Forum Culinar: Germania, lucrari pe autostrada - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Germania, lucrari pe autostrada

#21 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 December 2009 - 11:06 PM

petunie a spus:

foxyy a spus:

In august, la inceputul lunii, cand ne-am intors aici, undeva dupa Passau am nimerit pe un tronson de vreo 10 km in lucru, iar benzile erau criminal de prost impartite!!! A mers jupanu' cu mainile-ncrancenate pe volan, ca sa nu nimereasca vreunu' din parapetii laterali! (nataraii au facut banda cu minimul de latime si au pus si parapeti inalti pe margini, ca sa creeze impresia de si mai ingust!!!!!! :twisted: ). In rest, n-am avut probleme. Da' repet, asta era acu' jde luni si la nemti lucrarile se fac rapid, nu ca-n Romanica!!!! =))
Traseul catre Bucuresti a fost: Passau - Viena - Budapesta - Arad - Deva - Sibiu - Pitesti - Bucuresti! Din Arad la Bucuresti am mers surprinzator de rapid si usor, era si sambata si-n week-end camioanele n-au voie sa circule. Plus ca baietii au facut si drumul, au terminat lucrarile si acum e o placere sa conduci pe acolo! :toothy9;
Drum bun si sa ne trimiti impresii de calatorie. Noi vrem sa plecam de aici pe 19 decembrie si nu ar strica sa avem idee de ce ne-ar putea astepta! =))

N-ar fi rau sa scrii cum e drumul.Noi plecam pe 23

Petunie, iaca drumul: am plecat dimineata de-acasa, la 7 fara un sfert, cap-compas Passau, ca sa merem pe nordul Austriei (era mai aproape de noi). Pana aici, planu' fuse bun. Da' aplicarea-n practica a lipsit cu desavarsire! Am pregatit matura, faras, scanduri, in caz ca tre' sa dam zapada deoparte, da' n-am luat in calcul gerul care ne-a facut prastie, pardon, gheata, solutia de curatat geamurile! Polobocu' s-o facut sloi si pas de poti curata parbrizu'! Sareau zoaiele de pe autostrada pe parbriz intr-o veselie! Cand nu mai vedeam nica, trageam pe dreapta - fie in vreo parcare, de aveam noroc, fie direct pe banda de urgenta si da-i si spala parbrizu' cu solutie.... De jde mii de ori am facut asta, pana am trecut in Austria, de-acolo, mai rarut ca-i mai dragut! Era mai uscata autostrada si nu ne-ncetosam asa de repede. Erau ceva lucrari pe o portiune de vreo 15 km (aproximativ), undeva inainte de Wells (asta e inainte de Linz), da' fara mari probleme. La Budapesta a fost aglomerat, la schimbatu' autostrazilor, ca era o portiune unde se circula pe-o singura banda, da' daca-i prea mare coada se poate mere nitel inainte si apoi se ia dreapta (daca ai GPS ala recalculeaza rapid noua ruta). Beleaua aia MARE si nasoala a aparut inainte de Szaged, cand sa parasim autostrada - era coada inca de pe autostrada, pentru iesirea catre oras! Dupa vreo 5 minute de stat la coada, m-a troznit pe mine intre ochi geogravarza si i-am zis jupanului: ia-o inainte, catre sarbi! Mai merem o bucata de autostrada, apoi intram in targ prin vest (nu prin nord-vest!). Zis si iesit din rand, patrulat inca fro' 6 km pana la urlatoarea iesire, apoi intrat relativ usor in Szaged (era coloana, da' se merea cu 70 km/h). Faza aia si mai nasoala a fost can ne-am intersectat cu coloana catre Nadlac...... Se merea cu 5 km/h fara exagerare! Cre'ca ne-au facut ungurii prastie, ca le-am blocat traficul pe vreo suta de kilometri (cred ca era pana-n vama coada!). Noi am mers cam 1 km si apoi ne-am plictisit, am facut stanga-mprejur si ne-am dus la o pensiune, sa ne hodinim ciolanele obosite. Dimineata, la 6 jumate - canci coloana! Am mers fara peripetii pana-n Arad, unde am avut treburi cu service-ul - sa ne dezghete butelcula de lichid de spalat geamurile. A durat ceva vreme, da' au reusit! Acu' suntem in Arad, ca n-avea rost sa plecam la 4 dupa-amiaza de aici si sa patrulam noaptea pe minunatele sosele ale patriei pline de handilai.
Cam asta-i istorioara drumului Ingolstadt - Passau - Viena - Budapesta - Nadlac - Arad. Sper ca voi sa n-aveti nici un fel de problema!
Concluzii:
- trebe lichid de ala de -70 grade (exista, am cumparat noi o sticla de asta, ca sa curatam parbrizu' manual!). Mai degraba te pregatesti de-un drum catre Siberia, decat sa opresti de jde mii de ori sa dai la manivela.
- daca-o coada pe undeva (stau), luati-o pe alt drum mai liber (inainte, ori in vreo laterala, nu conteaza care), gps-ul recalculeaza automat ruta si va readuce pe calea cea buna. (asta daca-l aveti; daca nu, traiasca atlasu'! Daca nici d-asta n-aveti..... habar n-am ce sa faceti!).
- exemple: la iesirea de pe autostrada ungurilor, aproape de Szeged, toti stateau la coada, numa' unii au mai mers nitel (printre care si noi) si-au dibuit o alta intrare in oras. Ca dupa aia ne-am pupat iar cu coloana, e alta mancare de peste! Da' macar am economisit vreo 2-3 ore (fara gluma ori misto, se mergea in pas de mort!!!!!!!).
- ne-am gandit si la varianta Turnu ori Cenad, da' am renuntat, din pricina ca dimineata, drumu' spre Nadlac era eliberat (erau masini, da' se circula decent!). Pentru Turnu erau o problema majora: se mergea numa' pe-un drum "judetean" ori cum l-or numi ungurii (ala de Szeged - Nadlac e european) si n-aveam idee de-i deszapezit ori ba! Pentru Cenad, se mergeau vreo 20 km comuni cu drumul european catre Nadlac, apoi se lua dreapta si se mergea pe-un national (de la Cenad incepe DN 6, catre Sinnicolau). Jupanu': da' daca-i inzapezit drumu' ala? Noi n-am mai avut ocazia sa verificam, ca am avut "bafta" cum ziceam mai sus.
No, astea fiind zise, sper ca am putut sa ajut pe careva, asa ca inchei relatarea live din Arad urandu-va drum bun fara peripetii! Maine seara ajung in Bucale, apoi o sterg spre casa, abia miercuri mai am acces la internet, deci nu te pot ajuta cu impresii despre traseu romanesc in timp util! Poate sunt altii care au circulat si iti pot da ceva vesti!
Drum bun si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi! :cheers:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi