Placinta de pui cu mazare
#1
Postat 25 May 2010 - 10:57 AM
300 gr. carne de pui
300 gr. mazare congelata
doua bucata ceapa si doua de morcov
doua foi congelate de aluat cica din ala frantuzescul
un praf de sare si altul de piper
doua linguri de amidon
si un ou, ca e criza
Pai se prepara dupa cum urmeaza:
Dupa ce fierbeti biiiiiiiiine de tot puiul (piept, pulpa, si ce alte bucati cu carne pe ele mai gasiti voi), fiert cu o ceapa taiata in 4 si un morcov taiat cubulete, se ia zeama si se face o supa de galuste "Oh my God!".
Puneti la calit ceapa taiata cubulete si morcovul tratat in acelasi fel dupa care se adauga mazarea, carnea taiata cubulete (fasii ), amidonul si o jumatate de cana de apa. Se calesc toate cateva minutele si se lasa la racit sa nu ne ardem.
Aluatul se pune dupa ce e taiat pe masura in forma de tort, tava sau fiecare ce are si se adauga umplutura de mai sus. colac peste pupaza se pune si capac tot din aluat, pe care il gauriti cu furculita, scobitoare, fir din matura sau fiecare ce are si se unge cu oul batut bine in prealabil (de asemenea, daca nu aveti prealabil, folositi un castron, farfurie, sau orice recipient )
Incalziti cuptorul si aruncati tava aratata mai sus (mai jos dar asa suna mai bine ) in el pentru juma' de ora, la foc mediu (pentru cei cu cuptor electric...... pe la 191,247 grade celsius, normal )
Si asa cum mi-am promis , sa va pun si cateva poze:
#2
Postat 25 May 2010 - 11:18 AM
Tu ti-ai propus sa ne umilesti ?
Ha ?
Pai cu atatea retete in cascada,mai ceva ca spamurile,care ne uimesc atat in prealabil ,
cat si in timpul dar mai ales dupa(vezi sexiunea de la piftie)...........,m-ai dat gata.
Cristinico mama te rog frumos sa n-il imprumuti .
Eu deschid lista de asteptare.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 25 May 2010 - 11:24 AM
Piscotel, la 25 May 2010 - 11:18 AM, a spus:
Tu ti-ai propus sa ne umilesti ?
Ha ?
Pai cu atatea retete in cascada,mai ceva ca spamurile,care ne uimesc atat in prealabil ,
cat si in timpul dar mai ales dupa(vezi sexiunea de la piftie)...........,m-ai dat gata.
Cristinico mama te rog frumos sa n-il imprumuti .
Eu deschid lista de asteptare.
Iaca ce a iesit pana la urma (The wife a ornat si taiat in seXiune) Salata e din productia proprie
#4
Postat 25 May 2010 - 11:25 AM
daca as fi stiut........
dar cand oi spune sotului meu, cred ca ma alearga ca e gurmand mare el.
daca as fi stiut........
esti maestru ce sa mai vorbim
#5
Postat 25 May 2010 - 11:26 AM
Ma inscriu si eu pe lista de asteptare...
#6
Postat 25 May 2010 - 12:22 PM
#7
Postat 25 May 2010 - 01:49 PM
The Husband : ), la 25 May 2010 - 11:24 AM, a spus:
DSCF0417.JPG
Ma ce chestie,am observat ca unde-i barbatul bucatar,nevasta-i decorator.
Ma da cum va gasiti asa ?
Ma duc sa ma incriu la curs de decorator,ca mi-am gresit meseria.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 25 May 2010 - 02:07 PM
Piscotel, la 25 May 2010 - 01:49 PM, a spus:
The Husband : ), la 25 May 2010 - 11:24 AM, a spus:
DSCF0417.JPG
Ma ce chestie,am observat ca unde-i barbatul bucatar,nevasta-i decorator.
Ma da cum va gasiti asa ?
Ma duc sa ma incriu la curs de decorator,ca mi-am gresit meseria.
va si anume multumesc pentru aprecieri.
#9
Postat 25 May 2010 - 02:16 PM
#12
Postat 25 May 2010 - 02:47 PM
#14
Postat 26 May 2010 - 07:10 AM
Incearca data aviatoare sa nu mai pui 1/2-a aia de cana cu apa. Mazarea congelata e prefiarta, deci poate fi numai sotata alaturi de celelalte legume si carnea de pui.
#15
Postat 26 May 2010 - 07:53 AM
#16
Postat 26 May 2010 - 11:01 AM
O mincam demult tare, in placintele individuale, si imi era dor sa mai incerc!
Oare ce aluat ar merge daca as face trigoane?
#17
Postat 26 May 2010 - 11:49 AM
Cred ca foile bulgaresti de placinta se preteaza cel mai bine,se ung 3-4 foi cu putin unt topit in amestec cu ulei,se pensuleaza,se taia fasii late se postaza intr-un colt umplutura si se pliaza sub forma de triunghi(in zig-zag),formandu-ti trigonul.
Cine are probleme cu continutul de gras poate pensula cu lapte cald in care s-a topit un cubulet de unt....
Scuze ca m-am bagat in seama neintrebata...
#18
Postat 26 May 2010 - 01:19 PM
uptown girl, la 26 May 2010 - 07:10 AM, a spus:
Incearca data aviatoare sa nu mai pui 1/2-a aia de cana cu apa. Mazarea congelata e prefiarta, deci poate fi numai sotata alaturi de celelalte legume si carnea de pui.
Sa stii ca a fost copt si la baza, ca a stat in cuptor pana a scazut. In schimb s-a taiat mai bine in felii a doua zi..... sa fie oare de la faptul ca s-a mai deshidratat si sa ai dreptate?
#19
Postat 26 May 2010 - 01:21 PM
raluca elena, la 26 May 2010 - 11:01 AM, a spus:
O mincam demult tare, in placintele individuale, si imi era dor sa mai incerc!
Oare ce aluat ar merge daca as face trigoane?
Sincer sa fiu nu stiu ca aici nu se gasesc decat din cele care am folosit.... cred. Probabil ca cele bulgaresti sunt foarte bune si ca Geany are perfecta dreptate.
#20
Postat 26 May 2010 - 01:33 PM
The Husband : ), la 26 May 2010 - 01:21 PM, a spus:
raluca elena, la 26 May 2010 - 11:01 AM, a spus:
O mincam demult tare, in placintele individuale, si imi era dor sa mai incerc!
Oare ce aluat ar merge daca as face trigoane?
Sincer sa fiu nu stiu ca aici nu se gasesc decat din cele care am folosit.... cred. Probabil ca cele bulgaresti sunt foarte bune si ca Geany are perfecta dreptate.
Zilele trecute am vazut pe euforia cuizin pe Anna Olson facand astfel trigoane,ea le-a umplut cu felii de nectarine si nu mai stiu ce,dar tehnica aia fu'de zisei ....