Forum Culinar: Salata de dovlecei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata de dovlecei

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 29 April 2010 - 03:46 PM

O variatie la reteta pe care am pus-o mai demult la fasole verde (cu dovlecei).

Iei 4 dovlecei nu mari, ii speli binebine si le tai capacul. Apoi, cu scula de curatat cartofi, tai din dovloecei feliute foarte subtiri. Nu-i cureti de coaja inainte! Pana se termina dovleceii. Pui feliutele astea intr-un castron mare.

Iei acum fo suta si doo zeci de mili de ulei de masline si pui in blender. Adaugi fo 6 linguri de otet balsamic foarte bun. Iei un catel de usturoi, il cureti si-l tai mic si-l pui in blender si p-asta. Iei o mana de frunze de menta, le toci oleaca si le pui si p-astea in blender. Dai drumu' la blender si blenderuiesti bine. Eventual repeti paragraful asta cu pusul in blender daca ai uitat sa pui capacul la blender inainte sa-i dai drumul.

Torni ce-ai blenderuit peste dovleceii din castronul mare si amesteci incet si bine. Lasi fo 10 minute sa se macereze si apoi manci. Ori asa, ori garnitura la ce vrei (nu uita sa decorezi, in farfurie, cu cateva frunzulite superbe de menta). Noi ii mancaram ieri astia garnitura la pieptul de rata cu limoncello. S-au lins farfuriile!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 29 April 2010 - 06:30 PM

Io la salata asta mai degraba folosesc mandolina.

Imagine postata

În schimb, prefer sa dau fîsiile 3-4 minute la vapori înainte, chestie de gust.
Iar menta nu face fatza mararului proaspat cules! Parol doneur!
Oricum, iese o salata traznet, p'onoarea mea!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 April 2010 - 09:15 PM

Si eu as pune marar, dar cred un strop de menta as pune...pour la bonne bouche
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 29 April 2010 - 09:36 PM

Nix mandolina, nix marar. Faceti asa cum va zisei io si o sa va placa. Plus ca va mai elevati si voi oleaca iesind din tiparul mioritic cu marar. Marar pui la castraveti ci nu la dovlecei.

E drept, e ceva mai multa munca dar merita. Plus ca, in mandolina, e greu sa mandolinezi in lung cand dansul e lung.

Apropos, saptamana asta in Evropa instaurai saptamana dovlecelului. Astazi mancaram iarasi ceva pe basa de dovlecei. O sa va zic in alt topic ce si cum. Si am facut si poze de data asta.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2010 - 10:04 PM

E greu de taiat pe lung cu mandolina dar nu imposibil :hug:
Eu prefer mandolina, mama prefera scula de curatat cartofi, mie mi se pare mai usor si rapid cu mandolina, o am si pe cea din poza pusa de mon cher, si pe cea de la Microplane, cu ambele taind dovleceii mi-am ras si cite o feliuta de piele pentru ca am prostul obicei de a nu folosi protectiile din dotarea lor.
Eu pun rar menta sau marar, de regula doar ulei, otet balsamic si usturoi.
In nici un caz nu oparesc feliutele, gustul dovleceilor mici abia culesi din gradina si facuti asa in salata e sublim.
Citeodata mai pun si schije de parmigiano deasupra.

#6 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 30 April 2010 - 06:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 April 2010 - 10:04 PM, a spus:

In nici un ca nu oparesc feliutele, gustul dovleceilor mici abia culesi din gradina si facuti asa in salata e sublim.


D-aia nici n-am zis sa fie opariti :headbang:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#7 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 May 2010 - 09:18 AM

Si aici tot fan marar, insa nu ii oparesc, cit sint mici si fragezi ii salatesc direct, daca sint mai batriiori ii pun la gratar nitelus.
As incerca in loc de manoldina o spirooli, mi se pare geniala:

http://www.youtube.c...h?v=6WFHqKTI9Lo
raluca elena

#8 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 08 May 2010 - 01:57 PM

eu am invatat reteta asta de la nepoata mea,dar ea m-a invatat cu cimbru. e foarte buna.si cu marar e foarte bun.cu menta numai n-am incercat.cred ca merge in ideea asta si cu ierburi provensale.
editez ca am uitat sa spun ca eu tai dovleceii cu partea pentru castraveti a razatoarei.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 June 2010 - 08:35 PM

I-am facut azi, cu 2 dovlecei din gradina, mi-a iesit exact garnitura pentru noi 3, am facut tot exact cum ai zis tu, inclusiv taiatul cu instrumentul de curatat cartofii, am pus ingredientele pentru marinata din ochi si am lasat vreo 3 ore sa se odihneasca, am uitat sa decorez numa cu frunzulitele de menta :pupic:
Mie imi plac mult, sa vedem ce zice si partea masculina a familiei.
Mersi frumos, cred ca o sa-i fac des pentru ca ador gustul dovlecelului asa crud si marinat.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127775012136.jpg

#10 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 19 July 2010 - 02:59 PM

Făcuţi ca garnitură, super buni. Am folosit mentă uscată - că de aia am avut- şi i-am rulat sub formă de trandafir. Mulţam fain de idee. :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-508-127954433767.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2010 - 05:19 PM

Vezi postareakoral, la 19 July 2010 - 02:59 PM, a spus:

i-am rulat sub formă de trandafir

pai tu nici nu puteai sa-i pui claie peste gramada ca noi, muritorii de rind :-*

#12 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 19 July 2010 - 08:47 PM

:-* Iertare! :-* ( :-* I'm bad,bad girl!)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi