
Cred ca este cel mai rapid "ceva bun facut in casa".Prepararea si coptul dureaza aproximativ 30 min.
Ingrediente
225 gr faina cu agent de crestere (sau la 1/2 kg faina normala se pune 3 lingurite incarcate de praf de copt)
75 gr unt rece
125 ml iaurt sau lapte facut cu lamaie
un praf de sare
25 gr zahar
Se amesteca faina , zaharul, sarea si se pune untul

Cu varful degetelor se sfarama untul in faina pana totul ajunge de consistenta firmiturilor

Se adauga iaurtul treptat ,se poate sa nu trebuiasca tot ,depinde de faina..Aluatul trebuie sa fie vartos.

Si cu o furculita se amesteca pana se aduna toate cate sunt. Aluatul nu se framanta, va ramane placut,aerat
Se rastoarna apoi pe masa usor infainata.

Adunati aluatul si aplatizati cu palma cam de 2,5 cm grosime, sub forma rotunda sau dreptunghiulara si taiati cu un cutit sau cu o forma.Eu de obicei folosesc cutitul , pentru ca lucrez tot deodata. cu forma tot mai raman bucatele .

Se ung cu ou si se pun deasupra seminte sau fructe uscate,sau puneti inauntru daca va place mai mult.


Sconsii se pun in cuptorul infierbantat la 200 gr celsius.Se lasa 15-20 min sau pana se auresc.La jumatatea timpului se intorc

Si gata!

Serviti dupa bunu` plac

Pofta Buna!


Aici cu creme fariche si gem de visine
