate ca imi place mai mult sa le leg .
Multam fain de aprecieri !
Foxyy, la 29 April 2010 - 12:31 PM, a spus:
Rulada ta arata de nota 20! Bravo!
Foxy , multumesc mult de tot!
#19
Postat 30 April 2010 - 02:10 AM
Da' de mancat a mancat . Cu pofta.
#20
Postat 30 April 2010 - 04:16 PM