Retete pentru masina de paine
#21
Postat 07 January 2010 - 05:44 PM
1 kg faina tip 000
250 gr unt topit
3 galbenusuri,
250 gr zahar
500 ml lapte.
2 pliculete de drojdie Dr. Oetker
1 lingurita de sare
diferite arome
Am incalzit laptele si am amestecat cu zaharul , sarea si aromele. Am turnat in masina de paine.
Am adaugat untul topit si galbenusurile, deasupra am pus faina, iar peste faina drojdia.
Am setat pe programul aluat cu drojdie ( care dureaza la mine 1,25H).
La sfarsitul programului am scos aluatul, l-am ipartit in 3 , am intins fiecare parte si am presarat nuca amestecata cu zahat, cacao, stafide si arome. Am rulat si am pus in tavi unse cu unt. Am mai lasat la crescut cca 20 min. si am copt 40 min in cuptorul preincalzit.
#22
Postat 08 January 2010 - 12:16 AM
am facut azi paine si a iesit extraordinar de faina
a crescut fff bine si am pus doar 15 gr drojdie proaspata la 600 gr faina
am facut din faina 000 si e iesit fff alba si pufoasa,indraznesc sa spun, aproape perfecta
tura trecuta am facut cu faina 650 o sa incerc maine din nou cu faina 650 ,dar cu putina drojdie sa vad ce se intampla
va multumesc mult
#23
Postat 10 January 2010 - 05:51 PM
Misha a spus:
am facut azi paine si a iesit extraordinar de faina
a crescut fff bine si am pus doar 15 gr drojdie proaspata la 600 gr faina
am facut din faina 000 si e iesit fff alba si pufoasa,indraznesc sa spun, aproape perfecta
tura trecuta am facut cu faina 650 o sa incerc maine din nou cu faina 650 ,dar cu putina drojdie sa vad ce se intampla
va multumesc mult
Bravo, Misha, felicitari!! Ai vazut ca nu e grau? Fata de multe alte minunatii pe care le faci tu, lucrul cu masina de paine e super-usor.
#24
Postat 10 January 2010 - 05:53 PM
200 g dovleac fiert si racit
110 ml lapte batut
45 ml apa
2 linguri ulei de dovleac ( eu nu am avut si am pus de masline extravirgin)
425 g faina alba
75 g faina de porumb
1 lingura sirop de porumb (nu am avut si am pus o lingura de miere)
1 ½ lingurita sare
1 lingurita drojdie granulata
2 linguri deminte de dovleac
Punem in cuva masinii de paine dovleacul fiert si racit la temperatura camerei, laptele batut, la temperatura camerei, apa, uleiul,mierea, sarea, faina alba si cea de porumb. Deasupra punem drojdia. Setam masina pe programul normal ( sau programul paine cu stafide, daca aveti)
La ultimul beeap al masinii adaugam semintele de dovleac. Dupa ultima malaxare scoatem si paletele (ca sa obtinem o paine fara rupturile care apar prin indepartarea paletelor dupa coacere). De fapt eu intotdeuna, dupa ultima malaxare scot paletete masinii.
#25
Postat 10 January 2010 - 08:09 PM
acuma fac paine dupa reteta urmatoare:
2,5 lgte de sare
2 lg zahar
325 ml apa
2 lg ulei masline
650-660 gr faina de 000 sau de 650
aprox 12-13 gr drojdie proaspata
Imagini atasate
#26
Postat 10 January 2010 - 09:31 PM
#27
Postat 10 January 2010 - 10:25 PM
Issis a spus:
multumesc
bubu papa,ii place
in special pt ea am cumparat masina,ca sa nu ii umplu ficatul cu amelioratorii din painea cumparata
#28
Postat 12 January 2010 - 09:39 AM
#29
Postat 12 January 2010 - 12:13 PM
Adriana a spus:
am inteles
#30
Postat 13 January 2010 - 12:03 AM
Ingrediente in ordinea in care le pun in masina
- 50 gr ulei (fara palete, invirt cuva ca sa se scurga si pe pereti apoi pun paletele)
- 350 gr lapte
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 500 gr faina de griu dur
- 25 gr drojdie de bere proaspata.
Programul rapid de 2 ore al masinii Bifinet.
felia calduta
#31
Postat 15 January 2010 - 07:30 PM
la mine din cand in cand mai framanta scurt si nu stiu daca e ok...
#32
Postat 15 January 2010 - 07:42 PM
Misha a spus:
la mine din cand in cand mai framanta scurt si nu stiu daca e ok...
da, dar la inceput de citeva ori
stai linistita ca e normal
#33
Postat 15 January 2010 - 08:02 PM
Adriana a spus:
Misha a spus:
la mine din cand in cand mai framanta scurt si nu stiu daca e ok...
da, dar la inceput de citeva ori
stai linistita ca e normal
ADRIANA multumesc de raspunsul rapid
te referi la inceputul dospirii?
adica mai avea cam o ora si 20 min din dospire
si cred ca si mai incolo de timpul asta in timpul dospirii framanta cate putin
mam panicat!!!!
#34
Postat 15 January 2010 - 08:11 PM
#35
Postat 15 January 2010 - 08:14 PM
#36
Postat 15 January 2010 - 08:34 PM
Adriana a spus:
Da. Probabil difera de la masina la masina. A mea - Moulinex - mai da un framantat scurt: 2-3 invartiri de paleta i timpul dospitului. Aluatul e deja bine crescut, trecut de jumatatea cuvei, iar inainte de acest scurt framantat da un beep. La inceput adaugam semintele in acest moment, dar nu are putere sa le incorporeze.
#37
Postat 15 January 2010 - 08:58 PM
poate ca e ok,dar eu mam panicat pt ca inca nam garantie la ea ca nu aveau hartii dinalea cand am cumparato si miau zis sa merg cam dupa o luna ca sa primesc si garantia si daca sar strica nu mias permite alta,,,cam asta e motivul intrarii in panica
eu va multumesc oricum de raspunsurile date
ADRIANA as avea o rugaminte:spunemi te rog cand anume scoti paletele
ca am citit pe undeva ca tu scoti paletele dar nu stiu exact cand si miar placea sa le scot si eu ca,,,,,,,,,,cate o data mai ciupesc din paine si miar placea sa nu mai fie asa
#38
Postat 16 January 2010 - 12:45 AM
Misha a spus:
ca am citit pe undeva ca tu scoti paletele dar nu stiu exact cand si miar placea sa le scot si eu ca,,,,,,,,,,cate o data mai ciupesc din paine si miar placea sa nu mai fie asa
Le scot cind incepe sa dospeasca, in cartea mea e o tabela cu toti timpii pentru fiecare program dar demult nu ma mai uit pe ea, oricum vad si aud cind a terminat de framintat, atunci scot paletele si o nivelez bine deasupra si gata.
#39
Postat 17 January 2010 - 02:39 PM
ioooooooiiiiii da cate intrebari pun!!!!!!!
par mai proasta decat prevede legea asai?????? :? da nas vrea sa stric ceva sau sa nu iasa painica buna....
oricum multumesc de raspunsuri
#40
Postat 17 January 2010 - 03:14 PM
Misha a spus:
scot paletele la inceputul programului de dospire, deci daca dospeste nu framinta
nu stiu de ce da turele alea dar sunt foarte scurte deci nu se strica absout nimic
eu asa fac dintotdeauna si nu s-a intimplat absolut nimic cu piinea