Forum Culinar: Placinta de pui cu mazare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Placinta de pui cu mazare

#1 Useril este offline   The Husband : ) 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 23-May 10

Postat 25 May 2010 - 10:57 AM

Ingrediente: =))
300 gr. carne de pui
300 gr. mazare congelata
doua bucata ceapa si doua de morcov
doua foi congelate de aluat cica din ala frantuzescul
un praf de sare si altul de piper
doua linguri de amidon
si un ou, ca e criza

Pai se prepara dupa cum urmeaza:
Dupa ce fierbeti biiiiiiiiine de tot puiul (piept, pulpa, si ce alte bucati cu carne pe ele mai gasiti voi), fiert cu o ceapa taiata in 4 si un morcov taiat cubulete, se ia zeama si se face o supa de galuste "Oh my God!". :scratch:
Puneti la calit ceapa taiata cubulete si morcovul tratat in acelasi fel dupa care se adauga mazarea, carnea taiata cubulete (fasii =)) ), amidonul si o jumatate de cana de apa. Se calesc toate cateva minutele si se lasa la racit sa nu ne ardem.
Aluatul se pune dupa ce e taiat pe masura in forma de tort, tava sau fiecare ce are si se adauga umplutura de mai sus. colac peste pupaza se pune si capac tot din aluat, pe care il gauriti cu furculita, scobitoare, fir din matura sau fiecare ce are si se unge cu oul batut bine in prealabil (de asemenea, daca nu aveti prealabil, folositi un castron, farfurie, sau orice recipient :-* )
Incalziti cuptorul si aruncati tava aratata mai sus (mai jos dar asa suna mai bine :-* ) in el pentru juma' de ora, la foc mediu (pentru cei cu cuptor electric...... pe la 191,247 grade celsius, normal :-* )


Si asa cum mi-am promis =)) , sa va pun si cateva poze:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477702998.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-12747771682.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477723857.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477728495.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477731833.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477743931.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477746329.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477768899.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477776723.jpg

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 May 2010 - 11:18 AM

Mai barbate,

Tu ti-ai propus sa ne umilesti ?
Ha ?Imagine postata
Pai cu atatea retete in cascada,mai ceva ca spamurile,care ne uimesc atat in prealabil ,
cat si in timpul dar mai ales dupa(vezi sexiunea de la piftie)...........,m-ai dat gata.Imagine postata
Cristinico mama te rog frumos sa n-il imprumutiImagine postata .
Eu deschid lista de asteptare.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   The Husband : ) 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 23-May 10

Postat 25 May 2010 - 11:24 AM

Vezi postareaPiscotel, la 25 May 2010 - 11:18 AM, a spus:

Mai barbate,

Tu ti-ai propus sa ne umilesti ?
Ha ?Imagine postata
Pai cu atatea retete in cascada,mai ceva ca spamurile,care ne uimesc atat in prealabil ,
cat si in timpul dar mai ales dupa(vezi sexiunea de la piftie)...........,m-ai dat gata.Imagine postata
Cristinico mama te rog frumos sa n-il imprumutiImagine postata .
Eu deschid lista de asteptare.Imagine postata


Iaca ce a iesit pana la urma (The wife a ornat si taiat in seXiune) :occasion14: Salata e din productia proprie
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-663-127477941113.jpg

#4 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 25 May 2010 - 11:25 AM

pisco, eu ce sa mai zic. ne-au invitat la masa la ei dar eu duda ce am zis, de ce sa se speteasca oaminii sa gateasca, mergem la restaurant.
daca as fi stiut........
dar cand oi spune sotului meu, cred ca ma alearga :occasion14: ca e gurmand mare el.


daca as fi stiut........ :tongue3:

esti maestru ce sa mai vorbim :biggrin:

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 May 2010 - 11:26 AM

Arata bine, Domnule Sot... sa va traiasca placinta, soata si domnia voastra pe langa ele (placinta si soata, bine-inteles)...
Ma inscriu si eu pe lista de asteptare...
Sorina

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 May 2010 - 12:22 PM

Imi place umplutura, eu as incerca-o, daca mai gasesc mazare proaspata, si schimb aluatul, am altul care imi place mai mult :occasion14:

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 May 2010 - 01:49 PM

Vezi postareaThe Husband : ), la 25 May 2010 - 11:24 AM, a spus:

Iaca ce a iesit pana la urma (The wife a ornat si taiat in seXiune) Imagine postata Salata e din productia proprie
Atasament DSCF0417.JPG



Ma ce chestie,am observat ca unde-i barbatul bucatar,nevasta-i decorator.Imagine postata
Ma da cum va gasiti asa ?
Ma duc sa ma incriu la curs de decorator,ca mi-am gresit meseria.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   The Husband : ) 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 23-May 10

Postat 25 May 2010 - 02:07 PM

Vezi postareaPiscotel, la 25 May 2010 - 01:49 PM, a spus:

Vezi postareaThe Husband : ), la 25 May 2010 - 11:24 AM, a spus:

Iaca ce a iesit pana la urma (The wife a ornat si taiat in seXiune) Imagine postata Salata e din productia proprie
Atasament DSCF0417.JPG



Ma ce chestie,am observat ca unde-i barbatul bucatar,nevasta-i decorator.Imagine postata
Ma da cum va gasiti asa ?
Ma duc sa ma incriu la curs de decorator,ca mi-am gresit meseria.Imagine postata



va si anume multumesc pentru aprecieri. :occasion14:

#9 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 25 May 2010 - 02:16 PM

Ne tot delectezi cu retete explicate pas cu pas, de ce nu le postezi la topicul Retete in Imagini? :occasion14:

#10 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 May 2010 - 02:22 PM

Uuuu, ce bine arata. Deocamdata o copii si vad eu cind o fac.

#11 Useril este offline   The Husband : ) 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 23-May 10

Postat 25 May 2010 - 02:37 PM

Vezi postarealaura_lala, la 25 May 2010 - 02:16 PM, a spus:

Ne tot delectezi cu retete explicate pas cu pas, de ce nu le postezi la topicul Retete in Imagini? :biggrin:


poate o sa postez si acolo. aici am inceput..... si puterea obisnuintei :occasion14:

#12 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 May 2010 - 02:47 PM

Eh pohtim, inca unul care ar trebui clonat! :occasion14:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2010 - 06:48 AM

Arata tare bine placinta,felicitari domne'!Jos rapalia'' :lol: :violent6: ....

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 May 2010 - 07:10 AM

Sotule, dupa atitea laude vine si-o critica constructiva. :violent6: Placinta ta de pui ar fi aratat perfect, daca aluatul frantuzesc ar fi fost copt si la baza. Dar se vede ca e umed din cauza umpluturii. Am dreptate ?
Incearca data aviatoare sa nu mai pui 1/2-a aia de cana cu apa. Mazarea congelata e prefiarta, deci poate fi numai sotata alaturi de celelalte legume si carnea de pui.

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2010 - 07:53 AM

Vezi postareaThe Husband : ), la 25 May 2010 - 02:37 PM, a spus:

poate o sa postez si acolo. aici am inceput..... si puterea obisnuintei :violent6:

Ti-am mutat reteta asta la Imagini pentru ca ai cit de cit poze pas cu pas.
La mincaruri merg cele cu 1-2 poze sau deloc.
Astea sunt regulile :lol:

#16 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 26 May 2010 - 11:01 AM

Hubby, multam fain de reteta!
O mincam demult tare, in placintele individuale, si imi era dor sa mai incerc!
Oare ce aluat ar merge daca as face trigoane?
raluca elena

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2010 - 11:49 AM

Pot sa raspund eu draga Raluca?!!
Cred ca foile bulgaresti de placinta se preteaza cel mai bine,se ung 3-4 foi cu putin unt topit in amestec cu ulei,se pensuleaza,se taia fasii late se postaza intr-un colt umplutura si se pliaza sub forma de triunghi(in zig-zag),formandu-ti trigonul.
Cine are probleme cu continutul de gras poate pensula cu lapte cald in care s-a topit un cubulet de unt.... ^_^
Scuze ca m-am bagat in seama neintrebata... :D

#18 Useril este offline   The Husband : ) 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 23-May 10

Postat 26 May 2010 - 01:19 PM

Vezi postareauptown girl, la 26 May 2010 - 07:10 AM, a spus:

Sotule, dupa atitea laude vine si-o critica constructiva. :) Placinta ta de pui ar fi aratat perfect, daca aluatul frantuzesc ar fi fost copt si la baza. Dar se vede ca e umed din cauza umpluturii. Am dreptate ?
Incearca data aviatoare sa nu mai pui 1/2-a aia de cana cu apa. Mazarea congelata e prefiarta, deci poate fi numai sotata alaturi de celelalte legume si carnea de pui.



Sa stii ca a fost copt si la baza, ca a stat in cuptor pana a scazut. In schimb s-a taiat mai bine in felii a doua zi..... sa fie oare de la faptul ca s-a mai deshidratat si sa ai dreptate? :)

#19 Useril este offline   The Husband : ) 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 23-May 10

Postat 26 May 2010 - 01:21 PM

Vezi postarearaluca elena, la 26 May 2010 - 11:01 AM, a spus:

Hubby, multam fain de reteta!
O mincam demult tare, in placintele individuale, si imi era dor sa mai incerc!
Oare ce aluat ar merge daca as face trigoane?



Sincer sa fiu nu stiu ca aici nu se gasesc decat din cele care am folosit.... cred. Probabil ca cele bulgaresti sunt foarte bune si ca Geany are perfecta dreptate.

#20 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2010 - 01:33 PM

Vezi postareaThe Husband : ), la 26 May 2010 - 01:21 PM, a spus:

Vezi postarearaluca elena, la 26 May 2010 - 11:01 AM, a spus:

Hubby, multam fain de reteta!
O mincam demult tare, in placintele individuale, si imi era dor sa mai incerc!
Oare ce aluat ar merge daca as face trigoane?



Sincer sa fiu nu stiu ca aici nu se gasesc decat din cele care am folosit.... cred. Probabil ca cele bulgaresti sunt foarte bune si ca Geany are perfecta dreptate.

Zilele trecute am vazut pe euforia cuizin pe Anna Olson facand astfel trigoane,ea le-a umplut cu felii de nectarine si nu mai stiu ce,dar tehnica aia fu'de zisei :) .... :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi