http://artaculinara....este/170-paella
Scoicile curatate bine, au fost trase intr-un amestec de vin, ceapa, usturoi, pina s-au deschis. Cele care nu s-au deschis au fost aruncate. Sucul obtinut a fost pastrat.

In jumatate din cantitatea de ulei am calit pe rind: puiul

crevetii si calamarii

pestele

Apoi am calit ceapa, usturoi, ardeiul gras, bacon si mai apoi chorizo.

Am adaugat rosia si condimentele, apoi orezul, zeama de supa si sosul de la scoici in care am topit firele de sofran. Am amestecat, am trecut pe foc foarte mic, si pe plita, si am lasat sa absoarba bine lichidul fara sa mai amestec. Am sarit din reteta mazarea, ca nu aveam.
Cind orezul a fost gata, am adaugat peste el cubuletele de pui, creveti si calamari, la sfirsit scoicile, atita doar cit sa se incalzeasca. Am servit cu lamiie.

