Prajitura rapida cu cirese Clafoutis aux cerises
#1
Postat 14 June 2010 - 03:01 PM
500g cirese bine coapte, curatate de cozi si de sîmburi
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
3 oua
1/4 l lapte (nedegresat)
un praf de sare
facultativ : vanilie, un paharel de kirsch.
Daca ati observat ca în afara de cirese, ingredientele corespund unei preparatii de clatite, nu v-ati înselat.
Se unge o tava cu unt, se dispun ciresele într-un singur strat, deasupra se toarna aluatul obtinut prin amestecul celorlalte ingrediente.
Cuptor 180°C, +/- 35min (se verifica prin introducerea unai lame de cutit în mijlocul preparatiei, lama trebuie sa iasa curata).
Cine vrea, poate presara cu zahar pudra, eu unul prefer fara.
Se poate prepara si cu alte fructe, caise, prune, zmeura, etc.
Daca eliminati zaharul din aluat, puteti încerca sa faceti preparatii sarate, cu dovlecei si ricotta, rosii din cele cît cireasa si brînza farîmitata, felii de roquefort, mazare si jambon taiat cuburi, dupa cum va tuna prin imaginatie.
#2
Postat 14 June 2010 - 03:04 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 14 June 2010 - 03:06 PM
Maya, la 14 June 2010 - 03:04 PM, a spus:
Stiu, dar de dragul dintilor mei, o prefer fara
#4
Postat 14 June 2010 - 03:13 PM
S-o anuntat cirese relativ ieftine la Edeka, sper sa fie si bune.
#5
Postat 14 June 2010 - 07:11 PM
PS. nu da cu piatra, dar asta nu e clafoutis?
#6
Postat 14 June 2010 - 07:46 PM
raluca elena, la 14 June 2010 - 07:11 PM, a spus:
PS. nu da cu piatra, dar asta nu e clafoutis?
Ba da, scrie în subtitlu
#8
Postat 14 June 2010 - 09:55 PM
Merciiii
si
#9
Postat 14 June 2010 - 10:15 PM
Multumesc mult pt idei! Sorina
#10
Postat 15 June 2010 - 02:05 PM
Ar fi cazul sa incerc si varianta ta!
#11
Postat 15 June 2010 - 03:17 PM
si
#12
Postat 15 June 2010 - 03:21 PM
Sper sa nu ma fac de rusine si sa iasa,ca de obicei la astea simple dau cu bota in balta.
Oricum o sa vin la raport.Cred ca duminica.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 15 June 2010 - 04:49 PM
Eataly, la 15 June 2010 - 02:05 PM, a spus:
Ar fi cazul sa incerc si varianta ta!
O, e normal, a început sezonul la cirese, si cum nu dureaza mult....
Dar oricum, gînd la gînd cu bucurie.
Am sa o încerc si eu pe a ta dar as fi tentat sa o fac cu visine.
#14
Postat 15 June 2010 - 04:56 PM
Facuta dupa cantitatile date de tine, a iesit textura exact pe gustul nostru.
Am batut amestecul cu mixerul, de acolo bulele mici de aer
Am primit azi niste cirese superbe, mari,c arnoase si dulci, cu carne alba.
Un castron s-a mîncat asa pe nerasuflate, iar restul le-am folosit la clafoutis.
În timp ce se cocea, am mai construit un mini clafoutis cu caise, iar în amestec am pus scortisoara.
A fost tare bun si asta. Combinatia de caise cu scortisoara este dementiala!
Imagine finala n-am, deci trebuie sa ma credeti pe cuvînt
Copt.
Sectiune.
Alex, merçi beaucoup!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 15 June 2010 - 07:27 PM
#16
Postat 15 June 2010 - 08:38 PM
Alexandru, la 15 June 2010 - 07:27 PM, a spus:
Prajitura cu prune fara scortisoara,eu nici n-o concep
O sa fac un clafoutis sarat.De asta nu am facut nicioodata.Cît de simplu,trebuie doar sa gîndesti.Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-l fac sarat
Caisele mele vin din Franta...cel putin asa scria cu creta pe tabla de deasupra cosarcii.
Nu stiam ca sînt deja coapte...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#17
Postat 15 June 2010 - 10:44 PM
Maya, la 15 June 2010 - 08:38 PM, a spus:
Uite un pic de idei de unde te poti inspira
http://www.750g.com/...outis_sales.htm
#18
Postat 15 June 2010 - 11:05 PM
Mmmmbuna rau! A mai ramas fix o felie!
#19
Postat 16 June 2010 - 08:36 AM
#20
Postat 16 June 2010 - 08:37 AM
raluca elena, la 15 June 2010 - 11:05 PM, a spus:
Mmmmbuna rau! A mai ramas fix o felie!
Ma bucur ca v-a placut