Pentru inceput se pune la fiert supa preferata(la noi e din carne de vita+zarzavaturi).
Ingrediente clatite:
-150 g faina
-putina sare
-125 ml lapte
-2 oua
-putina grasime(in functie de tigaie) pt copt clatitele
Ingrediente umplutura:
-50 g unt sau margarina
-150 g Kalbsbrät(nici daca ma impuscati nu pot traduce;cine ma poate ajuta? )
-un ou
-doi-trei stropi de smantana pt frisca
-o lingura faina
-sare,piper,nucsoara
-o lingura patrunjel tocat
Alte ingrediente:
-un albus pt uns marginile clatitelor
-o oala cu apa cu sare(pt "fiert" clatitele)
-patrunjel tocat pt decorat
-stelute din morcov/telina pt decorat
Pentru clatite amestecam toate ingredientele si le prajim rand pe rand intr-o tigaie unsa cu putin ulei(sariti faza cu uleiul daca aveti o tigaie care nu necesita operatiunea) si le lasam sa se raceasca intr-o farfurie.
Pentru umplutura:mixam toate ingredientele bine de tot si potrivim de sare,piper si nucsoara.
Pe fiecare clatita in parte indindem cam o lingura(depinde cat sunt de mari clatitele) de umplutura,dar cam un centimetru lasam marginile libere.Marginile le ungem cu albus de ou si rulam clatitele,dupa care le invelim in folie de aluminiu(stiu,stiu,dar alta solutie n-am avut

Punem apa cu sare la fiert,iar dupa ce da un clocot bagam clatitele inauntru,micsoram focul si le lasam sa se patrunda cam 20 de minute.Intre timp putem incalzi si supa,caci sigur s-a racit deja si putem salta putin intr-o tigaie stelutele de morcovi.Dupa cele 20 de minute,aproximativ,scoatem clatitele din apa si din folie,le feliem,le asezam intr-o farfurie si peste ele punem supa dupa foamea si stomacul fiecaruia.
Asa,acuma sa revenim la Kalbsbrät-ul ala care imi da dureri de cap ca nu stiu cum sa-l traduc.Prima oara cand am facut,am cumparat o caserola de vreo juma de kg ca mai putin n-am gasit.Bineinteles ca am aruncat restul ce mi-a ramas ca nu am mai folosit.A doua oara nu am mai luat ci am facut eu o pasta din carnea din supa si cateva zarzavaturi plus restul ingredientelor(le pun "la ochi" acum)si mi-a placut tare mult,asa ca numai asa mai fac acum.Nu mai cumpar gata facut.