Forum Culinar: Supa de/cu leurda - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa de/cu leurda

#1 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 12 May 2010 - 11:16 PM

Am ajuns la minunata concluzie ca ador leurda si asadar am prelucrat-o si intr-o supa.

Ideea am preluat-o de la mine de la lucru,doar ca acolo am servit-o cu pastrav sau cu somon afumat,iar eu nu am avut acasa asa ca am servit cu perisoare.Da,cu perisoare,suna ciudat dar e demential de buna.
In fine,sa trec la reteta.

Avem nevoie de
-smantana pentru frisca(600 ml am avut eu)
-morcov
-patrunjel radacina
-o bucata de telina
-o ceapa mititica-mititica
-sare,piper,zeama de lamaie
-leurda(un buchetel am folosit eu)

-carne tocata si orez pt perisoare,sau ma rog,depinde cum le faceti in mod obisnuit


Taiem bucati morcovul,telina,patrunjelul,ceapa si le punem la calit in putin ulei.Cand au inceput sa faca galagie,adaugam un paharel de apa si smantana si lasam sa fiarba la foc potrivit pana s-au inmuiat.Cand sunt fierte,strecuram sosul alb(daca vreti puteti mixa si zarzavaturtile,dar atunci nu mai iese asa neteda supa),adaugam in el leurda taiata grob si mixam totul bine cu mixerul bat.

Eu am facut si niste perisoare simple din carne tocata-orez-sare-piper pe care le-am fiert separat in apa cu sare ca sa nu se imprastie in supa.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-59-127369878585.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-59-127369880641.jpg



Oare se mai gaseste leurda?Se poate congela(in cazul in care mai gasesc)?
Imi place tare mult.Supa,in felul cum am facut-o mai sus,am ingrosat-o cu putin amidon si cu mascarpone si am folosit ca sos pentru paste.Sau am mai folosit leurda si in salata pe langa alte frunze verzi.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 May 2010 - 08:25 AM

Grozav arata.
Despre congelat leurda,nu stiu ce sa zic,ca nu am incercat.
Dar lasa ca vine Sefuu paci dupa miros si te
lumineaza el ca e Dr.doc.in leurda.Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 May 2010 - 12:02 PM

Vezi postareaPiscotel, la 13 May 2010 - 08:25 AM, a spus:

Grozav arata.
Despre congelat leurda,nu stiu ce sa zic,ca nu am incercat.
Dar lasa ca vine Sefuu paci dupa miros si te
lumineaza el ca e Dr.doc.in leurda.Imagine postata
desi nu e nascut in Leordeni Imagine postata


Grabeste-te cu leurda. Se mai gaseste pe piete. Azi am vazut-o.
Am vazut sapatamana trecuta si la Kaufland.
Dar.... se recolteaza frunzele pana cand incepe sa infloreasca (jumatatea lui mai -iunie)

Are Maya o pasta din frunze de leurda si unt, care se paote congela si pune pe fripturi.
Uscata isi pierde din pregnanta, congelata, cred ca se se face fleoasca.

Mi-a placut mult despre supa ta :notworthy:
Eu as cere bis.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 13 May 2010 - 03:06 PM

Mersi ,Pisco :floare:

Dl doc in leurda care nu e nascut in Leordeni,multumesc frumos! :thumleft:

Maine-poimaine ma aprovizionez iar si am sa o fac pasta
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2011 - 10:40 PM

ia sa scoatem topicul asta de la naftalina, ca vine primavara si se umple piata de verdeturi. Oi gasi si eu leurda anul asta, sper! Habar nu aveam sefule ca se gaseste si la kaufland!
Leurda e f buna, dar e mai ales f sanatoasa: ajuta la detoxifiere (sau cum se spune in popor: schimba sangele).

Faina reteta, Petunie! :-*

Cand apare leurda? Eu nu cred ca am mancat decat intr-o primavara prin 2000. :-* ...cand am aflat de ea si am pus-o pe mama sa tot aprovizioneze. Am facut si ciorba de leurda, la fel ca cea de salata. Sau am facut salata de leurda simpla. Am pus-o in tocaturi, la fel cum pui ceapa si usturoiul verde.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 February 2011 - 06:14 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 February 2011 - 10:40 PM, a spus:


Cand apare leurda?


Offf de ce mi-a amintit? :-*

A reinceput iarna #2 la fel de dorita ca si guvernul (bolo)boc 7. :-*

Cateva saptamani dupa urzica.
Sa zicem sfarstitul lui martie?
aprile?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 February 2011 - 05:16 PM

Offf,ce buna a fost supa :floare:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 February 2011 - 07:12 PM

ma gandesc io asa: oare cu tarhon in loc de leurda, sau cu ceapa verde, sau cu praz, nu o fi de succes?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 February 2011 - 07:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 07:12 PM, a spus:

ma gandesc io asa: oare cu tarhon in loc de leurda, sau cu ceapa verde, sau cu praz, nu o fi de succes?


apai daca-ti plac cele de mai sus,de ce sa nu fie?!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 February 2011 - 07:50 PM

Vezi postareapetunie, la 22 February 2011 - 07:45 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 07:12 PM, a spus:

ma gandesc io asa: oare cu tarhon in loc de leurda, sau cu ceapa verde, sau cu praz, nu o fi de succes?


apai daca-ti plac cele de mai sus,de ce sa nu fie?!

Chiar asa!Eu ma gîndeam de ce nu cu o mîna de frunze de spanac,si aromatizata cu un catel de usturoi...sau la cît e de nebuna papila mea,de ce nu cu rucola ? :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 February 2011 - 08:05 PM

Vezi postareaMaya, la 22 February 2011 - 07:50 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 22 February 2011 - 07:45 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2011 - 07:12 PM, a spus:

ma gandesc io asa: oare cu tarhon in loc de leurda, sau cu ceapa verde, sau cu praz, nu o fi de succes?


apai daca-ti plac cele de mai sus,de ce sa nu fie?!

Chiar asa!Eu ma gîndeam de ce nu cu o mîna de frunze de spanac,si aromatizata cu un catel de usturoi...sau la cît e de nebuna papila mea,de ce nu cu rucola ? :)



Poaaa,rucola ar fi ceva ce mi-ar placea si mie.Spanac,ceapa verde...nu prea pentru mine,dar rucola si si poate mai si niste rosii uscate,aruncate asa la vrajeala...cred ca mi-e foame
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 February 2011 - 12:18 AM

Sa stiti ca am facut. Nu in varianta de supa de perisoare cu leurda, ci in varianta de perisoare cu sos alb (supa de legume, 2 linguri supa concentrata de carne facuta de mine, smantana pentru gatit, o lingura buna de mustar, 1 lg faina neagra, tarhon, 2 catei mari de usturoi taiati in 3, o rasneala de verdeturi italiene si piper alb). E foarte bun si a fost foarte apreciat preparatul. Nu am mai facut foto ca era 11 trecute si nu am mai mancat, doar mi-am pus intr- un castronel o perisoara cu putin sos sa le gust. Strasnica! :)
Cred ca merge cu orice verzitura. :P

Maine poate ii trag si o poza pt dovada ...e o varianta la chiftelele marinate, dar cu sos alb. Singurul lucru pe care l-as schimba daca o sa o mai fac este faina din sos (eu nu-s fun deloc faineturi in mancare) pe care as inlocui-o pt legarea sosului cu ceva branza care se topeste.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 February 2011 - 01:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 February 2011 - 12:18 AM, a spus:

Sa stiti ca am facut. Nu in varianta de supa de perisoare cu leurda, ci in varianta de perisoare cu sos alb (supa de legume, 2 linguri supa concentrata de carne facuta de mine, smantana pentru gatit, o lingura buna de mustar, 1 lg faina neagra, tarhon, 2 catei mari de usturoi taiati in 3, o rasneala de verdeturi italiene si piper alb). E foarte bun si a fost foarte apreciat preparatul. Nu am mai facut foto ca era 11 trecute si nu am mai mancat, doar mi-am pus intr- un castronel o perisoara cu putin sos sa le gust. Strasnica! :headbang:
Cred ca merge cu orice verzitura. :blush:

Maine poate ii trag si o poza pt dovada ...e o varianta la chiftelele marinate, dar cu sos alb. Singurul lucru pe care l-as schimba daca o sa o mai fac este faina din sos (eu nu-s fun deloc faineturi in mancare) pe care as inlocui-o pt legarea sosului cu ceva branza care se topeste.


Eu ca sa ingros supe sau sosuri,pun mascaropone inauntru,o lingura,doua,depinde ce vreau sa fac.Asta daca vreau sa ramana gustul de leguma,sau depinde de ce e sosul.E mai neutru la gust in comparatie cu alte branze -_-
Ma bucur ca ti-a folosit si ideea mea si cel mai tare ma bucur ca ti-au iesit perisoarele -_-
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#14 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 March 2011 - 04:44 PM

Vezi postareapetunie, la 28 February 2011 - 01:58 PM, a spus:

Eu ca sa ingros supe sau sosuri,pun mascaropone inauntru,o lingura,doua,depinde ce vreau sa fac.Asta daca vreau sa ramana gustul de leguma,sau depinde de ce e sosul.E mai neutru la gust in comparatie cu alte branze :P
Ma bucur ca ti-a folosit si ideea mea si cel mai tare ma bucur ca ti-au iesit perisoarele :pupic:


asa o sa fac pe viitor cu mascarpone.
merci de idee Petunie :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#15 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 March 2011 - 09:28 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 May 2010 - 12:02 PM, a spus:

[

Are Maya o pasta din frunze de leurda si unt, care se paote congela si pune pe fripturi.
Uscata isi pierde din pregnanta, congelata, cred ca se se face fleoasca.




ori imi trebuiesc ochelari, ori de la bere mi se trage da nu gasesc pasta asta =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi