Forum Culinar: Scones - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scones

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 14 June 2010 - 11:00 PM

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127654762711.jpg


Cred ca este cel mai rapid "ceva bun facut in casa".Prepararea si coptul dureaza aproximativ 30 min.

Ingrediente
225 gr faina cu agent de crestere (sau la 1/2 kg faina normala se pune 3 lingurite incarcate de praf de copt)
75 gr unt rece
125 ml iaurt sau lapte facut cu lamaie
un praf de sare
25 gr zahar



Se amesteca faina , zaharul, sarea si se pune untul

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-1276548260.jpg

Cu varful degetelor se sfarama untul in faina pana totul ajunge de consistenta firmiturilor

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127654842845.jpg

Se adauga iaurtul treptat ,se poate sa nu trebuiasca tot ,depinde de faina..Aluatul trebuie sa fie vartos.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127654859306.jpg

Si cu o furculita se amesteca pana se aduna toate cate sunt. Aluatul nu se framanta, va ramane placut,aerat
Se rastoarna apoi pe masa usor infainata.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127654882134.jpg

Adunati aluatul si aplatizati cu palma cam de 2,5 cm grosime, sub forma rotunda sau dreptunghiulara si taiati cu un cutit sau cu o forma.Eu de obicei folosesc cutitul , pentru ca lucrez tot deodata. cu forma tot mai raman bucatele .

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127654928065.jpg

Se ung cu ou si se pun deasupra seminte sau fructe uscate,sau puneti inauntru daca va place mai mult.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127654941772.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127654945461.jpg

Sconsii se pun in cuptorul infierbantat la 200 gr celsius.Se lasa 15-20 min sau pana se auresc.La jumatatea timpului se intorc

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-12765495933.jpg

Si gata!

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127654969628.jpg

Serviti dupa bunu` plac :occasion14: Dupa obicei se pune alaturi un gem bun de capsuni sau zmeura si o smantana foarte groasa si grasa -clotted cream.Sau se pun in aluat ierburi aromate si branza si se manaca in loc de paiine. In compozitie am folosit lapte cu lamaie.


Pofta Buna! :occasion14:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127655000209.jpg

Aici cu creme fariche si gem de visine

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127655004153.jpg


#2 Useril este offline   sacramento 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 06-December 09

Postat 14 June 2010 - 11:50 PM

Mi-au ramas ochii in monitor!

Vaai de mama mea!Adio cura de slabire-adio mers la sala(eu ma ingras doar privind si la pozele tale cred ca am +1kg deja) :D

Ca toate cele ce le faci arata ..." profesional".

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 June 2010 - 01:57 PM

Foarte frumosi, si foarte buni.Imi era dor de retetele tale! :floare:

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 June 2010 - 08:58 PM

Vezi postareaEataly, la 15 June 2010 - 01:57 PM, a spus:

Foarte frumosi, si foarte buni.Imi era dor de retetele tale! Imagine postata



+ 1.Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 June 2010 - 09:21 PM

Auuuuuu, cum e ultima poza! :occasion14: Fug la benzinarie sa-mi iau biscuiti. :)
Imagine postata

#6 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 June 2010 - 09:26 PM

Ultima poza e de agatat in rama si de privit cand vrei sa te chinui singura si sa te zvarcolesti de pofta :):)
Arata minunat.. :occasion14:

Bine ai revenit :) iti simteam lipsa.. pozele tale sunt unice :)
Imagine postata

#7 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 24 June 2010 - 03:03 AM

Vezi postareasacramento, la 14 June 2010 - 11:50 PM, a spus:

Mi-au ramas ochii in monitor!

Vaai de mama mea!Adio cura de slabire-adio mers la sala(eu ma ingras doar privind si la pozele tale cred ca am +1kg deja) :occasion15:

Ca toate cele ce le faci arata ..." profesional".


Vezi postareaEataly, la 15 June 2010 - 01:57 PM, a spus:

Foarte frumosi, si foarte buni.Imi era dor de retetele tale! :floare:




Vezi postareaPiscotel, la 15 June 2010 - 08:58 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 15 June 2010 - 01:57 PM, a spus:

Foarte frumosi, si foarte buni.Imi era dor de retetele tale! Imagine postata




+ 1.Imagine postata Imagine postata




Vezi postareaBonicelli, la 15 June 2010 - 09:21 PM, a spus:

Auuuuuu, cum e ultima poza! :drool: Fug la benzinarie sa-mi iau biscuiti. =))




Vezi postareaOlgutza, la 15 June 2010 - 09:26 PM, a spus:

Ultima poza e de agatat in rama si de privit cand vrei sa te chinui singura si sa te zvarcolesti de pofta :D:P
Arata minunat.. :floare:

Bine ai revenit :) iti simteam lipsa.. pozele tale sunt unice ;)



Fetelor ma bucur ca v-a placut reteta si va pup si va multumesc pentru cuvintele frumoase.
Sconsii astia nu sunt cine stie ce frumuseti,arata rustic,dar aluatul e atat de aerat si placut ,se topesc in gura.

#8 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 June 2010 - 11:18 PM

Nicooooo, m-ai lovit rau! Eu sunt lesinata dupa scones, dar i-am mancat doar in africa de sud si acolo ii fac astia ca niste briose. Uita cam asa arata:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-58-127741383402.jpg

Puteam sa jur ca-s facute cu bicarbonat...au o consistenta usor inecacioasa dar acompaniate cu gem si branza sunt :lol:

Sincer imi plac mai mult patratoasele tale ca par mai usor de manevrat si de controlat cantitatea :lol: Eu pana nu imi termin portia nu ma opresc.

Ma gandeam ca e intreaga chimie in spatele painicii astea. DAr iar m-am convins ca cele mai bune retete sunt cele mai simple.

Multumesc mult pt postul tau uite asa stiu si eu cum sunt facute scones-urile si o sa le incerc curand!!

#9 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 June 2010 - 11:21 PM

scuze de off topic dar :lol: ca eu de la tine am cules multe retete.

#10 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 28 June 2010 - 12:06 PM

Totul la tine draga Nico (ca de fiecare data de altfel) este la ...SUPERLATIV!!! :drool:

#11 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,742
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 December 2020 - 04:02 PM

O altă variantă de scones, de la Mama Celeste de pe culinar!

Scones - Gogogi

1 lingurita (4 gr.) de drojdie uscata

30 ml de apa calduta

500 gr de iaurt sau lapte acru mai gros (amestecati iaurtul cu putin lapte sa e mai subtiat la

consistenta.

1 lingura de ulei

1 lingura de zahar

1/2 lingurita de praf de copt

3/4 de lingurita de sare

3/4 lingurita de bicarbonate

1 ou

600 gr de faina (fara a  strecurata)

Pt mestecat folositi o lingura.

Intr-un castron mai incapator se dizolva drojdia cu apa calduta pt citeva minute (5 minute),

peste care se toarna iaurtul putin incalzit (san u e de la frigider ca astfel socheaza drojdia). Se

amesteca putin dupa care se adauga unul cite unul din celelalte ingrediente.

Praful de copt si bicarbonatul for face spuma, deci nu va speriati, e normal.

Se adauga la urma faina amestecand putin cate putin pana se incorporeaza tot.

Eu am amestecat totul cu lingura. Veti optine o coca lipicioasa, e normal sa e asa.

Se lasa la loc cald sa dospeasca pana se dubleaza in volum. Se scoate aerul din coca si se lasa

sa dospeasca inca o data.

Acest aluat, asa cum este se poate pastra la frigider pt 7 zile intr-o cutie cu capac etans, timp

in care va puteti praji o gogoasa proaspata pe moment.

Cu mainile ude de apa se rup bucatele de aluat care se intend cu mana pana se subtiaza. Se

prajesc in ulei incins la foc moderat. Se prajesc pana se maronesc usor pe o parte dupa care se

intorc.

Se servesc calde cu unt si miere, dulceata sau simplu zahar pudra.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2020/post-343-0-05293100-1607263300.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2020/post-343-0-89700500-1607263308.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2020/post-343-0-57590500-1607263330.jpg


#12 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,398
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 December 2020 - 06:34 PM

Mino, ai renuntat la dieta :huh: ?
Sa stii ca ma gandeam la scones ca nu stiu ce sa mai rontai cand ma apuca plictiseala :D , dar eu stiam ca scones sunt doar coapte in cuptor :D . Oricum ale tale arata minunat!

#13 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,742
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 December 2020 - 06:47 PM

Vezi postareaadi_edi, la 06 December 2020 - 06:34 PM, a spus:

Mino, ai renuntat la dieta :huh: ?
Sa stii ca ma gandeam la scones ca nu stiu ce sa mai rontai cand ma apuca plictiseala :D , dar eu stiam ca scones sunt doar coapte in cuptor :D . Oricum ale tale arata minunat!



Nuuu, dar ne mai facem pofte din cand in cand! Iar scones nu are prea mult zahar! Din reteta de mai sus au iesit 8 gogosi!

Reteta este postata acum multi ani pe vechiul forum culinar de Mama Celeste si este data ca reteta originala de scones din Idaho! Sau cel putin asa a spus ea!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi