Salata de ton si creveti simpla si buna
#1
Postat 22 May 2010 - 06:09 PM
E genul de salata din care maninci si uiti sa te mai opresti. (cine nu ma crede, n-are decit s-o incerce ! )
In reteta folosita de mine pt. 6 persoane, se amesteca:
- 480g orez fiert (de tip jasmin)
- 340g ton (din 2 conserve)
- 1/2 ardei gras rosu (taiat cubulete)
- 2 lg de capere
- 12 masline verzi taiate pe 1/2 (mi-a fost lene sa scot simburii din alea negre, asa ca n-am mai pus )
- 1/2 kg creveti fierti si decorticati (pastrati vreo citiva si pt. decor )
- ulei dintr-o conserva de ton
- sare, piper, zeama de lamiie dupa gust
- 4 oua fierte taiate felii
- 1 ceapa verde tocata
- rosii taiate felii
pofta mare !
#2
Postat 22 May 2010 - 09:01 PM
S-a marcat.
Se executa saptamana viitoare.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 23 May 2010 - 08:54 AM
Piscotel, la 22 May 2010 - 09:01 PM, a spus:
S-a marcat.
Se executa saptamana viitoare.
Ancuto, incearca si n-o sa-ti para rau !
Orezul pt. a se separa bob cu bob dupa ce-l fierbi, pune-l intr-o sita si clateste-l bine cu apa rece. Altfel iese un fel de pilaf, si nu salata.
#4
Postat 23 May 2010 - 09:33 AM
Deasemeni puteti sa înmultiti maslinele, sa fiti risipitori cu uleiul si sa adaugati o lingura sa nuoc-mam.
Cînd nu uit, mai pun si o cutie de crab sfarîmat, scurs bine.
E buna si a doua zi, ba chiar si a treia (daca va mai ramîne )
#5
Postat 23 May 2010 - 09:44 AM
Alexandru, la 23 May 2010 - 09:33 AM, a spus:
Deasemeni puteti sa înmultiti maslinele, sa fiti risipitori cu uleiul si sa adaugati o lingura sa nuoc-mam.
Cînd nu uit, mai pun si o cutie de crab sfarîmat, scurs bine.
E buna si a doua zi, ba chiar si a treia (daca va mai ramîne )
Si vin si eu si zic;
Daca ati luat creveti intregi, proaspeti sau congelati dar nu prefierti si i-ati pus la fiert. Dupa ce ati scos crustaceele NU ARUNCATI APA.
Folositi-o la fiertul orezului. Si nu-l clatiti, Doamne fereste! doar scurgeti-l bine.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#6
Postat 23 May 2010 - 10:08 AM
W Mamadeus Paparotti, la 23 May 2010 - 09:44 AM, a spus:
Alexandru, la 23 May 2010 - 09:33 AM, a spus:
Deasemeni puteti sa înmultiti maslinele, sa fiti risipitori cu uleiul si sa adaugati o lingura sa nuoc-mam.
Cînd nu uit, mai pun si o cutie de crab sfarîmat, scurs bine.
E buna si a doua zi, ba chiar si a treia (daca va mai ramîne )
Si vin si eu si zic;
Daca ati luat creveti intregi, proaspeti sau congelati dar nu prefierti si i-ati pus la fiert. Dupa ce ati scos crustaceele NU ARUNCATI APA.
Folositi-o la fiertul orezului. Si nu-l clatiti, Doamne fereste! doar scurgeti-l bine.
Shefu, mersi, geniala idea, s-a notat! Uite asta nu-mi trecuse prin minte
Orezul de salata trebuie musai clatit, ca altfel ramîne cam lipicios de la amidon, dar daca fierbe în zeama de creveti, sigur patrunde parfumul si în bob.
#7
Postat 23 May 2010 - 10:54 AM
W Mamadeus Paparotti, la 23 May 2010 - 09:44 AM, a spus:
Si vin si eu si zic;
Daca ati luat creveti intregi, proaspeti sau congelati dar nu prefierti si i-ati pus la fiert. Dupa ce ati scos crustaceele NU ARUNCATI APA.
Folositi-o la fiertul orezului. Si nu-l clatiti, Doamne fereste! doar scurgeti-l bine.
Mamarotti , de obicei mai arunc in apa aia ceva legume si smintina ca sa scot o supa crema de creveti. Sau scap niste aspic pe linga legume (morcov taiat cubulete, mazare, boabe de porumb, sparanghel alb - toate fierte) si apoi aranjez in forme pe care le dau citeva ore la frigider.
#8
Postat 23 July 2010 - 09:01 AM
#9
Postat 14 July 2011 - 03:30 PM
(pt. 2 persoane, o salata fara creveti facuta din: 120 g orez fiert + 1 ceapa verde + 1 rosie + 1/4 castravete + 1 conserva mica de ton + 1 Lg zeama de lamiie + 2 Lg ulei de masline + 8 masline verzi (fara simburi) injumatatite + 1 Lg marar proaspat tocat + sare/piper dupa gust - pofta mare ! )
#10
Postat 07 October 2011 - 09:24 AM
[quote name='W Mamadeus Paparotti' date='23 May 2010 - 09:44 AM' timestamp='1274600687' post='38549']
Mamarotti , de obicei mai arunc in apa aia ceva legume si smintina ca sa scot o supa crema de creveti. Sau scap niste aspic pe linga legume (morcov taiat cubulete, mazare, boabe de porumb, sparanghel alb - toate fierte) si apoi aranjez in forme pe care le dau citeva ore la frigider. [/quote]
woaaa pe asta nu am vazut-o! e cam ce imi trebuia!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!