Forum Culinar: Placinta de pui cu mazare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Placinta de pui cu mazare

#21 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2010 - 01:53 PM

Si vazand ca nu te-ai suparat,domnule husband''pot sa-mi mai dau cu opinia putintel?!Stiu ca aluatul foietaj e tare pretentios,nu suporta in general umpluturi umede ci cat mai uscate(scazut in acest caz),asi pune toata umplutura intr-o strecuratoare la scurs in frigider data viitoare,si pus rece de tot si bine scursa...Sau tot aici la mancaruri pas cu pas la pagina 5 dar te poti duce direct cu indexul(sory ca nu stiu sa pun link)are Alexandru o placinta cu branza(dobrogeana)care cred ca facuta in felul acela cu foi s-ar preta mult mai bine la umplutura ta...Sunt sigura ca poti gasi si foi,sunt daca ai in zona la carefour,metro ,aoshan magazine cu specific turcesc, arabesc, grecesc(in italia se chiama pasta filo..) :)
Oricum mie imi place cum arata placinta ta,era doar o parere in cazul ca si tu nu ai fost f. multumit de rezultat....

Eventual mai poti s-o incerci nemaipunand capac''ci doar un grilaj deasupra,astfel s-ar mai evapora la copt si zvanta... :)

#22 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 May 2010 - 05:00 PM

Imi place placinta ta, dar cred ca as face-o cu rasol de vita desfacut fasii!Mi se pare combinatia mai buna, mazare cu vita! Sau am eu reactie adversa de la prea mult pui, nu ma bagati in seama! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#23 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 27 May 2010 - 02:49 AM

Da fetele, multumesc de idei!

Insa ma batea gindul sa incerc un aluat diferit, ca de puff pastry sint cam satula si nici cu filo nu ma omor prea tare...
raluca elena

#24 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 27 May 2010 - 04:43 AM

las' geany ca-l invat eu sa faca aluat specific pt placinta asta :biggrin: ca la noi e mai peste tot genul de placinta si am invatat sa fac aluat pt ea :tongue3:

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2010 - 07:56 AM

Vezi postarearaluca elena, la 27 May 2010 - 02:49 AM, a spus:

Insa ma batea gindul sa incerc un aluat diferit, ca de puff pastry sint cam satula si nici cu filo nu ma omor prea tare...

Eu as face-o cu aluatul cu vin. :biggrin:

#26 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 27 May 2010 - 09:07 AM

Adriana, iegzact la ala cu vin ma gindeam :biggrin:!
raluca elena

#27 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 March 2014 - 04:32 PM

Daca tot stau acasa ca manda mea-i bolnava (nimic serios...), si alaltaieri am facut una din retetele mele preferate, am zis s-o impartasesc cu voi.
Am cautat prin forum si am gasit ceva asemanator, asa ca nu are rost sa deschid topic separat, e tot o placinta de pui, dar fara mazare, dar nu va opreste nimic sa puneti si alte ingrediente.
Reteta am gasit-o anul trecut de Thanksgiving cautand ce sa fac cu resturile de curcan, iar de cand am gasit-o atunci cand fac supa de pui/curcan cu taitei intotdeauna fac si placinta asta. Reteta apartine Christinei Cushing, mi-i lene sa o caut acuma dar o gasiti daca gugaliti "turkey pot pie". Poze am facut mai demult dar n-am avut chef de scris :iamwithstupid:.
Ieri am dus unei colege o portie, mi-a trimis un text ca o mananca incet, ca nu vrea sa se termine...

Deci:
50 g unt
4 cepe tocate(nu foarte marunt)
1 praz (partea alba), taiat felii (puteti omite, sau inlocuit cu ceapa verde)
2 linguri faina
50 ml vin alb
1 lingurita sos Worcestershire
250 ml supa
250 ml frisca lichida (35%) - dar puteti pune lapte sau lapte + smantana
cimbru, tarhon (puteti omite ce alte ingrediente vreti dar astea-s musai!!!!) - eu am pus uscate, aproximativ 1 lingurita din fiecare
3 cartofi taiati cubulete
2-3 morcovi taiati cubulete (reteta zice baby carots cruzi, eu intotdeauna pun din supa gata fierti, la sfarsit)
600 ml carne din supa taiata cubulete (sau resturi de curcan sau ce alta pasare aveti) - reteta zice 2 1/2 cani, nu stiu in grame - nu am masurat niciodata, dar data trecuta am pus doar 2 pulpe de pui
sare, piper
1 foaie de aluat frantuzesc (puff pastry) - aproximativ 200 g

Cepele si prazul se calesc cu untul, aproximativ 10 minute. Se adauga faina, se prajeste putin, se da deoparte. Se adauga vinul, sosul Worcestershire, supa, frisca. Puneti inapoi pe foc, adaugati cimbrul, tarhonul (eu am avut uscate), cartofii, morcovii (daca sunt cruzi; daca sunt fierti adaugati-i la sfarsit), sare, piper - lasati sa "forfoteasca" la foc mic, amestecati din cand in cand, 10-12 minute (asa zice reteta, eu am lasat pana au fiert carfofii complet), apoi adaugati carnea si mai lasati sa fiarba 2-3 minute.
Turnati amestecul intr-un vas termorezistent, puneti deasupra foaia de aluat, faceti cateva gauri cu cutitul in aluat
Dati la cuptor la 400 F (200 C) 20 de minute - sau pana se rumeneste cat va place.
Reteta originala zice sa puneti amestecul in cateva boluri iar aluatul sa nu atinga sosul, si sa depaseasca marginile bolului. Asa am facut prima data, aluatul se coace mai bine, iese crocant in intregime, dar n-am chef de bibileli, si in plus se scurge grasimea din aluat - pentru mine prea multa bataie de cap.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953257426469.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953257500612.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953257588644.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953257680478.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953257744864.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953257858584.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953258158755.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953258265563.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953258369666.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-1395325843804.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953258589173.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-192-13953258683513.jpg


Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi