Forum Culinar: Iepure dezosat umplut - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Iepure dezosat umplut diverse variante

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 11:27 PM

INDEX
Iepure umplut cu prosciutto cotto si ciuperci
Iepure umplut cu prosciutto cotto si anghinare
Iepure umplut cu pancetta coppata, smochine uscate si pere
Iepure umplut cu prosciutto crudo, carne macinata si fistic

Faceti loc, ca azi am dezosat pentru prima data un iepure =)) !
M-am ghidat dupa filmuletul de mai jos
http://www.youtube.c...h?v=hnlLzHB0OvA

Si mi-a iesit asa

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-12724899591.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127248996704.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127248997181.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127248998387.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-12724899912.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-12724899975.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249000306.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249000979.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-12724900189.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249002594.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 11:33 PM

Cu oasele am facut o supa, care va servi la prepararea retetei.
Am pus un morcov, o tulpina de telina si ceva frunze, o ceapa, piper boabe, sare.
Cand a fost gata, am scos oasele, legumele, supa am filtrat-o.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249037576.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249038547.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249039649.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 11:36 PM

Intr-o olicica, am pus ciuperci seci cam 20 de gr (eu de astea am avut) in apa rece, am pus pe foc pana ce a dat primul clocot, am oprit focul si le-am lasat sa se inmoaie vreo 40 de minute.

Apoi, le-am scos, le-am stors si le-am taiat la robot.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249055836.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249056654.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249057375.jpg

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 11:44 PM

Pregatirea umpluturii:

am taiat 2 cepe verzi rondele si le-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline si cu ficatul de la iepure.
Initial am vrut sa pun grasimea de la iepure, dar nu se topea, asa ca am scos-o si am pus ulei.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249075903.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-12724907689.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249078418.jpg

Cand a fost gata ficatul, l-am scos si l-am pus deoparte.
Peste ceapa am pus ciupercile taiate, ficatul, carnea de pe oase (aia putina cata era)
Totul taiat la robot.
Apoi am adaugat rosii cherry uscate si conservate in ulei, taiate si astea marunt.
Am pus sare, piper, vreo doua linguri de ulei ca ramanea prea uscata compozitia, am mai lasat putin pe foc, apoi am stins focul si am lasat sa se raceasca.
Pe foc am lasat cam 5 minute, poate mai putin.
In poza de mai jos am mai adaugat rosii uscate si o felie de prosciutto cotto.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249101839.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249103234.jpg


#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 11:47 PM

Cand umplutura s-a racit, am adaugat un ou ca sa lege compozitia, am amestecat bine.
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249115332.jpg

Astea sunt rosioarele (astea le-am scos sa le pozez, in realitate am pus mai multe, imi placeau ca dadeau si culoare compozitiei)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249116353.jpg

Si asta e prosciutto cotto pe care l-am folosit la etapa urmatoare

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249117487.jpg

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 11:50 PM

Am scos iepurele din frigider, am batut carnea cat de cat, dupa care am sarat si piparat.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249136603.jpg

Am asezat deasupra feliile de prosciutto cotto

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249138017.jpg

Apoi compozitia de ciuperci

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249139986.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249140686.jpg

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 11:52 PM

Am rulat cu grija si l-am legat
Din nou l-am sarat si piparat la suprafata

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249149666.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249150197.jpg

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 11:55 PM

L-am asezat apoi intr-o oala destul de incapatoare (lunga) in care am pus ulei extravirgin de masline.
La foc potrivit.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249166677.jpg

L-am intors pe toate partile sa prinda culoare, apoi am adaugat un pahar de vin alb sec.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249173979.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249175128.jpg

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2010 - 12:00 AM

Dupa ce s-a evaporat vinul, am inceput sa pun cate-un polonic de supa, la foc potrivit.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249195025.jpg

Si tot asa pana ce e gata.
L-am tinut pe foc o ora si jumatate.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249199087.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249200209.jpg

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2010 - 12:03 AM

Cand a fost gata, am scos carnea pe un fund de lemn, am scos ata.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249210746.jpg

Sosul l-am mixat si a iesit o crema.

Sectiunea

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249217216.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249217776.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127249220221.jpg

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2010 - 12:06 AM

Concluzii:

N-am mai dezosat niciodata un iepure pana acum, asta a fost primul si vreau sa zic ca n-a fost greu deloc.
Filmuletul ajuta foarte mult.
Important e sa avem cutite ascutite.
In momentul in care taiem coloana, coastele, trebuie sa avem grija sa nu iesim cu cutitul pe partea cealalta sa nu facem gauri fiindca va iesi compozitia.
Carnea iese deosebit de frageda, sosuletul deasupra excelent =)) !

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 April 2010 - 07:43 AM

Deci Any,esti''geniala''ai toata stima mea,,for ever' =)) 'nu m-asi incumeta sa dezosez un iepure(nici pui sau altceva)n-am nici talent si nici cutite bune,ascutite...minunata reteta... =))

Cand erm in Italia faceam asa o rulada cu iepure dezosat, desfacut''a libro''dar cumparat asa de la macelar...faceam reteta de rulada de iepure piemontez cu rosmarin,marinata apoi in ulei...Am vb. despre ea cu Adriana la pagina 23 din ce gatim azi(scuze nu stiu sa dau link)...

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2010 - 07:54 AM

Am ramas fara cuvinte =))
Stiu ca e buna tare rulada ca o iau mereu de la macelar, gata facuta, el ii pune doar niste prosciutto crudo inauntru.
A ta trebuie sa fie si mai buna.

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2010 - 07:54 AM

Vezi postareaGeany, la 29 April 2010 - 07:43 AM, a spus:

Deci Any,esti''geniala''ai toata stima mea,,for ever' =)) 'nu m-asi incumeta sa dezosez un iepure(nici pui sau altceva)n-am nici talent si nici cutite bune,ascutite...minunata reteta... :)

Cand erm in Italia faceam asa o rulada cu iepure dezosat, desfacut''a libro''dar cumparat asa de la macelar...faceam reteta de rulada de iepure piemontez cu rosmarin,marinata apoi in ulei...Am vb. despre ea cu Adriana la pagina 23 din ce gatim azi(scuze nu stiu sa dau link)...


Imi amintesc :D .
Geany, asa ziceam si eu ca n-o sa fiu capabila sa-l dezosez, pana ce-am dat de filmulet pe youtube.
Cand am vazut cu cata usurinta il desface nenea ala, imi venea sa m-apuc la 10 seara, da' totusi era prea tarziu :) .
Hai ca nu-i greu, tura viitoare cred ca ma-ncumet sa fac doi, daca am oaspeti :D .
Multumesc de aprecieri =)) !

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2010 - 07:58 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 April 2010 - 07:54 AM, a spus:

Am ramas fara cuvinte =))
Stiu ca e buna tare rulada ca o iau mereu de la macelar, gata facuta, el ii pune doar niste prosciutto crudo inauntru.
A ta trebuie sa fie si mai buna.


=)) Multumesc mult de tot!
Era si cumnata la noi si i-a placut foarte mult, pentru mine era deja delicios, dar daca ea a dat verdictul pozitiv, e mai ok :) !
Deci daca am reusit eu, tu reusesti cu siguranta si alte fete la fel.
Si compozitia aia de ciuperci a iesit tare buna.
Mie iepurele imi place gatit in orice fel si zic eu ca-i faina reteta asta de facut si la sarbatori :) .

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 April 2010 - 08:14 AM

Anny,

Esti cumva anatomopatolog ?Imagine postata
Cata precizie !

Mama ce rulada faloasa.Imagine postata
Esti maestra umpluturilor dezosato-legate !
BRAVA !


P.S. Multumesc pentru explicatiile pertinente.
Am salvat in "Dosarul Pelican"Imagine postata .
Ala Top Secret .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 April 2010 - 12:31 PM

Any, foarte explicite sunt pozele, multumim! :lol:
Rulada ta arata de nota 20! :floare: Bravo! :lol:

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 April 2010 - 02:08 AM

Vezi postareaPiscotel, la 29 April 2010 - 08:14 AM, a spus:

Anny,

Esti cumva anatomopatolog ?Imagine postata
Cata precizie !

Mama ce rulada faloasa.Imagine postata
Esti maestra umpluturilor dezosato-legate !
BRAVA !


P.S. Multumesc pentru explicatiile pertinente.
Am salvat in "Dosarul Pelican"Imagine postata .
Ala Top Secret .Imagine postata



Oh, my God!!!!! Nuuuuuuuu nici pe departe, care anatomopatolog :lol: !!!
Adevarul e ca imi place sa fac rulade sau poate ca imi place mai mult sa le leg :P .
Multam fain de aprecieri :P !


Vezi postareaFoxyy, la 29 April 2010 - 12:31 PM, a spus:

Any, foarte explicite sunt pozele, multumim! :P
Rulada ta arata de nota 20! :P Bravo! :P


Foxy :P , multumesc mult de tot!

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 April 2010 - 02:10 AM

I-am aratat pozele cumnata-mii (cum am dezosat) si a zis la un moment dat: inchide ca nu mai pot sa ma mai uit :lol: !
Da' de mancat a mancat :P . Cu pofta.

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2010 - 04:16 PM

Am reusit in sfirsit sa vad filmuletul dar tot nu stiu daca as fi in stare sa fac asa ceva, m-ar atrage sa incerc :thumleft:

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi