Salata de dovlecei
#1
Postat 29 April 2010 - 03:46 PM
Iei 4 dovlecei nu mari, ii speli binebine si le tai capacul. Apoi, cu scula de curatat cartofi, tai din dovloecei feliute foarte subtiri. Nu-i cureti de coaja inainte! Pana se termina dovleceii. Pui feliutele astea intr-un castron mare.
Iei acum fo suta si doo zeci de mili de ulei de masline si pui in blender. Adaugi fo 6 linguri de otet balsamic foarte bun. Iei un catel de usturoi, il cureti si-l tai mic si-l pui in blender si p-asta. Iei o mana de frunze de menta, le toci oleaca si le pui si p-astea in blender. Dai drumu' la blender si blenderuiesti bine. Eventual repeti paragraful asta cu pusul in blender daca ai uitat sa pui capacul la blender inainte sa-i dai drumul.
Torni ce-ai blenderuit peste dovleceii din castronul mare si amesteci incet si bine. Lasi fo 10 minute sa se macereze si apoi manci. Ori asa, ori garnitura la ce vrei (nu uita sa decorezi, in farfurie, cu cateva frunzulite superbe de menta). Noi ii mancaram ieri astia garnitura la pieptul de rata cu limoncello. S-au lins farfuriile!
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#2
Postat 29 April 2010 - 06:30 PM

În schimb, prefer sa dau fîsiile 3-4 minute la vapori înainte, chestie de gust.
Iar menta nu face fatza mararului proaspat cules! Parol doneur!
Oricum, iese o salata traznet, p'onoarea mea!
#3
Postat 29 April 2010 - 09:15 PM
#4
Postat 29 April 2010 - 09:36 PM
E drept, e ceva mai multa munca dar merita. Plus ca, in mandolina, e greu sa mandolinezi in lung cand dansul e lung.
Apropos, saptamana asta in Evropa instaurai saptamana dovlecelului. Astazi mancaram iarasi ceva pe basa de dovlecei. O sa va zic in alt topic ce si cum. Si am facut si poze de data asta.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#5
Postat 29 April 2010 - 10:04 PM

Eu prefer mandolina, mama prefera scula de curatat cartofi, mie mi se pare mai usor si rapid cu mandolina, o am si pe cea din poza pusa de mon cher, si pe cea de la Microplane, cu ambele taind dovleceii mi-am ras si cite o feliuta de piele pentru ca am prostul obicei de a nu folosi protectiile din dotarea lor.
Eu pun rar menta sau marar, de regula doar ulei, otet balsamic si usturoi.
In nici un caz nu oparesc feliutele, gustul dovleceilor mici abia culesi din gradina si facuti asa in salata e sublim.
Citeodata mai pun si schije de parmigiano deasupra.
#6
Postat 30 April 2010 - 06:13 PM
Adriana, la 29 April 2010 - 10:04 PM, a spus:
D-aia nici n-am zis sa fie opariti

De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#7
Postat 01 May 2010 - 09:18 AM
As incerca in loc de manoldina o spirooli, mi se pare geniala:
http://www.youtube.c...h?v=6WFHqKTI9Lo
#8
Postat 08 May 2010 - 01:57 PM
editez ca am uitat sa spun ca eu tai dovleceii cu partea pentru castraveti a razatoarei.
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#9
Postat 28 June 2010 - 08:35 PM

Mie imi plac mult, sa vedem ce zice si partea masculina a familiei.
Mersi frumos, cred ca o sa-i fac des pentru ca ador gustul dovlecelului asa crud si marinat.

#10
Postat 19 July 2010 - 02:59 PM

Imagini atasate
#11
Postat 19 July 2010 - 05:19 PM
#12
Postat 19 July 2010 - 08:47 PM


