Pagina 1 din 1
Supa crema de rosii
#1
Postat 08 May 2010 - 01:18 PM
Supa asta o facea mama foarte des vara mai ales ,cu rosii proaspete si aromate.E buna si calda,iar vara, mai ales ,rece de la frigider e grozava.Eu am facut-o cu rosii decojite de data asta.
INGREDIENTE:
-2 conserve de rosii decojite
-1 ceasca de apa
-2 maini de orez
-3 Lg (linguri ) de zahar
-1 borcanel de smantana
-sare
MOD DE PREPARARE:
Rosiile decojite se zdrobesc in blender si se pun la fiert impreuna cu apa si orezul.
Dupa ce a fiert orezul se adauga zaharul si smantana si se mai dau cateva clocote.Dupa care se poate servi.
Eu nu pun nici un fel de verdeata.Imi place mult aroma rosiilor.Vara insa merge cu menta verde tocata.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#2
Postat 10 May 2010 - 06:14 PM
Cu siguranta am sa o incerc si eu... doar ca am o nelamurire: de ce se foloseste zahar? Sorina
Sorina
#3
Postat 10 May 2010 - 06:31 PM
Si eu pun zahar,in supa de rosii si in sosul de rosii.
Nu mult,doar atat cat sa taie din aciditate si sa o catifeleze.
Noi amestecam smantana cu o lingura de faina(amidon),sa fie supa mai grosuta si punem in ea 2-3 frunze de dafin.
In rest la fel.Iarna cu bulion,vara cu bulion din rosii proaspete,facut pe loc.
Pansy,
Tare fain ti-a iesit la culoare.
Nu mult,doar atat cat sa taie din aciditate si sa o catifeleze.
Noi amestecam smantana cu o lingura de faina(amidon),sa fie supa mai grosuta si punem in ea 2-3 frunze de dafin.
In rest la fel.Iarna cu bulion,vara cu bulion din rosii proaspete,facut pe loc.
Pansy,
Tare fain ti-a iesit la culoare.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 11 May 2010 - 09:56 PM
sorina,vad ca ti-a raspuns piscotel.in plus dulceata este specificul acestei supe.chiar daca cumperi supa crema de la maggi sau knorr,ai sa vezi ca este dulce.e specificul acestei supe.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#6
Postat 13 May 2010 - 10:22 AM
Ideea este ca se intensifica aroma, ca atunci cand pui " un praf de sare " la prajituri!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1