Forum Culinar: Salata de ton si creveti - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata de ton si creveti simpla si buna

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 May 2010 - 06:09 PM

D'Artagnandru nu pot decit sa-ti multumesc pt. idee. :occasion14:

E genul de salata din care maninci si uiti sa te mai opresti. :D (cine nu ma crede, n-are decit s-o incerce ! :P )

In reteta folosita de mine pt. 6 persoane, se amesteca:

- 480g orez fiert (de tip jasmin)
- 340g ton (din 2 conserve)
- 1/2 ardei gras rosu (taiat cubulete)
- 2 lg de capere
- 12 masline verzi taiate pe 1/2 (mi-a fost lene sa scot simburii din alea negre, asa ca n-am mai pus :biggrin: )
- 1/2 kg creveti fierti si decorticati (pastrati vreo citiva si pt. decor ;) )
- ulei dintr-o conserva de ton
- sare, piper, zeama de lamiie dupa gust
- 4 oua fierte taiate felii
- 1 ceapa verde tocata
- rosii taiate felii

pofta mare ! :hungry:

Imagine postata




#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 May 2010 - 09:01 PM

Creveti,ton,masline,capere......pe gustul meu.
S-a marcat.
Se executa saptamana viitoare.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 May 2010 - 08:54 AM

Vezi postareaPiscotel, la 22 May 2010 - 09:01 PM, a spus:

Creveti,ton,masline,capere......pe gustul meu.
S-a marcat.
Se executa saptamana viitoare.Imagine postata


Ancuto, incearca si n-o sa-ti para rau ! :)

Orezul pt. a se separa bob cu bob dupa ce-l fierbi, pune-l intr-o sita si clateste-l bine cu apa rece. Altfel iese un fel de pilaf, si nu salata. :D

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 May 2010 - 09:33 AM

Puteti fara grija sa multiplicati cu 4 cantitatea de ardei gras, eventual sa combinati doua trei culori.
Deasemeni puteti sa înmultiti maslinele, sa fiti risipitori cu uleiul si sa adaugati o lingura sa nuoc-mam.
Cînd nu uit, mai pun si o cutie de crab sfarîmat, scurs bine.
E buna si a doua zi, ba chiar si a treia (daca va mai ramîne :) )
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 May 2010 - 09:44 AM

Vezi postareaAlexandru, la 23 May 2010 - 09:33 AM, a spus:

Puteti fara grija sa multiplicati cu 4 cantitatea de ardei gras, eventual sa combinati doua trei culori.
Deasemeni puteti sa înmultiti maslinele, sa fiti risipitori cu uleiul si sa adaugati o lingura sa nuoc-mam.
Cînd nu uit, mai pun si o cutie de crab sfarîmat, scurs bine.
E buna si a doua zi, ba chiar si a treia (daca va mai ramîne :) )


Si vin si eu si zic;
Daca ati luat creveti intregi, proaspeti sau congelati dar nu prefierti si i-ati pus la fiert. Dupa ce ati scos crustaceele NU ARUNCATI APA.
Folositi-o la fiertul orezului. Si nu-l clatiti, Doamne fereste! doar scurgeti-l bine.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 May 2010 - 10:08 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 May 2010 - 09:44 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 23 May 2010 - 09:33 AM, a spus:

Puteti fara grija sa multiplicati cu 4 cantitatea de ardei gras, eventual sa combinati doua trei culori.
Deasemeni puteti sa înmultiti maslinele, sa fiti risipitori cu uleiul si sa adaugati o lingura sa nuoc-mam.
Cînd nu uit, mai pun si o cutie de crab sfarîmat, scurs bine.
E buna si a doua zi, ba chiar si a treia (daca va mai ramîne :D )


Si vin si eu si zic;
Daca ati luat creveti intregi, proaspeti sau congelati dar nu prefierti si i-ati pus la fiert. Dupa ce ati scos crustaceele NU ARUNCATI APA.
Folositi-o la fiertul orezului. Si nu-l clatiti, Doamne fereste! doar scurgeti-l bine.


Shefu, mersi, geniala idea, s-a notat! Uite asta nu-mi trecuse prin minte :)
Orezul de salata trebuie musai clatit, ca altfel ramîne cam lipicios de la amidon, dar daca fierbe în zeama de creveti, sigur patrunde parfumul si în bob.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 May 2010 - 10:54 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 May 2010 - 09:44 AM, a spus:


Si vin si eu si zic;
Daca ati luat creveti intregi, proaspeti sau congelati dar nu prefierti si i-ati pus la fiert. Dupa ce ati scos crustaceele NU ARUNCATI APA.
Folositi-o la fiertul orezului. Si nu-l clatiti, Doamne fereste! doar scurgeti-l bine.


Mamarotti :D, de obicei mai arunc in apa aia ceva legume si smintina ca sa scot o supa crema de creveti. Sau scap niste aspic pe linga legume (morcov taiat cubulete, mazare, boabe de porumb, sparanghel alb - toate fierte) si apoi aranjez in forme pe care le dau citeva ore la frigider. :)

Imagine postata



#8 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 July 2010 - 09:01 AM

Excelente toate ideile pentru vara, pe caldura asta cred ca merg de minune. O sa-mi permit sa le fac si sa le adaug (fara ou) la topicul pe care vreau sa-l deschid eu. :floare: Evident voi preciza cui apartin ideile, dar topicul ala va fi de retete fara colesterol. Dati-mi timp sa ma adun. :pupic:
Imagine postata

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 July 2011 - 03:30 PM

Bonicella, hai ca acusi se face anul, te-ai adunat ?! ^_^

(pt. 2 persoane, o salata fara creveti facuta din: 120 g orez fiert + 1 ceapa verde + 1 rosie + 1/4 castravete + 1 conserva mica de ton + 1 Lg zeama de lamiie + 2 Lg ulei de masline + 8 masline verzi (fara simburi) injumatatite + 1 Lg marar proaspat tocat + sare/piper dupa gust - pofta mare ! :lol: )


Imagine postata



#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 October 2011 - 09:24 AM

[quote name='uptown girl' date='23 May 2010 - 10:54 AM' timestamp='1274604852' post='38560']
[quote name='W Mamadeus Paparotti' date='23 May 2010 - 09:44 AM' timestamp='1274600687' post='38549']
Mamarotti :), de obicei mai arunc in apa aia ceva legume si smintina ca sa scot o supa crema de creveti. Sau scap niste aspic pe linga legume (morcov taiat cubulete, mazare, boabe de porumb, sparanghel alb - toate fierte) si apoi aranjez in forme pe care le dau citeva ore la frigider. :floare: [/quote]

woaaa pe asta nu am vazut-o! e cam ce imi trebuia!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi