Pestele meu a avut 3.5 kg, aproximativ...

Urasc sa razuiesc pestii de solzi, ca sar ca nebunii peste tot si oricit ai spala, tot mai gasesti cind si cind cite unul uscat pe faianta

Metoda mea de curatare a solzilor este de a baga cutitul pe la coada pestelui, dezlipind usor solzii, cu tot cu piele

Pina ii scot asa:

Apoi am taiat pestele cotlete, le-am dat sare si le-am lasat la scurs.

Cit timp omu' s-a ocupat de gratar afara, eu am facut saramura.

Vara o fac din rosii proaspete, le calesc in putin ulei, sting cu suc de rosii, adaug cimbru si usturoi. Acum, le-am facut cu rosii de gradina, conservate dupa metodele proprii.
Am calit ingredientele:

Si cind pestele a fost scos de pe gratar, am turnat sosul peste el, si am acoperit vreo 10 minute, sa se infuzeze aromele:

Poftiti la masa, va rog!
